Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 20 november 2021

Steven Van Gucht: "Op een dag zal iedereen besmet geraken, maar we moeten dat zo lang mogelijk uitstellen en zoveel m...

HLN
Steven Van Gucht: "Op een dag zal iedereen besmet geraken, maar we moeten dat zo lang mogelijk uitstellen en zoveel mogelijk spreiden"
Volgens nieuwe prognoses van biostatistici van de Universiteit Hasselt en Antwerpen zal de vierde coronagolf pieken tussen eind deze maand en de tweede helft van december. Hoe hoog die piek wordt, hangt af van de viruscirculatie in de komende twaalf dagen. In het beste scenario zullen er 640 covidpatiënten op intensieve liggen, in het op dit moment meest realistische 750, in het slechtste scenario 1.200 - net zoveel als tijdens de eerste golf. Hoe snel de cijfers nadien zullen zakken, is onduidelijk. "We krijgen het plateau best zo laag mogelijk voor de eindejaarsfeesten."
Lees verder

COLUMN. Michel Wuyts over startgelden Van Aert en Van der Poel in cross: "Riante bedragen. Hoe gaat de concurrentie hiermee om?"
Wout van Aert en Mathieu van der Poel maken binnenkort hun rentree in het veld. De twee zouden stevig vergoed worden voor deelname aan een reeks Wereldbekercrossen, zo hoorde onze columnist Michel Wuyts. "Wout en Mathieu zullen niet pro deo hun glimmende plunjes bevuilen."
Lees verder

Wim Ballieu is populair in Nederland: "Ze hebben een andere mentaliteit, en die ligt mij wel"
In Vlaanderen heeft Wim Ballieu (38) zich met z'n Balls & Glory ontpopt als de enige echte gehaktballenspecialist, maar de tv-chef is niet alleen bij ons bekend. Ook in Nederland lijkt hij steeds meer furore te maken. Wim presenteert 'De Streken van Wim' op de Hollandse zender 24Kitchen én is het gezicht van het Nederlandse aardappelbedrijf Aviko. Hij doet zijn plannen bij onze noorderburen uit de doeken. "Ik word er echt al vaak herkend."
Lees verder

John van den Brom, de meest rechttoe rechtaan-coach in 1A: "Thorstvedt liep me na zijn wissel voorbij. Ik zei hem: 'Doe dat nog één keer en je speelt nooit meer bij mij'"
Als er nóg een trainer is in onze hoogste klasse die zó ongedwongen dúrft te spreken in een interview, mag hij nu opstaan. Het zal zeer stil blijven. John van den Brom (55). Hij leerde ons zelfs een term die wij niet kenden: 'flabbergasted'.
Lees verder

Andy Peelman neemt Lina (8) beet bij de politie
Lina (8) woont in Sint-Niklaas en is een enorme fan van De Buurtpolitie en wil later ook politieagente worden. Samen met influencer Amir Motaffaf laat HLN haar droom uitkomen. In deze laatste aflevering van Kinderwens zien we hoe ze beet wordt genomen door een van haar grootste idolen...
Lees verder

Wegdromen met Adele of uitwaaien aan de noordzee: 5 tips voor een gezellig herfstweekend
Wie graag dit weekend het koude weer trotseert, kan gaan uitwaaien op het strand van De haan. Wie het liever wat rustig aan doet dit weekend kan dat met het romandebuut van Stany Crets, een theatershow als eerbetoon aan Will Tura, het nieuwe album van Adele of een griezelig filmavontuur: vijf tips voor een gezellig herfstweekend.
Lees verder

Vaccinatieplicht in de zorg stortte Vivaldi bijna in regeringscrisis: "Woordje 'ontslag' was taboe voor PS"
Met de hete adem van de vakbonden in haar nek, keerde de PS deze week haar kar rond het sanctioneren van niet-gevaccineerde zorgverleners. Een ontslag kon plots niet meer, maar die bocht zette kwaad bloed bij de liberalen én bij zusterpartij Vooruit. Uiteindelijk werd na 13 uur bakkeleien toch een compromis gevonden: een niet-gevaccineerde zorgverlener kan zich verzetten tegen zijn ontslag en geschorst blijven, maar dan wel op eigen kosten.
Lees verder

Britney Spears kwaad op Christina Aguilera: "Spreek dan als je de waarheid kent"
Nu Britney Spears (39) eindelijk bevrijd is van haar curatorschap, houdt ze zich niet meer in. 'Slachtoffer' afgelopen vrijdag was zangeres Christina Aguilera (40). Britney trok zich wel op aan de woorden van Lady Gaga (35) die een samenwerking met haar ziet zitten.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier kan je Duvel kopen met stevige korting: "En sportdrank voor de kater"
Liefhebbers van Duvel reppen zich best naar warenhuisketen Colruyt, want je kan er momenteel een koopje doen. Dat melden de leden van Promojagers België, die er deze week hun supertip van maken voor de lezers van HLN. Die zal voortaan overigens op zaterdag verschijnen.
Lees verder

Vandaag doorbraak in contractonderhandelingen met Cavendish? "Het werkt op mijn zenuwen dat het zo lang aansleept"
Mark Cavendish (36) mag niet naar huis van de Gentse Zesdaagse zonder dat hij nog één keer met Patrick Lefevere heeft gesproken. De onderhandelingen tussen renner en Quick.Step-Alpha Vinyl slepen al maanden aan en Lefevere wordt er "ambetant" van zegt hij. Dit weekend wil hij een doorbraak forceren.
Lees verder

Organisatie Australian Open bevestigt: alle deelnemers moeten gevaccineerd zijn
Alle tennisspelers en -speelsters die in januari aan de Australian Open in Melbourne deelnemen moeten gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat heeft toernooihoofd Craig Tiley zaterdag bevestigd, waardoor de druk op negenvoudig kampioen in Melbourne Novak Djokovic, die weigert te zeggen of hij al dan niet is ingeënt, nog verder toeneemt.
Lees verder

Jacky Lafon over vertrek Gunther Levi in 'Familie': "Ik heb er geen woorden voor"
Deze week werd er een bommetje gegooid in soapland: Gunther Levi (45) verdwijnt na 23 jaar uit 'Familie'. Collega Jacky Lafon (74) kan het nog altijd niet begrijpen. "Je dankt toch geen mensen af in deze tijden?"
Lees verder

Hoe vaak moet je naar de keuring met een elektrische auto? En hoeveel betaal je voor het onderhoud? Expert beantwoordt jullie vragen over elektrisch rijden
De omschakeling naar elektrisch rijden is volop aan de gang. Dat dit goed is voor ons klimaat, daar is iedereen het over eens. Maar toch twijfelen veel particulieren om nu al de stap te zetten. Velen liggen wakker van het prijskaartje van een elektrische wagen, weten niet wat ze moeten verwachten qua onderhoudskosten en twijfelen aan de capaciteit van de batterij, blijkt uit de vele vragen die onze auto-expert Joost Bolle van jullie heeft ontvangen. Hij zet de feiten op een rij.
Lees verder

Terugkerende LeBron James kan verlies Lakers niet voorkomen, Warriors winnen ook zonder Curry
LeBron James heeft vrijdag zijn rentree bij de Los Angeles Lakers gemaakt, maar kon een derde verlies op rij in Boston niet voorkomen (130-108). Competitieleider in de Western Conference Golden State won, ondanks de afwezigheid van Stephen Curry, in Detroit een derde wedstrijd op rij.
Lees verder

Sylvia Van Driessche (45) en Elise Crombez (39) over hun vriendschap en #metoo: "Hij nam zijn camera en telde af: 'Op drie zeg je I wanna suck your dick'"
Schrijver Sylvia Van Driessche (45) en topmodel Elise Crombez (39) zijn sinds enkele jaren innig bevriend. Twee totaal andere levens, verenigd in één zielsverwantschap. Vanaf volgende zaterdag schrijven ze om de beurt een persoonlijke column, hier in NINA. Deze week staan ze samen op de cover. "Als ik iets vertel, zal Sylvia nooit – in tegenstelling tot anderen – over zichzelf beginnen. Sylvia is een pure vrouw die mij helpt in mijn eigen vrouw-zijn. Dat is een cadeau."
Lees verder

VS en Verenigde Naties vragen om teken van leven van Peng Shuai, Chinese staatsmedia: "Ze verschijnt snel weer in het openbaar"
De verdwenen Chinese tennisster Peng Shuai is 'uit vrije wil' thuis gebleven en zal 'snel' weer in het openbaar verschijnen. Dat schrijft Hu Xijin, de hoofdredacteur van de Global Times en een prominent vertegenwoordiger van de staatsmedia in China.
Lees verder

Kat Kerkhofs over haar zwangerschap en de roze wolk: "Ik wil er zo weinig mogelijk drama rond maken"
De mooist denkbare bekroning van hun herwonnen liefde. Dat wordt het baby'tje, een jongetje, dat in de lente wordt verwacht ten huize Kerkhofs-Mertens. Het kindje van Kat (33) en Dries (34) zal zowel de Belgische als de Italiaanse nationaliteit krijgen. Maar eerst is er nog 'Dancing with the Stars', dat Kat zal presenteren samen met Gert Verhulst.
Lees verder

Heel wat Tesla's urenlang onbruikbaar door serverprobleem bij automaker
Sommige eigenaren van een Tesla hebben urenlang geen gebruik kunnen maken van hun voertuig. De oorzaak was een serverprobleem bij de automaker waardoor de chauffeurs hun elektrische auto niet konden openen of starten met hun smartphone. Als zij hun autosleutel niet bij zich hadden konden ze daardoor niet rijden.
Lees verder

Minister Vandenbroucke roept op om horeca te boycotten die Covid Safe Ticket niet naleeft: "Als café pas niet ernstig neemt, ga ik weg"
"Als ik in een café kom waar het Covid Safe Ticket niet ernstig genomen wordt, ga ik terug buiten." Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze ochtend op Radio 1. Op de vraag of mensen die zaken dan zouden moeten boycotten, antwoordt Vandenbroucke "absoluut".
Lees verder

35 jaar na de moord op de Zweedse premier wijst Netflix-reeks de dader aan... met een klacht tot gevolg
Na 35 jaar zijn de Zweden nog altijd niet verlost van hun trauma over de onopgeloste moord op premier Olof Palme in 1986. Die werd toen op straat doodgeschoten op weg naar de bioscoop. Deze week werd streamingdienst Netflix in het Scandinavische land aangeklaagd voor smaad wegens een nieuwe serie over de moord, 'The Unlikely Murderer'. De nieuwe verdachte die daarin naar voren wordt geschoven, viel niet bij iedereen in goede aarde. Maar hoeveel bewijzen zijn er nu eigenlijk?
Lees verder