Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 november 2021

Politie-inspecteur John (49) laat het leven na tragisch ongeval: “Zijn lach en optimisme zullen we voor altijd miss...

HLN
Politie-inspecteur John (49) laat het leven na tragisch ongeval: "Zijn lach en optimisme zullen we voor altijd missen"
Het korps van politie Balen-Dessel-Mol is in diepe rouw. Dinsdagochtend overleed inspecteur John Govers (49) aan verwondingen die hij de avond ervoor opliep bij een ernstig verkeersongeval.
Lees verder

Geen mirakel voor Club: Man City maakt de verhoudingen ook in eigen huis duidelijk
Geen Brugse stunt in Manchester. Club Brugge onderging de wet van de sterkste en verloor met 4-1 van Man City. Het blijft wel in polepositie voor de derde plek in groep A.
Lees verder

Liverpool heeft weinig moeite met Atlético en plaatst zich met 12 op 12 voor achtste finales
Twaalf op twaalf. Liverpool plaatste zich voor de achtste finales van de Champions League na een simpele zege tegen Atlético. 't Werd 2-0 op Anfield.
Lees verder

Ajax zweet tegen tien Dortmund-spelers, maar is na de winter wel zeker van Champions League-voetbal
Ajax is zeker van de volgende ronde in de Champions League. Dortmund kwam met z'n tienen op voorsprong na rood voor Hummels en een penaltygoal van Marco Reus. Tadic, Haller en Tadic zorgden voor de ommekeer in de tweede helft.
Lees verder

Twee goals Wijnaldum volstaan niet voor PSG, dat Leipzig eerste punt ziet pakken
• Vierde speeldag Champions League • Red Bull Arena • PSG leidt in groep A, Leipzig is puntenloos laatste • Verlies Leipzig zou goede zaak zijn voor Club Brugge
Lees verder

ONS RAPPORT. Drie 'usual suspects' bij de beteren, terwijl Noa Lang en twee verdedigers het niet konden waarmaken
De verhoudingen werden opnieuw duidelijk gemaakt, vanavond in het Etihad. Club Brugge deed het niet onaardig tegen Man City, maar schoot tekort. Simon Mignolet was eens te meer één van de Brugse uitblinkers, terwijl onder meer Noa Lang níet thuisgaf. Al was er nog eentje die nóg slechtere punten scoorde dan de Nederlander...
Lees verder

Campenaerts behoudt zijn werelduurrecord, Dowsett rijdt 54,555 kilometer in één uur
Alex Dowsett is er niet in geslaagd het werelduurrecord van Victor Campenaerts te verbeteren. De Brit kwam in 60 minuten tot 54,555 kilometer. Enkel Campenaerts was ooit sneller. Zijn 55,089 kilometer blijft staan als record.
Lees verder

Campenaerts behoudt werelduurrecord na mislukte poging Dowsett: "Hij was een waardige tegenstander"
Alex Dowsett is er niet in geslaagd het werelduurrecord van Victor Campenaerts te verbeteren. De Brit kwam in 60 minuten tot 54,555 kilometer. Enkel Campenaerts was ooit sneller. Zijn 55,089 kilometer blijft staan als record.
Lees verder

KIJK LIVE. Verbetert Dowsett het werelduurrecord van Campenaerts?
Alex Dowsett valt op dit moment het werelduurrecord van Victor Campenaerts aan. Doet de Brit beter dan de 55,089 kilometer van onze landgenoot? Kijk hieronder live naar de werelduurrecordpoging van Dowsett.
Lees verder

Chipmaker Qualcomm positief gestemd door grote vraag
Het Amerikaanse chipconcern Qualcomm kijkt positief vooruit dankzij de grote vraag naar halfgeleiders en de chiptekorten, waaronder chips voor 5G-smartphones. Qualcomm is de grootste producent van chips voor smartphones ter wereld. Het bedrijf levert ook chips aan de auto-industrie en andere sectoren.
Lees verder

Eerste foto van vermoedelijke ontvoerder Cleo (4): "Hij maakte zich verdacht door luiers te kopen"
Er is een eerste foto opgedoken van de vermoedelijke ontvoerder van het Australische meisje Cleo Smith (4). Veel valt er echter nog niet uit op te maken: de 36-jarige man ligt in een ambulance met een omzwachteld hoofd. Hij zou zichzelf verwond hebben door met zijn hoofd tegen de muur van een politiecel te bonzen. Een cruciale tip over zijn wagen leidde uiteindelijk tot een doorbraak in het onderzoek. De dader zou zich ook verdacht gemaakt hebben door luiers te kopen, terwijl hij helemaal geen kinderen heeft. Buren omschrijven de man als "stil" en "een eenzaat".
Lees verder

Onderhandelingen over Iraans atoomprogramma worden hervat
De onderhandelingen over het zieltogende Iraanse atoomprogramma worden hervat. Na maanden stilstand komen op 29 november delegaties van Iran, China, Rusland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk weer bij elkaar in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
Lees verder

LIVE (21u). Pakt Antwerp tegen Fenerbahçe eerste zege in Europa League?
• Europa League • Speeldag 4 • Wedstrijd achter gesloten deuren • Antwerp heeft 1 op 9, Fenerbahçe 2 op 9
Lees verder

LIVE (18u45). Pakt Racing Genk revanche tegen West Ham?
• Groepsfase Europa League • West Ham won heenmatch met 3-0 • Aftrap: 18u45 • Cegeka Arena
Lees verder

LIVE (18u45). Verzekert Gent zich van groepswinst in Conference League?
• Conference League • AA Gent is mits zege zeker van groepswinst • Aftrap: 18u45 • Ghelamco Arena
Lees verder

"Vermoedelijke ontvoerder Cleo in politiecel in elkaar geslagen"
De 36-jarige man die gisteren door de politie van Western Australia gearresteerd werd na de vondst van het verdwenen meisje Cleo Smith in zijn huis, zou door een mede-arrestant in elkaar geslagen zijn zodra die laatste doorkreeg dat zijn celgenoot voor de ontvoering van het vierjarige meisje was opgepakt. Dat meldt Daily Mail Australia.
Lees verder

Merkel krijgt hoogste Franse onderscheiding bij afscheidsbezoek
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de hoogste Franse onderscheiding gekregen tijdens haar afscheidsbezoek aan het land. In Beaune, een stad in het hart van het wijnbouwgebied van Bourgondië, ontving ze het Grootkruis van het Legioen van Eer uit handen van de Franse president Emmanuel Macron.
Lees verder

Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing krijgt toestemming voor satellietconstellatie
De Amerikaanse autoriteiten hebben Boeing woensdag lokale tijd toestemming geven om 147 satellieten in een baan rond de aarde te brengen. Op die manier wil het bedrijf consumenten wereldwijd toegang geven tot breedbandinternet.
Lees verder

Democratische gouverneur Murphy nipt herverkozen in New Jersey
De zittende gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey, Democraat Phil Murphy, is woensdag nipt herverkozen. Zijn voorsprong op zijn Republikeinse uitdager was wel kleiner dan verwacht. De overwinning is een opsteker voor president Joe Biden, na een pijnlijke nederlaag voor de Democraten in Virginia.
Lees verder

Studie: nog steeds geen neerwaartse trend in wereldwijde uitstoot van broeikasgassen
De wereldwijde uitstoot van koolstofdioxide (CO2) door de verbranding van kolen, olie en gas zal naar verwachting in 2021 weer in de buurt komen van het niveau van voor de crisis, na een daling in 2020 als gevolg van de coronapandemie. Als de huidige trends zich doorzetten en ook het weg- en luchtverkeer weer op het oude niveau komt, zou er in 2022 zelfs sprake kunnen zijn van een nieuwe piek. Dat blijkt uit de nieuwste analyse van het 'Global Carbon Project' onder leiding van de universiteiten van Exeter in het Verenigd Koninkrijk en Stanford in de Verenigde Staten.
Lees verder