Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 november 2021

Sint-Lievens-Houtem: Downloaden en printen COVID-certificaat

Downloaden en printen COVID-certificaat
In horecazaken, fitnesscentra, op verschillende evenementen en voor reizen moet je een COVID-certificaat voorleggen. 
Omdat niet iedereen de COVID Safe BE app heeft, en er vragen komen over het downloaden en printen van het certificaat, heeft de gemeente een eenvoudige handleiding opgesteld. Daarnaast stellen de bib en het gemeentehuis vanaf woensdagnamiddag 3 november een pc met kaartlezer ter beschikking om (indien nodig onder begeleiding van een medewerker) het certificaat af te printen.
Je kan terecht in de bib tijdens de openingsuren en in het gemeentehuis, bij voorkeur na afspraak via T 053 60 72 22/20.

Lees meer over het certificaat en de handleiding
Lees verder

Houtem Jaarmarkt editie 2021
Nog een weekje en het is zover, Houtem Jaarmarkt, de 'Best of'-editie.
Lees alles over het programma en hoe je de jaarmarkt kan bereiken, op deze website! 
Lees verder

Gratis lessenreeks 'goed bodembeheer' voor landbou


Het Steunpunt Erosie van de Provincie Oost-Vlaanderen organiseert in samenwerking met het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG) en het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) een lessenreeks 'Boer en bodem – goed bodembeheer' voor land- en tuinbouwers, in het kader van het Provinciaal klimaatfonds.De 5 themalessen gaan door in de periode van 23 november 2021 tot en met 21 december 2021.
Meer informatie over de lessenreeks vindt u in de uitnodiging of via de website van de proefcentra 'goed bodembeheer' voor landbouwers

Geïnteresseerde landbouwers kunnen zich gratis inschrijven. Per les krijgen de eerste 15 ingeschreven deelnemers eveneens een gratis bodemanalyse op een hellend akkerperceel (pH, organische koolstof, textuur en indringingsweerstand; max. 2 analyses per landbouwer).
Lees verder