Doorgaan naar hoofdcontent

Politie plaatst dranghekken op plaats dodelijke ongelukken aan Berchem Station

HLN
Politie plaatst dranghekken op plaats dodelijke ongelukken aan Berchem Station
De politie heeft maandagavond dranghekken geplaatst aan het Burgemeester Edgard Ryckaertsplein bij Berchem Station. Op het plein gebeurden de voorbije dagen twee dodelijke ongevallen met een vrachtwagen. Door de hekken kan het verkeer het plein niet meer oprijden.
Lees verder

Adnan Januzaj, uitblinker bij Spaanse leider Real Sociedad, is geen Rode Duivel. "Vreemd", vindt Johan Boskamp
Een open doekje van het goedgevulde uitvak in El Sadar, Pamplona, zondagavond. Een applauswissel met staande ovatie. Adnan Januzaj (26) had net de 0-2 gescoord voor Real Sociedad tegen Osasuna. Sociedad is de fiere, onverwachte leider in La Liga. Met onze landgenoot als uitblinker. "Heel vreemd dat hij nu niet bij de Rode Duivels zit", merkt Johan Boskamp op.
Lees verder

Mensen uit entourage dader mesaanval in Cannes opgepakt
Enkele mensen uit de entourage van de man die maandag voor het politiebureau van de Franse kuststad Cannes een agent heeft aangevallen met een mes, zijn gearresteerd. Het Franse persagentschap AFP spreekt over drie opgepakte mensen, het Duitse persbureau DPA over twee.
Lees verder

OPROEP. We mogen de VS weer binnen: bent u al vertrokken of staat u op het punt dat te doen en heeft u daar een goede reden voor?
Bijna twee jaar lang sloten de Verenigde Staten hun grenzen voor buitenlanders, sinds gisteren mogen die weer het land in. Voor een artikel zijn we op zoek naar mensen die met een verhaal naar de VS trekken. Bent u op het eerste vliegtuig gesprongen om eindelijk een geliefde terug te zien? Of staat u op het punt te vertrekken om vrienden, familie of misschien wel uw eerste kleinkind in de armen te sluiten?
Lees verder

Man valt voorbijgangers aan met mes in centrum Oslo, politie schiet dader dood
Een man viel deze ochtend meerdere mensen aan met een mes, onder wie een politieagent, in het centrum van Oslo in Noorwegen. De politie heeft de man doodgeschoten. Dat melden verschillende media.
Lees verder

Schotse politie arresteert 16 betogers op klimaattop in Glasgow
In de Schotse stad Glasgow heeft de politie maandagavond 16 mensen tijdelijk aangehouden na een protestactie op de internationale COP26-klimaattop. "We hebben ervoor gezorgd dat een vreedzaam protest mogelijk was, maar om de balans te vinden tussen het recht om te protesteren en de rechten van de buurt, hebben we de betogers op een rustige manier weggehaald", reageert de politie.
Lees verder

Primark gaat aantal fysieke winkels fors uitbreiden ondanks populariteit online shoppen
Discountkledingketen Primark wil het aantal fysieke winkels met ongeveer een derde uitbreiden. De onderneming houdt ondanks de grote populariteit van online shoppen, die nog sterker werd tijdens de coronapandemie, vast aan zijn strategie van meer bakstenen filialen. Dit terwijl concurrenten zich juist meer en meer richten op de onlineverkoop.
Lees verder

Giro 2022 trekt over klim waar Wouter Weylandt in 2011 het leven liet
De organisatie van de Ronde van Italië heeft opnieuw zes etappes van de komende editie bekendgemaakt aan het grote publiek. Het gaat om overgangsetappes, geschikt voor zogenaamde 'baroudeurs'. Het peloton trekt onder meer over de Passo del Bocco. In de afdaling van die klim maakte Wouter Weylandt in 2011 zijn fatale valpartij.
Lees verder

Giro van 2022 trekt over de klim waar Wouter Weylandt in 2011 het leven liet
De organisatie van de Ronde van Italië heeft opnieuw zes etappes van de komende editie bekendgemaakt aan het grote publiek. Het gaat om overgangsetappes, geschikt voor zogenaamde 'baroudeurs'. Het peloton trekt onder meer over de Passo del Bocco. In de afdaling van die klim maakte Wouter Weylandt in 2011 zijn fatale valpartij.
Lees verder

Als je een Twitter-spelletje kan spelen met 18 miljard euro, heb je dan niet gewoon te veel geld?
Uit onvrede met de miljardairstaks die op tafel ligt in de VS overweegt Elon Musk - de rijkste man ter wereld - 10 procent van zijn aandelen in Tesla te verkopen. Hij won het advies in van zijn volgers op Twitter: 58 procent stemde voor. Doet Musk het echt?
Lees verder

Chaos bij 'Mannschaft': "Süle test positief, ook ongevaccineerde Kimmich in quarantaine"
De Duitse voetbalploeg heeft bij de start van de interlandperiode te maken gekregen met een coronageval. Een speler testte bij aankomst in het spelershotel in Wolfsburg positief. Volgens Duitse media gaat het om verdediger Niklas Süle van Bayern München. De teambespreking van maandagavond werd daarop geschrapt en de groepstraining van dinsdag gaat ook niet door.
Lees verder

Moeder smeekt Zayn Malik na breuk met Gigi Hadid: "Kom terug naar huis"
De moeder van Zayn Malik (28) heeft de zanger gesmeekt om weer naar huis te komen. Dat onthulde een insider aan 'The Sun'. "Ze vindt het moeilijk om haar zoon zo te zien worstelen met zichzelf." Zayn is niet meer samen met zijn vriendin Gigi Hadid (26), nadat hij zich gewelddadig zou hebben gedragen tegen zijn schoonmoeder Yolanda (57).
Lees verder

Sibelco schrapt wereldwijd tot 600 banen, waarvan 15 in België
Het Belgische mineralenbedrijf Sibelco wil tegen eind volgend jaar wereldwijd 600 banen schrappen. Dat heeft het dinsdag aangekondigd. In België, waar Sibelco 370 mensen tewerkstelt, zouden 15 banen sneuvelen. Sibelco wil trachten het aantal ontslagen tot een minimum te beperken en de re-integratie van collega's actief te ondersteunen via interne verschuivingen.
Lees verder

Oled, qled, mini-led of lcd: wat is de beste technologie voor je nieuwe tv?
Een van de moeilijkste elektronica-keuzes betreft de vraag welk televisietoestel je in huis haalt. Je koopt een tv toch al snel voor (minstens) een decennium kijkplezier en daarnaast is er de vrij hoge prijs. De rits aan technologieën en mogelijkheden maakt het er niet gemakkelijker op. Tech-expert Frank Everaardt van Hardware.info legt uit waar de verschillen zitten en raadt voor elk type kijker een gepast model aan.
Lees verder

Dr. Martens maken een comeback. Een expert legt uit hoe je de pijn van het inlopen vermindert
Een schoen die werkelijk onder elke outfit past én mooier wordt met de jaren? Dat is zonder enige twijfel de stoere schoen van Dr. Martens. Nu we de nineties weer helemaal omarmen kunnen ook Dr. Martens niet ontbreken. Verdwijnen uit het straatbeeld deden deze boots nooit helemaal, maar ze maken nu een enorme comeback mee. Een echte must-have dus, maar daar moet je wel even hevige voetpijn voor trotseren.
Lees verder

Iljo Keisse maakt zich op voor Zesdaagse van Gent: "Heb me voorgenomen niet meer te briesen tegen Mark Cavendish"
Iljo Keisse (38) begint volgende dinsdag aan zijn voorlaatste Gentse Zesdaagse. Volgend jaar neemt hij, ook in Gent, afscheid van de koers. Snel en explosief vindt hij zichzelf niet meer. "Het is de leeftijd." En als zijn ploegmaat Mark Cavendish na zijn vakantie in Abu Dhabi ook een beetje uit vorm is, dan zal Keisse daar ook kunnen mee leven. "Ik heb me voorgenomen om niet meer tegen hem te briesen."
Lees verder

Dit was de wereldfinale van Red Bull BC One, het wereldkampioenschap breakdance
Onze landgenote Maxime 'B-girl Madmax' Blieck strandde in het Poolse Gdansk in de achtste finales van de prestigieuze Red Bull BC One World Final. Haar selectie was de ultieme erkenning van haar status als wereldtop. Breaking wordt een nieuwe discipline op de Olympische Spelen in 2024, dus België heeft heel wat om naar uit te kijken.
Lees verder

OPROEP. Kocht u tweedehands een elektrische wagen?
Voor bij een artikel over de tweedehandsmarkt in elektrische wagens in Het Laatste Nieuws zijn we vandaag op zoek naar iemand die tweedehands een volledig elektrische wagen (dus geen hybride) gekocht heeft en met zijn of haar auto op de foto wil. Ben jij zo iemand? Laat het weten via robbe.van.lier@dpgmedia.be. Vergeet zeker geen gsm-nummer te vermelden.
Lees verder

Hoge Gezondheidsraad adviseert extra vaccin voor wie Johnson & Johnson kreeg
De Hoge Gezondheidsraad beveelt een extra vaccin aan voor iedereen die gevaccineerd is met het vaccin van Johnson & Johnson, ook mensen jonger dan 65 jaar. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt aan Belga bevestigd.
Lees verder

Russisch gasbedrijf Gazprom start met aanvulling Europese reserves
De Russische gasreus Gazprom is van start gegaan met zijn plan om de Europese gasvoorraden aan te vullen. Die reserves zijn momenteel uitzonderlijk klein en hebben de voorbije maanden geleid tot recordprijzen."Gazprom heeft het plan om gas te sturen naar vijf Europese ondergrondse opslaginstallaties goedgekeurd en opgestart", zo meldt het bedrijf, meer details gaf het niet.
Lees verder