Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 november 2021

Premier De Croo en minister Verlinden testen negatief

HLN
Premier De Croo en minister Verlinden testen negatief
Premier Alexander De Croo heeft deze ochtend een negatieve PCR-test afgelegd. Dat is bevestigd aan onze redactie. Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft een negatieve test afgelegd.
Lees verder

Nick en Christophe uit 'Blind Getrouwd' testen hun gaydar: "Was echt vreselijk moeilijk"
Bestaat er zoiets als een gaydar? Andy en Dina willen het weten en daarom schakelen ze in 'Ze Zeggen Dat' de hulp in van Nick en Christophe uit 'Blind Getrouwd'. Zij mogen labels uitdelen met 'gay' of 'nay' en ontdekken nadien of hun gaydar bestaat én of die goed werkt.
Lees verder

Ken je 'kakeibo' al? De Japanse manier van budgetteren geeft inzicht in je geldzaken. "Je financiële stress verdwijnt"
Keukenkasten en bankrekeningen hebben meestal één ding gemeen: ze zijn een rommeltje. Terwijl Marie Kondo onze besteklade opruimt, schept kakeibo orde in onze financiën. Auteurs Inge Boot en Marina Steinmann passen de Japanse methode toe. "Het is een financieel dagboek, dat inzicht geeft in je (spendeer)gedrag. Dat geeft gemoedsrust." Met hun tips krijg je kakeibo onder de knie, en wordt geld sparen vanzelf een pak makkelijker. "Ik kocht vaak spullen in een impulsieve bui. Tot kakeibo me met de neus op de feiten drukte."
Lees verder

Duitsland heeft nieuwe centrumlinkse regering
De drie partijen die in Duitsland praten over de vorming van een coalitie, presenteren woensdag hun regeerakkoord. De sociaal-democraat Olaf Scholz volgt Angela Merkel op als bondskanselier, in een regering met de Groenen en de liberale FDP. De persconferentie van de nieuwe regering vindt om 15.00 uur plaats.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Death's Door', een onversneden parel die nu eindelijk door iedereen ervaren kan worden
'Death's Door' kwam eigenlijk al een half jaar geleden uit, maar was toen enkel te spelen op Xbox en PC. Gelukkig krijgen nu ook PlayStation- en Switchbezitters de kans om kennis te maken met een van dé indietoppers van 2021.
Lees verder

Videobeelden tonen hoe voetpad in Brazilië inzakt tijdens kerstshow: meer dan 30 mensen gewond
In het Braziliaanse Joinville zakte een deel van de stoep plots in tijdens een kerstshow. Verschillende mensen waren onderweg naar het podium toen de ondergrond het begaf. Daarbij raakten meer dan 30 mensen gewond, onder wie 12 kinderen. Volgens de lokale autoriteiten raakte niemand zwaargewond. Bekijk in bovenstaande video de hallucinante beelden.
Lees verder

CELEB 24/7. Camila Cabello voorziet haar volgers van outfitinspiratie en Justin Bieber wenst zijn vrouw Hailey een gelukkige verjaardag
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

CELEB 24/7. Camila Cabello deelt dosis outfitinspiratie en Justin Bieber zet zijn vrouw Hailey in de bloemetjes
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hoe onderhoud je je zonnepanelen in de winter?
Stof, afgevallen bladeren, vogeluitwerpselen, mos… Je zonnepanelen krijgen heel wat te verduren. Zeker in de winter wanneer het sneeuwt. Sneeuw is namelijk nefast voor een goede werking en verlaagt ook het rendement van je panelen. Daarom is het belangrijk dat je je zonnepanelen één à twee keer per jaar een onderhoudsbeurt geeft. Bouwsite Livios verschaft enkele tips.
Lees verder

Zonnepanelen presteren ook in de winter: zo vergroot je het rendement
Stof, afgevallen bladeren, vogeluitwerpselen, mos… Je zonnepanelen krijgen heel wat te verduren. Zeker in de winter wanneer het sneeuwt. Sneeuw is namelijk nefast voor een goede werking en verlaagt ook het rendement van je panelen. Daarom is het belangrijk dat je je zonnepanelen één à twee keer per jaar een onderhoudsbeurt geeft. Bouwsite Livios verschaft enkele tips.
Lees verder

Davy Brocatus niet langer te zien in 'Dancing With The Stars': "De nieuwe jury heeft nog heel wat in te halen"
Vanaf 4 december gaat op Play4 een nieuw seizoen van 'Dancing with the Stars' van start, maar dat zal zonder Davy Brocatus (49) zijn. De man die jarenlang jurylid was in VTM's 'Sterren op de Dansvloer' en zijn comeback maakte in 'Dancing with the Stars', moet na één seizoen alweer verdwijnen. Hij praat over zijn gedwongen vertrek en blikt vooruit naar de wedstrijd. We stellen bovendien zijn vervanger Wim Vanlessen (45) aan u voor. "Toen ik uit de kast kwam, ging het plots stukken beter met mijn carrière."
Lees verder

Arbeidseconoom over plannen De Sutter om wantoestanden in pakjessector aan te pakken: "Onze pakjes zullen duurder worden"
De onthullingen over wantoestanden bij PostNL na onderzoek door deze krant en VTM Nieuws hebben bevoegd minister Petra De Sutter (Groen) geschokt. Ze belooft actie te ondernemen, onder meer door de schijnzelfstandigheid aan te pakken. Hoe ze dat wil doen en wat dat voor de consument betekent? Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) legt uit.
Lees verder

Davy Brocatus niet langer te zien in 'Dancing With The Stars': "De nieuwe juryleden hebben nog heel wat in te halen"
Binnenkort gaat op Play4 een nieuw seizoen van 'Dancing with the Stars' van start, maar dat zal zonder Davy Brocatus (49) zijn. De man die jarenlang jurylid was in VTM's 'Sterren op de Dansvloer' en zijn comeback maakte in 'Dancing with the Stars', moet na één seizoen alweer verdwijnen. Hij praat over zijn gedwongen vertrek en blikt vooruit naar de wedstrijd. We stellen bovendien zijn vervanger Wim Vanlessen (45) aan u voor. "Toen ik uit de kast kwam, ging het plots stukken beter met mijn carrière."
Lees verder

Van der Poel en Van Aert kruisen ook de degens in Diegem, Loenhout en Herentals
De crosskalender van Mathieu van der Poel begint stilaan vorm te krijgen. Vanmorgen kondigde de Superprestige aan dat de Nederlandse wereldkampioen op 29 december zal starten in Diegem. De X2O Badkamers Trofee maakte dan weer bekend dat Van der Poel zal rijden in Loenhout (30 december), Herentals (5 januari) en Hamme (22 januari).
Lees verder

Van der Poel en Van Aert kruisen ook de degens in Loenhout en Herentals
Mathieu van der Poel voegt de veldritten in Loenhout (30 december), Herentals (5 januari) en Hamme (22 januari) toe aan zijn programma. In die eerste twee manches van de X20 Trofee is ook Wout van Aert van de partij.
Lees verder

Win een tafeltje van 150 euro bij de jongste chef van West-Vlaanderen: "Vandaag moet je er vanaf dag één staan. Als het tegenvalt komen de mensen niet meer terug"
Twee sterren heeft Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge, misschien wel dankzij de twee chefs achter het fornuis. Michael Vanderhaeghe – in de keuken chef Michael genoemd – werkt samen met zijn vader Franky, kortweg chef. "Al vanaf mijn eerste werkdag heeft mijn vader mij laten leiden in de keuken", zegt Michael.
Lees verder

POLL. Wie wint volgens jou 'K2 zoekt K3'?
Zaterdag is het zover: dan weten we eindelijk wie 'K2 zoekt K3' wint. Wie maakt er volgens jou kans op de overwinning en mag er als gevolg in de voetsporen van Klaasje treden?
Lees verder

Klimaatcrisis drijft meest monogame vogelsoort steeds verder uit elkaar
Een Albatros: één van de meest loyale en monogame dieren ter wereld. Maar onderzoek toont nu aan dat de klimaatcrisis daar een stokje voor steekt. Een studie van 'The Royal Society' bestudeerde een wilde populatie van 15.500 broedparen op de Falklandeilanden, gedurende 15 jaar.
Lees verder

Zweeds parlement verkiest Magdalena Andersson als eerste vrouwelijke premier
De sociaaldemocrate Magdalena Andersson wordt de eerste vrouwelijke premier van Zweden. De voormalige minister van Financiën heeft woensdag bij een stemming in het Zweeds parlement de nodige steun gekregen om de afgetreden regeringsleider Stefan Löfven op te volgen.
Lees verder

'Dancing With The Stars' van start op 4 december, inclusief twee specials tijdens de feestdagen
Vanaf 4 december gaat Play4 opnieuw op zoek naar de best dansende BV in een derde seizoen van 'Dancing With The Stars'. Pieter Timmers, Nora Gharib, Jonatan Medart, Yemi Oduwale, Metejoor, Lotte Vanwezemael, Nina Derwael en Delphine van Saksen-Coburg gaan dé dansuitdaging aan. Er volgen bovendien ook twee feestelijke afleveringen met Julie Vermeire, Kat Kerkhofs, Leen Dendievel, James Cooke, Jani Kazaltzis en Ian Thomas.
Lees verder