Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 november 2021

Tweede single van Adele nu al te horen in kerstreclame van Amazon

HLN
Tweede single van Adele nu al te horen in kerstreclame van Amazon
'Easy On Me', de nieuwe single van Adele (33), doet het alvast goed in de hitlijsten. Op het volledige album '30' is het jammer genoeg nog wachten tot 19 november, maar fans van de Britse zangeres kunnen ondertussen wel al een stukje van haar tweede single 'Hold On' beluisteren.
Lees verder

Staatssecretaris Mahdi scherp voor "misdadig spel" van Loekasjenko aan grens Wit-Rusland met Polen
Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) speelt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko een "misdadig spel" aan de grens met Polen. Het regime in Minsk stuurt al langer migranten de grens over om de Europese Unie onder druk te zetten, maar die mensen worden steevast teruggestuurd, waardoor velen vast zijn komen te zitten op de grens. Maandag lijkt de situatie in het grensgebied te escaleren. Mahdi noemt de migranten "pionnen op een schaakbord die nu verhongeren in Wit-Russische bossen".
Lees verder

Onze analist Niels Albert over het EK cross: "Ik zeg al twee maanden dat Van der Haar terug is"
Lars van der Haar (30) is Europees kampioen cross. Waar komt die vandaan? De laatste grote zege van de Nederlander dateert van vier jaar geleden. Straf dus. Onze analist Niels Albert is maar half verrast. "Had ik dit niet een heel klein beetje voorspeld?"
Lees verder

Minstens 26 jonge schoolkinderen komen om bij brand in Niger
Bij een brand in een school in Maradi, in het zuiden van Niger, zijn zeker 26 kinderen tussen vijf en zes jaar oud om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de regio, Chaïbou Aboubacar.
Lees verder

Belgische teams naar WK padel in Qatar: "Niveau stijgt zienderogen"
Van 15 tot en met 20 november neemt zowel een mannelijke als vrouwelijke Belgische ploeg deel aan het WK padel in Qatar. Optornen tegen absolute toplanden als Spanje en Argentinië is onbegonnen werk, maar de twee Belgische teams kunnen wel voor aangename uitschieters zorgen.
Lees verder

Van Uytvanck en Minnen in Linz op één zege van onderling duel
Alison Van Uytvanck (WTA 68) had op het WTA-tornooi van Linz geen kind – 6-1, 6-0 op 52 minuten – aan de Oostenrijkse wildcard Sinja Kraus (WTA 454). Zij ontmoet in ronde twee Lesia Tsurenko (WTA 132). Greet Minnen (WTA 74) haalde het eveneens relatief eenvoudig (6-4, 6-3) van de Française Oceane Dodin (WTA 88). De Turnhoutse komt nu uit tegen derde reekshoofd Danielle Collins (WTA 132).
Lees verder

ABBA goed op weg om tiende nummer 1 te scoren met album 'Voyage'
'Voyage', het nieuwe album van de Zweedse groep ABBA, werd vorige week vrijdag gelanceerd. Na amper drie dagen staat het album al op de voorlopige eerste plaats in de 'Official Album Chart' in het Verenigd Koninkrijk. Als het die plek tot vrijdag kan behouden, scoort ABBA voor de tiende keer een nummer 1-album.
Lees verder

Contactopsporing: dweilen met de kraan open of toch niet?
In de komende vier weken voorziet het Agentschap Zorg en Gezondheid in de instroom van 336 netto voltijds equivalenten (VTE's) bij de contactopsporing. Dat komt neer op het bijkomend inzetten van 558 nieuwe medewerkers. Prachtig, maar in een maatschappij zonder restricties klinkt dat ook als 'dweilen met de kraan open'. Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid pareert het defaitisme.
Lees verder

336 extra contact tracers: dweilen met de kraan open of toch niet?
In de komende vier weken voorziet het Agentschap Zorg en Gezondheid in de instroom van 336 netto voltijds equivalenten (VTE's) bij de contactopsporing. Dat komt neer op het bijkomend inzetten van 558 nieuwe medewerkers. Prachtig, maar als je met 35 vrienden de herfstvakantie in de Ardennen hebt doorgebracht - lees: feestje, restaurant, kinderspeeltuin - kunnen al die contacten dan überhaupt in kaart worden gebracht? Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid gaat de netelige vragen niet uit de weg.
Lees verder

ISS-astronauten met luiers op weg terug naar aarde
De vier astronauten die eind april met een raket van SpaceX naar het internationale ruimtestation ISS vertrokken, zijn op weg terug naar aarde. De bemanningsleden, twee Amerikanen, een Japanner en een Fransman die onderhoud aan zonnepanelen en allerlei experimenten hebben uitgevoerd, worden in de vroege ochtend verwacht in de zee bij Florida. Het vertrek was met een dag vertraagd vanwege slechte weersomstandigheden.
Lees verder

Broer van Meghan Markle heeft spijt van zijn uitspraken uit het verleden: "Kinderachtig en verkeerd"
Thomas Markle Jr. (55) haalde in het verleden al stevig uit naar zijn zus Meghan Markle (40), maar ondertussen lijkt het erop dat hij spijt heeft van zijn uitspraken. Dat hij in 2018 aan prins Harry vroeg om zijn huwelijk met Meghan af te blazen, noemt hij nu "de grootste fout uit zijn leven".
Lees verder

Trend op Instagram met foto's van huisdieren in ruil voor bomen blijkt loze belofte
Wie zijn Instagram checkt, ziet hoogstwaarschijnlijk deze trend passeren. Daarop staat dat voor elke foto van een huisdier iemand een boom plant. Maar dat blijkt een loze belofte te zijn. Een organisatie startte het initiatief, maar verwijderde later haar betrokkenheid. Niemand blijkt dus de voorlopig 700.000 bomen te gaan planten. Al is het wel een leuke trend en gelegenheid om mooie foto's van de huisdieren te zien of posten.
Lees verder

Veel respons op petitie om James Corden weg te houden van musical 'Wicked'
De musical 'Wicked' wordt verfilmd, met onder meer Ariana Grande (28) en Cynthia Erivo (34) in de hoofdrollen. Maar als het van de fans afhangt, krijgt James Corden (43) zeker géén rol in de film. Er werd een petitie tegen de acteur en presentator opgestart, die véél bijval krijgt.
Lees verder

Twee maanden na schrappen van alle coronabeperkingen komt Denemarken terug op dat besluit: coronapas opnieuw ingevoerd
Na bijna twee maanden zonder coronabeperkingen gaat Denemarken de coronapas opnieuw invoeren, vanwege de sterke stijging van het aantal gevallen van Covid-19. Dat heeft premier Mette Frederiksen maandag bekendgemaakt. Denemarken was eerder het eerste land in Europa dat nagenoeg alle coronaregels loste.
Lees verder

Besneeuwde oprit zorgt voor problemen in 'Ik Vertrek uit Vlaanderen'
Sam en Lieve staan meteen voor een relatietest in 'Ik Vertrek uit Vlaanderen'. Samen verbouwen zorgt hier en daar voor enkele verschillen tussen het koppel. Gelukkig is er ook veel tijd om samen plezier te maken.
Lees verder

Oud-adviseurs Trump gedagvaard in zaak bestorming Capitool
De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de bestorming van het Capitool op 6 januari onderzoekt, dagvaardt zes voormalige topadviseurs van oud-president Donald Trump. Zij moeten getuigen en documenten voorleggen.
Lees verder

Ballonnen, feestgedruis én een monsterscore voor nieuwkomer Geert Meyfroidt in 'De Slimste Mens'
Of Geert Meyfroidt zou kunnen winnen? "Ik kan wel redelijk quizzen, maar ik denk dat ik te oud ben", klonk het bij de 50-jarige viroloog. Exact 54 minuten later wurmde hij zich in de 650ste aflevering met 559 seconden in de top tien van beste scores aller tijden. Olympisch hockeyer Alexander Hendrickx vloerde in zijn derde opeenvolgende finale concurrente Heidi De Pauw.
Lees verder

Radja Nainggolan: "Fitnessen is voor bodybuilders, lopen voor atleten. Ik wil voetballen"
Alle spots op Radja Nainggolan. De middenvelder van Antwerp was één van de figuren van het afgelopen weekend. Baas op de Bosuil. Vanavond kwam hij nog even terug op de gewonnen wedstrijd tegen Anderlecht van zondagavond. "Ik vond Gent veel sterker dan Union", vertelde hij in Extra Time.
Lees verder

Amerikaanse regering versoepelt immigratieprocedures voor Afghanen
De Amerikaanse regering heeft beslist om de immigratieprocedure te versoepelen voor Afghaanse vluchtelingen, zodat zij zich gemakkelijker kunnen integreren in de Amerikaanse samenleving. Dat meldt het departement nationale veiligheid (DHS).
Lees verder

Football Talk. Bondsparket wil Bauer minstens drie speeldagen schorsen - Dolberg heeft diabetes - Howe nieuwe coach Newcastle
Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Robert Bauer rechtstreeks voor het Disciplinair Comité gedaagd en zal daar een schorsing van vijf speeldagen (waarvan drie effectief en twee met uitstel) vorderen als straf. De middenvelder van STVV werd de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten.
Lees verder