Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Politievakbonden voeren vanaf vandaag dagelijks acties: “We rekenen op het verrassingseffect"

HLN
Politievakbonden voeren vanaf vandaag dagelijks acties: "We rekenen op het verrassingseffect"
De vakbonden bij de politie kondigen vanaf vandaag dagelijks acties aan, en dat gedurende meer dan twee maanden. Het zou gaan om stiptheidsacties, zoals eind oktober op de luchthavens van Zaventem en Charleroi, maar ook om extra grondige verkeerscontroles. Wat de acties concreet zullen inhouden, willen de bonden nog niet kwijt. "We rekenen op het verrassingseffect", zegt Carlo Medo, voorzitter van het NSPV.
Lees verder

Jan Jaap Van der Wal stopt als presentator van 'De Ideale Wereld': "Dit heeft niets met moeheid te maken"
Jan Jaap van der Wal (42) stopt na vier seizoenen met 'De Ideale Wereld'. Nog tot en met mei gaat de Nederlandse presentator door, maar wie nadien de fakkel overneemt is nog niet duidelijk. "Het heeft niets met moeheid te maken, maar ik ben 'uitgeleerd'", vertelt van der Wal. Televisie schrijft hij evenwel nog niet af. "Ik wil wel eens iets doen voor een groter publiek."
Lees verder

Discotheekeigenaars trekken aan alarmbel: "Een extra test afnemen als je een vaccinatiecertificaat hebt: logistiek onhaalbaar"
"Als we willen vermijden dat de discotheken opnieuw moeten sluiten, is extra bescherming nodig." En dus wil Frank Vandenbroucke de duimschroeven aandraaien voor het nachtleven. Enkel wie in het bezit is van een vaccinatiecertificaat én bereid is om zich extra te laten testen, zou binnenkort nog zorgeloos mogen feesten. "Zoiets is niet haalbaar", klinkt het binnen de sector. "En als onze minister van volksgezondheid goed nadenkt, weet hij dat ook."
Lees verder

Zonder Courtois (en Praet?) naar Wales, voorts lijkt Martínez iedereen te zullen meenemen
Met het ticket voor Qatar op zak krijgt Thibaut Courtois rust van de bondscoach. Hij mag het verplichte nummer in en tegen Wales aan zich voorbij laten gaan. Courtois keert vervroegd terug naar Madrid. "Hij is niet geblesseerd, maar we nemen liever geen risico", aldus Roberto Martínez. "Thibaut kon in de aanloop naar Estland maar één keer pijnvrij trainen en we moeten voorzichtig zijn met het oog op z'n druk programma."
Lees verder

Ook Pieter Timmers en Nora Gharib in 'Dancing with the Stars', '#LikeMe'-acteur haakt af
De deelnemerslijst van 'Dancing with the Stars' is compleet. Nadat eerder Delphine van Saksen-Coburg, Nina Derwael, Metejoor en Lotte Vanwezemael bevestigden, voegen nu ook Pieter Timmers, Nora Gharib, Jonathan Medart en 'Thuis'-acteur Yemi Oduwale zich bij het lijstje. '#LikeMe'-acteur Maksim Stojanac, die eerder bevestigde, moet noodgedwongen afhaken.
Lees verder

Twee doden en meer dan 200 ongevallen met elektrische steps in jaar tijd op Vlaamse wegen
Op de Vlaamse wegen zijn vorig jaar 206 ongevallen geteld met elektrische steps, met twee doden tot gevolg. De cijfers zijn voor het eerst beschikbaar voor Vlaanderen, zo melden de kranten van Mediahuis. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde raadt steprijders aan om een helm te dragen.
Lees verder

IN BEELD. Nieuw decor in 'Thuis': Hier gaan Thilly en Judith wonen
De 'Thuis'-fan heeft er twee jaar op moeten wachten, maar deze avond is het dan zo ver. Dan gaat deur van het appartement boven Bar Madam eindelijk open en kan de kijker binnengluren. Dat gebeurt voor het eerst, want bij de vorige huurders, Frank (Pol Goossen) en Simonne (Marleen Merckx), kwam dat interieur nooit in beeld.
Lees verder

Week begint grijs en zwaarbewolkt, maar droog
De nieuwe week start grijs. Het KMI waarschuwt voor nevel en mist in veel streken. Zodra het ochtendgrijs weg is, blijft het zwaarbewolkt maar vrijwel droog. "Vandaag is de zon de grote afwezige", zegt onze weerman Frank Duboccage.
Lees verder

Week begint grijs, zwaarbewolkt, maar droog
De nieuwe week start grijs. Het KMI waarschuwt voor nevel en mist in veel streken. Zodra het ochtendgrijs weg is, blijft het zwaarbewolkt maar vrijwel droog.
Lees verder

Mama Rachel Hazes praat voor het eerst over de burn-out van haar zoon: "André woont bij mij en wordt heel hard verwend"
Eregaste in een volle zaal. En zichtbaar ontroerd door de hommage van Vlaamse artiesten aan haar senior en junior. Rachel Hazes (51) genoot zaterdag in de Lotto Arena van 'Vlaanderen zingt Hazes' en had backstage goed nieuws voor de fans. "Alles komt goed met André. Maar geef hem even tijd."
Lees verder

Rachel Hazes praat voor het eerst over de burn-out van haar zoon: "André woont nu bij mij thuis"
Eregaste in een volle zaal. En zichtbaar ontroerd door de hommage van Vlaamse artiesten aan haar senior en junior. Rachel Hazes (51) genoot zaterdag in de Lotto Arena van 'Vlaanderen zingt Hazes' en had backstage goed nieuws voor de fans. "Alles komt goed met André. Maar geef hem even tijd."
Lees verder

Mama Rachel Hazes praat voor het eerst over de burn-out van haar zoon: "Alles komt goed met André. Maar geef hem even tijd"
Eregaste in een volle zaal. En zichtbaar ontroerd door de hommage van Vlaamse artiesten aan haar senior en junior. Rachel Hazes (51) genoot zaterdag in de Lotto Arena van 'Vlaanderen zingt Hazes' en had backstage goed nieuws voor de fans. "André woont bij mij en wordt heel hard verwend. Het wordt een lange rit, maar alles komt goed."
Lees verder

Ngo klaagt Belgische staat aan voor vermeende rol in overlijden Mawda
De ngo Défense des Enfants International (DEI) heeft de Belgische staat voor de rechtbank gedaagd voor zijn vermeende rol in het overlijden van de 2-jarige Mawda Shawri. Dat meldt de krant Le Soir. In 2018 schoot een politieagent op de bestelwagen waarin de Iraaks-Koerdische peuter overleed. De zaak is volgens de ngo gestart "in naam van het collectieve belang van migrantenkinderen die op het Belgische grondgebied binnenkomen, doorreizen of verblijven".
Lees verder

De kerstmarktkwestie, in de ene gemeente wel, in de andere niet:"Als zo'n evenement ervoor zorgt dat mensen naar buiten gaan, is het zelfs een goede zaak"
In Leuven dit jaar geen kerstmarkt, in Sint-Truiden - in vogelvlucht nog geen 50 kilometer verderop - wél. "De kerstperiode is een tijd van gezellig samenzijn, daar hoort een kerstmarkt bij", zegt de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V). "We willen geen gezondheidsrisico's nemen", klinkt het in de studentenstad. Ook de corona-experts hebben uiteenlopende meningen over het onderwerp. En dus bepaalt elke gemeente of er glühweinstandjes en ijspistes komen én of je daar je Covid Safe Ticket (CST) moet laten zien.
Lees verder

Football Talk. Lokeren-Temse neemt afscheid van Chris Janssens
De 52-jarige Chris Janssens is niet langer trainer van amateurclub Sporting Lokeren-Temse. De oud-international werd bedankt voor bewezen diensten na de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Oudenaarde. De oud-eersteklasser staat na 11 wedstrijden als 7de geklasseerd met 17 punten achter zijn naam, 12 minder dan leider Ninove in 2de Nationale A.
Lees verder

Gert Verhulst last minute in 'Vlaanderen zingt Hazes': "Ik moest de tekst opzoeken"
Zijn 'Amor Amor Amor' liet de hele zaal opveren en charmeerde ook Rachel Hazes. Gert Verhulst (53) was na een positieve test van Xander de Buisonjé de grote verrassing bij 'Vlaanderen zingt Hazes', maar werd die avond ook zelf verrast.
Lees verder

Hoffelijkheidscampagne moet komaf maken met agressie tegen afvalophalers
De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval lanceren, met de steun van OVAM en Fost Plus, voor de zesde keer een hoffelijkheidscampagne. De 'Week van het afvalteam' vraagt respect voor het werk van iedereen die instaat voor de afvalinzameling. Ook een compliment is daarbij op zijn plaats.
Lees verder

GEMS pleit voor nieuwe sluitingen van het nachtleven en telewerk tot de kerstvakantie
Expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, pleit voor een nieuwe reeks coronamaatregelen. Dat meldt Le Soir vandaag. Het document dat de krant kon inkijken, dateert van gisteravond en bevat verschillende voorstellen, zoals een nieuwe sluiting van het nachtleven en alle meest risicovolle activiteiten waar het mondmasker en de veiligheidsafstand niet gerespecteerd kunnen worden. Vrijdag komt het Overlegcomité bijeen om over eventuele nieuwe maatregelen te beslissen.
Lees verder

Analist Youri Mulder zag hoe Nederland een zeker WK-ticket verspeelde in Montenegro: "Dit zorgt voor onrust"
Nederland vergooide in Montenegro een zekere WK-kwalificatie. Van 0-2 ging het naar 2-2 en dat zorgt voor spanning bij onze noorderburen. Morgen speelt Oranje een finale tegen Noorwegen in een lege Kuip. "Wij hebben een bokser die uitgeteld op de mat lag weer springlevend gemaakt", zegt analist Youri Mulder, die zijn oordeel geeft over de rampzalige avond in Montenegro en inschat of Noorwegen in staat is om de Nederlandse kwalificatie helemaal te komen verpesten.
Lees verder

Videospel Fortnite vanaf nu niet meer beschikbaar in China
Het erg populaire videospel Fortnite is vanaf vandaag niet langer beschikbaar in China, zo hebben spelers gemeld. Uitgever Epic Games kondigde eerder deze maand aan dat hij op 15 mei zou stoppen met de speciale versie van Fortnite voor China, waar gewelddadige of politiek gevoelige inhoud streng gereguleerd is.
Lees verder