Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Onze journalist vertelt over zijn weken undercover bij PostNL: “Ik zag kinderen die 10 uur per dag werken, voor amp...

HLN
Onze journalist vertelt over zijn weken undercover bij PostNL: "Ik zag kinderen die 10 uur per dag werken, voor amper 40 euro"
De inval bij drie PostNL-depots gisterenochtend kwam niet zomaar uit de lucht gevallen. Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts (25) ging voor HLN en VTM Nieuws enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Uitbuiting, zwartwerk, tot zelfs het inschalen van minderjarigen: onze reporter zag het allemaal gebeuren. Wij confronteerden de inspectiediensten met het onderzoek en vroegen om een reactie. De invallen zijn daar een gevolg van. "Die kinderen waren het schrijnendste wat ik meemaakte", zegt Nuyts.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld meer dan 15.000 besmettingen per dag, 654 patiënten op intensieve zorg
Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft fors toenemen. Tussen 13 en 19 november raakten dagelijks gemiddeld 15.448 mensen besmet met het virus, een stijging met 54 procent. In totaal liggen er 654 mensen op intensieve zorg. Dat is een stijging met 21 procent.
Lees verder

Ook Belg omgekomen bij zwaar busongeval in Bulgarije: nu al zeker 46 doden, onder wie kinderen
Door een ongeluk met een bus in Bulgarije zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeker 46 mensen, onder wie 12 kinderen, om het leven gekomen. Zeven reizigers zijn met ernstige brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. Onder de slachtoffers was ook een Belg. Dat heeft Vladimir Krstevski van de Noord-Macedonische ambassade in Sofia aan de Bulgaarse staatsradio gezegd.
Lees verder

Zeker 45 doden, onder wie kinderen, nadat bus in brand vliegt in Bulgarije
Door een ongeluk met een bus in Bulgarije zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeker 45 mensen, onder wie 12 kinderen, om het leven gekomen. Zeven reizigers zijn met ernstige brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.
Lees verder

Federale ambtenaren krijgen voortaan thuiswerkvergoeding van 50 euro per maand
De 65.000 federale ambtenaren krijgen voortaan een thuiswerkvergoeding van 50 euro per maand. Dat zegt minister voor Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) in haar nieuwe beleidsnota die ze vandaag voorstelt voor de Kamer. "Twee dagen per week thuiswerken wordt de norm na de coronacrisis. Het is goed voor de balans tussen werk en privé, er is minder verkeer op de baan als duizenden ambtenaren telewerken en er is minder kantoorruimte nodig, wat dan weer een besparing betekent", zegt minister De Sutter.
Lees verder

Leipzig zonder sterspeler Dani Olmo naar Brugge
RB Leipzig kan morgenavond tijdens het cruciale duel op Club Brugge geen beroep doen op zijn Spaanse sterspeler Dani Olmo. De 23-jarige aanvallende middenvelder heeft een spierscheur in de linkerdij opgelopen en komt meer dan waarschijnlijk dit jaar niet meer in actie, zo maakte de club gisteren bekend.Ook de heenwedstrijd van eind september in Leipzig moest de Spaanse international missen. Toen stond hij aan de kant met een scheur in de hamstring.
Lees verder

Pochettino flirt met Manchester United
Mauricio Pochettino flirt graag met andere clubs. Een bron uit zijn omgeving bevestigt aan alle Engelse media dat de PSG-coach wel degelijk interesse heeft in het project-Manchester United.
Lees verder

Diego Maradona, door Cubaanse nog van verkrachting beschuldigd, begraven zonder hart
Bijna exact een jaar geleden (op 25 november) ging de dood van Diego Maradona op zijn zestigste als een schokgolf door de wereld. Na de begrafenis werd er al gespeculeerd over nalatigheid bij zijn overlijden, waarnaar onlangs nog een onderzoek is geopend. Deels de reden waarom hij vorig jaar is begraven zonder zijn hart. Dat stelt dokter en journalist Nelson Castro, die een boek over het gewezen 'Pluisje' heeft geschreven.
Lees verder

Minister Demir schakelt extra milieu-inspecteurs in
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) versterkt de Omgevingsinspectie volgend jaar met 10 voltijdse werkkrachten. Daarmee komt de capaciteit bij de Omgevingsinspectie opnieuw op het niveau van begin 2018 te liggen, zegt Demir in een persbericht.
Lees verder

Sven Ornelis brengt eigen wijn op de markt: "Afgelopen jaar honderden wijnen geproefd"
Radiopresentator en hobbykok Sven Ornelis (48) kan alweer een vakje afvinken van zijn eigen bucketlist. Ornelis speelde al lang met het idee om zelf wijnen op de markt te brengen, en vandaag doet hij dat ook: "Ik ben al jaren bezig met het zoeken van wijnen die passen bij mijn gerechten, ik ben dan ook heel blij dat ik dit vandaag eindelijk met iedereen kan delen". Met 'Wijn Ornelis' lanceert hij zeven wijnen die door hem werden getest én goedgekeurd.
Lees verder

"Deze euthanasie was de wens van de patiënt én zijn familie": nieuwe ontwikkelingen omtrent opgepakte arts
De arts die zondag door het parket is opgepakt op verdenking van vergiftiging heeft volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge én medewerkers van het ziekenhuis ter goeder trouw gehandeld.
Lees verder

Taylor Swift breekt record van bijna 50 jaar oud in Billboard Hot 100
Taylor Swift heeft een bijzonder record neergezet in de Amerikaanse Billboard Hot 100. De zangeres komt deze week nieuw binnen op de eerste plaats met de albumtrack 'All Too Well' afkomstig van haar opnieuw opgenomen album 'Red'. Het nummer is met 10 minuten en 13 seconden nu de langste nummer 1-hit ooit, meldt Billboard.
Lees verder

Waalse arts vervalste 2.000 Covid Safe Tickets
Het gerecht is maandag tussenbeide gekomen nadat een Waalse arts zowat 2.000 valse vaccinatiecertificaten zou hebben verstrekt. Dat heeft de Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) dinsdagochtend gezegd op LN24.
Lees verder

Waalse arts vervalste 2.000 vaccinatiecertificaten
Het gerecht is maandag tussenbeide gekomen nadat een Waalse arts zowat 2.000 valse vaccinatiecertificaten zou hebben verstrekt. Dat heeft de Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) dinsdagochtend gezegd op LN24.
Lees verder

Budget-tv, luxeversie of beste allrounder? Wij selecteerden de beste tv's die je kan kopen op Black Friday
Tv's zijn op Black Friday elk jaar het populairste techproduct dat in België wordt verkocht. Maar welke modellen zijn je geld waard? We tippen zes modellen, van budget- tot luxetoestellen, met een prijs die start bij 750 euro en vervolgens een flink eind boven de 2.000 euro kruipt. Maar de kans is dus groot dat je ze een pak goedkoper zult aantreffen tijdens het Black Friday-weekend.
Lees verder

Van 750 tot 2.100 euro: hier vind je de beste tv-deals voor Black Friday
Tv's zijn op Black Friday elk jaar het populairste techproduct dat in België wordt verkocht. Maar welke modellen zijn je geld waard? We tippen zes modellen, van budget- tot luxetoestellen, met een prijs die start bij 750 euro en vervolgens een flink eind boven de 2.000 euro kruipt. Maar de kans is dus groot dat je ze een pak goedkoper zult aantreffen tijdens het Black Friday-weekend.
Lees verder

Je centen laten renderen zonder tussenkomst van de bank? Hier moet je op letten bij crowdlending
Ben je op zoek naar een hoger rendement voor je spaargeld? Dan is crowdlending misschien iets voor jou. Je moet er dan wel de grotere risico's bijnemen, al zijn er ook manieren om die in te perken. Spaargids.be overloopt de opties.
Lees verder

Nethys en Orange bevestigen exclusieve gesprekken over Voo
Telecomoperator Orange Belgium gaat exclusieve onderhandelingen voeren met de Luikse intercommunale Nethys over de overname van de Waalse kabelaar Voo. Dat bevestigen Orange en Nethys dinsdagochtend, nadat het nieuws maandag al bekend was geraakt.
Lees verder

Rittenhouse in eerste interview na vrijspraak: "Ik ben geen racist, ik steun de Black Lives Matter-beweging"
Kyle Rittenhouse, de 18-jarige man die afgelopen vrijdag werd vrijgesproken nadat hij vorig jaar in de Amerikaanse stad Kenosha, in de staat Wisconsin twee mannen doodde en een derde verwondde tijdens Black Lives Matter-protesten, beweert dat de zaak "niets met ras te maken had". "Ik ben geen racistische persoon, ik steun de Black Lives Matter-beweging", zei Rittenhouse tijdens zijn eerste interview na zijn vrijspraak.
Lees verder

Adele in tranen na hereniging met leerkracht: "Je hebt mijn leven veranderd"
Zelfs wereldberoemde zangeressen kennen het belang van een 'Sidekick Sam', een leerkracht die speciaal is opgeleid om mentale problemen bij jongeren te herkennen en aan te pakken. In Vlaanderen proberen we zo'n personen te creëren dankzij Rode Neuzen Dag, maar ook in Groot-Brittannië bestaan ze. Zo werd Adele onlangs nog herenigd met de leerkracht die haar uit een dipje haalde, en dat zorgde uiteraard voor tranen. "Ik kan niet geloven dat je hier bent."
Lees verder