Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 november 2021

Twee bussen van De Lijn botsen op R4, vrachtwagen rijdt op hen in: één chauffeur gewond naar ziekenhuis

HLN
Twee bussen van De Lijn botsen op R4, vrachtwagen rijdt op hen in: één chauffeur gewond naar ziekenhuis
Op de R4 in Destelbergen is donderdagochtend ter hoogte van de verkeerswisselaar een ongeval gebeurd. Twee bussen van De Lijn raakten er betrokken in een kopstaartaanrijding. Een aanrijdende vrachtwagen kon hen niet meer ontwijken en reed op hen in. Een van de chauffeurs van De Lijn raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Boekenclubs zijn hip. 4 boekenwurmen over hun leescommunity én tofste leestips : "Hier worden hechte vriendschappen gesmeed"
Boekenwurmen zijn weer hot. Sinds de coronacrisis vliegen literaire parels over de (online) toonbank. Bibliotheken zien hun ledenaantal stijgen, en ook de herfstvakantie staat in teken van boekenfestivals, dankzij Boektopia in Kortrijk Xpo en Lees! in Antwerpen Expo. Zelfs boekenclubs maken een comeback. Wij zochten vier unieke clubs die vriendschap ademen en een onvoorwaardelijke liefde delen voor één ding: een goed boek. Ze vertellen hoe het er bij hen aan toegaat én wat hun favoriete boeken du moment zijn. "Wat er in de leesclub wordt gedeeld blijft vertrouwelijk."
Lees verder

Man en vrouw in levensgevaar na CO-intoxicatie door defecte boiler
In Haacht zijn woensdagavond twee personen in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Google verplicht gebruikers om extra controle te doorlopen bij inloggen
Google lijkt te zijn begonnen met het verplichten van tweetrapsauthenticatie (2FA) voor sommige gebruikers: daarbij gebruik je nog een extra controle om in te loggen, bijvoorbeeld via je smartphone. Het bedrijf zei vorige maand al dat de functie voor iedereen standaard ingeschakeld wordt.
Lees verder

Wilt u beter voorbereid naar 'BV Darts' kijken? Onze experts beantwoorden al uw dartsvragen
Vandaag gaat 'BV Darts' van start, een programma waar negen bekende Vlamingen zich in de dartsgekte gooien. Wilt u extra voorbereid voor de buis zitten? Het voorbije jaar stuurde u tal van dartvragen in via de Twitterpagina van VTM 2. Wij beantwoorden ze met dank aan analist Erik Clarys en Belgisch profspeler Kim Huybrechts.
Lees verder

Wat zijn de spelregels? En hoeveel verdient een profspeler? Uw dartsvragen beantwoord door onze experts
Vandaag gaat 'BV Darts' van start, een programma waar negen bekende Vlamingen zich in de dartsgekte gooien. Wilt u extra voorbereid voor de buis zitten? Het voorbije jaar stuurde u tal van dartvragen in via de Twitterpagina van VTM 2. Wij beantwoorden ze met dank aan analist Erik Clarys en Belgisch profspeler Kim Huybrechts, terwijl VTM-sportanker Lies Vandenberghe hieronder nog eens de basisprincipes op een rijtje zet.
Lees verder

Nintendo brengt vroeger dan verwacht 2.0-update van 'Animal Crossing' uit
Nintendo heeft onverwacht en eerder dan aangekondigd de 2.0-update uitgebracht van 'Animal Crossing: New Horizons'. De update stond gepland voor morgen/vrijdag, maar was woensdagnacht Belgische tijd ineens beschikbaar.
Lees verder

Spanning stijgt: satellietbeelden tonen toenemende belegering van Russisch leger aan grens Oekraïne
De spanning stijgt opnieuw in Oekraïne nu Rusland zich belegert op 250 kilometer van de grens. De satellietbeelden die dit vaststelden doen ook in Washington wenkbrauwen fronsen. Maandag meldde de woordvoerder van het Amerikaanse leger dat ze zich bewust zijn van "verontrustende militaire activiteiten van het Russische leger vlakbij de Oekraïense grens".
Lees verder

Tientallen arrestaties bij klimaatprotest buiten Brits parlement
De Britse politie heeft zeker 34 arrestaties verricht tijdens een klimaatprotest bij het parlement in Londen. Daar hadden demonstranten van actiegroep Insulate Britain zich vastgelijmd aan de weg.
Lees verder

Brussels Airlines moest 5 vluchten schrappen door personeelstekort: "Bijzonder veel zieken en ouders die in quarantaine moesten"
Brussels Airlines heeft het voorbije verlengde weekend vijf vluchten moeten schrappen omdat er niet voldoende personeel beschikbaar was. Dat bevestigt woordvoerster Maaike Andries.
Lees verder

Gentse studenten lanceren hondenvoeding met insecten: "Er steken geen krekels uit, ze zien eruit als gewone hondenbrokken"
Achilles Hannecart (23) en Jack Lathouwers (24), twee studenten van de UGent, hebben hondenvoeding op basis van insecten ontwikkeld. Die voeding is niet alleen duurzamer, omdat het geen vlees bevat, maar ook gezonder voor je hond. "De brokken zien eruit als gewone hondenbrokken en smaken even lekker", klinkt het.
Lees verder

Achilles (23) en Jack (24) lanceren hondenvoeding met insecten: "Er steken geen krekels uit, ze zien eruit als gewone hondenbrokken"
Hondenvoeding op basis van insecten. Dat is wat Achilles Hannecart (23) en Jack Lathouwers (24), twee studenten van de UGent, hebben ontwikkeld. "De voeding is niet alleen duurzamer, omdat het geen vlees bevat, maar ook gezonder voor je hond. En het is ook nog eens even lekker", klinkt het.
Lees verder

Na Brussel en Wallonië kleurt nu ook Vlaanderen donkerrood op Europese coronakaart
Een week later dan Brussel en Wallonië kleurt nu ook Vlaanderen donkerrood op de nieuwe coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich ernstig zorgen over het stijgende aantal coronabesmettingen in Europa.
Lees verder

Anemone Valcke werd op de set van 'Cool Abdoul' bijgestaan door intimiteitscoach: "Er moet meer naar vrouwen geluisterd worden"
Voor haar nieuwe rol in de Vlaamse film 'Cool Abdoul' geeft Anemone Valcke (31) zich letterlijk bloot tijdens de vrijscènes met tegenspeler Nabil Mallat. Voor het eerst werkte ze samen met een intimiteitscoach op de set. Dat beviel haar zo erg dat ze in de toekomst graag altijd begeleid wil worden bij pikante scènes. "Er moeten meer grenzen getrokken worden. Niet alleen in de film- en acteerwereld, maar ook in de bedrijfswereld."
Lees verder

Politieagent die Mawda (2) doodschoot is veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden
De politieagent die in 2018 tijdens een achtervolging schoot op de bestelwagen waarin de 2-jarige Iraaks-Koerdische peuter Mawda het leven liet, is door het hof van beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden. Eerder dit jaar kreeg de man in eerste aanleg nog een voorwaardelijke straf van één jaar.
Lees verder

Zaak Mawda: politieagent die dodelijk schot afvuurde veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden
De politieagent die tijdens een achtervolging schoot op de bestelwagen waarin de 2-jarige Iraaks-Koerdische peuter Mawda in 2018 het leven liet, is door het Hof van Beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden. Eerder dit jaar kreeg de man in eerste aanleg nog een voorwaardelijke straf van één jaar.
Lees verder

België uitgeschakeld in Billie Jean King Cup na winst Australië tegen Wit-Rusland
De Belgische tennisvrouwen moeten hun (sprankeltje) hoop opbergen. Australië is na de twee enkelspelen in de laatste confrontatie in groep B van de Billie Jean King Cup tegen Wit-Rusland al zeker van de zege en groepswinst. De Aussies verzekeren zich zo van een plaats in de halve finales.
Lees verder

Bank of England laat rente onveranderd
De Bank of England houdt de rente onveranderd op 0,1 procent, een laagterecord. De BoE waarschuwt tegelijk dat een verhoging de komende maanden waarschijnlijk "noodzakelijk" zal zijn.
Lees verder

Koppel van seksvideo in Sint-Michielskerk in Bree is geïdentificeerd
Het koppel van de beruchte seksvideo in de kerk van Bree is geïdentificeerd. Dat meldt het parket donderdag in een persbericht. Het koppel is ook al verhoord, beiden gaven de feiten toe.
Lees verder

Vanaf 1 juli 2022 moet klant elektronisch kunnen betalen in alle handelszaken
Handelszaken zullen hun klanten vanaf 1 juli 2022 minstens één elektronische betaalmethode moeten aanbieden. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) donderdag bekendgemaakt.
Lees verder