Doorgaan naar hoofdcontent

Primeur: slimme camera’s pakken sluiproutes door straten voor plaatselijk verkeer aan

HLN
Primeur: slimme camera's pakken sluiproutes door straten voor plaatselijk verkeer aan
Mechelen wil volgend jaar als eerste in Vlaanderen slimme camera's inzetten op sluiproutes aan te pakken. Nu blijven borden 'uitgezonderd plaatselijk verkeer' vaak dode letter.
Lees verder

LIVE BALLON D'OR. Ex-winnaar Modric pas 29ste
Na een jaartje zonder wegens corona is het Theatre du Chatelet in Parijs vanavond opnieuw het epicentrum van de voetbalwereld. Rond 21u wordt daar de Gouden Bal uitgereikt aan de beste voetballer van het voorbije jaar, na een stemming die op 24 november werd afgesloten. 180 journalisten geven vijf voetballers telkens 6, 4, 3, 2 en 1 punt aan 30 kandidaten, gekozen door de redactie van 'France Football'. Daarbij ook Lukaku en De Bruyne. Volg de verkiezing hier LIVE.
Lees verder

'Slimste Mens'-nieuwkomer Esther Nwanu had vreemde ervaring op kot: "Plots stond er een man in m'n slaapkamer"
MNM-stem Esther Nwanu (23) blikt vanavond in 'De Slimste Mens' terug op een vreemd moment uit haar studententijd. Op een avond kreeg ze ongewenst bezoek in haar slaapkamer.
Lees verder

REPORTAGE. Dag op de Covid-screening: "Als iedereen zich maar één keer moet laten testen, gaan de cijfers snel dalen. Misschien is dat de bedoeling?"
De nieuwe teststrategie van de ministers van Volksgezondheid, waarbij volledig gevaccineerden die als hoogrisicocontact beschouwd worden zich enkel nog op dag 1 van het contact moeten laten testen, werd vrijwel meteen getorpedeerd door (huis)artsen. Federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) haastte zich om het dogma van dag 1 te nuanceren. In een testcentrum in Aalst krijgt hij gelijk: dag 1 is symbolisch. Haast niemand kan of laat zich op die eerste dag testen. Het gaat haast altijd over dag 3,4 of 5 en als het écht dag 1 is, zaait een negatief testresultaat alleen meer twijfel.
Lees verder

Erdogan na recorddaling van nationale munt: "Ik zal nooit een renteverhoging verdedigen"
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan blijft erg koppig over het rentebeleid in zijn land, dat de voorbije maanden al leidde tot een recorddaling van de nationale munt, de lira. Erdogan herhaalde maandag nog eens dat hij nooit een renteverhoging zal verdedigen en zich zal blijven verzetten tegen elk compromis hieromtrent, zo berichten Turkse media.
Lees verder

"Van de hemel naar de hel": Louis (31) en Isabella (29) zitten al drie dagen vast in Schiphol na huwelijksreis in Zuid-Afrika
De huwelijksreis van Louis Defour (31) en Isabella Dedović (29) richting Zuid-Afrika heeft een bijzondere wrange nasmaak gekregen. Toen ze vrijdag landden op het Amsterdamse Schiphol, testte Louis positief op het coronavirus. Sindsdien zit het koppel vast in een quarantainehotel en de Vlaamse regering geeft hen geen toestemming om huiswaarts te keren en daar hun quarantaine verder te zetten. "Het is ongelooflijk frustrerend", zegt Louis. "De communicatie loopt compleet mank en nog steeds hebben wij geen flauw benul wanneer we Nederland mogen verlaten."
Lees verder

CEO van Twitter zou stap terugzetten
Twitter-topman Jack Dorsey zou binnenkort bekend maken dat hij wenst op te stappen bij de berichtendienst. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC op basis van bronnen. Twitter-aandelen springen meten meer dan 10% de hoogte in.
Lees verder

CEO van Twitter zou stap terugzetten, handel in aandeel geschorst
Twitter-topman Jack Dorsey (45) zou binnenkort bekend maken dat hij wenst op te stappen bij de berichtendienst. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC op basis van bronnen en bevestigen ook twee personen uit zijn entourage. Twitter-aandelen sprongen meteen meer dan 10 procent de hoogte in. Intussen is de handel in het aandeel geschorst.
Lees verder

CEO van Twitter zet stap terug, handel in aandeel geschorst
Twitter-topman Jack Dorsey (45) maakt bekend dat hij op zal stappen bij de berichtendienst. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNBC eerder en wordt nu ook door Dorsey zelf bevestigd. Twitter-aandelen sprongen meteen meer dan 10 procent de hoogte in. Intussen is de handel in het aandeel geschorst.
Lees verder

Tesla laat eerste testauto's in nieuwe Duitse fabriek van de band rollen
De Amerikaanse autobouwer Tesla heeft in zijn nieuwe fabriek in Grünheide, in de buurt van Berlijn, een eerste reeks wagens afgewerkt bij wijze van test. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Contacttracer over schandaal bij contactonderzoek: "Bazen zeiden letterlijk: 'Log maar in, dan kunnen we factureren'"
Bij de firma die door de overheid verdacht wordt van fraude met facturen voor het contactonderzoek treden nu ook voor het eerst getuigen naar voor. Eén werknemer veegt de verdediging van het callcenter van tafel. "Dat ze zelf geschrokken zijn? Onzin. Ze wisten wat ze deden." De vrouw legt uit hoe het systeem in zijn werk ging. Een andere getuige beweert dan weer dat de overheid al eerder klachten ontving, maar daar niks mee deed.
Lees verder

Yannick Carrasco arriveert in iconische sportwagen (met zijn rugnummer erop) op training bij Atlético
Hola, Yannick. Daags na de 1-4-overwinning tegen Cádiz arriveerde Yannick Carrasco (28) in een opvallende sportwagen aan het trainingscentrum van Atlético. De warm ingeduffelde Rode Duivel - ook in Madrid is het behoorlijk koud - showde zijn AC Cobra. Opvallend detail: op de motorkap van de bolide pronkt het rugnummer van Carrasco.
Lees verder

Duitse inflatie op hoogste niveau in 29 jaar
De inflatie in Duitsland is in november uitgekomen op het hoogste niveau in 29 jaar. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis werd het leven in de grootste economie van Europa gemiddeld 5,2 procent duurder dan een jaar eerder. Dat was een maand geleden nog 4,5 procent. Met name opgelopen energieprijzen jagen de geldontwaarding aan. De prijzen voor energie stegen op jaarbasis alleen al met 22,1 procent. Voedingsmiddelen werden 4,5 procent duurder.
Lees verder

Brugse politie had aanranders van 16-jarig meisje maanden geleden al kunnen oppakken. Maar dan hadden de collega's uit Dendermonde wel even moeten bellen
De aanranding in het station van Brugge kon eigenlijk al meteen na de feiten al opgelost zijn. Dat zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V), tevens hoofd van de lokale politiezone. Volgens hem werd zijn korps de voorbije zeven maanden nooit op de hoogte gebracht door de collega's uit Dendermonde, waar het 16-jarig slachtoffer aangifte deed. Nochtans zijn de daders goed gekend bij de Brugse politie. In Dendermonde begrijpen ze de frustratie, maar zeggen ze "dat er geen fouten zijn gemaakt."
Lees verder

Nederlandse journalist spot Kim Kardashian en Pete Davidson op date
Kim Kardashian (41) en Pete Davidson (28) zijn al een tijdje aan het daten en worden geregeld samen gespot. RTL Boulevard verslaggever Paul Barewijk kon zijn ogen niet geloven toen hij zaterdag zat te ontbijten in een restaurant in Los Angeles. Tot zijn grote verbazing hadden Kim en Pete een romantische date, vlak naast hem.
Lees verder

Ook in Stavele dreigt IJzer uit oevers te treden: gemeentelijk rampenplan afgekondigd
Door de immense regenval van afgelopen dagen staat het waterpeil van de IJzer ongemeen hoog. Naast Roesbrugge (Poperinge) wordt nu ook het dorpje Stavele (Alveringem), een paar kilometer stroomafwaarts, getroffen door wateroverlast. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd want de IJzer dreigt er uit zijn oevers te treden.
Lees verder

Geen derde Belg in 'Ally Pally': Mike De Decker grijpt nét naast WK-ticket
Mike De Decker ontbreekt op het komende WK darts (15 december - 3 januari). De 25-jarige Mechelaar verloor zijn finale van het kwalificatietoernooi en greep dus nét naast een WK-ticket. Daardoor moet hij nu ook met zekerheid zijn PDC-tourkaart inleveren.
Lees verder

Onderzoekers Rotterdam: "Milde coronabesmetting bij zwangere vrouw soms al fataal voor baby"
Zelfs een milde coronabesmetting kan bij zwangere vrouwen soms leiden tot de dood van het ongeboren kind. Dat denken onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam. Van dertien baby's die voor de geboorte in de buik overleden zijn, werd vastgesteld dat de moeder een corona-infectie achter de rug had.
Lees verder

Kanye West heeft spijt dat hij zich kandidaat stelde voor het Amerikaanse presidentschap
Kanye West (44), die intussen door het leven gaat als Ye West, heeft spijt dat hij ooit een gooi deed naar het presidentschap. Dat vertelde hij in een videoboodschap die hij zelf deelde op Instagram. "Mijn speeches waren totaal onvoorbereid", klinkt het.
Lees verder

Oscar Pistorius overgeplaatst voor aanvraag voorwaardelijke vrijlating
De Zuid-Afrikaanse paralympisch atleet Oscar Pistorius, die dertien jaar cel uitzit wegens moord op zijn vriendin, is overgebracht naar een gevangenis in het zuiden van het land in het kader van zijn aanvraag tot voorwaardelijke vrijlating. Dat heeft het gevangeniswezen van Zuid-Afrika maandag bekendgemaakt.
Lees verder