Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

Status quo in Kroatië: Genk en Zagreb houden elkaar in evenwicht, alles nog mogelijk op slotspeeldag

HLN
Status quo in Kroatië: Genk en Zagreb houden elkaar in evenwicht, alles nog mogelijk op slotspeeldag
Racing Genk en Dinamo Zagreb hebben nog geen afstand van elkaar genomen in de Europa League. Na een bij momenten saaie partij werd het 1-1 in Kroatië. Genk telt nu 5 punten, Dinamo Zagreb heeft er 7. Op de slotspeeldag moet Genk aan de bak tegen hekkensluiter Rapid Wien, Zagreb trekt naar Londen. Alles kan dus nog voor de Limburgers
Lees verder

Testament prins Philip wordt bewaard in kluis met 32 andere documenten
In april overleed de Britse prins Philip, op 99-jarige leeftijd. Sindsdien is er veel te doen geweest over zijn testament, dat geheim gehouden wordt. Donderdag raakte bekend hoé dat testament precies bewaard wordt.
Lees verder

Belgians Lions starten WK-voorronde met ruime openingszege zonder glans
Een ruime openingszege (57-83) voor de Belgian Lions in hun kwalificatieopener voor het WK 2023. Dit Slowakije, het zwakke broertje in deze groep A, was geen waardemeter. De Lions presteerden verre van groots. Pas in het slokwart – na 50-61 – kwam de comfortabele voorsprong op het scorebord.
Lees verder

Cyriel Dessers wéér de held van Feyenoord, wel één minuutje later dan 'verwacht'
Of Racing Genk stilaan spijt heeft dat het Cyriel Dessers heeft uitgeleend? Bij Feyenoord blijft hij beslissende goals maken, liefst in blessuretijd dan nog. Op Slavia Praag maakte hij in de 93ste minuut gelijk (2-2): één minuutje té laat om zijn magische reeks van vier goals in de 92ste minuut in de Eredivisie ook in de Conference League voort te zetten.
Lees verder

Belgische politieman schetst traject van terroristen bij aanslagen Parijs, Abdeslam blijft weg uit protest
Een Belgische politieman heeft donderdag voor het speciale hof van assisen in Parijs het traject uit de doeken gedaan van vijf leden van de terreurcel die de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs pleegde. Omdat de politieman via videoconferentie getuigde, zonder aanwezig te zijn in levende lijve, bleven vier beschuldigden uit protest afwezig.
Lees verder

LIVE. AA Gent moet achtervolgen na Cypriotisch doelpunt vanop de middellijn
• GSP (21u)
Lees verder

Honderden vluchtelingen willen oversteek naar Engeland wagen: "We betalen 2970 euro per persoon en riskeren ons leven"
Er zijn uiteindelijk 27 mensen verdronken gisteren bij de ramp voor de kust van Calais, 27 vluchtelingen die met een rubberbootje probeerden het Kanaal over te steken naar Engeland. Hun bootje sloeg lek en kapseisde. Dit drama zat er aan te komen. Daarover is iedereen die de situatie van de transmigranten volgt het eens. Er waren dit jaar al 47.000 pogingen om het Kanaal over te steken: 25.700 keer lukte dat ook. Maar bijna de helft mislukte dus. Dit bootje vertrok uit Duinkerke. Robin Ramaekers trok naar daar en trof honderden mensen aan, allemaal willen ze het wagen.
Lees verder

LIVE. Boem! Radja to the rescue: Nainggolan zet valse start van Antwerp recht tegen Frankfurt met knappe volley
• Frankfurt Stadion (21u)
Lees verder

"Een begrafenisstemming" bij Club 'the day after': Clement slaat nieuwe mea culpa voor de spelers, maar heeft ook een verzoek
"Een begrafenisstemming", zucht er één. Ontgoocheling en tristesse regeerden daags na de pandoering in het Belfius Basecamp. Met een nieuwe mea culpa van Clement, maar ook met een verzoek. Sommige spelers mogen eveneens in de spiegel kijken, vindt hij. Alvorens zondag te reageren. Achter de schermen bij Club the day after.
Lees verder

GEZIEN? 'James De Musical': "Prima entertainment, maar is het leven van Natalia echt een musical waard?"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'James De Muscial' op Play4, een showprogramma waarin James Cooke - jawel - een musical maakt over hete leven van acht BV's. "Tempo primeerde op diepgang, waardoor potentieel interessante anekdotes vakkundig de kiem in gesmoord werden."
Lees verder

Meer dan vijftig doden bij explosie in Siberische koolmijn
Bij de ontploffing in een Siberische koolmijn zijn 52 mensen omgekomen, zo hebben de Russische staatspersbureaus Tass en Ria Novosti overeenstemmend op gezag van hulpverleners gemeld. Eerder was sprake van veertien dodelijke slachtoffers.
Lees verder

Kunnen Andy en Dina liegen tegen hun mama's? Dat zochten ze uit in 'Ze Zeggen Dat'
Ze zeggen dat mama's het altijd doorhebben wanneer hun kinderen liegen. Dus schakelden Dina en Andy hun mama's Lisette en Ivette in om dit cliché te testen in de nieuwe aflevering van 'Ze Zeggen Dat'. Andy trok nog naar de kebabzaak en de 'gaydar' van Dina en Andy stond niet zo scherp.
Lees verder

Doelpuntenkermis in Leuven: Red Flames maken brandhout van Armenië en winnen met 19-0
De Red Flames hebben een monsterzege geboekt in de WK-voorrondewedstrijd tegen laagvlieger Armenië. In Leuven werd het maar liefst 19-0. Dankzij de zege blijven de Flames in de running voor de tweede plaats in de poule.
Lees verder

LIVE. Zet AA Gent de scheve situatie na de rust recht?
• GSP (21u)
Lees verder

De vierde coronagolf: waar staan we qua cijfers? Zijn er glinsters van hoop? En wat is het effect van boosters?
Nu alle coronasignalen op rood staan, dient het hoofd koel gehouden te worden. Een helder overzicht van de stand van zaken kan daarom geen kwaad. Waar staan we in deze vierde golf qua cijfers? Zijn er glinsters van hoop? Wat is het effect van boosters? En vooral: waar eindigt dit?
Lees verder

LIVE. Brengen vier wissels van Vanhaezebrouck beterschap?
• GSP (21u)
Lees verder

LIVE. 1-2 van De Laet afgekeurd voor millimeters buitenspel: fans laten zich gelden met pyrotechnisch materiaal
• Frankfurt Stadion (21u)
Lees verder

Groot-Brittannië bant reizigers uit zes Afrikaanse landen om nieuwe variant die "ergste tot nu toe kan zijn"
In Zuid-Afrika is een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt. Dat hebben wetenschappers bekendgemaakt. Het Verenigd Koninkrijk plaatst zes Afrikaanse landen (Zuid-Afrika, Namibië, Lesotho, Botswana, Eswatini en Zimbabwe) op de rode lijst uit bezorgdheid om de nieuwe variant. Alle vluchten naar die landen worden opgeschort en terugkerende Britse reizigers moeten in quarantaine. Experts zeggen dat de nieuwe variant "de ergste tot nu toe kan zijn".
Lees verder

Groot-Brittannië bant reizigers uit zes Afrikaanse landen uit bezorgdheid om nieuwe variant die "ergste tot nu toe kan zijn"
In Zuid-Afrika is een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt. Dat hebben wetenschappers bekendgemaakt. Het Verenigd Koninkrijk plaatst zes Afrikaanse landen (Zuid-Afrika, Namibië, Lesotho, Botswana, Eswatini en Zimbabwe) op de rode lijst. Alle vluchten naar die landen worden opgeschort en teruggekeerde Britse reizigers moeten in quarantaine. Britse experts zeggen dat de nieuwe variant "de ergste tot nu toe kan zijn".
Lees verder

Boris Johnson doet na bootdrama oproep aan Frankrijk: "Neem alle migranten die Kanaal oversteken terug"
Boris Johnson stelt voor dat Frankrijk alle migranten die het Kanaal oversteken zou terugnemen. Dat blijkt uit een brief die de Britse premier op Twitter plaatste. "Dit zou een onmiddellijk effect hebben. Het aantal oversteken zou significant verminderen of zelfs stoppen. Door het businessmodel van mensensmokkelaars een halt toe te roepen, zouden we mensenlevens redden", klinkt het aan het adres van president Emmanuel Macron. Bij een bootdrama in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië zijn minstens 27 vluchtelingen om het leven gekomen.
Lees verder