Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 november 2021

Onderzoek bestorming Capitool: rechter beslist dat Trump toch documenten moet overmaken, woordvoerster en topadviseur...

Onderzoek bestorming Capitool: rechter beslist dat Trump toch documenten moet overmaken, woordvoerster en topadviseur van Trump gedagvaard

Een rechter in Washington D.C. heeft dinsdag geoordeeld dat ex-president Donald Trump wel degelijk de gevraagde documenten moet overdragen aan de speciale commissie van het Huis van Afgevaardigden die de bestorming van het Capitool onderzoekt. Dat melden de Amerikaanse media.

Lees verder

Peter Jackson verkoopt filmstudio voor 1,6 miljard dollar

Filmmaker Peter Jackson heeft zijn bedrijf Weta Digital verkocht aan gameontwikkelaar Unity. Dat concern legde volgens entertainmentblad 'Variety' ruim 1,6 miljard dollar (zo'n 1,4 miljard euro) neer voor de specialeffectsstudio.

Lees verder

België vraagt groene stimulans in Maastrichtnormen

In het Europese debat over de herziening van de begrotings­regels zal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) namens België pleiten voor een stimulans voor groene investeringen. Dat schrijft De Tijd woensdag.

Lees verder

Hans Bonte (Vooruit): 'Weigering vergunning is puur politieke opstelling'

De beslissing van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om de gascentrale in Vilvoorde niet te vergunnen, is een politieke en geen inhoudelijke beslissing. Dat zegt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (Vooruit) woensdag in De Ochtend op Radio 1.

Lees verder

'De Standaard' is genomineerd voor twee Oorkondes, de Vlaamse podcastprijzen

Met de Oorkondes krijgt Vlaanderen zijn eigen podcastprijzen. De 25-koppige jury maakte donderdag de shortlist bekend voor de vijf categorieën. De Standaard is tweemaal genomineerd in de categorie 'Nieuws'.

Lees verder

Extra prik voor iedereen die Janssen-vaccin kreeg

Dat heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist.

Lees verder

Vluchtelingen in Wit-Rusland breken door Poolse grens

Twee groepen vluchtelingen hebben dinsdagavond vanuit Wit-Rusland de Poolse grens overgestoken. Dat melden verschillende Poolse media.

Lees verder

Malala in het huwelijksbootje gestapt

Winnares van de Nobelprijs voor de Vrede Malala Yousafzai, die in 2012 op 15-jarige leeftijd in haar geboorteland Pakistan werd neergeschoten door een Talibanstrijder, is getrouwd. Dat maakt ze dinsdag bekend op sociale media.

Lees verder

Google ontsnapt niet aan Europese miljardenboete

EU-commissaris Margrethe Vestager krijgt van het Europees Gerecht gelijk in haar strijd tegen de onrechtmatige marktdominantie van Google Shopping. Er wacht Google een boete van 2.4 miljard euro.

Lees verder

Armbanden van Franse koningin Marie-Antoinette verkocht voor 7 miljoen euro

Armbanden van de Franse koningin Marie-Antoinette zijn dinsdag bij veilinghuis Christie's in Genève voor meer dan 7 miljoen euro onder de hamer gegaan.

Lees verder

Politiek wacht niet langer op wetenschap: 'We moeten ons klaarmaken voor derde prik'

De politieke kogel is door de kerk: alles wordt in stelling gebracht voor een massale derde prik voor alle 18-plussers. De regeringen wachten daarmee niet langer op het advies van de wetenschappers.

Lees verder

Weerbericht | Zonnig en droog

Het wordt woensdagnamiddag vrij zonnig en droog. Vooral in het noordwesten echter verwachten we nog lage wolken, eventueel met wat lokaal gedruppel.

Lees verder

'Ook met een zeldzame aandoening kan je een vrij normaal leven leiden'

Toen Louise Daneau (14) geboren werd, miste ze een stuk van haar slokdarm, waardoor ze niet kon eten. Vandaag is ze het gezicht van een campagne die aandacht vraagt voor zeldzame ziekten.

Lees verder

Angèle en Flume eerste headliners van muziekfestival Dour

Het Waalse muziekfestival Dour heeft de eerste artiesten voor zijn volgende editie bekendgemaakt. Naast de Australische elektromuzikant Flume, prijkt de Brusselse popzangeres Angèle als een van de twee headliners op de affiche.

Lees verder

Giro telt in 2022 zes bergritten

De Ronde van Italië zal in 2022 zes etappes voor klimmers bevatten. Dat heeft de organisatie RCS Sport woensdag bekendgemaakt. De organisatie onthult dit jaar gefaseerd het routeschema van de 105e editie, die tussen 6 en 29 mei 2022 zal plaatsvinden. De plaats van de etappes in het rittenschema is nog onbekend.

Lees verder

Wie zich niet laat vaccineren, krijgt in Singapore geen gratis medische zorg meer bij besmetting

Wie zich niet laat vaccineren in Singapore, komt niet meer in aanmerking voor een gratis medische zorg bij een eventuele besmetting. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

Lees verder

Vlaanderen telt 72.067 openstaande vacatures, een nieuw record

In oktober werden er bij de VDAB 36.255 vacatures aangemeld, 43 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De stijging van de afgelopen maanden zet zich dus nog altijd door. Maar tegelijk blijft ook het aantal openstaande vacatures, met ruim 72.067 eind oktober, ongezien hoog. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. Op een jaar tijd gaat het bijna om een verdubbeling van het aantal openstaande vacatures.

Lees verder

Topvoetbalclubs reageren op mogelijk verlies van miljoenen belastingkorting: 'Dit is het failliet van de sector'

De zes Belgische topclubs Club Brugge, RSC Anderlecht, KRC Genk, Standard, Antwerp en AA Gent kanten zich tegen de aangekondigde hervorming van het fiscaal stelsel voor beroepssporters en roepen op tot 'constructief overleg met de bevoegde ministers'. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ontkent dat er een politiek akkoord is.

Lees verder

Energiebedrijf RWE in beroep tegen weigering vergunning voor gascentrale Dilsen-Stokkem

Energiebedrijf RWE gaat in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de weigering van een vergunning van een gascentrale in Rotem (Dilsen-Stokkem) door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Dat schrijft Het Belang van Limburg en werd bevestigd aan De Standaard.

Lees verder

Leveringen aan Panos stopgezet na twee dodelijke ongevallen op plein voor station: 'Mogelijk moet zaak tijdelijk sluiten'

Broodjeszaak Panos aan station Antwerpen-Berchem zal tijdelijk geen leveringen ontvangen na de twee dodelijke ongevallen die zich de voorbije dagen voordeden op het plein voor de zaak. Dat heeft moederbedrijf La Lorraine beslist op een crisisoverleg. 'Mogelijk zal de zaak moeten sluiten', klinkt het daar.

Lees verder

PSG-voetbalster verdacht van gewapende aanval op ploeggenote

PSG-speelster Aminata Diallo werd woensdag opgepakt omdat ze twee mannen betaald zou hebben om Kheira Hamraoui, een concurrente binnen haar eigen ploeg, aan te vallen.

Lees verder

Iedereen krijgt derde prik: wanneer, welk vaccin, wat als je weigert en zijn bijwerkingen hetzelfde?

Wie het vaccin van Janssen heeft gekregen, zal binnenkort een uitnodiging in de bus krijgen voor een tweede vaccin. De beslissing daarover is gevallen. Volgend jaar krijgt iedereen een extra prik. Toch zijn er nog heel wat vragen die beantwoord moeten worden.

Lees verder

Man krijgt 41 maanden celstraf voor aanvallen agent bij bestorming Capitool

In de rechtszaken over de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw Capitool in Washington, is de tot nu toe zwaarste straf uitgesproken. Een man kreeg 41 maanden cel opgelegd voor het aanvallen van een agent.

Lees verder

Frans ex-president François Hollande wijst België met de vinger op proces aanslagen Parijs

De Franse ex-president François Hollande heeft woensdag naar België uitgehaald op het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Hollande was als getuige gedagvaard door een slachtoffervereniging.

Lees verder

Politie onderzoekt explosie aan woning in Deurne

In het Antwerpse district Deurne heeft woensdagavond een explosie plaatsgevonden aan een woning in de Jules Steursstraat, nabij de Schotensesteenweg. Dat bevestigt de lokale politie. Er is geen sprake van gewonden, maar wel van materiële schade aan de voorgevel.

Lees verder

Elke dag meer dan 200 nieuwe ziekenhuisopnames

Van 4 tot 10 november zijn elke dag gemiddeld 204 nieuwe COVID-patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met 24 procent in vergelijking met de zeven dagen ervoor. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano.

Lees verder

Technicus op set 'Rust' klaagt Alec Baldwin aan voor nalatigheid

Een technicus die aanwezig was op de set van de film 'Rust' op het moment dat Alec Baldwin een dodelijk schot loste, heeft de acteur woensdag in Los Angeles aangeklaagd voor nalatigheid.

Lees verder

Geregistreerd in Frankrijk, gekocht op WhatsApp en overal binnen in België zonder coronapas: handel in valse certificaten tiert welig

Cybercriminelen die handelen op Telegram in valse coronacertificaten richten zich nu ook specifiek op de Belgische markt. Wie betrapt wordt met zo'n vals certificaat zal zich moeten verantwoorden voor valsheid in geschrifte en riskeert zelfs een gevangenisstraf.

Lees verder

Elon Musk verkocht voor 1,1 miljard dollar Tesla-aandelen

Tesla-topman Elon Musk heeft maandag voor ruim 1,1 miljard dollar aandelen van de autobouwer verkocht. Eind vorige week vroeg hij zijn Twitter-volgers of hij al dan niet 10 procent van zijn aandelen moest verkopen. 58 procent van de 3,5 miljoen stemmers vond dat hij dat moest doen.

Lees verder