Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 november 2021

Politie voert opnieuw actie op luchthavens van Brussel en Charleroi: tot een uur extra wachttijd, drie vluchten vertr...

HLN
Politie voert opnieuw actie op luchthavens van Brussel en Charleroi: tot een uur extra wachttijd, drie vluchten vertraagd op Brussels Airport
De politievakbonden voeren vrijdag opnieuw actie op de luchthavens van Brussel en Charleroi. Daardoor zijn vanochtend op Brussels Airport drie vluchten met vertraging vertrokken, meldt Nathalie Pierard, woordvoerder van de luchthaven. De vertraging bleef beperkt tot maximaal twintig minuten. In Charleroi is het gemeenschappelijk vakbondsfront om 11 uur samengekomen voor een filterblokkade die tot halverwege de namiddag zou duren.
Lees verder

Grote bezorgdheid om nieuwe coronavariant: Europa wil "noodstop" op alle vluchten uit zuidelijk Afrika, ook op Belgisch niveau vandaag overleg
De Europese Commissie wil dat er, "in nauw overleg met de lidstaten", onmiddellijk gestopt wordt met vliegverkeer van en naar zuidelijk Afrika. Dit vanwege de daar ontdekte nieuwe coronamutatie B.1.1.529. Verschillende lidstaten beslisten intussen al zelf om geen reizigers meer toe te laten uit Zuid-Afrika. Op Belgisch niveau staat er vandaag "een grondige evaluatie" op de planning, laat coronacommissaris Pedro Facon weten. Er zullen ook meteen beslissingen volgen.
Lees verder

Echte spar vs. kunstkerstboom: dit zijn de voor- en nadelen
Over een maand is het weer kerstmis! Hoe de feestdagen er ook zullen uitzien of met wie je ze zal doorbrengen, een kerstboom hoort er in ieder geval bij. Maar kies je voor een echte of ga je voor een kunststofvariant? Van prijs tot veiligheid: HLN Shop vergelijkt beide opties op zes vlakken zodat je zelf een keuze kan maken.
Lees verder

Familie van 14-jarige Astroworld-dode klaagt Travis Scott aan
Travis Scott (30) is opnieuw aangeklaagd vanwege zijn Astroworld-festival met fatale afloop. De nabestaanden van de 14-jarige John Hilgert, een van de tien bezoekers die tijdens het festival in Houston begin deze maand om het leven kwam, eisen volgens Amerikaanse media van onder meer de rapper een schadevergoeding wegens nalatigheid.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh zakt na isolatie zonder verwachtingen af naar Players Championship Finals: "Corona maakt je manier van ziek zijn dubbel zo erg"
'Dancing Dimi' moest zijn dansbenen een tijdje opbergen. Twee dagen voor hij zou deelnemen aan de Grand Slam of Darts legde Dimitri Van den Bergh (27) een positieve coronatest af en moest hij in isolatie. Vier dagen platte rust en een gebrek aan training maken dat hij de Players Championship Finals vandaag zonder hoge verwachtingen aanvat.
Lees verder

Mogelijk 2 gevallen in ons land opgedoken: dit moet je weten over de nieuwe Afrikaanse coronavariant
De nieuwe coronavariant die is opgedoken in het zuiden van Afrika, is mogelijk ook al in ons land vastgesteld. Volgens viroloog Marc Van Ranst zijn er twee stalen die onderzocht worden. Dat bevestigd hij bij HLN LIVE. Wat weten we op dit moment over die nieuwe variant? En zullen onze vaccins wel voldoende werken? Bekijk hieronder de belangrijkste antwoorden.
Lees verder

Mogelijk 2 gevallen van nieuwe variant in ons land opgedoken: dit zegt viroloog Marc Van Ranst
De nieuwe coronavariant die is opgedoken in het zuiden van Afrika, is mogelijk ook al in ons land vastgesteld. Volgens viroloog Marc Van Ranst zijn er twee stalen die onderzocht worden. Dat bevestigt hij bij HLN LIVE. Wat weten we op dit moment over de nieuwe variant? En zullen onze vaccins wel voldoende werken? Bekijk hieronder de belangrijkste antwoorden van Van Ranst.
Lees verder

Twee weken durend onderzoek naar verdwijning Théo Hayez start maandag in Byron Bay
Een onderzoek naar de verdwijning van de Belgische reiziger Théo Hayez in Australië in 2019 zal vanaf maandag gedurende twee weken gevoerd worden door de lijkschouwer van de deelstaat New South Wales in de rechtbank van Byron Bay. In dat surfparadijs werd Hayez voor het laatst gezien. Openbare hoorzittingen moeten nieuw licht werpen op de omstandigheden van de verdwijning.
Lees verder

De vonk: In Benidorm beleeft Lien een droomdate met de Spaanse Paco. "Toen zag ik hem, op zijn monstermoto. Een felblauw racemodel"
"Een hele dag onze lichamen dicht tegen elkaar, op een kronkelweg langs de Spaanse kust: wauw." In 2012 gaat Lien (23) na haar studies in Spanje werken. Ze wordt naar Benidorm gestuurd, of all places, al vindt ze dat niet meer zo spijtig eens ze er buschauffeur Paco (36) ontmoet. Een Spanjaard met donkere ogen, gebronsde huid en een spannend kantje. Zeker wanneer hij Lien meeneemt achterop zijn felblauwe racemoto. Maar Lien zweert tegen zichzelf dat Paco niet meer dan een vakantielief mag zijn.
Lees verder

Football Talk. KV Oostende haalt met neef van George Weah eerste wintertransfer binnen - Beerschot ziet Seriki al terugkeren naar Sheffield
Flankspeler Femi Seriki loopt niet langer rond op het Kiel. Beerschot zag de 19-jarige Engelsman terugkeren naar zusterclub Sheffield United. Seriki's uitleenbeurt werd allesbehalve een succes, want hij kwam enkel in het begin van het seizoen zes minuutjes in actie tegen Charleroi. Sheffield vond het daarom beter om Seriki vervroegd terug te halen. The Blades ontsloegen overigens zopas trainer Slavisa Jokanovic en vervingen hem door ouwe getrouwe Paul Heckingbottom. Vorig jaar was Heckingbottom al eens interim-coach en toen maakte Femi Seriki zijn debuut in de eerste ploeg.
Lees verder

Football Talk. KV Oostende haalt met neef van George Weah eerste wintertransfer binnen - Eupen zonder Prevljak tegen KV Kortrijk?
Smail Prevljak is hoogst onzeker voor de thuismatch van Eupen tegen KV Kortrijk. Coach Stefan Krämer vanmorgen op zijn persbabbel: "Smail werd de voorbije dagen geplaagd door darm- en maagkrampen. Hij heeft pas vandaag opnieuw een beetje kunnen trainen. Ik ga straks nog met hem overleggen, maar de kans is groot dat hij er voor het eerst dit seizoen niet bij zal zijn."
Lees verder

Feminist Benedict Cumberbatch vindt dat mannen hun gedrag moeten 'fiksen': "We moeten zwijgen en luisteren"
De Britse acteur Benedict Cumberbatch is binnenkort te zien in de Netflix-film 'The Power of the Dog'. Daarin speelt hij een ruige cowboy die het leven van iedereen om zich heen zuur maakt, zeker dat van vrouwen. In realiteit is hij echter een uitgesproken feminist, zo verduidelijkt hij in een interview. "We verzinnen te veel excuses."
Lees verder

Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016
Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Vandaag start het proces tegen Christel Troffaes (60) voor de moord op haar echtgenoot Dirk Zegers (65)
B&B-uitbaatster Christel Troffaes (60) nam op 20 januari 2019 een fors slagersmes uit de keukenlade en stak haar man Dirk Zegers twee keer in de borst. Nadien maakte ze hun dochter Silke wakker en zei ze: "Ik heb uw papa vermoord". Een geplande actie of handelde ze in een opwelling? Troffaes liet meteen na de feiten optekenen dat haar man haar vaak kleineerde. Het assisenproces start vandaag.
Lees verder

Belgische vrouw dood aangetroffen in haar afgelegen huis in Spanje
Een Belgische vrouw van rond de 40 jaar is in Spanje dood teruggevonden. Dat schrijft de Spaanse krant 'La Voz de Galicia'. De vrouw, een ex-militair, lag dood in het huis dat ze zelf aan het renoveren was. Die woning ligt afgelegen van de buitenwereld, en had geen water of elektriciteit. Bronnen zouden melden dat de vrouw met gebonden handen werd aangetroffen. Toch zijn er volgens de politie op het eerste zicht geen sporen van geweld, meldt de krant.
Lees verder

Kangoeroewonen, tiny house of cohousing: dit zegt de wet
Tiny houses, cohousingprojecten en zorgunits zijn aan een opmars bezig. Maar zijn deze 'alternatieve' woonvormen wel overal toegelaten? En hoe zit dat op juridisch vlak? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

"Zalig als een bord volledig afgelikt terug naar de keuken komt": win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Vlaams-Brabant
Net 30 is de jonge chef die Sir Kwinten in Lennik op de gastronomische kaart zet met zijn keuken om duimen en vingers – en zelfs borden – van af te likken. Glenn Verhasselt weet wat hij wil in zijn keuken. 'De essentie van smaken' is zijn culinaire mantra. "Vroeger zou ik toch nog iets bij op een bord gelegd hebben, nu weet ik dat minder soms meer is."
Lees verder

K3-kenners geven hun mening over het nieuwe lid: "Na elke show heb ik mijn top 3 doorgegeven aan Studio 100"
Nog één keer slapen en dan weten we wie de nieuwe K3 wordt. Wordt de winnares de Vlaamse Amy of toch een van de drie Nederlandse kandidaten? Alain Vande Putte, tekstschrijver van K3, en voormalig choreografe Axana Ceulemans geven alvast hun mening. "Ik heb de afgelopen weken in de wandelgangen van Studio 100 verschillende Vlaamse namen gehoord die favoriet zijn."
Lees verder

Duitse minister noemt coronasituatie zorgelijker dan ooit tevoren
De Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn noemt de situatie rond het coronavirus zorgelijker dan eerder in de pandemie. Volgens de minister is de ernst van de zaak nog niet bij alle Duitsers doorgedrongen.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder