Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 november 2021

Ouders zoeken 15.000 euro voor broodnodig gehoorimplantaat voor Lucas (2): “Omdat ons zoontje nog te goed hoort, kr...

HLN
Ouders zoeken 15.000 euro voor broodnodig gehoorimplantaat voor Lucas (2): "Omdat ons zoontje nog te goed hoort, krijgen we geen terugbetaling"
Lucas, het 2-jarige zoontje van Mats Verheyen (32) en Tiffany Van de Mooter (29) uit Niel, heeft dringend nood aan een cochleair gehoorimplantaat aan zijn rechteroor. Alleen komt dat met een kostenplaatje van liefst 15.000 euro, waarvan het koppel alles voor eigen rekening moet nemen. Vrienden en sympathisanten zijn volop bezig met een inzamelactie.
Lees verder

Vrouwenrechtenorganisatie Furia pleit op Nationale Vrouwendag voor betere waardering van zorgtaken
Vrouwenrechtenorganisatie Furia pleit ervoor om zorgtaken en zorgarbeid meer te waarderen. Vandaag, op de vijftigste Nationale Vrouwendag, hield Furia een congres in Leuven, waar ze haar eisen kracht bijzette.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Iserbyt wint de sprint, maar doet ook de deur dicht: wat zegt de jury?
Wapenstilstand, dat is al jaren toch ook een beetje vechten om de zege in Niel. Op de Jaarmarktcross gaan we op zoek naar een opvolger voor Laurens Sweeck en naar een nieuwe leider in het klassement voor de Superprestige. Wie koerst naar de zege? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Eli Iserbyt wint in Niel na dolle finale tegen Toon Aerts: "Ondanks lekke band draaide het nog goed uit"
Eli Iserbyt heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen na een spannende finale. De West-Vlaming speelde meerdere keren haasje-over met Toon Aerts, maar wist het laken toch naar zich toe te trekken met een lange sprint (waarbij hij heel even van z'n lijn afweek).
Lees verder

Eli Iserbyt wint spannende Jaarmarktcross in Niel na dolle finale tegen Toon Aerts
Eli Iserbyt heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen na een spannende finale. De West-Vlaming speelde meerdere keren haasje-over met Toon Aerts, maar wist het laken toch naar zich toe te trekken met een lange sprint (waarbij hij heel even van z'n lijn afweek).
Lees verder

REPORTAGE. Wij schoven aan in de file van de goedkoopste tankstations van het land: "Ja, hier willen wij al eens enkele kilometers voor omrijden"
1,581 euro voor een litertje diesel. Jawel, dit is de goedkoopste brandstof van Vlaanderen. Het was vanmiddag dan ook opvallend druk aan de twee benzinestations aan Vlyminckshoek in Sint-Niklaas. Met de recordprijzen aan de pomp kan je hier al flink wat uitsparen. "Het scheelt ja, maar of ik hier nu vrolijk van word? Ik heb net mijn eindafrekening gekregen van gas en elektriciteit... en moet 900 euro bijbetalen", zegt klant Jurgen. Wij zetten ons in de rij van de 'tanktoeristen'.
Lees verder

LIVE. Thorgan Hazard en kersvers Rode Duivel Wout Faes staan twee dagen voor duel tegen Estland pers te woord
Nog twee dagen en de Rode Duivels spelen voor eigen publiek hun WK-kwalificatieduel tegen Estland. Vandaag (om 16.45u) staan Thorgan Hazard en nieuwkomer Wout Faes de pers te woord. Nadien volgt er een open training. U kan hieronder alles LIVE volgen!
Lees verder

Nog een winterjas nodig? Dit weekend is er een gigantische closetsale in Bar Bricolage
Al plannen voor dit weekend? Je kan zondag eens binnenspringen op een van de grootste closetsales van ons land. Wel 80 mannen en vrouwen zochten kleren uit waar je dit weekend naar hartelust tussen kan snuffelen.
Lees verder

Prins Charles: "Het gaat goed met de koningin"
Prins Charles (72) heeft vandaag fans gerustgesteld over de gezondheid van zijn moeder koningin Elizabeth (95). "Het gaat goed met haar", zei de Britse troonopvolger tegen mensen die hem tijdens een bezoek aan de Londense wijk Brixton kwamen begroeten.
Lees verder

Extreemrechtse Polen houden onafhankelijkheidsmars in Warschau
Tienduizenden extreemrechtse Polen liepen mee in een omstreden mars door de hoofdstad Warschau om de 103de verjaardag van de onafhankelijkheid te vieren. Burgemeester Rafal Trzaskowski noemde de mars illegaal, nadat rechters de optocht hadden verboden. Zo bevindt Polen zich midden in de vierde coronagolf.
Lees verder

Winkelbevoorrading gered na voorakkoord voor arbeiders in voedingshandel
De "onderhandeling van de laatste kans" over een nieuw loonakkoord voor de arbeiders in de voedingshandel heeft resultaat gehad. Er is een voorakkoord, zegt Kris Vanautgaerden van de christelijke bond ACV Voeding en Diensten. De vakbonden zullen het volgens hem bij hun achterban verdedigen.
Lees verder

Europese regulator keurt twee coronabehandelingen goed
Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA beveelt de Europese Commissie aan om twee behandelingen tegen Covid-19 op basis van antilichamen goed te keuren. Dat heeft het EMA zelf bekendgemaakt. Het gaat om de antilichamencocktail Ronapreve van de Zwitserse farmaceut Roche en Regkirona van het Zuid-Koreaanse Celltrion Healthcare.
Lees verder

LIVE. Kersvers Rode Duivel Wout Faes: "Als ik kans krijg, zal ik er staan" - Ook Thorgan Hazard staat pers te woord
Nog twee dagen en de Rode Duivels spelen voor eigen publiek hun WK-kwalificatieduel tegen Estland. Vandaag (om 16.45u) staan Thorgan Hazard en nieuwkomer Wout Faes de pers te woord. Nadien volgt er een open training. U kan hieronder alles LIVE volgen!
Lees verder

China en India willen sleutelparagraaf uit slottekst COP26 schrappen
De 'Like-Minded Developing Countries' (LMDC), een groep van 22 ontwikkelingslanden waartoe ook China en India behoren, zouden op een persconferentie op de VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow hebben aangekondigd dat ze een sleutelparagraaf uit de voorlopige eindconclusies geschrapt willen zien. Dat meldt het Amerikaanse mediabedrijf CNN.
Lees verder

LIVE. Thorgan Hazard neemt het op voor broer Eden: "Hij verdient meer speelkansen bij Real" - Rode Duivels werken open training af
Nog twee dagen en de Rode Duivels spelen voor eigen publiek hun WK-kwalificatieduel tegen Estland. Vandaag staan Thorgan Hazard en nieuwkomer Wout Faes de pers te woord. Nadien volgt er een open training. U kan hieronder alles LIVE volgen!
Lees verder

Rémi (28) vestigt record door op 4016 meter hoogte bovenop heteluchtballon te staan
Het record voor zo hoog mogelijk in de lucht op een heteluchtballon staan is verbroken. Fransman Rémi Ouvrard lukte het op 4016 meter hoogte, terwijl zijn vader de ballon bestuurde.
Lees verder

Hans Vanaken in HLN Sportcast over de blessuregolf bij de Rode Duivels: "We moeten heel veel wedstrijden spelen"
Het is opnieuw 'Deviltime' en dus is het ook tijd voor een nieuwe HLN Sportcast. In de vierde aflevering ontvangt Jonas Decleer Rode Duivel Hans Vanaken en analisten Marc Degryse en Gilles Mbiye Beya. Ze hebben het uiteraard over de nationale ploeg, en meer bepaald over de vele afwezigen door blessures.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels werken open training af - Nieuwkomer Wout Faes: "Als ik kans krijg, zal ik er staan"
Nog twee dagen en de Rode Duivels spelen voor eigen publiek hun WK-kwalificatieduel tegen Estland. Thorgan Hazard en nieuwkomer Wout Faes stonden vandaag de pers te woord. "Als ik een kans krijg, zal ik er staan", aldus de jonge verdediger. De Rode Duivels werken nu nog een open training af. U kan hieronder alles LIVE volgen!
Lees verder

Volgens Thorgan Hazard verdient broer Eden meer speelkansen bij Real: "Met de weinige minuten die hij nu krijgt, kan hij het tij moeilijk keren"
Thorgan Hazard (28) vindt dat zijn broer Eden (30) meer speelkansen verdient bij Real Madrid. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie bij de Rode Duivels. "Het is een moeilijke situatie..."
Lees verder

Boer vindt lichaam in maïsveld in Nieuwenhoven
Een boer uit Sint-Truiden heeft vanmiddag een levenloos lichaam gevonden terwijl hij zijn veld in Nieuwenhoven aan het bewerken was. Het lichaam zou er volgens het Limburgse parket al even liggen.
Lees verder