Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

Rechtbank veegt schorsingen van onder meer Veljkovic en voormalig KV Mechelen-bestuur van tafel: “De eerlijkheid va...

HLN
Rechtbank veegt schorsingen van onder meer Veljkovic en voormalig KV Mechelen-bestuur van tafel: "De eerlijkheid van het proces werd opgeofferd"
Ferme opdoffer voor de Belgische voetbalbond. De rechtbank van eerste aanleg van Brussel heeft de schorsingen van de ex-KV Mechelen-bestuurders en makelaars Veljkovic en Mortelmans, die veroordeeld werden voor matchfixing in 'Propere Handen', van tafel geveegd. Meer nog: Veljkovic eist een fikse schadevergoeding van de bond.
Lees verder

UNIEKE BEELDEN. Bioloog filmt speelse wolf die op muizen jaagt: "Blij dat ik eens de 'gewone' kant van het dier in beeld mag brengen"
45 minuten aan beeldmateriaal van een wolf die in zijn natuurlijke habitat op muizen jaagt: dat is op zijn minst bijzonder te noemen. Bioloog Frederik Thoelen kon de beelden maken en heeft zo een primeur voor de provincie Limburg. "We kennen de wolf vaak van beelden van doodgebeten schapen, maar dit doen ze eigenlijk vooral", weet Thoelen.
Lees verder

Marc Van Ranst over goedkeuring coronapil: "Een bijzonder positieve ontwikkeling, maar het vervangt vaccins niet"
Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zet versneld het licht op groen voor het gebruik van de coronapil die ontwikkeld werd door farmabedrijf Merck. Dat heeft het vrijdagmiddag meegedeeld. Viroloog Marc Van Ranst vindt de goedkeuring van de pil alvast "een bijzonder positieve ontwikkeling", al benadrukt hij wel dat vaccins even belangrijk blijven. Volgens viroloog Johan Neyts zal de pil de eerste jaren vooral voorbehouden worden voor "mensen die een hoog risico lopen op de ontwikkeling van een ernstige ziekte".
Lees verder

Documentaire in de maak over juridische strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard
Discovery werkt aan een documentaire over de juridische strijd tussen Johnny Depp (58) en zijn ex-vrouw Amber Heard (35). De tweedelige film moet dit najaar nog te zien zijn bij streamingdienst discovery+.
Lees verder

Europese Commissie vraagt Polen en Hongarije om uitleg over rechtsstaat
De Europese Commissie zal brieven sturen naar Polen en Hongarije, zo is uit Europese bron vernomen. In de brief aan Polen vraagt de Commissie uitleg over de onafhankelijkheid van het gerecht en het respect voor de Europese wetgeving en rechtspraak. In de Hongaarse brief zou de Commissie het hebben over problemen met openbare aanbestedingen, belangenconflicten en corruptie. De twee landen hebben twee maanden de tijd om te antwoorden.
Lees verder

Vier acteurs die hun laatste rol speelden in een videogame
In Battlefield 2042 speelde de betreurde Amerikaanse acteur Michael Kenneth Williams zijn allerlaatste rol, voordat hij in de zomer van dit jaar overleed. Het is, vreemd genoeg, niet de eerste keer dat de laatste vertolking op het cv van bekende karakterakteurs, voor hun dood, eentje in een videogame is geweest. Hier zijn de vier belangrijkste.
Lees verder

Kris Luyckx, advocaat van Dejan Veljkovic, stelt dat gevolgen voor voetbalbond "manifest" zullen zijn: "Schadeclaim van misschien zelfs miljoenen euro's"
"Er zijn vandaag 11 rode kaarten uitgedeeld", vertelt Kris Luyckx, advocaat van Dejan Veljkovic, over de nieuwe wending in 'Propere Handen'. De rechtbank van eerste aanleg van Brussel heeft onder meer de schorsing van Veljkovic, die veroordeeld was wegens matchfixing, van tafel geveegd. "Het rapport is vernietigend. De rechtbank heeft kipkap gemaakt van de juridische knoeiboel die het BAS in het verleden (2019, red.) beslist heeft."
Lees verder

PORTRET. 'De Algerijn' uit Borgerhout, de pakjesverkoper die vanuit Dubai kogels en granaten door Antwerpen liet vliegen en op dodenlijst staat
We weten niet hoe hij eruit ziet, en waar hij vandaag verblijft. Maar het criminele palmares van Mohamed 'De Algerijn' C. (27) spreekt voor zich, en leest als het scenario van een Netflix-thriller. De pakjesverkoper uit Borgerhout werkte zich de voorbije jaren op tot grote jongen in het drugsmilieu, die aan de haal ging met ruim 200 kilo cocaïne, vluchtte naar Dubai en vervolgens de kogels en granten door Antwerpen liet vliegen. Tussendoor zorgde hij ook voor een moderne versie van Romeo en Julia, door te vallen voor de 'verboden charmes' van een meisje van een rivaliserende drugsbende. Portret van de Vlaamse 'narco', wiens ouders vanochtend een explosief tegen hun woning gegooid kregen.
Lees verder

PORTRET. 'De Algerijn' uit Borgerhout, de pakjesverkoper die kogels en granaten door Antwerpen laat vliegen en op dodenlijst staat
We weten niet hoe hij eruitziet, noch waar hij vandaag verblijft. Maar het criminele palmares van Mohamed 'De Algerijn' C. (27) spreekt voor zich, en leest als het scenario van een Netflix-thriller. De pakjesverkoper uit Borgerhout werkte zich de voorbije jaren op tot grote jongen in het drugsmilieu, die aan de haal ging met ruim 200 kilo cocaïne, vluchtte naar Dubai en vervolgens de kogels en granaten door Antwerpen liet vliegen. Tussendoor zorgde hij ook voor een moderne versie van Romeo en Julia, door te vallen voor de 'verboden charmes' van een meisje van een rivaliserende drugsbende. Portret van de Vlaamse 'narco', van wie de ouders vanochtend een explosief tegen hun woning gegooid kregen.
Lees verder

REALITYCHECK. Een nieuwe tattoo voor Barbie en 'Temptation'-single Joyce toont haar kwetsbaarste kant
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Handgebaar voor huiselijk geweld redt Spaanse vrouw van gewelddadige partner
De Spaanse politie heeft een man in de regio Catalonië opgepakt nadat zijn partner het internationaal gebaar voor huiselijk geweld maakte in een ziekenhuis in Barcelona. Het koppel zat in een wachtzaal toen de vrouw het gebaar maakte naar een verpleger, door haar duim in haar handpalm te plooien en vervolgens subtiel een vuist te maken.
Lees verder

Joe Exotic opgenomen in gevangenisziekenhuis: "Z'n toestand gaat flink achteruit"
Joe Exotic is opgenomen in een gevangenisziekenhuis. De medische toestand van de 'Tiger King'-ster, die lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker, is flink achteruitgegaan. Dat meldt de New York Post.
Lees verder

Zaki Dewaele keert heel eventjes terug naar de radiowereld voor de 'Zesdaagse van de sixties'
De digitale radiozender Joe 60's & 70's keert vanaf volgende week maandag zes dagen terug naar de jaren '60 en haalt daarvoor een echt radio-icoon in huis: niemand minder dan Zaki Dewaele (76) neemt na vele jaren nog eens plaats achter de radiomicrofoon.
Lees verder

Politievakbonden betogen maandagochtend opnieuw in Brussel
De vakbonden bij de politie blazen maandagochtend vroeg weer verzamelen aan het Centraal Station in Brussel. Ze zullen opnieuw een protestmars houden door de hoofdstad.
Lees verder

Marc Van Ranst over goedkeuring coronapil: "Een bijzonder positieve ontwikkeling, maar het vervangt vaccins niet"
Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zet versneld het licht op groen voor het gebruik van de coronapil die ontwikkeld werd door farmabedrijf Merck. Dat heeft het vrijdagmiddag meegedeeld. Viroloog Marc Van Ranst vindt de goedkeuring van de pil alvast "een bijzonder positieve ontwikkeling", al benadrukt hij wel dat vaccins even belangrijk blijven. Volgens viroloog Johan Neyts zal de pil de eerste jaren vooral voorbehouden worden voor "mensen die een hoog risico lopen op de ontwikkeling van een ernstige ziekte".
Lees verder

Nu Kirsten Dunst praat over "extreem loonverschil" tijdens 'Spider-Man': zo zit het écht met de loonkloof in Hollywood
Laat u geen blaasjes wijsmaken: er is nog steeds een enorme loonkloof tussen mannen en vrouwen in Hollywood, hoe hard 'the industry' ook roept dat er al veel vooruitgang werd gemaakt. Dat toonde Kirsten Dunst (39) eerder deze week nog aan, toen ze vertelde dat er een "extreem" verschil was tussen het loon dat zij voor 'Spider-Man' kreeg en wat Tobey Maguire (46) mocht ontvangen. Acteurs die meer dan het dubbele verdienen dan hun tegenspeelsters? Ook dat gebeurt nog steeds in 2021. Van Jennifer Lawrence tot Benedict Cumberbatch: wij zetten de meest ophefmakende salarisverhalen op een rijtje.
Lees verder

Kyle Rittenhouse (18), die twee mensen doodschoot tijdens Black Lives Matter-protesten, vrijgesproken: beelden tonen hoe hij na vonnis in armen advocaat valt
Kyle Rittenhouse is zonet vrijgesproken door een volksjury. "Niet schuldig over de hele lijn", luidde het verdict. Rittenhouse barstte in tranen uit en zakte in elkaar na het vonnis. De jonge Trump-aanhanger schoot vorig jaar in Kenosha, Wisconsin twee mensen dood en verwondde een derde persoon tijdens Black Lives Matter-betogingen nadat de 29-jarige Afro-Amerikaan Jacob Blake door een politieagent in de rug werd geschoten.
Lees verder

Kyle Rittenhouse (18), die twee mensen doodschoot tijdens Black Lives Matter-protesten, over de hele lijn vrijgesproken
Kyle Rittenhouse is zonet vrijgesproken door een volksjury. "Niet schuldig over de hele lijn", luidde het verdict. Rittenhouse barstte in tranen uit na het vonnis. De jonge Trump-aanhanger schoot vorig jaar in Kenosha, Wisconsin twee mensen dood en verwondde een derde persoon tijdens Black Lives Matter-betogingen nadat de 29-jarige Afro-Amerikaan Jacob Blake door een politieagent in de rug werd geschoten.
Lees verder

Positieve Covid-test duwt Kevin De Bruyne weer naar af, moeten er nog Rode Duivels in quarantaine?
Een start-stopseizoen. Een positieve Covid-test duwt Kevin De Bruyne (30) weer naar af. Mogelijk is hij niet de enige Rode Duivel die een besmetting opliep. Moeten er straks nog in quarantaine?
Lees verder

Slecht nieuws voor Club Brugge: Van Der Brempt test positief op corona, ook Sobol en Sandra zijn ziek
Slecht nieuws voor Club Brugge, bij wie Ignace Van Der Brempt positief testte op het coronavirus. Ook Cisse Sandra en Eduard Sobol zijn ziek, al testten zij negatief.
Lees verder