Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Telenet grijpt naast Voo: bod Orange waardeert Waalse kabelaar op 1,8 miljard euro

HLN
Telenet grijpt naast Voo: bod Orange waardeert Waalse kabelaar op 1,8 miljard euro
Niet Telenet, maar Orange mag exclusieve onderhandelingen opstarten over de overname van een meerderheidsbelang in de Waalse kabelaar Voo. Het bod van Orange waardeert het bedrijf op 1,8 miljard euro, zo schrijft de krant De Tijd.
Lees verder

Breedlachende Lukaku traint opnieuw mee bij Chelsea, coach Tuchel: "Misschien kan hij tegen Juventus paar minuten spelen"
Voor een tweede dag op rij heeft hij probleemloos meegetraind met de groep. Romelu Lukaku (28) is klaar voor zijn comeback bij Chelsea na een maand gesukkel met de enkel.
Lees verder

Iris Vandenkerckhove in 'Het Huis': "Een ei bakken? Mag ik een hulplijn bellen?"
In 'Het Huis' ontvangt Eric Goens deze week Iris Vandenkerckhove, beter bekend als Wendy Van Wanten. Moeder, model en mysterie. Maar geen chef-kok.
Lees verder

Madonna zorgt alweer voor controverse, dit keer door te poseren met een mes tegen haar keel
Een nieuwe week, en dus ook een nieuw schandaal rond popster Madonna (63). Dit keer zorgt de zangeres voor beroering door een foto te delen waarop een fotograaf een mes tegen haar keel houdt. "En dat terwijl er elke dag zoveel vrouwen misbruikt en vermoord worden", klinkt het op sociale media.
Lees verder

"Tientallen doden bij aanvallen op dorpen in Ituri in Congo"
Tientallen mensen zijn zondagavond gedood bij aanvallen op dorpen en een opvangcentrum voor ontheemden in Ituri, in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo (DRC). Dat melden verschillende bronnen.
Lees verder

Gazprom dreigt ermee de gaskraan naar Moldavië binnen de 48 uur dicht te draaien
De Russische gasgigant Gazprom heeft er maandag mee gedreigd de gasleveringen aan Moldavië binnen de 48 uur stop te zetten, als het land zijn factuur niet betaalt.
Lees verder

Lichaam laatste vermiste van overstromingen in Wallonië mogelijk teruggevonden
Het levenloze lichaam dat enkele weken geleden aangetroffen werd aan de oever van de Ourthe tussen Angleur en Tilff, in de provincie Luik, kan dat zijn van de laatste nog vermiste persoon na de overstromingen van juli in Wallonië. Dat meldt het parket van Luik, dat daarmee een bericht van de RTBF bevestigt.
Lees verder

Schutter vuurt 8 schoten af in centrumstraat in Oudenaarde
Bewoners van de Burg in Oudenaarde zijn maandagavond opgeschrikt door een schietincident. Ze hoorden verschillende schoten met een vuurwapen. Een getuige zag een vluchtauto wegscheuren.
Lees verder

Nederlandse Omroep Brabant haalt logo's van auto's wegens bedreigingen: "Triest dieptepunt"
De Omroep Brabant, de regionale omroep van de Nederlandse provincie Noord-Brabant, haalt alle logo's en stickers van de satelliet- en bedrijfswagens. De reden hiervoor is de aanhoudende stroom bedreigingen van medewerkers van de omroep. Hoofdredacteur Renzo Veenstra heeft een bericht hierover van de krant AD bevestigd.
Lees verder

Premier De Croo en verschillende andere ministers in quarantaine door positieve coronatest van Franse premier Castex
De Franse premier Jean Castex heeft positief getest op Covid-19. Dat deelt zijn kabinet maandagavond mee.
Lees verder

Les van 'de wolvenman' en niet alles is correct vergund: dit was het beste uit 'Ik Vertrek uit Vlaanderen'
In 'Ik Vertrek uit Vlaanderen' was maandagavond te zien hoe Kim (51) en Caroline (41) uit Tisselt hun drukke leven in België vaarwel zegden. Ze verhuisden samen met hun Spaanse rescue dog Pickles naar het zonnige Andalusië. Alleen nemen ze het niet zo nauw met de Spaanse vergunningen ...
Lees verder

Een kostuum met een geurtje aan en een nieuwkomer die gek is op Furby's: dit was 'De Slimste Mens'
Sire, er zijn nog Vlamingen die slimmer zijn dan de Nederlanders. Eindelijk is de suprematie van onze noorderburen in 'De Slimste Mens Ter Wereld' doorbroken. Daar zorgde rapper Glints (28) voor. Die werd naar eigen zeggen pas op de ochtend van de opnames gevraagd of hij kon komen deelnemen. En toch: hij kwam, zag en overwon. In de finale leek het wel of Arjen Lubach (42) niet meer verder wilde spelen. Merol (30) bedankte voor zoveel generositeit.
Lees verder

Football Talk. Club krijgt Italiaanse ref tegen Leipzig - De Winter in Juventus-selectie voor clash met Chelsea
Belofteninternational Koni De Winter is door Juventus-coach Massimiliano Allegri opgenomen in zijn selectie voor de clash met Chelsea, dinsdagavond op de vijfde speeldag in groep H van de Champions League.
Lees verder

Dochter (21) familie Turpin vertelt voor het eerst op tv over hoe ze ontsnapte uit horrorhuis: "Ik wist niet welke richting ik uit moest"
Bijna vier jaar geleden is het intussen dat de toen 17-jarige Jordan Turpin wist te ontsnappen uit het horrorhuis in Californië waar ze samen met haar broers en zussen werd vastgehouden door haar ouders. Samen met haar zus Jennifer (33) vertelde ze nu aan de Amerikaanse nieuwszender ABC News voor het eerst over wat haar er ultiem toe aanzette om de ontsnappingspoging te wagen. En hoe ze het die bewuste 14de januari 2018 precies aanpakte.
Lees verder

Frankrijk investeert fors in materiaal tegen illegale migratie via Kanaal, netwerk mensensmokkelaars ontmanteld
Frankrijk investeert fors in materiaal in de strijd tegen de illegale immigratie via het Kanaal, van het noorden van Frankrijk naar Groot-Brittannië. Nog op het Kanaal, de zeestraat tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, is een groep van vijftien smokkelaars uit verschillende landen opgepakt. Ze worden ervan verdacht honderden migranten naar Groot-Brittannië te hebben willen smokkelen, meldt persagentschap AFP op basis van politiebronnen.
Lees verder

Frankrijk investeert fors in materiaal tegen illegale migratie via Kanaal
Frankrijk investeert fors in materiaal in de strijd tegen de illegale immigratie via het Kanaal, van het noorden van Frankrijk naar Groot-Brittannië. Er zijn meer dan honderd terreinvoertuigen en boten besteld, als onderdeel van een gemeenschappelijke operatie met Groot-Brittannië om de kuststrook van 130 kilometer beter te controleren. Dat maakte het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken in Parijs bekend.
Lees verder

Marc Van Ranst bedankt voor uitnodiging organisator coronabetoging om te komen spreken: "Ik wil liever beleefd blijven"
Viroloog Marc Van Ranst heeft geen zin om in te gaan op een uitnodiging van Samen voor Vrijheid - de organisator van de uit de hand gelopen coronabetoging van afgelopen weekend in Brussel - om te komen spreken op een volgend event. Dat zegt hij op Twitter.
Lees verder

Negen doden bij brand in Bulgaars bejaardentehuis
In Bulgarije zijn negen mensen omgekomen in een brand in een bejaardentehuis. De brand barstte maandagnamiddag uit op de zolder van het rusthuis in het dorp Rojak, in het oosten van het land. Dat melden Bulgaarse media.
Lees verder

China testte hypersonische raket die projectiel kan lanceren
China heeft een hypersonische raket gelanceerd die in staat is om zelf een tweede projectiel te lanceren. De Verenigde Staten, noch Rusland hebben op dit moment al dergelijke technologie. Dat bericht de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
Lees verder

Biden ambieert herverkiezing in 2024
De Amerikaanse president Joe Biden is van plan om zich kandidaat te stellen voor een herverkiezing bij de presidentsverkiezingen in 2024. Dat heeft Jen Psaki, de woordvoerster van het Witte Huis, maandag bekendgemaakt.
Lees verder