Doorgaan naar hoofdcontent

Politie bekijkt beelden van rellen Brussel, voorlopig 44 betogers gearresteerd

Politie bekijkt beelden van rellen Brussel, voorlopig 44 betogers gearresteerd

Brussel maakt de schade op van de rellen van afgelopen zondag. De politie bekijkt videobeelden van de ongeregeldheden om relschoppers te kunnen identificeren en aanhouden.

Lees verder

Parket wil Gents woonzorgcentrum vervolgen na moord op 99-jarige Anna door medebewoner

Het parket wil een Gents woonzorgcentrum vervolgen voor onopzettelijke doding en gebrek aan voorzorg na de gruwelijke moord vorig jaar op een 99-jarige bewoonster. Een 61-jarige medebewoner met psychische problemen kon 's nachts zes keer ongezien haar kamer binnengaan en het slachtoffer vreselijk toetakelen, terwijl zij bij gebrek aan een alarmsysteem nooit om hulp kon vragen.

Lees verder

Politievakbonden starten nieuwe actieweek met blokkades in Brussel

De vier politievakbonden zetten hun acties deze week ongestoord voort. Sinds vanochtend blokkeren ze opnieuw verschillende files op de Brusselse klein ring en veroorzaken ze files.

Lees verder

Rittenhouse spreekt na vrijspraak: 'Ik steun Black Lives Matter'

De Amerikaanse tiener Kyle Rittenhouse ontkent dat er racistische motieven mee hebben gespeeld toen hij vorig jaar twee betogers van de Black Lives Matters-beweging doodschoot. Rittenhouse werd vorige week door de rechter vrijgesproken. In zijn eerste interview sinds zijn vrijspraak zegt de schutter dat er sprake is van zelfverdediging.

Lees verder

Afgelaste evenementen: 'We moeten aanvaarden dat onze feestdagen er voortaan anders zullen uitzien'

Het regent afgelastingen van eindejaarsevenementen, en met de annulatie van de Gentse Winterfeesten valt een grote dominosteen. Experts vinden het annuleren van massa-evenementen de enige juiste beslissing, ook al vinden die buiten plaats. Maar wat met ons mentaal welzijn? 'We moeten beseffen dat ons leven prachtig is, ook zonder kerstmarkt en glühwein.'

Lees verder

Journalist verprutst interview met Adele en kost zijn baas bijna 650.000 euro

Adele staat volop in de spotlights met haar nieuwe album 30 en journalisten struikelen over elkaar om haar te mogen interviewen. Toch doet de Engelse superster maar een handjevol media-optredens. Een Australische tv-reporter was een van de gelukkigen die haar aan de tand mocht voelen. Maar in plaats van dat hij naar huis ging met een prachtige reportage werd hij twee weken geschort en was zijn baas bijna 650.000 euro kwijt.

Lees verder

Alles blijft bij het oude in de 'nieuwe' K3

Blond, wit en 'girl power'. Alles blijft bij het oude in K3, nu er zeker geen jongen de plek van Klaasje zal innemen. In de zoektocht naar een opvolger blijven alleen meisjes over, en dus ziet het plaatje er straks weer erg vertrouwd uit. En vooral: weinig divers. Een gemiste kans, klinkt het. Ook Studio 100 had het graag anders gezien.

Lees verder

Man offert eigen auto op om slingerend voertuig tot stilstand te brengen

Een Nederlandse autobestuurder heeft vrijdagavond een heldendaad verricht toen hij op een snelweg reed in de buurt van de Nederlandse stad Harderwijk. Henry Temmermans zag plots een wagen dwars door de berm rijden en zag dat de bestuurder ervan bewusteloos was. Temmermans besloot tot actie over te gaan om zowel de vrouw als de andere weggebruikers in veiligheid te brengen. Een dashboardcamera filmde het hele gebeuren.

Lees verder

Het regent afgelaste kerstmarkten

Het regent afgelastingen van eindejaarsevenementen en met de annulatie van de Gentse Winterfeesten valt een grote dominosteen. Experts vinden het annuleren van massa-evenementen de enige juiste beslissing, ook al vinden die buiten plaats. Maar wat met ons mentaal welzijn? 'We moeten beseffen dat ons leven prachtig is, ook zonder kerstmarkt en glühwein.'

Lees verder

Oproep | Heeft u ervaring met manke contactopsporing en trage tests?

Het aantal coronabesmettingen stijgt weer stevig en valt nog moeilijk bij te houden. Wilde u zich onlangs laten testen, maar botste u op een lange wachttijd? Testte u positief, maar hoorde u niets van contactopspoorders? Of nam u het heft in eigen handen en deed u zelf contactonderzoek? Mail het ons op dario.van.fleteren@standaard.be, graag met vermelding van uw naam, leeftijd en contactgegevens.

Lees verder

Whatsapp sleutelt aan gebruiksvoorwaarden na uitspraak Ierse rechter

Berichtendienst Whatsapp heeft de gebruiksvoorwaarden licht aangepast, nadat het in Ierland een boete van 225 miljoen euro opliep. Het bedrijf stelt wel dat 'de werkwijze van onze dienst niet gewijzigd' is.

Lees verder

Grote controleactie in drie vestigingen PostNL: centrum Wommelgem afgesloten

De sociale inspectie is maandagmorgen bij drie vestigingen van koerierdienst PostNL binnengevallen. De actie komt na meldingen over chauffeurs die zonder rijbewijs zouden rijden en minderjarigen die zouden tewerkgesteld worden.

Lees verder

Mark Cavendish houdt twee gebroken ribben en klaplong over aan valpartij op Zesdaagse van Gent

De consternatie was groot in 't Kuipke zondagavond. In de allerlaatste ploegkoers kwam Mark Cavendish zwaar ten val en werd hij per ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. Na onderzoek bleek de schade nog enigszins mee te vallen: twee gebroken ribben en een 'kleine' klaplong.

Lees verder

Dieselwagens in Brussel zijn veel vervuilender dan op papier

De uitstoot van stikstofoxide door dieselwagens overschrijdt tot wel vijf keer de wettelijke norm waarmee de auto's op markt worden gebracht, tonen metingen in Brussel. 'Diesel behoort tot het verleden. We moeten de uitfasering versnellen.'

Lees verder

Ook Rode Duivels Koen Casteels en Thorgan Hazard testen positief en missen belangrijke Champions League-wedstrijden

Na Kevin De Bruyne hebben met Thorgan Hazard en Koen Casteels nog twee Rode Duivels positief getest op het coronavirus. Ze missen daardoor belangrijke wedstrijden in de Champions League.

Lees verder

Venezuela breekt record van grootste orkest ter wereld

In de Venezuelaanse hoofdstad Caracas braken 8.573 muzikanten van El Sistema, een netwerk van jeugdorkesten, het Guinness World Record van grootste orkest. Alhoewel er 12.000 muzikanten aanwezig waren, konden de waarnemers hen niet allemaal meerekenen om het record te breken. Desondanks overtrof Venezuela met 486 muzikanten meer het Russische record.

Lees verder

Britten willen vast tapijt van Balta weer vleugels geven

De Britse vloerbedekkingsgroep Victoria Plc bevestigt dat het mikt op de overname van een deel van Balta. Victoria wil de divisie kamerbreed tapijt nieuw leven inblazen.

Lees verder

Inspectie verzegelt Belgisch depot PostNL

Nadat er opnieuw inbreuken tegen zwartwerk zijn vastgesteld, hebben de inspectiediensten voor het eerst een Belgisch depot van het Nederlandse pakjesbedrijf verzegeld. Duizenden pakjes blijven liggen.

Lees verder

Meer dan miljoen Belgen kreeg al boosterprik

Het toedienen van een extra dosis coronavaccin komt in ons land in een stroomversnelling. Eind vorige week hadden al meer dan een miljoen Belgen een aanvullend shot gekregen. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Hier mag niet lacherig over gedaan worden

Doet u soms ergens lacherig over? U zelf misschien niet maar volgens de krant gebeurt het vaker dan u denkt. Zo wordt er lacherig gedaan over snurken blijkbaar, over ufo's en zelfs over het nobele ambt van de provinciegouverneur. Wouter Deprez vindt de uitdrukking maar niets. En hij heeft een voorstel. Maar dát laten we hem liever zelf uitleggen voor we er per ongeluk zelf lacherig over doen.

Lees verder

Biden schuift 'J-Pow' naar voor als hoofd van Amerikaanse centrale Bank

De Amerikaanse president Joe Biden nomineert Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell voor een nieuwe termijn van vier jaar. Zijn tegenkandidate Lael Brainard promoveert tot vice-voorzitter.

Lees verder

Zeldzame beelden van haaienkannibalisme: haai zwemt met enorme gapende wonde na aanval

De Spanjaard Mario Lebrato, wetenschapper bij Bazaruto Center for Scientific Studies, maakte zeldzame beelden van haaienkannibalisme. Op de beelden is te zien hoe een zwartpunthaai een groot deel van zijn romp kwijt is nadat hij een ongenadige aanval van andere haaien verduurde het moment dat hij vrijgelaten wordt. De haai blijft dapper verder zwemmen terwijl hij veel bloed verliest.

Lees verder

Zweeds Europarlementslid beboet voor seksueel geweld tegen partijgenote

Een Europarlementslid van de extreemrechtse Zweedse Democraten (SD) is in beroep veroordeeld voor seksueel geweld tegen een partijlid. Dat heeft de Zweedse justitie maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Delhaize met Tastyoo in zee

Delhaize gaat met de start-up Tastyoo uit Waterloo uittesten of warme maaltijden in supermarkten populair zijn. Delhaize probeert zo een graantje mee te pikken van de groeiende markt van consumenten die bijvoorbeeld 's avonds niet zelf nog wil koken maar via de platformen of andere formules een meeneemmaaltijd bestelt.

Lees verder

Strooiwagens staan klaar voor ijskoude nacht: KMI en Wegen en Verkeer waarschuwen voor gladde wegen

Het wordt ijskoud in de nacht van maandag op dinsdag, en dus worden in heel het land strooiwagens in paraatheid gebracht. Het KMI en het Agentschap Wegen en Verkeer raden iedereen aan voorzichtig te zijn omdat de wegen er gevaarlijk glad bij kunnen liggen.

Lees verder

Waalse kabelmaatschappij Voo gaat naar Orange

Orange Belgium, dochter van het Franse Orange, koopt de Waalse kabelmaatschappij Voo. Telenet valt naast de prijzen. Orange Belgium start nu exclusieve onderhandelingen om Voo definitief in te lijven.

Lees verder

Taliban verbieden vrouwen in tv-drama's

De taliban hebben nieuwe religieuze richtlijnen uitgevaardigd voor tv-zenders.

Lees verder

Deze zal meer pijn doen dan de drie vorige: Vlamingen getuigen over de vierde lockdown in Oostenrijk

Dorpen die uitgestorven lijken, gesloten winkels, wachtrijen aan apothekers en de toeristische sector die met de handen in het haar zit. Oostenrijk is voor de vierde keer in lockdown en dat begint bij velen zwaar te wegen. 'Normaal weten we nu al hoe het winterseizoen er zal uitzien, nu blijven reservaties uit', zeggen uitgeweken Vlamingen die er een hotel of gasthuis uitbaten.

Lees verder

Spijtoptant Dejan Veljkovic vraagt opnieuw makelaarslicentie aan (en zal die tijdelijk krijgen)

Dejan Veljkovic, spilfiguur in Operatie 'Propere Handen', vraagt en krijgt meer dan waarschijnlijk tijdelijk opnieuw zijn licentie als voetbalmakelaar. Dat melden de media van DPG en werd bevestigd aan onze redactie.

Lees verder

Man die op kerst­­parade in VS inreed, was op de vlucht

Het incident waarbij oma's en kinderen op een kerstparade verpletterd werden door een auto, blijkt een spijtig drama te zijn. 'Dit was geen terreurdaad.'

Lees verder

De Croo en vier ministers in quarantaine na bezoek Franse premier, die corona bleek te hebben

Premier De Croo en vier andere ministers moeten in quarantiane nadat Franse premier Jean Castex maandag positief testte. Dat bevestigt de woordvoerder van De Croo. Ook ministers Wilmès, Van Quickenborne, Dedonder en Verlinden moeten in quarantaine.

Lees verder

Biden ambieert herverkiezing in 2024, meldt Witte Huis

De Amerikaanse president Joe Biden is van plan om zich kandidaat te stellen voor een herverkiezing bij de presidentsverkiezingen in 2024. Dat heeft Jen Psaki, de woordvoerster van het Witte Huis, maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Opnieuw Trump-vertrouweling gedagvaard in onderzoek naar bestorming Capitool

Roger Stone, een voormalig adviseur en oude vriend van ex-president Donald Trump, wordt gedagvaard. Hij moet getuigen en documenten overleggen in het onderzoek naar de bestorming van het Capitool begin dit jaar.

Lees verder

VTM-programma 'Da's Liefde' grijpt naast Internationale Emmy Award

Het VTM-programma 'Da's Liefde' van productiehuis Shelter en met presentator Jens Dendoncker heeft in New York naast een Internationale Emmy Award gegrepen. In de categorie 'niet-gescript entertainment' ging een van de belangrijkste televisieprijzen ter wereld naar het Britse 'The Masked Singer'.

Lees verder

Groot gelijk. Moeten we iedereen verplicht vaccineren?

Wat vind jij: moet België een algemene vaccinatieplicht invoeren, net zoals Oostenrijk? Er vallen heel wat goeie redenen voor te bedenken, maar aan de andere kant is het een verregaande maatregel… Een heikele maatregel ook, waar velen van ons een uitgesproken mening over hebben. Meer nog: het onderwerp verdeelt vandaag Wet- én Dorpsstraat.

Lees verder

Cubaanse Mavys Álvarez Rego beschuldigt Maradona van misbruik en verkrachting

De 37-jarige Cubaanse Mavys Alvarez Rego, die een twintigtal jaar geleden als minderjarige een relatie had met de bijna een jaar geleden overleden Diego Maradona, beschuldigt de Argentijn en diens entourage van misbruik, vrijheidsberoving en verkrachting.

Lees verder

Hoe je van methaan visvoer maakt

Onze verslaving aan dierlijke eiwitten is nefast voor de planeet. We vissen de oceaan leeg en halen soja uit Zuid-Amerika voor de bio-industrie. En dat terwijl bacteriën ook eiwitten voor ons kunnen maken.

Lees verder

Minderjarigen bezorgen pakjes voor PostNL

Nadat er opnieuw zwartwerk is vast­gesteld, hebben de inspectiediensten voor het eerst een Belgisch depot van het Nederlandse pakjesbedrijf PostNL verzegeld. Duizenden pakjes blijven liggen.

Lees verder

Amerikaanse muziekprijzen gaan naar BTS
Lees verder

VS willen wapens en militaire adviseurs naar Oekraïne sturen

De Verenigde Staten overwegen om militaire adviseurs en nieuwe wapenuitrusting naar Oekraïne te sturen vanwege de Russische troepenopbouw aan de grens met het Oost-Europese land. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Lees verder

Chun Doo-hwan, Zuid-Koreaanse ex-president achter bloedbad van Gwanju, overleden

Chun Doo-hwan, de voormalige president van Zuid-Korea die achter het bloedbad van Gwanju zat, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt persbureau Yonhap dinsdag. Hij overleed in zijn huis in de hoofdstad Seoul.

Lees verder

Gemiddeld meer dan 15.000 besmettingen per dag

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft fors toenemen. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens stijgt. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Zeker 45 doden bij busongeval in Bulgarije

In het Bulgaarse Bosnek zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeker 45 mensen om het leven gekomen toen een bus na een ongeval in brand schoot. Ook zijn meerdere passagiers gewond geraakt. Onder de slachtoffers zouden verschillende kinderen zijn.

Lees verder

Minister De Sutter geeft ambtenaren 50 euro per maand thuiswerkvergoeding

Federaal minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) wil de ambtenaren tegemoetkomen voor hun telewerk. In de beleidsnota die ze voorstelt in de Kamer, gaat ze vol voor een thuiswerkvergoeding van 50 euro per maand. En dat voor iedereen van de 65.000 federale ambtenaren die vier dagen per week van thuis werken.

Lees verder

Drieduizend bewoners La Palma moeten binnenblijven voor giftige dampen na vulkaanuitbarsting

De autoriteiten van het Canarische eiland La Palma hebben dinsdag een lockdown afgekondigd voor ongeveer 3.000 personen, uit angst voor mogelijk giftige dampen, nu een nieuwe lavastroom van de Cumbre Vieja het water van de zee heeft bereikt.

Lees verder