Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 november 2021

Oppermachtige Iserbyt pakt achtste zege van het seizoen na demonstratie op de Koppenberg: “Ideale cross gereden”

HLN
Oppermachtige Iserbyt pakt achtste zege van het seizoen na demonstratie op de Koppenberg: "Ideale cross gereden"
Een oppermachtige Eli Iserbyt (24) heeft op de Koppenberg de eerste manche van de X2O Badkamers Trofee naar zijn hand gezet. De Europese kampioen reed Toon Aerts na twee ronden klink uit het wiel. Voor Iserbyt - die ook gisteren in Overijse won - was het al de achtste overwinning van het seizoen. En meteen ook de derde op rij op de Koppenberg. "Daar was ik zeker mee bezig."
Lees verder

Liefst 3.500 miljard ton ijs gesmolten in tien jaar in Groenland: risico op overstromingen neemt wereldwijd toe
In tien jaar tijd is er ongeveer 3.500 miljard ton ijs van de ijskap van Groenland gesmolten. Daardoor steeg de zeespiegel met een centimeter en nam het risico op overstromingen wereldwijd toe, blijkt uit een studie die maandag is gepubliceerd.
Lees verder

Moest penalty in Anderlecht-OHL opnieuw getrapt worden? Onze huisref: "In theorie wél, maar gezond verstand heeft gezegevierd"
Commotie na de knotsgekke penaltyfase in Anderlecht-OHL. Stond Van Crombrugge wel met de voeten op de doellijn toen Kaba trapte? En wat met de bal die een supporter nét niet op het veld gooide? Onze huisref Tim Pots schept duidelijkheid.
Lees verder

Wat betekent de renovatieplicht voor u?
De Vlaamse regering onderhandelt over de invoering van een renovatieplicht bij de aankoop van een woning. Kersverse eigenaars zouden op die manier gedwongen worden om hun nieuwe woonst meteen na de aankoop te renoveren tot een energiezuinige woning. Wat betekent zo'n renovatieplicht precies? Hoeveel kost de maatregel? En welk effect heeft die op de woningprijzen?
Lees verder

Vlaamse regering onderhandelt over renovatieplicht: wat is het precies? Hoeveel kost het? En welk effect heeft het op de vastgoedprijzen?
De Vlaamse regering onderhandelt over de invoering van een renovatieplicht bij de aankoop van een woning. Kersverse eigenaars zouden op die manier gedwongen worden om hun nieuwe woonst meteen na de aankoop te renoveren tot een energiezuinige woning. Wat betekent zo'n renovatieplicht precies? Hoeveel kost de maatregel? En welk effect heeft die op de woningprijzen?
Lees verder

Amsterdam voert hotelstop in: "De laatste sluiproute naar meer hotels... is dicht"
"De laatste sluiproute naar meer hotels... is dicht", kopt de Gemeente Amsterdam op haar website. Vanaf vandaag staat het stadsbestuur geen uitzonderingen in het zogenaamde de zogenaamde 'nee-gebieden' meer toe. Die gebieden, waar geen hotels meer mogen worden gebouwd, worden zelfs uitgebreid. Amsterdam telt 533 hotels, met in totaal zo'n 40.000 hotelkamers. "Nóg meer hotels voegt op de meeste plekken niets toe voor Amsterdammers", klinkt het.
Lees verder

"Sla de pompoenen kapot": Mariah Carey opent officieel het kerstseizoen
Halloween is nog maar juist voorbij, maar de 'All I Want For Christmas Is You'-zangeres Mariah Carey (52) verklaart vandaag al het kerstseizoen voor geopend. Dat deed ze in een hilarische video op Instagram.
Lees verder

Racing Genk tankt met twaalf goals in één week vertrouwen voor komst van West Ham: "We azen op revanche"
Een sixpack aan de Gaverbeek voor Racing Genk. Plots lukte alles voor de jongens van Van den Brom. De Limburgers ontvangen West Ham donderdag met hernieuwd vertrouwen. "Er is iets mogelijk, ik geloof erin."
Lees verder

Ronnie Flex en Demi de Boer verwelkomen dochtertje: "We blijven bij je, voor altijd"
Rapper Ronnie Flex (29) en zijn vriendin Demi de Boer hebben hun eerste kindje samen verwelkomd. Dat meldt de trotse vader op Instagram. De kleine meid heet voluit Rémi Ayoki Plasschaert.
Lees verder

Gaan Franstalige studenten vaak te ver tijdens doop? "Hondenbrokken en badkuipen met bloed blijven populair"
Is er een probleem met studentendopen aan de Franstalige hogescholen en universiteiten? De plotse dood van Antonin Deneffe (19) gisteren tijdens een doopweekend in Gedinne is het zoveelste incident in enkele weken. Eerder raakten twee jonge vrouwen zwaargewond in Louvain-la-Neuve en huppelden naakte studenten rond op de campus van de Brusselse ULB. Verlopen Waalse dopen te wild? "Hondenbrokken en badkuipen met bloed blijven populair."
Lees verder

James Cooke doet gênante onthulling over Laura Tesoro in 'De Slimste Mens': "Ze gaf over in de handtas van mijn mama"
Jurylid James Cooke bezorgt nieuwkomer Laura Tesoro het schaamrood op de wangen, wanneer hij een sappig verhaal over haar vertelt in 'De Slimste Mens'. "Ze pakte de handtas van mijn moeder en gaf er in over."
Lees verder

Joe Biden lijkt in slaap te vallen tijdens speeches op klimaattop
Een moeilijk moment voor de 78-jarige Joe Biden op de klimaattop in het Schotse Glasgow: de Amerikaanse president lijkt tegen de slaap te vechten. Dat blijkt uit beelden die een journalist van The Washington Post op Twitter postte.
Lees verder

Gevangenen mogen enkel porno kijken tijdens nachtshift
Erotische tv-kanalen mogen voortaan enkel tijdens de nachtshift (22 tot 6 uur) bekeken worden in de gevangenis van de Antwerpse Begijnenstraat. Dat heeft de directie beslist. In de gevangenis zitten momenteel 740 verdachten. De beperking is ingevoerd na klachten van het personeel.
Lees verder

Indonesië keurt als eerste land coronavaccin van Novavax goed
Indonesië keurt als eerste land ter wereld het coronavaccin van Novavax goed. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf maandag. Het vaccin wordt geproduceerd door het Serum Institute of India en wordt op de markt gebracht onder de naam Covovax.
Lees verder

BV 24/7. Heel griezelig, maar ook soms komisch: zo vierde bekend Vlaanderen Halloween
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Enkel nog maar privé-evenementen vanaf nu": Mechels restaurant omzeilt Covid Safe Ticket
Het restaurant Julia in het centrum van Mechelen heeft een manier gevonden om het Covid Safe Ticket te omzeilen. Vanaf 3 november zal het privé-evenementen gaan organiseren. Klanten moeten vooraf wel een ticket voor hun 'culinaire avond' aanschaffen. "Eigenlijk verandert er niets en wettelijk zijn we in orde", klinkt het.
Lees verder

Van Natalia tot Olivia Rodrigo: dit leerden we uit acht decennia Vlaamse muziekgeschiedenis
Weet jij wat de link is tussen 'Dos Cervezas' en 'Crazy Frog'? Wat er zo speciaal is aan 'For You' van Peter Evrard? Waarom Will Tura en Willy Sommers zo'n unieke artiesten zijn? Wij zetten samen met voormalig Ultratop-medewerker en auteur Denis Michiels enkele opmerkelijke fenomenen uit onze Belgische muziekgeschiedenis op een rijtje.
Lees verder

Football Talk. Lahoz moet City - Club in goede banen leiden - Bale in Welshe selectie voor Wit-Rusland en België
Gareth Bale viert zijn terugkeer in de Welshe selectie voor de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (13 november) en België (16 november). De Real Madrid-speler zit in de uitgebreide 28-koppige selectie die de Welshe bondscoach Robert Page bekendmaakte.
Lees verder

ONZE OPINIE. We willen het klimaat redden, maar je kan in dit land amper je fiets meenemen op de trein
Voor de folklore mag ook België aanschuiven op de klimaattop die dit weekend in Glasgow van start is gegaan. Uiteraard konden we er niet helemaal ontbreken. Maar je vraagt je wel af of op zijn minst een deel van de ministers en tientallen beleidsmedewerkers hun tijd niet beter kunnen besteden. We debatteren mee over een wereldwijde stop op steenkoolcentrales, en pochen met onze plannen voor windmolens op zee, maar je kan in dit land nauwelijks je fiets meenemen op de trein. Misschien moeten we eens beginnen met de basics.
Lees verder

Nederlandse telecombedrijven halen dure smartphones uit winkels na overvallen
De Nederlandse telecomoperatoren KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile halen alle waardevolle smartphones uit hun winkels. Dat doen ze naar aanleiding van een reeks overvallen in Amsterdam en omgeving in de afgelopen weken.
Lees verder