Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

Tourwinnaar Pogacar wint Vélo d’Or, Van Aert derde

HLN
Tourwinnaar Pogacar wint Vélo d'Or, Van Aert derde
Nog een prijs erbij. Tadej Pogacar (23) heeft de Vélo d'Or gewonnen, een prijs van het Franse wielermagazine Vélo Magazine die beste internationale wielrenner van het voorbije jaar bekroont. Pogacar haalde het voor zijn landgenoot Primoz Roglic en Wout van Aert.
Lees verder

Buurtbewoner laat zijn met PFOS verontreinigde eieren achter voor deur van chemiebedrijf 3M: "Ik schenk je nog wat eitjes uit onze hof want de maat is vol"
Een opmerkelijk beeld aan de ingang van het chemiebedrijf 3M donderdagochtend. Een buurtbewoner had er de eieren van zijn kippen achtergelaten met een niet mis te verstane begeleidende brief dat hij 3M niet langer als buur wil.
Lees verder

"19 miljoen euro achterover geslagen met onbewoond stulpje in Monaco": West-Vlaamse ondernemer (58) veroordeeld voor grootschalige fiscale fraude
Officieel stond hij ingeschreven in een studio in het mondaine Monaco, maar volgens een Brugse rechter woonde hij in werkelijkheid in Harelbeke. De West-Vlaamse houtmagnaat Philip Vlieghe (58) zou op die manier jarenlang de Belgische fiscus hebben opgelicht. Hij werd onlangs veroordeeld tot een fikse celstraf en verbeurdverklaring van 19,3 miljoen euro, maar ging intussen in beroep. "Dit is een regelrechte wraakactie van mijn ex-vriendin", reageert hij vanuit Monaco.
Lees verder

"19 miljoen euro verdiend met onbewoond stulpje in Monaco": West-Vlaamse ondernemer (58) veroordeeld voor grootschalige fiscale fraude
Officieel stond hij ingeschreven in een studio in het mondaine Monaco, maar volgens een Brugse rechter woonde hij in werkelijkheid in Harelbeke. De West-Vlaamse houtmagnaat Philip Vlieghe (58) zou op die manier jarenlang de Belgische fiscus hebben opgelicht. Hij kreeg onlangs een fikse celstraf en verbeurdverklaring van 19,3 miljoen euro rond de oren, maar ging intussen in beroep. "Dit is een regelrechte wraakactie van mijn ex-vriendin", reageert hij vanuit Monaco.
Lees verder

Bevestigd: Harry en Meghan komen niet naar het VK met kerst, ondanks uitnodiging van de Queen
Niet onverwacht, maar intussen is het ook bevestigd: prins Harry (37) en zijn echtgenote Meghan Markle (40) zullen de feestdagen in de VS doorbrengen. Jammer, zo vinden paleismedewerkers, want de Queen had hen - en vooral haar kleinkinderen, Archie en Lilibet - graag nog eens willen zien.
Lees verder

Poetin ontslaat gevangenisbaas vanwege martelvideo's
De Russische president Vladimir Poetin heeft het hoofd van de gevangenisdienst ontslagen nadat vorige maand video's van marteling en verkrachting in de gevangenis opdoken. De wanpraktijken vonden plaats in de gevangenis in Saratov, in het zuidwesten van Rusland.
Lees verder

Jelle De Beule ontdekt 'DSMTW'-toeschouwer met piepstem en duwt hem meteen een micro onder de neus
Tijdens de nieuwste aflevering van 'De Slimste Mens ter wereld' ontdekt Jelle De Beule iemand in het publiek met een piepstem. Hij wil iedereen laten meegenieten van die rare stem en steekt de arme jongen meteen een micro onder zijn neus. "Ja, ik ben opgestaan met een piepstem", klinkt het hees. Waarna de jury én de rest van het publiek in lachen uitbarst.
Lees verder

Frankrijk verplicht boosterprik om coronacertificaat te behouden
In Frankrijk wordt een boostervaccinatie verplicht om een coronacertificaat te behouden. De prik wordt beschikbaar voor alle volwassenen vanaf 18 jaar. Minister van Gezondheid Olivier Véran zegt dat de prik vijf maanden na de tweede inenting kan worden gegeven. Er komen verder geen nieuwe strenge maatregelen.
Lees verder

Macron wil sterkere Europese samenwerking tegen mensensmokkel
De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag opgeroepen tot meer Europese samenwerking om mensensmokkel en illegale migratie tegen te gaan. Macron deed zijn oproep naar aanleiding van het drama in het Kanaal waarbij woensdag zeker 27 mensen om het leven kwamen.
Lees verder

Ook honden dragen capes in de eerste trailer van DC's 'Super-Pets', met The Rock in de hoofdrol
Ook superhelden willen graag een huisdier. Maar dat zijn uiteraard geen doorsnee katten of honden: ook zij hebben superkrachten. Dat komen we te weten in de nieuwe DC-animatiefilm 'League of Super-Pets'. Niemand minder dan Dwayne 'The Rock' Johnson is trouwens de stem van Krypto de Superhond.
Lees verder

Alessio en Leen worstelden als tieners met eenzaamheid. "Ik wist niet wie ik was, omdat ik mezelf constant probeerde te veranderen"
Steeds meer jongeren bellen de hulplijn Tele-Onthaal omdat ze zich eenzaam voelen. Door de lockdowns natuurlijk, maar bij sommige tieners is het probleem veel groter. Alessio (18) en Leen* (23) voelden zich door pesterijen en een gebrek aan vrienden hun hele middelbareschooltijd alleen, en worstelden daardoor met donkere gedachten. Daar konden ze met niemand over praten, want eenzaam zijn op hun leeftijd is taboe. "'Waarom ben ik hier dan nog', dacht ik. Ik heb meermaals op het punt gestaan om er een einde aan te maken."
Lees verder

Red Lions sluiten jaar af met dubbele derby tegen Nederland
De Belgische nationale hockeymannen staan vrijdag (18u30) en zondag (14u) in Amsterdam twee keer tegenover Nederland voor de laatste twee interlands van het jaar in de Hockey Pro League.
Lees verder

Chinese mijnbouwers azen op bodemschatten in Afghanistan
Chinese mijnbouwbedrijven hebben gesprekken gevoerd met het taliban-regime in Afghanistan over mijnbouwprojecten in het land. Dat zegt de Afghaanse Kamer van Koophandel. China is erg geïnteresseerd in de grondstoffen die Afghanistan rijk is zoals koper, ijzererts, zink, lood, steenkool, olie en gas, maar ook zeldzame metalen als lithium en uranium. Volgens kenners is er voor honderden miljarden euro's aan grondstoffen te vinden in Afghanistan.
Lees verder

Vlaams Parlement: "Regering moet snel ingrijpen in busrittenprobleem buitengewoon onderwijs"
Het Vlaams Parlement wil dat de Vlaamse regering snel extra inspanningen doet om de meest problematische situaties in het leerlingenvervoer van het buitengewoon onderwijs op te lossen. Dat staat in een resolutie van meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld die donderdag is goedgekeurd in de bevoegde commissies van het Vlaams Parlement. De linkse oppositiepartijen Groen, Vooruit en PVDA vrezen dat de resolutie een "lege doos" zal blijven en betreuren dat de meerderheid de maximale rittijd niet expliciet wil beperken tot 120 minuten per dag.
Lees verder

12 must-have handtassen met Black Friday-korting!
De koopjesjagers onder ons hebben 26 november natuurlijk al lang in hun agenda omcirkeld. Black Friday is nu eenmaal hét moment om jezelf op een cadeau te trakteren, hetzij de eerste kerstgeschenken in te slaan. Staat een nieuwe handtas bovenaan op jouw verlanglijst (of die van je moeder, zus of vriendin)? Ninashop.be selecteert twaalf beauty's die je nu scoort met XL-korting.
Lees verder

Marthe van K3 test positief op coronavirus
Marthe De Pillecyn van K3 heeft positief getest op het coronavirus. De finaleshow van 'K2 zoekt K3' zou dit weekend wel gewoon doorgaan, maar dan zonder de 25-jarige Marthe. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad.
Lees verder

Marthe van K3 test positief op coronavirus: "Maar de finale komt niet in het gedrang"
Marthe De Pillecyn van K3 heeft positief getest op het coronavirus. De finaleshow van 'K2 zoekt K3' zou dit weekend wel gewoon doorgaan, maar dan zonder de 25-jarige Marthe. Dat wordt ons bevestigd door Studio 100.
Lees verder

Yunus (36) sterft enkele dagen na zinloos geweld overleden in ziekenhuis: "Dit is moord op crème van een gast"
Aalstenaar Yunus Calik (36) werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen door 11 personen in de Lange Zoutstraat in Aalst. De dertiger lag dagenlang in coma en overleed uiteindelijk gisteren door zijn zware verwondingen. De daders zijn nog niet gepakt, maar de politie onderzoekt de zaak zeer grondig. "Mensen die tot zoiets in staat zijn, zijn beesten", zegt zijn broer Soner Calik.
Lees verder

Gedupeerden van phishing starten groepsvordering tegen Argenta
Aan het hoofdkantoor van Argenta in Antwerpen heeft een groepje slachtoffers van phishing donderdagmiddag actie gevoerd omdat ze vinden dat de bank hun probleem niet naar behoren behandeld heeft. Een deurwaarder overhandigde tegelijkertijd een dagvaarding. Het gaat volgens de initiatiefnemers om de eerste groepsvordering ten aanzien van een Belgische bank.
Lees verder

Dit huis lijkt niet alleen op een bunker, maar is er echt een (en je kunt er logeren)
Huizen met een gesloten voorgevel worden vaak smalend een bunker genoemd. De eigenaar van deze woning in Richelle in de provincie Luik heeft daar geen enkel probleem mee, want zijn huis is ook echt een bunker. Of toch een deel ervan. Wie nog op zoek is naar een origineel logeeradresje kan zijn zoektocht staken, want het wordt verhuurd als vakantiewoning.
Lees verder