Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

Stad Oudenburg: Zelfevaluatie COVID-19-test

Zelfevaluatie COVID-19-test
Sinds vandaag is via de website van Mijn Gezondheid een nieuwe tool beschikbaar waarbij je zelf aan de hand van enkele vragen kunt inschatten of je een COVID-19-test nodig hebt. Hierdoor verlagen we de werkdruk bij de huisartsen omtrent de testing van hoog-risicocontacten.

Door deze vragenlijst in te vullen kan je inschatten of een coronatest zinvol is.
Heeft de persoon die de vragenlijst invult milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, dan kan die na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen. Om de privacy te beschermen, worden de antwoorden op deze vragen niet opgeslagen. Met de aangemaakte code kan hij/zij dan een afspraak maken om bij een testcentrum langs te gaan of bij een apotheek in de buurt. Hij/zij moet een (elektronische) afdruk van deze ingevulde vragenlijst kunnen voorleggen om de test te laten afnemen.
 

Doe de test hier.

Lees verder

Kunstendag voor kinderen
Dit jaar vieren we Kunstendag voor Kinderen op zondag 21 november 2021. Het wordt een spetterend feest naar aanleiding van 10 jaar Kunstendag voor Kinderen. Noteer de datum alvast in je agenda. Thema dit jaar in Oudenburg zijn Robots.

Programma

In de voormiddag kan je meehelpen aan de grootste robottekening die Oudenburg ooit heeft gekend. Mooss Vzw organiseert een inloop workshop XL- tekening voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Alle kleine en grote kunstenaars helpen mee aan een enorme tekening. Je begint ergens met een kleine tekening, iemand anders knoopt aan met een volgend stukje en stilletjes aan groeit het kunstwerk uit naar een XL-formaat. We inspireren ons op andere tekenkunstenaars. Je mag met verschillende tekenmaterialen experimenteren en je helemaal uitleven in vorm en kleur. Je kiest zelf wanneer en hoe lang je mee komt doen.

Deelnemen is gratis en kan gedurende de volledige voormidddag tussen 10 en 12 uur.

In de namiddag voorziet de dienst cultuur de familievoorstelling Hello Robot! van Studio Gekko. Ben jij ook zo gefascineerd door robots? In deze voorstelling word je meegenomen in een toekomst waar robots naast en met ons zullen leven. Bezorgdrones, gekke machines die kunnen praten, huisrobots die voelen dat we honger hebben en zo veel meer, je kan het zo gek niet bedenken want niks is onmogelijk. Zie je het al gebeuren dat een robot een huis bouwt, je neus komt snuiten of je huiswerk maakt? Schuilt er nergens een gevaar? Hello Robot! steekt de handen uit de mouwen, maar doet ons ook even nadenken.

De voorstelling start om 14.30 uur. Kostprijs bedraagt 10 euro. Reserveren kan via cultuur@oudenburg.be.
Lees verder

Blijf de coronamaatregelen strikt naleven!
Nu de coronabesmettingen opnieuw fors stijgen, willen we onze inwoners nogmaals aansporen om zorg te dragen voor elkaar en de maatregelen die van kracht zijn strikt na te leven.
 
Wees er je van bewust dat ook wie volledig gevaccineerd is, geen garantie heeft om het virus niet meer op te lopen. Je kan wel degelijk nog besmet raken en het virus doorgeven aan anderen. Daarom is het belangrijk om de maatregelen te blijven volgen. We lijsten ze hieronder nog even op.

 • Draag een mondmasker waar het verplicht is.
 • Werk best thuis.
 • Gebruik het Covid Safe Ticket.
 • Verlucht binnenruimtes.
 • Nog niet gevaccineerd? Laat je vaccineren en haal de boosterprik als je ervoor wordt uitgenodigd.
 • Verkouden? Ziek? Neem geen risico's en blijf thuis!
 • Respecteer de isolatie- en quarantainemaatregelen.
 • Ken je eigen risicoprofiel en pas je gedrag aan.
Het dragen van een mondmasker is verplicht op onderstaande plaatsen:

 • In binnenruimtes van het openbaar vervoer;
 • In winkels en winkelcentra;
 • Bij medische en niet-medische contactberoepen;
 • In zorginstellingen;
 • In bibliotheken, spelotheken en mediatheken;
 • Als personeel in de horeca;
 • In inrichtingen voor culturele, feestelijke, sportieve en recreatieve activiteiten;
 • Als personeel in fitnesscentra;
 • In publieke ruimtes van bedrijven, overheidsgebouwen en gerechtsgebouwen;
 • Bij erediensten.
Twijfel je of een mondmasker nodig is bij een bepaalde gelegenheid? Kies voor de veiligheid van jezelf en anderen en zet het zoveel mogelijk op.

We hebben het al veel gezegd, maar blijven het herhalen: alleen samen krijgen we het coronavirus klein. Alvast bedankt aan alle inwoners om de maatregelen zo strikt als mogelijk op te volgen en om zo deze herfstgolf met z'n allen massaal tegen te gaan.
 
Maatregelen herfstgolf
Lees verder