Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 november 2021

Opmerkelijke gasten op derde avond van ‘Vlaanderen zingt Hazes’

HLN
Opmerkelijke gasten op derde avond van 'Vlaanderen zingt Hazes'
Rachel Hazes in de zaal en Gert Verhulst op het podium. De derde avond 'Vlaanderen zingt Hazes' werd er een vol verrassingen. Want terwijl mama Rachel Hazes genoot van het Vlaamse eerbetoon aan haar zoon en man zaliger, maakte ook Gert Verhulst zijn opwachting. Als invaller voor de door Corona getroffen Xander De Buisioné, bracht hij een gemaakte versie van 'Amor Amor, Amor. 'Vlaanderen zingt Hazes' werd als nieuw concept geboren uit de burn-out van André Hazes, maar leek gisteren, en in en volle zaal, meer dan levensvatbaar.
Lees verder

Raphaëlla Deuringer, de vriendin van kersvers Rode Duivel Dante Vanzeir: "Ik vind de term WAG cliché, zo wil ik niet zijn"
Raphaëlla Deuringer (22) - de vriendin van kersvers Rode Duivel Dante Vanzeir - is een dame met pit. "Ik ben geen 'tuttebelleke', ik zeg altijd wat ik denk." Maar ze heeft ook een gevoelig kantje. "Ik ween zelfs als ik een puppy zie."
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Matteo Simoni: "Ik had liever niet gezien hoe je als een Robin Hood uit de solden ten strijde trok"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week schrijft hij Matteo Simoni, die momenteel te zien is in 'De Bende Van Jan De Lichte'. "Dat VTM de verfilming van Louis Paul Boons schelmenroman jaren op het schap liet liggen, deed al weinig goeds vermoeden en toen ik, eindelijk, meegetroond werd naar het 18de-eeuwse Aalst, kon dit tergend traag voortkabbelende avonturenverhaal amper boeien."
Lees verder

Max Verstappen over boete van 50.000 euro: "Daar kunnen ze goed van dineren, met dure wijn"
Max Verstappen heeft met een ferme kwinkslag gereageerd op de hoge boete die hij moet ophoesten. De Nederlandse WK-leider moet 50.000 euro betalen omdat hij vrijdag, na de kwalificaties, de achtervleugel van de Mercedes van Lewis Hamilton had aangeraakt.
Lees verder

Overwegend droge zondag met enkele opklaringen
Deze zondag start met hier en daar nog kans op wat lichte neerslag. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kunnen er ook mistbanken zijn, waarschuwt het KMI.
Lees verder

Extra geld voor project dat vrouwen met zwangerschapsdiabetes opvolgt
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) geeft de Diabetes Liga 124.000 euro extra subsidies voor haar project 'Zoet Zwanger'. Dat volgt vrouwen met zwangerschapsdiabetes verder op, omdat het risico bestaat dat zij diabetes ontwikkelen. Beke kondigt het extra geld vandaag aan op Wereld Diabetes Dag.
Lees verder

Bulgaren kiezen voor derde keer dit jaar nieuw parlement: vormen regering wil maar niet lukken
De Bulgaren trekken vandaag voor de derde keer dit jaar naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Het lukt immers maar niet om een regering te vormen in het land. Ook de eerste ronde van de presidentsverkiezingen vindt vandaag plaats.
Lees verder

Amerikanen willen Chinese dialoog met Taiwan: "Ongerust over militaire druk die China uitoefent"
Net voor een virtuele ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Chinese evenknie Xi Jinping, hebben de Amerikanen hun bezorgdheid geuit over de druk die China uitoefent op Taiwan.
Lees verder

INTERVIEW. Jan De Man pleit 100ste assisenzaak: "Als ik een cliënt geloof, is dat mooi meegenomen. Maar in se speelt het geen rol"
Volgende week staat de Antwerpse strafpleiter Jan De Man (69) in Leuven "helikopterbruid" Kristel Appelt bij, in de "replay" van de assisenzaak over de moord op haar ex. Een eerste proces begin dit jaar werd stilgelegd, nadat de jury een persoonlijke nota van de voorzitster te zien kreeg. Voor De Man is dit zijn 100ste assisenzaak. "Na het pleidooi over de schuld stel ik cliënten altijd maar één vraag: 'En wat vond je?' Als ze dan zeggen: 'Je hebt het weergegeven zoals ik het voel', is dat het mooiste compliment dat ik kan krijgen."
Lees verder

Geen euforie in de studio na vijfde groot toernooi op rij: "Halve finale en finale. Dát is de opdracht"
Voor een vijfde keer op rij gaan de Rode Duivels naar een groot toernooi. Na al die jaren word je het wel gewoon, zo merken ook analisten Marc Degryse en Jan Mulder. Ook omdat het in een groep was met - alle respect - 'maar' Tsjechië en Wales als voornaamste concurrenten. "Weinig enthousiasme? (lacht) Dat komt een beetje door de tegenstander", zegt Mulder. "België heeft een geweldige ploeg en wint altijd tegen zulke teams. Maar halve finales van EK's en WK's winnen ze nog niet. Dát is de opdracht van de Duivels. Om daar doorheen te breken."
Lees verder

Tik voor Mertens en Hsieh op WTA Finals: olympische kampioenen veel te sterk, winst in laatste groepsmatch een must
Wedstrijd twee in de 'El Tajin'-groep op de WTA Finals in Guadalajara en Elise Mertens en Su-Wei Hsieh weten meteen waaraan ze aan toe zijn. 3-6, 1-6 tegen Krejcikova-Siniakova. Het eerste reekshoofd was op alle gebied veel te sterk. Winnen tegen Fichman-Olmos is nu de opdracht.
Lees verder

Onbekenden nagelen beschermde bever aan boom in Wallonië: "Ik ben geschokt"
Onbekenden hebben in de provincie Luik een bever aan een boom genageld. Naast het dode dier werd een papier opgehangen met de bizarre boodschap dat het "ongedierte" verantwoordelijk is voor de dood van mensen bij de overstromingen eerder dit jaar.
Lees verder

Mag je tomatensoep uit blik eten als je diabetes hebt? 11 vragen over suikerziekte beantwoord
Elke 17 minuten krijgt iemand in Vlaanderen de diagnose diabetes. Toch bestaat er nog veel onwetendheid over, zo blijkt uit de telefoontjes die de Diabetes Infolijn elke dag ontvangt. Ter gelegenheid van hun 25-jarige bestaan én Werelddiabetesdag op 14 november verzamelden zij de 111 meest gestelde vragen in een boek. Wij selecteerden de 11 meest interessante vragen.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Frances Lefebure: "Niemand zal in mijn leven ooit nog zo'n grote kentering teweeg brengen als Boris"
Twee jaar geleden raasde er een orkaan door het leven van Frances Lefebure, hij heette Boris Van Severen. Alles wat ervoor zo zeker had geleken, ging aan het wankelen. Het was de liefde op z'n grilligst: even hartstochtelijk en overweldigend dan destructief en complex. Maar de storm ging liggen, er kwam zelfs een huwelijk van. "Ik heb met mensen moeten breken, ben in therapie gegaan, het was een shitshow. Maar ik ben nog nooit van iets zo honderd procent zeker geweest."
Lees verder

Adrian Newey, de tovenaar met potlood en papier die de Red Bull van Max Verstappen vleugels geeft
Om koersen te winnen moet je de juiste stuurslag in je lijf hebben. Zoals Max Verstappen. Om wereldkampioen te worden moet je ook een topmachine hebben, gemaakt door een topingenieur. Zoals Adrian Newey (62). Kennismaking met een haast ziekelijk timide tovenaar.
Lees verder

Frances Lefebure: "Toen we trouwden, zei ik tegen Boris: 'Ik zeg niet dat het gaat lukken, maar ik ga er wel alles aan doen'"
Twee jaar geleden raasde er een orkaan door het leven van Frances Lefebure, hij heette Boris Van Severen. Alles wat ervoor zo zeker had geleken, ging aan het wankelen. Het was de liefde op z'n grilligst: even hartstochtelijk en overweldigend dan destructief en complex. Maar de storm ging liggen, er kwam zelfs een huwelijk van. "Ik heb met mensen moeten breken, ben in therapie gegaan, het was een shitshow. Maar ik ben nog nooit van iets zo honderd procent zeker geweest."
Lees verder

Japanse ex-prinses Mako laat thuisland achter zich en vertrekt met echtgenoot naar New York
De Japanse ex-prinses Mako, die haar keizerlijke status verloor na haar huwelijk eind oktober met de gewone burger Kei Komuro, is zondag met hem naar New York vertrokken. Het koppel wil zich daar vestigen. De twee namen een commerciële vlucht naar New York vanaf de luchthaven van Tokio-Haneda.
Lees verder

INTERVIEW. Genderfluïde Max Colombie van Oscar and the Wolf is meer dan ooit zichzelf: "Het is simpel: ik voel me niks en alles tegelijk"
Dat het hem niet meer kan schelen hoe andere mensen over hem denken. Daar is Max Colombie (30) te oud voor geworden. De singer-songwriter van Oscar and the Wolf deelt zijn nieuwe plaat 'The Shimmer' met de wereld, en laat zich ook niet langer in de vakjes man of vrouw duwen. Hij vertelt ons hoe hij mensenschuw werd, hoe het gaat in z'n nieuwe relatie en hoe hij zichzelf nu gevonden heeft. "Geluk vind ik niet interessant. Ik ben altijd op zoek naar drama."
Lees verder

"We gaan elkaar goed de waarheid zeggen": spelers Oranje bikkelhard na catastrofe, voltrekt doemscenario zich alsnog?
"We zullen elkaar goed de waarheid moeten zeggen. Dat gaat gebeuren ook." Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk wond er geen doekjes om na de blamage in Montenegro. "Schandalig, verschrikkelijk, gemakzucht", passeerden ook de revue - niet alleen bij hem. Nederland vreest met knikkende knieën voor dinsdag, voor het beslissende duel tegen grote concurrent Noorwegen. Dat zónder fans. Voltrekt het absolute doemscenario zich dan toch nog?
Lees verder

Drie sneeuwluipaarden overleden aan coronavirus in zoo in Nebraska
Drie sneeuwluipaarden uit een kinderzoo in Nebraska zijn deze week overleden aan Covid-19. Ranney, Everest en Makalu van de Lincoln Children's Zoo raakten in oktober besmet.
Lees verder