Doorgaan naar hoofdcontent

Té schattig: schaatslegende Katrien Pauwels leert kleindochter Ellie schaatsen. “Gewoon voor het plezier”

HLN
Té schattig: schaatslegende Katrien Pauwels leert kleindochter Ellie schaatsen. "Gewoon voor het plezier"
Ze wordt eind deze maand één jaar en ze kan nog niet eens lopen, maar schaatsen, dat leert kleine Ellie nu al. Samen met haar oma Katrien Pauwels stond ze in Frankrijk voor het eerst op het ijs. "Ze is enorm geïnteresseerd in ijs, dus we dachten, waarom niet", dacht Pauwels, die twee keer deelnam aan de Olympische Winterspelen.
Lees verder

Ghislaine Maxwell geeft eerste interview vanuit de gevangenis: "Gestopt met douchen omdat de bewakers mij maar bleven aanstaren"
Al zestien maanden verblijft ze in het beruchte Metropolitan Detention Center in New York, maar op zaterdag heeft Ghislaine Maxwell (59) voor het eerst gesproken vanuit haar gevangeniscel. Maxwell deed onder meer haar beklag over de erbarmelijke omstandigheden waarin ze de afgelopen maanden heeft moeten leven. "In al die tijd heb ik nog niet één voedzame maaltijd gehad", klinkt het onder meer.
Lees verder

De wedergeboorte van Yannick Carrasco: de erkenning die in het verleden (misschien) ontbrak, is er nu wél
Yannick Carrasco bracht Brussel zaterdag in vervoering met een assist en een klassegoal. Zie het als een wedergeboorte van de flamboyante, soms misbegrepen winger met het hart op de juiste plaats.
Lees verder

Rode Duivel met naam en faam, gepokt en gemazeld in het Europese topvoetbal: Carrasco krijgt eindelijk de erkenning die vroeger ontbrak
Yannick Carrasco bracht Brussel zaterdag in vervoering met een assist en een klassegoal. Zie het als een wedergeboorte van de flamboyante, soms misbegrepen winger met het hart op de juiste plaats.
Lees verder

LIVE. Van der Haar legt er in hogesnelheidscross de pees op, wie wint in Tabor?
De crossers ruilen België in voor Tsjechië. In Tabor strijden de heren en vrouwen veldrijders om de zege en de punten in de zesde manche van de Wereldbeker. Wie wint? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Adele geeft voorproefje van spetterend optreden in tv-programma
Het was lange tijd stil rond Adele (33), maar nu de zangeres terug is met nieuwe muziek, schroomt ze niet om weer in de schijnwerpers te staan. Vanavond is ze te zien in een special van CBS met Oprah Winfrey, waarin ze ook voor het eerst nummers van haar langverwachte album '30' zingt. Op Instagram geeft de Britse nachtegaal alvast een voorproefje.
Lees verder

Mahdi wil nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel openen, burgemeester komt uit de lucht vallen: "Er zijn grenzen"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil een nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel openen. Dat zou in het bijzonder moeten worden ingezet in het kader van het aanklampend terugkeerbeleid.
Lees verder

Mahdi wil nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel openen
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi wil een nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel openen. Dat zou in het bijzonder moeten worden ingezet in het kader van het aanklampend terugkeerbeleid.
Lees verder

GRAND SLAM OF DARTS. Wade en King boeken broodnodige zeges - De Decker moet straks winnen van Sherrock
Dag twee op de Grand Slam of Darts. Mike De Decker wint in groep E maar beter van Fallon Sherrock, anders lijkt de snelle exit onvermijdelijk. En welke toppers laten zich verrassen? Volg hieronder alle uitslagen vanuit Wolverhampton of kijk naar alle wedstrijden op VTM 4.
Lees verder

Klimaatjongeren terug thuis na twee weken Glasgow: "Uitgeput, teleurgesteld en zelfs wanhopig"
Vrijdag protesteerden ze nog met een papieren zak over hun hoofd tegen het uitblijven van een federaal klimaatakkoord ('You embarrass us, Belgium'), nu de top in Glasgow voorbij is, laten de Belgische klimaatjongeren ongemaskerd hun teleurstelling de vrije loop: "De voorbije twee weken voelen aan als één groot bedrog van de wereldleiders."
Lees verder

Europees kampioen Van der Haar wint in Tabor na hogesnelheidscross, Iserbyt strandt op tweede plaats
Europees kampioen Lars van der Haar heeft nu ook gewonnen in Tabor. De Nederlander zette de zesde manche in de Wereldbeker naar zijn hand na een mooi duel tegen Eli Iserbyt, die leider in het klassement blijft. Quinten Hermans werd derde.
Lees verder

Uurtje na zware brand gingen de ribbetjes in Fred's Café weer vlotjes over de toonbank: "Wilden onze klanten hun gezellige avond niet ontnemen"
Terwijl de brandweer zaterdagavond na een zware brand in een opslagruimte de slangen nog aan het oprollen was, stak Frederik Accoe het fornuis in zijn keuken van Fred's Café aan de Langeweg in Sint-Laureins al opnieuw in gang. "We wilden meteen weer open", zegt medezaakvoerder en partner Melanie Steyaert.
Lees verder

Minstens één dode bij zware aardbevingen in Iran
Bij de zware aardbevingen zondag in Iran is zeker één iemand om het leven gekomen. De Iraanse staatstelevisie zegt dat het slachtoffer een man van 22 jaar is uit havenstad Bandar Abbas. Verschillende reddingsteams zijn ter plaatse, maar de omvang van de schade is nog onduidelijk. Inwoners van de getroffen regio worden aangeraden om voorlopig niet naar huis terug te keren, omdat er zich sterke naschokken voordoen.
Lees verder

Bart De Wever doet 4 uur en 18 minuten over Griekse moeder van alle marathons: "Hier droom ik al van sinds ik startte met lopen"
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) moest deze week op de laatste nipper afzeggen voor de ontvangst van Sinterklaas in zijn stad want hij was blijkbaar vergeten dat hij nog eventjes een marathon moest gaan lopen in de Griekse hoofdstad Athene. "De moeder van alle marathons, hier droom ik al van sinds ik begon met lopen."
Lees verder

Valentino Rossi finisht tiende in allerlaatste wedstrijd en wordt op handen gedragen bij afscheid Moto GP
De Italiaan Francesco Bagnaia (Ducati) heeft in Valencia de slotwedstrijd van het MotoGP-kampioenschap op zijn naam geschreven. De vicewereldkampioen boekte zijn vierde zege van het seizoen. Desondanks waren alle ogen (uiteraard) op de afscheidnemende Valentino Rossi gericht.
Lees verder

Waalse minister van Volksgezondheid voorstander van verplichte vaccinatie zodra zorg moet worden uitgesteld: "Dan moeten we een stap verder gaan"
Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) is gewonnen voor een verplichte vaccinatie als ziekenhuisopnames moeten worden uitgesteld omdat de bedden zijn ingenomen door covidpatiënten. Dat zei ze vandaag op RTL-TVI.
Lees verder

Waalse minister voorstander van verplichte vaccinatie zodra zorg moet worden uitgesteld: "Dan moeten we een stap verder gaan"
Waals minister van Gezondheid Christie Morreale (PS) is gewonnen voor een verplichte vaccinatie als ziekenhuisopnames moeten worden uitgesteld omdat de bedden zijn ingenomen door covidpatiënten. Dat zei ze vandaag op RTL-TVI.
Lees verder

COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: "Ik pleit voor een romcom vol ongemakkelijke stiltes"
Een klassieke romantische komedie. Heerlijk tijdverdrijf als je ziek bent, weet ook Hanne. Als ze opgezadeld zit met een vervelende verkoudheid brengt ze enkele dagen in haar zetel door, starend naar de televisie. En dan overvalt de jonge dertiger plots het pijnlijke besef: "Romcoms kunnen wel eens de reden zijn van mijn teleurstelling in mijn liefdesleven."
Lees verder

BV 24/7. Gert Verhulst is zijn broek vergeten en herken jij de BV op deze foto?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Na Van Aert, Yates en Pidcock: ook Tom Dumoulin toont zich straffe loper met 10 km in minder dan 33 minuten
Tom Dumoulin zit niet stil in het tussenseizoen. De zilveren medaille op de olympische tijdrit deed in Maastricht mee aan een loopwedstrijd over tien kilometer en werd knap tweede.
Lees verder