Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

Steeds meer tieners zijn eenzaam: “Ik droeg niet de juiste kleren, of woonde in een te groot huis, of was niet mooi...

HLN
Steeds meer tieners zijn eenzaam: "Ik droeg niet de juiste kleren, of woonde in een te groot huis, of was niet mooi genoeg"
Steeds meer jongeren bellen de hulplijn Tele-Onthaal omdat ze zich eenzaam voelen. Door de lockdowns natuurlijk, maar bij sommige tieners is het probleem veel groter. Alessio (18) en Leen* (23) voelden zich door pesterijen en een gebrek aan vrienden hun hele middelbareschooltijd alleen, en worstelden daardoor met donkere gedachten. Daar konden ze met niemand over praten, want eenzaam zijn op hun leeftijd is taboe. "'Waarom ben ik hier dan nog', dacht ik. Ik heb meermaals op het punt gestaan om er een einde aan te maken."
Lees verder

Hoofdinspecteur riskeert 1 jaar cel omdat hij man onterecht liet opsluiten in politiecel én proces-verbaal vervalste: "Het was een slordigheid"
Het parket eist een celstraf van 1 jaar effectief tegen een hoofdinspecteur (39) van de politie Lier. De agent stond terecht voor het vervalsen van een proces-verbaal én het onterecht opsluiten van een man in de politiecel. "Hij bracht heel wat schade toe aan de politie en aan het geloof in justitie", aldus het parket.
Lees verder

Yunus (36) sterft enkele dagen na zinloos geweld in ziekenhuis: "Dit is pure moord op crème van een gast"
Aalstenaar Yunus Calik (36) werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen door 11 personen in de Lange Zoutstraat in Aalst. De dertiger lag dagenlang in coma en overleed uiteindelijk gisteren aan zijn zware verwondingen. De daders zijn nog niet gepakt, maar de politie onderzoekt de zaak zeer grondig. "Mensen die tot zoiets in staat zijn, zijn beesten", zegt zijn broer Soner Calik.
Lees verder

Telkens wanneer crisisspook recent kop opstak bij Club, werd het vakkundig verdreven. Lukt dat nu weer?
Club Brugge en Philippe Clement, het leek lange tijd een droomhuwelijk. Telkens wanneer het crisisspook de neus aan het venster stak, werd het de voorbije jaren vakkundig Jan Breydel uitgejaagd. Van de slechte seizoensstart in augustus 2020, tot de 6-1-pandoering op Gent één jaar later. Of hoe enkel een klinkend resultaat op Genk ook nu de enige reddingsboei lijkt.
Lees verder

Vier beschuldigden aanslagen Parijs, onder wie Abdeslam, weigeren zitting bij te wonen
Het proces naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs is vandaag hervat zonder vier beschuldigden, onder wie Salah Abdeslam. Ze weigerden de zitting bij te wonen.
Lees verder

'League of Legends'-profspeler 'Yoppa' (23) overleden aan Covid-19
Professionele 'League of Legends'-speler Pavle 'Yoppa' Kostić is overleden aan de gevolgen van Covid-19. Kostić was amper 23 jaar oud.
Lees verder

Traiteurs en slagers vrezen voor kerst- en eindejaarsperiode
Traiteurs en slagers vrezen voor een kerst- en eindejaarsperiode in mineur. "Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?", vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. "Ik zie het niet positief in."
Lees verder

Bieke Ilegems open over bedrog van haar man: "Ik ben echt ontploft, maar dat had ik nodig om de pijn te verwerken"
Ook op haar vijftigste worstelt presentatrice-actrice-schrijfster Bieke Ilegems nog steeds met verschillende angsten. In haar nieuwste boek 'Fuck(ing) Perfect' beschrijft ze hoe ze komaf maakt met haar onzekerheden en hoe ze zin geeft aan haar leven. "Dit boek schrijven was een therapie voor mezelf." En ook het bedrog van haar man, de alzheimer van haar mama en jaloezie komen aan bod. "Toen Danira een laatavondtalkshow op Eén mocht presenteren, was ik jaloers, ja."
Lees verder

"Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort." Hoe Dries Van Langenhove de coronabetoging van zondag heimelijk heeft gekaapt
Het is Dries Van Langenhove die aan de touwtjes trok bij de uit de hand gelopen coronabetoging van vorige zondag in Brussel. Die werd grotendeels georganiseerd door een lid van Schild & Vrienden dat opereerde onder een schuilnaam, zo blijkt uit onderzoek van HLN en zusterkrant De Morgen. En toen de rol van zijn groepering begon uit te lekken, gaf Van Langenhove hoogstpersoonlijk orders om die link te blijven ontkennen.
Lees verder

Ook Pidcock begint op 4 december te crossen: "Tom heeft er enorm zin in"
Niet alleen Wout van Aert begint op 4 december in Boom aan het crossseizoen. Ook de Britse olympische kampioen mountainbike Tom Pidcock gaat dan weer crossen.
Lees verder

Overlegcomité vervroegd naar morgen: "Nieuwe maatregelen die door iedereen moeten worden nageleefd"
De federale en de regionale regeringen komen morgen om 8 uur vervroegd bij elkaar voor een nieuw Overlegcomité. Dat bevestigt premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer. Op tafel liggen verstrengingen om de overdracht van het coronavirus in te dammen, nu de coronacijfers maar blijven stijgen. De strengere maatregelen zouden waarschijnlijk al vanaf dit weekend ingaan.
Lees verder

Magdalena Andersson doet maandag nieuwe poging om premier van Zweden te worden na haar chaotische ontslag
Maandag zal het Zweedse parlement opnieuw stemmen of de sociaaldemocrate Magdalena Andersson premier kan worden. Dat is beslist na haar chaotische ontslag.
Lees verder

Dodelijk busongeval Bulgarije vermoedelijk door menselijke fout
Het busongeval dat meer dan veertig levens eiste in Bulgarije is vermoedelijk veroorzaakt door een menselijke fout. Onderzoekers gaan daar op dit moment van uit. De bus met een groep toeristen aan boord vatte in de nacht van maandag op dinsdag vlam na een crash.
Lees verder

Vandenbroucke: "Extra maatregelen nodig in alle sectoren, meest riskante activiteiten misschien stopzetten"
De federale en de regionale regeringen komen morgen vervroegd bij elkaar voor een nieuw Overlegcomité. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) aangekondigd in de Kamer. Op tafel liggen bijkomende verstrengingen om de circulatie van het coronavirus in te dammen, nu de coronacijfers maar blijven stijgen.
Lees verder

Nieuwe coronavariant ontdekt in Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika is een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt. Dat hebben wetenschappers bekendgemaakt. De opkomst van de variant ligt ongetwijfeld aan de basis van de "exponentiële" toename van het aantal besmettingen de voorbije weken, verklaarde de Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid Joe Phaahla, die de persconferentie bijwoonde.
Lees verder

IKEA België zet samenwerking met PostNL tijdelijk stop
IKEA België heeft de samenwerking met POSTNL tijdelijk opgeschort. Dat werd bevestigd aan onze redactie. De aanleiding is het onderzoek naar het Nederlandse pakjesbedrijf. "Er zijn nog te veel onduidelijkheden. Daarom hebben we gekozen om tijdelijk samen te werken met een andere postprovider", aldus de persverantwoordelijke van IKEA België.
Lees verder

IKEA België zet samenwerking met PostNL stop
IKEA België heeft de samenwerking met POSTNL stopgezet. Dat werd bevestigd aan de redactie van VTM Nieuws. De aanleiding zou het onderzoek naar het Nederlandse pakjesbedrijf zijn.
Lees verder

De belabberde prestatie van Club tegen Leipzig ontleed in nieuwe HLN Sportcast: "Voetbal is simpel, maar Clement heeft té veel nagedacht"
Een midweek Europees voetbal, dat vraagt om een nieuwe HLN Sportcast. Jonas Decleer ontvangt met vaste gasten Marc Degryse en Gilles Mbiye-Beya zowaar een bondscoach. Met Hugo Broos gaat het vooral over het debacle van Philippe Clement en Club Brugge in de Champions League. Degryse: "Voetbal is simpel, doe normaal."
Lees verder

BV 24/7. Lesley-Ann Poppe bibbert voor de foto en Sven Nys gaat eentje drinken bij Sven Ornelis
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hulplijn 1712 kreeg meer oproepen over stalking na proces De Pauw
Bij hulplijn 1712 zijn de voorbije maanden meer oproepen geregistreerd over stalking. Sinds juli zijn er 75 oproepen genoteerd, de helft daarvan gebeurde na het proces De Pauw in oktober. Dat laat hulplijn 1712 weten. Een op de vier mensen wordt ooit in zijn leven gestalkt, gemiddeld duurt dit 22 maanden en in een kwart van de gevallen mondt het uit in fysiek geweld.
Lees verder