Doorgaan naar hoofdcontent

Ontploffing schrikt buurtbewoners op en vernielt voordeur in Deurne

HLN
Ontploffing schrikt buurtbewoners op en vernielt voordeur in Deurne
Politie en brandweer zijn woensdagavond uitgerukt naar de Jules Steursstraat in Deurne. Daar hebben een paar buurtbewoners melding gemaakt van een luide knal. Een ontploffing lijkt een voordeur van een woning ernstig te hebben beschadigd.
Lees verder

Oostende houdt goede vorm in Europa vast met tweede opeenvolgende zege
Oostende heeft thuis gewonnen (99-66) van het Estse Kalev/Cramo op de vierde speeldag in groep F van de Champions League basketbal en is zo terug in de race voor de kwalificatie voor de volgende ronde.
Lees verder

De goedkoopste tankstations van het land vind je momenteel in... Sint-Niklaas
Donderdag stijgen de brandstofprijzen -alweer- naar een nieuwe recordhoogte. Het goedkoopst tanken doe je aan Vlyminckshoek in Sint-Niklaas. Zowel voor diesel als benzine ben je daar momenteel het goedkoopst af in ons land.
Lees verder

Architect Vincent Van Duysen: de andere Belgische vriend van Kanye West. "Hij komt bij mij thuis"
Amerikaanse superster Kanye 'Ye' West (44) kocht dit jaar een optrekje van Belgische kunstpaus Axel Vervoordt in Wijnegem. Dat is niet onze enige landgenoot die West 'een vriend' mag noemen. Hij komt al tien jaar geregeld over de vloer bij Vincent Van Duysen, een bekroond Vlaamse architect en interieurontwerper. "Gisterenavond hadden we elkaar nog aan de lijn."
Lees verder

OVERZICHT. Elke dag meer dan 200 nieuwe ziekenhuisopnames, bijna evenveel als tijdens voorjaarspiek in april
Van 4 tot 10 november zijn elke dag gemiddeld 204 nieuwe COVID-patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met 24 procent in vergelijking met de zeven dagen ervoor. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano. Er liggen meer dan 450 coronapatiënten op intensieve zorgen.
Lees verder

Leontine Borsato niet opgenomen in kliniek, maar naar Spanje voor retraite
Leontine Borsato (53) verblijft deze week in het Spaanse Malaga om een cursus rond zelfontplooiing en -ontwikkeling te volgen bij de bekende coach Juriaan Galavazi. Het gaat 'absoluut niet' om een opname in een kliniek voor ernstige stress, zoals de afgelopen dagen in de media kwam. Het gaat 'erg goed' met Leontine, benadrukt haar manager.
Lees verder

Rechter doet uitspraak over einde curatele Britney Spears
De rechter in Los Angeles doet vrijdag definitief uitspraak over de bewindvoering van Britney Spears (39). Met het oordeel komt er mogelijk onmiddellijk een einde aan de inmiddels dertien jaar durende curatele door de vader van de zangeres, Jamie Spears (69).
Lees verder

Scott Disick aan het daten met ex Brooklyn Beckham
Scott Disick (38) is opnieuw aan het daten met een flink jongere vrouw. De ex van Kourtney Kardashian (42) heeft volgens de New York Post iets met Hana Cross, de 23-jarige ex van Brooklyn Beckham.
Lees verder

"Twee cryptomunten durf ik aanbevelen, de andere nog niet": experts geven beleggingsadvies voor Bitcoin en ander virtueel geld
De cryptomarkt staat niet stil. Bitcoin en Ethereum zien we niet meteen verdwijnen, maar ook kleinere cryptomunten zoals de Dogecoin halen geregeld de voorpagina's van de kranten. Focus je maar beter niet op al die hypes, of zijn ze toch een langer leven beschoren dankzij de nieuwe digitale evoluties waar ze op mee surfen? Experts Gwen Busseniers van de Cryptoschool, bitcoin-kenner Levi Haegebaert van Start2Bitcoin en crypto-researcher Patrick McCorry geven advies.
Lees verder

Biertje drinken in de Jan & Alleman of op bezoek in het woonzorgcentrum van Anna: deze locaties uit 'Familie' zijn vrij toegankelijk
De interieurs zijn decors in de tv-studio in Lint. Maar voor de buitenkant van de woningen van 'Familie'- personages moet op verplaatsing worden gefilmd. Van de Jan & Alleman en het huis van Raven en Brigitte tot het landgoed van Leon en de brouwerij van CoBrew: we leiden u langs de belangrijkste, vrij toegankelijke locaties uit 'Familie'.
Lees verder

Hoe staatshoofden tijdens WOII postzegels inzetten als propaganda
Hitler, Mussolini, Eisenhower, Stalin... De postzegels uit de periode van de Tweede Wereldoorlog tonen de gezichten van diegenen die toen de plak zwaaiden, en nog veel meer. Postzegels golden destijds immers ook als propagandamiddel. HLN Shop blikt samen met postzegelexpert Bart Van Acker terug in de tijd.
Lees verder

Bundesliga, werkloos of Turkse derde klasse: waar zijn de 'bronzen' ploegmaats van Vanzeir en Faes verzeild geraakt?
Er was eens... de Belgische U17-ploeg die brons pakte op het WK in2015. Twee spelers van die selectie, Wout Faes en Dante Vanzeir, voegen zich vandaag voor het eerst bij de Rode Duivels. Orel Mangala (Stuttgart) was er ook al eens bij, maar hoe verging het de andere spelers van hun generatie? In veel gevallen kwam de verwachte topcarrière er niet, zo blijkt.
Lees verder

SOS Topclubs over fiscale hervorming: is er nog ontsnappingsroute om plafond vier miljoen euro belastingskorting op te trekken?
De Belgische topclubs slaan alarm na het wetsontwerp om de belastingskorting vanaf 1 januari te beperken tot maximaal 4 miljoen euro: zij vrezen een 'brain drain' van jong talent en het 'failliet van de sector'. De hamvraag: kunnen zij de verdeelde politieke wereld nog aanporren het plafond radicaal op te trekken en een overgangstermijn voorzien?
Lees verder

Derde Belgische medaille: Fran Vanhoutte in stromende regen naar brons op WK skeeleren
Regen beheerste de eerste dag van het wegtoernooi van de wereldkampioenschappen skeeleren in de Colombiaanse stad Ibagué. Desondanks slaagde junior Fran Vanhoutte erin haar tweede medaille te veroveren. Na de derde plaats op de piste was er opnieuw brons op de 15 kilometer afvalling op de weg. Met het zilver van Jason Suttels staat België nu op drie medailles.
Lees verder

Stevig feestje tijdens 'Vlaanderen zingt Hazes'
Deze week is de Lotto Arena het decor van 'Vlaanderen zingt Hazes'. Een alternatief voor de concerten van André Hazes die gepland stonden, maar die niet kon doorgaan door de burn-out van de zanger. Woensdagavond werd het alvast een stevig feestje.
Lees verder

Race tegen de klok: Formule 1-teams wachten nog op hun vracht uit Mexico
Verschillende Formule 1-teams staan in de aanloop naar de Grote Prijs van Brazilië, zondag in São Paulo, voor een race tegen de klok. Een deel van de vracht vanuit Mexico, waar Max Verstappen zijn koppositie in de WK-stand verstevigde, is door vertragingen in het luchtverkeer nog niet op de plaats van bestemming afgeleverd. De eerste oefensessie staat al morgennamiddag gepland, volgens de woordvoerder van de F1 is het officiële tijdschema (nog) niet in gevaar.
Lees verder

WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis of tweede verblijf? Wat is jouw woning of bouwgrond waard? Zoek het snel op!
Wil je nog snel een tweede verblijf aan de kust kopen voor de registratierechten de hoogte ingaan? Of een huis, appartement of bouwgrond verkopen? In beide gevallen komt de HLN-woonwijzer goed van pas om snel de info te vinden die je nodig hebt. Voor wie iets wil kopen, deze tip van 'Huizenjager' Soraya Soels van So Estates. "Kijk ook eens een postcode verder dan jouw droomlocatie. Mogelijk vind je er meer waar voor je geld."
Lees verder

Bejubeld psychotherapeut Esther Perel over het toenemend aantal vrijgezellen: "Singles zijn niet zielig, maar socialer"
Vandaag is het Singles Day, een hoogdag voor vrijgezellen. Ze zijn met alsmaar meer: volgens cijfers van het Federaal Planbureau zal de helft van de Belgische huishoudens tegen 2060 uit singles bestaan. Betekent dat ook meer vereenzaming? Wereldberoemd psychotherapeut Esther Perel sust: "We interpreteren 'single zijn' als 'geen partner hebben'. Maar van die one size fits all-formule moeten we af."
Lees verder

Prins Harry tijdens gala voor oorlogshelden: "Ervaring in het leger heeft me gemaakt wie ik ben"
Prins Harry (37) heeft woensdagavond met zijn vrouw Meghan (40) het 'Salute to Freedom'-gala voor oorlogshelden in New York bijgewoond. De prins was zoals verwacht niet gekleed in uniform, maar had wel een aantal van zijn medailles opgespeld. Zowel Harry als Meghan droegen ook een rode klaproos.
Lees verder

"Ze leeft nog": mysterieuze berichten zaaien verwarring in moordzaak Belgische vrouw
Een advocaat heeft iedereen met verstomming geslagen bij de start van de rechtszaak over de moord op Mireille Dysseleer (65), een Brusselse vrouw die in Kenia woonde nadat ze verliefd werd op een Afrikaanse danser. "Ze leeft nog", beweert de advocaat. De 'overleden' vrouw zou hem whatsapp-berichten gestuurd hebben die verklaren waarom ze verdwenen is.
Lees verder