Doorgaan naar hoofdcontent

Ook bij ons kregen tientallen kinderen jonger dan 12 al vaccin

HLN
Ook bij ons kregen tientallen kinderen jonger dan 12 al vaccin
Ook in België hebben tientallen kinderen jonger dan 12 jaar al een vaccin tegen COVID-19 gekregen. "Het gaat hier om kinderen met onderliggende aandoeningen zoals kanker en kinderen met een zware longziekte", bevestigt hoofd van de vaccinatietaskforce Dirk Ramaekers.
Lees verder

Wendy (37) en haar man groeien steeds verder uit elkaar: "Ik ben smoorverliefd. Op een vrouw." Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Na een huwelijk van veertien jaar zit er bij Wendy (37) en Ben (38) sleur in. Bovendien is ze tot over haar oren verliefd op een vrouw. "Ben heeft er geen probleem mee dat ik op vrouwen val. Maar deze hevige verliefdheid dreigt ons uit elkaar te drijven", zegt Wendy. Volgens relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck is het normaal dat je seksueel gedrag en seksuele identiteit nog sterk verandert doorheen de tijd. Hij geeft concreet advies om daarmee om te gaan. "Stel jezelf eens de vraag of jouw verliefdheid op de vrouw je liefde voor Ben echt in de weg staat. Is er een mogelijkheid dat ze beide mogen blijven bestaan?"
Lees verder

Ruim 30 keer meer thuisbatterijen geïnstalleerd dan vorig jaar
Dit jaar zijn al ruim 30 keer meer thuisbatterijen geïnstalleerd dan tijdens heel vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius en het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) die VRT NWS opvroeg. De hoge elektriciteitsprijs maakt de installatie van zo'n batterij interessanter. Ook de afschaffing van de terugdraaiende teller heeft heel wat eigenaars van zonnepanelen overtuigd.
Lees verder

Langverwachte vierde seizoen van 'Stranger Things' keert volgende zomer terug naar Netflix
Gisteren vierden 'Stranger Things'-fans van over de hele wereld 'Stranger Things Day'. Het ideale moment voor Netflix om een update over het langverwachte vierde seizoen aan te kondigen. Het vervolg wordt in de zomer van 2022 op het streamingplatform verwacht. Als kers op de taart gaven ze bij Netflix ook nog enkele nieuwe beelden vrij.
Lees verder

"Draad of accu? Elk heeft zijn voor- en nadelen": onze tuinexperte test de beste bladruimers voor elk budget
De meest ecologische manier om bladeren weg te halen is nog altijd de ouderwetse bladhark. Geen benzinegeuren, geen elektriciteitsverbruik en vooral: je werkt geluidloos. Maar in een tuin met veel bomen, of als je lichaam niet (meer) mee wil, is het soms een te zware klus. Het meest ecologische alternatief? Bladblazers en bladzuigers op elektriciteit of accu. Dit zijn de aanraders van onze tuinexperte Laurence Machiels.
Lees verder

Zes doden bij gasontploffing in Kazachse mijn van ArcelorMittal
Zes mijnwerkers zijn omgekomen en twee andere gewond geraakt bij een gasontploffing in een in een ArcelorMittal-mijn in Kazachstan. Dat melden het bedrijf en de lokale autoriteiten.
Lees verder

"Ze kon die nacht niet slapen van opwinding": Argentijnse biografie onthult hoe Máxima haar 'Wimpie' leerde kennen
Ze staat bekend als het zonnestraaltje van het Nederlandse koningshuis, maar ook in haar thuisland Argentinië blijft ze beroeren. Daar werd het boek 'Máxima, de wording van een koningin' uitgebracht: een fascinerende opsomming van weetjes over de koningin. Zo zou een bekende Nederlandse schaatsster een voormalig liefje van koning Willem-Alexander zijn geweest en krijgt die laatste steevast 'Wimpie' als koosnaam. De Nederlanders zaten echter niet te wachten op al die frivoliteit, zo blijkt: in de vertaalde versie dat volgende week op de markt komt, is er één en ander aangepast. "Het stond vol fouten!"
Lees verder

Max deelt de lakens uit: nooit was een coureur zó hard de sterke man als Verstappen vandaag bij Red Bull
Sergio Perez zegt dat hij zondag graag zijn thuisrace zou winnen. Terecht ambitie met een Red Bull. Maar dan zal hij het wel eerst moeten vragen aan de échte baas van het team. Max Verstappen. Want nooit was een coureur zó hard de sterke man in een renstal als Verstappen vandaag bij Red Bull. Twee weken geleden maakte hij dat zelfs op een nooit geziene manier duidelijk.
Lees verder

Britse regering wil alle ouderen boosterprik geven om Kerstmis te redden
De Britse regering raadt oudere en kwetsbare mensen in Groot-Brittannië zijn aan om hun derde boosterprik van het coronavirus te halen. De autoriteiten willen zo een terugkeer naar beperkende maatregelen door het coronavirus met Kerstmis voorkomen.
Lees verder

Auto belandt in het water in Nederlandse Barendrecht: kind van 10 jaar komt om
Een 10-jarig kind is afgelopen nacht in het Zuid-Hollandse Barendrecht om het leven gekomen, nadat de auto waarin het slachtoffer zat in het water was beland. De bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Spijkenisse, kon wel op tijd uit de auto komen. Hij is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, aldus de Nederlandse politie.
Lees verder

Krijsende kinderen van 10 jaar jagen inbrekers op de vlucht
In Athus, in de provincie Luxemburg, zijn inbrekers op de vlucht geslagen door het gekrijs van twee kinderen. Dat heeft het parket van Luxemburg zondag gemeld.
Lees verder

Massaprotest in Ethiopië tegen rebellengroepen
In Ethiopië zijn honderdduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het conflict tussen rebellen en regering. In de hoofdstad Addis Abeba en andere steden marcheerden demonstranten vreedzaam door de straten om steun te betuigen aan het leger van het Oost-Afrikaanse land tegen de rebellenorganisatie TPLF.
Lees verder

Unieke prestatie: Saul 'Canelo' Alvarez eerste bokser bij supermiddengewichten die alle titels kan verenigen
De Mexicaan Saul 'Canelo' Alvarez is de eerste bokser die alle titels bij de supermiddengewichten kan verenigen. Alvarez versloeg in Las Vegas de Amerikaan Caleb Plant na een ingreep van de scheidsrechter in de elfde ronde.
Lees verder

Wil jij ook eens 'out of the box' reizen? Ontdek 5 unieke locaties in eigen land
Een vrije dag op de planning? Dat vraagt om avontuur! Haal je stoute schoenen uit de kast en zet nog eens een stapje in het onbekende in ons land. Ga 'glampen', wandelen over een loopbrug van wel zestien meter hoog of ontdek wat de Troglodiet is. Met deze vijf 'out of the box' tips beleef je een (dag)trip die nét iets anders dan anders is.
Lees verder

'Rust'-wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez-Reed opnieuw onder vuur: "Absoluut geen aandacht voor de regels"
De medewerkers die verantwoordelijk waren voor de wapens op de filmset van 'Rust' waren "onervaren, onvolwassen en laks", dat blijkt uit een recent opgedoken rapport. Ook nu is het vooral de 24-jarige wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez-Reed die veel kritiek krijgt. Volgens een bron gingen ook de twee assistenten van Reed regelmatig de mist in.
Lees verder

LIVE EK VELDRIJDEN. Volgt topfavoriet Iserbyt zichzelf op als Europees kampioen?
Het EK veldrijden kent vandaag haar ontknoping met de titelstrijd bij de heren junioren en vrouwen beloften, maar vooral ook de cross bij de mannen elite. Eli Iserbyt is na zijn sterke seizoensbegin met acht zeges dé topfavoriet, al zal ook Toon Aerts gebrand zijn op een tweede titel. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Moeder van dood aangetroffen baby in vijver natuurdomein Willebroek geïdentificeerd: gaat om minderjarig meisje
In natuurdomein Broek, in Blaasveld bij Willebroek, heeft een wandelaar zaterdag het levenloze lichaam van een baby aangetroffen. De moeder van de baby is intussen geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS. Het gaat om een minderjarig meisje. Later vandaag geeft het parket meer informatie.
Lees verder

Bottas pakt in Mexico pole voor Hamilton en Verstappen, laat hij Lewis straks passeren? "Vervelende beslissing, maar soms wel noodzakelijk"
Valtteri Bottas (Mercedes) start straks vanop de pole in de GP van Mexico, de 18de manche van het F1-seizoen. De Fin was op de Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad sneller dan ploegmaat Lewis Hamilton en WK-leider Max Verstappen. Een ideale situatie voor Mercedes. Volgen er straks teamorders? "Ik vind zulke beslissingen altijd vervelend, maar soms zijn ze noodzakelijk", zegt teambaas Toto Wolff
Lees verder

Bestuurder (55) kritiek na ongeval op Antwerpse ring
De bestuurder (55) van een personenwagen is zondagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval op de Antwerpse ring.
Lees verder

CELEB 24/7. Avril Lavigne brengt een nieuwe single uit en Taylor Swift heeft haar eigen kortfilm gemaakt
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder