Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 november 2021

Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veiligheidsdiensten komen tussen w...

HLN
Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veiligheidsdiensten komen tussen waar passagiers hardleers zijn"
Een grote politiemacht is deze voormiddag naar het station van Oudenaarde getrokken, omdat treinreizigers op weg naar de anti-coronapasbetoging in Brussel weigerden een mondmasker te dragen. De overvolle trein werd gestopt. Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, laat weten vanavond opnieuw samen met de politie tussenbeide te komen mocht blijken dat passagiers op de terugweg weigeren om een masker te dragen.
Lees verder

Raman revancheert zich en pakt rood nadat lachende Selemani hem net daarvoor door benen speelt: "Raman zei dingen over mijn moeder die echt niet door de beugel kunnen"
Na beter voetbal en ook de gelijkmaker na een owngoal van Trent Sainsbury leek Anderlecht aanstalten te maken om op en over Kortrijk te gaan. Tot Benito Raman op het uur een domme rode kaart pakte. Hij kreeg het aan de stok met Faïz Selemani en maakte een kopstootbeweging richting de winger. De VAR riep arbiter Wim Smet naar de monitor, Smet greep na een blik op de beelden naar de achterzak. Raman was inmiddels al een praatje gaan doen met KVK-coach Karim Belhocine, maar het charmeoffensief baatte uiteindelijk dus niet.
Lees verder

Raman revancheert zich en pakt rood nadat lachende Selemani hem net daarvoor door benen speelt
Na beter voetbal en ook de gelijkmaker na een owngoal van Trent Sainsbury leek Anderlecht aanstalten te maken om op en over Kortrijk te gaan. Tot Benito Raman op het uur een domme rode kaart pakte. Hij kreeg het aan de stok met Faïz Selemani en maakte een kopstootbeweging richting de winger. De VAR riep arbiter Wim Smet naar de monitor, Smet greep na een blik op de beelden naar de achterzak. Raman was inmiddels al een praatje gaan doen met KVK-coach Karim Belhocine, maar het charmeoffensief baatte uiteindelijk dus niet.
Lees verder

Topviroloog Peter Piot: "Nog 3 à 5 jaar met mondmasker, zeker in de winter"
"Ik denk dat we naar een maatschappij zullen gaan - voor vele jaren - waar we zeker in de winterperiode in bepaalde omstandigheden - een mondmasker zullen gebruiken", dat heeft topviroloog Peter Piot gezegd in 'De Zevende Dag'.
Lees verder

"Als alles zo blijft, koerst Nederland af op lockdown gedurende hele winter"
Als mensen in Nederland de huidige coronamaatregelen niet beter gaan naleven en het aantal besmettingen deze week niet fundamenteel daalt, koersen we af op een lockdown die de hele winter gaat duren. Dat zei voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls zondag in het televisieprogramma Buitenhof.
Lees verder

Boegeroep voor Anderlecht dat nieuw puntenverlies moet incasseren, domme rode kaart Raman fnuikt paars-witte remonte
Anderlecht is er niet in geslaagd het gat met de top-vijf te verkleinen. In eigen huis kwam het tegen KV Kortrijk niet verder dan een gelijkspel. Na de openingstreffer van Gueye voor de pauze, kwam Anderlecht onder impuls van een scherpe Raman terug op gelijke hoogte. Diezelfde Raman werd nog de antiheld na een strenge, maar domme, rode kaart.
Lees verder

Britse regering verwerpt algemene vaccinatieplicht
Groot-Brittannië wil niet weten van een algemene vaccinatieverplichting tegen Covid-19, zoals Oostenrijk die heeft ingevoerd. Zich laten inenten, is een persoonlijke beslissing. Dat heeft minister van Volksgezondheid Sajid Javid zondag gezegd tegenover de openbare omroep BBC.
Lees verder

Ontgoocheling en frustraties troef bij Anderlecht: "Iedereen moet voor de spiegel gaan staan"
Een nieuwe ontgoocheling voor Anderlecht. Het moest winnen tegen KV Kortrijk om rust te creëren. Het werd een 1-1-draw nadat Raman op het uur een domme rode kaart pakte. Wesley Hoedt en Josh Cullen spraken dezelfde taal. "Dit is simpelweg niet goed genoeg."
Lees verder

Kim Clijsters walst over Amerikaanse in World Team Tennis en wint ook dubbelmatch met Kirsten Flipkens
Kim Clijsters en Kirsten Flipkens waren beslissend in de eerste overwinning van hun team New York Empire tegen de Springfield Lasers (19-16) in hun zesde World Team Tennis-wedstrijd. Clijsters verpulverde Caty McNally (WTA 137) in haar enkelspel.
Lees verder

LIVE. Antwerp moet achtervolgen! Hayashi schiet STVV op voorsprong
• Aftrap: 16u
Lees verder

LIVE. Dwomoh op de bank, grijpt Antwerp STVV meteen naar de keel?
• Aftrap: 16u
Lees verder

Piet Huysentruyt geniet van de winter in Zuid-Afrika: "Ik heb hier tijd te kort"
Opvallende verschijning op uw scherm afgelopen woensdag, want toen was Piet Huysentruyt (58) nog eens op tv te zien. De voormalige sterrenchef jureerde in 'Bake Off Vlaanderen' en was duidelijk helemaal in z'n nopjes. "Een vervolg van 'SOS Piet' in de toekomst? Ik zeg zeker geen neen", klinkt het wanneer we hem opbellen in het verre Zuid-Afrika. Hij blikt terug op zijn eigen topjaren en vertelt over 'Bake Off', zijn gezin, het leven in het Zuiden en zijn strijd tegen suiker. "Ik probeer om me aan de regels van de dokter te houden, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk."
Lees verder

Eli Iserbyt wint loodzware wereldbekercross in Koksijde, Laurens Sweeck en Toon Aerts mee op het podium
Eli Iserbyt heeft in Koksijde de zevende wereldbekercross op zijn naam geschreven. Laurens Sweeck snoepte uiteindelijk nog de tweede plaats af van Toon Aerts, die nochtans lang weerwerk bood aan Iserbyt.
Lees verder

Regering herziet kosten voor verblijfsprocedures
De regering herziet de bijdragen voor de verblijfsprocedures. De ministerraad heeft vrijdag een voorstel van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) goedgekeurd, meldt zijn kabinet zondag. De herziening maakt deel uit van een oefening om de bedragen vast te leggen in verhouding tot de werkelijke kostprijs van de behandeling van de verblijfsaanvragen.
Lees verder

Vandenbroucke nuanceert uitspraak over 'boycot' van horecazaken: "Ongelukkige uitdrukking"
Minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) trekt zijn uitspraak over de "boycot" van horecazaken die het niet al te nauw nemen met de controle op de coronapas, terug. Dat zei hij zondag op de Franstalige televisie. "Een ongelukkige uitdrukking", klonk het.
Lees verder

Verpleegkundigen Brussels ziekenhuis wuiven naar betogers van mars tegen coronapas
In totaal 35.000 betogers - volgens cijfers van de politie - stappen mee in de mars tegen de coronapas. De manifestanten lijken alvast te kunnen rekenen op de steun van (een deel van) het verplegend personeel van het Brusselse Sint-Jan ziekenhuis.
Lees verder

COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: "Ben je echt op een Cultureel Evenement geweest als je geen totebag hebt gekregen?"
De ene dag verloopt al wat vlotter dan de andere, weet ook de 33-jarige single Hanne. Wanneer ze op een doordeweekse herfstdag geniet van een kopje koffie, komt er plots een ongenode gast aandraven. Of beter gezegd: aanvliegen. Dat an sich is al vervelend, maar het beestje brengt ook nog eens ongevraagd Hannes gedachtenmolen op gang. "Ga ik mijn leven nog kunnen betalen? Moet ik opslag vragen, en wat als ik dat niet krijg?"
Lees verder

Financiënminister Diependaele heeft corona: "Heeft naast mijn begroting nu ook mezelf stevig te pakken"
Vlaams minister van Wonen, Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) is besmet met het coronavirus. Dat laat de minister zondag zelf weten op sociale media.
Lees verder

Raman revancheert zich en pakt rood nadat lachende Selemani hem door de benen speelt: "Raman zei dingen over mijn moeder die echt niet door de beugel kunnen"
Cruciaal moment in Anderlecht-KV Kortrijk. In de tweede helft pakte Benito Raman (27) een domme rode kaart na een kopstoot(je) richting Faïz Selemani. Nadien kon RSCA geen vuist meer maken tegen KVK en bleef het steken op 1-1. "Hij zei dingen over mijn moeder die echt niet door de beugel kunnen", reageerde slachtoffer Selemani.
Lees verder

Vincent Kompany over rode kaart van Raman: "Ik kan er niet mee lachen"
Een teleurgestelde Vincent Kompany na het 1-1-gelijkspel tegen KV Kortrijk. Vooral de rode kaart van Benito Raman zat hem dwars. "Ik kan er niet mee lachen."
Lees verder