Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 november 2021

Nooit zo weinig werkzoekenden in Vlaanderen

HLN
Nooit zo weinig werkzoekenden in Vlaanderen
Eind oktober waren er in Vlaanderen 185.833 werkzoekenden zonder werk. Dat is het laagste aantal ooit, zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Vacatures raken steeds moeilijker ingevuld.
Lees verder

's Werelds eerste 'ultracar' wordt "allersnelste auto ooit geproduceerd"
Een Grieks bedrijf brengt volgend jaar naar eigen zeggen 's werelds eerste 'ultracar' op de markt. De 3.100 pk sterke auto heet "Chaos" en haalt volgens zijn makers een topsnelheid van meer dan 500 kilometer per uur.
Lees verder

Man geeft zijn leven om vrouw te redden bij dramatisch ongeval met zipline in Californië
Toen een vrouw afgelopen zaterdag uitgleed op het zipline-platform en plots naar beneden zoefde, twijfelde Joaquin Romero (34) geen moment om een heldendaad te verrichten. De medewerker van de attractie in Californië heeft zijn leven opgeofferd om het leven van de vrouw te redden.
Lees verder

Nintendo verlaagt verkoopverwachtingen Switch door chiptekorten
Nintendo heeft zijn verkoopdoelstellingen voor de Switch verlaagd. De Japanse spelcomputerproducent kampt met een tekort aan onderdelen, waaronder chips, dat de productie van de populaire console in de weg zit. Verder kampt Nintendo ook met logistieke problemen.
Lees verder

Real-coach Ancelotti legt uit waarom Hazard weer aan bank bleef gekluisterd maar belooft: "Eden zal zijn minuten krijgen"
Aan de lijdensweg van Eden Hazard komt geen eind. In de 2-1-overwinning van Real Madrid tegen Shakhtar Donetsk bleef hij negentig minuten op de bank. Andermaal, en dat is geen goed nieuws voor Roberto Martínez. Real-coach Carlo Ancelotti duidt waarom Eden alweer niet speelde.
Lees verder

1 op de 20 Belgen is koop­verslaafd: de grootste alarmsignalen en remedies. "Kleding die met etiket in de kleerkast verdwijnt is een duidelijk teken"
Van "Ik heb er toch hard voor gewerkt" tot "Ja, maar het was in de solden": als het om shoppen gaat, hebben we vaak een lange lijst met excuses klaar. Maar waar eindigt de 'retail therapy' en begint de verslaving? Uit onderzoek blijkt immers dat 1 op de 20 Belgen koopverslaafd is. Een professor consumentengedrag en een professor klinische psychologie helpen je vast te stellen of je zelf problematisch koopgedrag vertoont, en wat je eraan kan doen. "De alarmbellen gaan vaak veel te laat af."
Lees verder

Ben jij koopverslaafd? 2 experten lijsten rode vlaggen en remedies op. "Blijf 's avonds weg uit webshops en installeer een adblocker"
Van "Ik heb er toch hard voor gewerkt" tot "Ja, maar het was in de solden": als het om shoppen gaat, hebben we vaak een lange lijst met excuses klaar. Maar waar eindigt de 'retail therapy' en begint de verslaving? Uit onderzoek blijkt immers dat 1 op de 20 Belgen koopverslaafd is. Een professor consumentengedrag en een professor klinische psychologie helpen je vast te stellen of je zelf problematisch koopgedrag vertoont, en wat je eraan kan doen. "De alarmbellen gaan vaak veel te laat af."
Lees verder

Antony, de lust voor het oog van Ajax: als kind floten kogels in sloppenwijk Sao Paulo om zijn oren, nu goudhaantje bij Ajax en Seleçao
Ajax is weer een lust voor het oog. Met de jonge Braziliaan Antony, die gisteren drie assists gaf tegen Dortmund, als goudhaantje. Zijn levensverhaal is filmwaardig: opgegroeid in een sloppenwijk in Sao Paulo waar de kogels hem rond de oren floten, schopte de rechtsbuiten het dit jaar tot Braziliaans international.
Lees verder

Credit Suisse boekt minder winst door miljoenenboete Mozambique
Credit Suisse heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt doordat het boetes moest betalen wegens corruptie en fraude bij fondsenwervingen in Mozambique. De Zwitserse bank heeft de afgelopen periode 564 miljoen frank (534 miljoen euro) opzijgezet voor boetes en rechtszaken, onder meer voor het schandaal in het Afrikaanse land.
Lees verder

Voor het eerst in het Sportpaleis: Angèle kondigt vijf nieuwe 'Nonante-Cinq'-concerten aan
Angèle (25) is helemaal terug. Eind oktober kondigde de zangeres haar gloednieuwe album 'Nonante-cinq' aan en nu heeft de artieste nog meer goed nieuws voor haar fans. Volgers van Angèle kunnen haar volgend jaar namelijk live aan het werk zien tijdens haar 'Nonante-cinq'-tournee.
Lees verder

Ed Sheeran legt uit waarom hij niet meer naar een openbaar toilet kan: "Echt gênant"
De Britse zanger Ed Sheeran (30) heeft zichzelf de regel opgelegd om geen urinoirs meer te gebruiken. De hitmaker vertelde in de 'Armchair Expert'-podcast dat fans koste wat het kost naast hem gaan staan, en dat vindt hij wat ongemakkelijk. Daarom wacht hij nu liever tot er een hokje vrij is.
Lees verder

36-jarige verdachte aangeklaagd voor ontvoering van Cleo Smith
De Australische politie heeft de 36-jarige man die gearresteerd werd in de zaak rond de ontvoering van Cleo Smith nu officieel aangeklaagd. De man, genaamd Terence Darrell Kelly, hield de 4-jarige Cleo verborgen in de slaapkamer van zijn huis in de kustplaats Carnarvon, op amper drie kilometer van het ouderlijke huis van het kind.
Lees verder

Duitsland meldt recordaantal besmettingen en steeds grotere druk op zorg: "We hebben nu vooral pandemie van de ongevaccineerden en die is gigantisch"
Ook in Duitsland groeit de bezorgdheid over de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen en de druk op de zorg. Gezondheidsinstituut RKI, de Duitse tegenhanger van het Belgische Sciensano, maakte donderdagochtend bekend dat in een dag tijd 33.949 mensen in Duitsland positief hebben getest op corona. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie.
Lees verder

Madonna choqueert als dode Marilyn Monroe: "Dit is walgelijk"
Madonna (63) provoceert opnieuw: de wereldster ligt onder vuur nadat ze in V Magazine de dood van Marilyn Monroe reconstrueert. Twitteraars vinden de fotoshoot "walgelijk en ongepast".
Lees verder

"Zorg ervoor dat je voorraadkast écht droog is": expert geeft advies om producten lang en voedselveilig te bewaren
Om de zoveel tijd lijkt zowat elke voorraadkast te ontploffen. De pasta en de rijst zijn halfleeg, en achteraan staat nog een pak suiker. En wanneer die doos paneermeel precies openging, weet geen mens meer. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en moet je dan de hele inhoud vervangen? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer weet raad.
Lees verder

Z'n grote mond kostte Sergio z'n carrière bij VTM: "Ik heb geleerd op m'n tong te bijten, maar het blijft een moeilijk gevecht"
Hij was te zien op drie verschillende zenders en sleepte zelfs een exclusiviteitscontract bij VTM in de wacht. Maar toen Sergio (56) vroeg om het wat rustiger aan te doen, dirigeerde hij zonder het te beseffen zichzelf naar de uitgang. "Als je dan aan de kant wordt geschoven, heb je niets meer om op terug te vallen", klinkt het bij de presentator, die nu weer op tv te zien is in 'De Sterkste Handen'. Een gesprek over de 'krachtige' Natalia, de beperkte houdbaarheidsdatum van presentatoren en je eigen manager zijn. "Waarom zou ik iemand betalen om de telefoon op te nemen en facturen op te maken?"
Lees verder

'Le Monstre' is (bijna) helemaal terug: "Met Laurent moet je omzichtig omgaan, maar hij is weer in staat om meerdere matchen na mekaar te spelen"
Om de groepswinst in de Conference League vanavond veilig te stellen, rekent AA Gent op Laurent Depoitre (32). 'Le Monstre' is (bijna) helemaal terug na bijna twee jaar met evenveel blessures als speelminuten. Alleen de efficiëntie voor doel kan nog beter. Vanavond dan maar?
Lees verder

China haalt uit naar VS na rapport over snelle uitbreiding kernwapenarsenaal
Beijing heeft uitgehaald naar de Verenigde Staten na de publicatie van een Amerikaans rapport over de snelle uitbreiding van het Chinese kernwapenarsenaal. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de VS zelf "het grootste nucleaire gevaar in de wereld zijn" en het gevaar overdrijven dat China zou vormen.
Lees verder

Hybride verwarmingssysteem vanaf 2023 verplicht voor nieuwbouw? Dit moet je weten
Als het van Open VLD afhangt, worden fossiele brandstoffen vanaf 2023 verboden in nieuwbouwwoningen. Deze datum wordt waarschijnlijk opgeschoven naar 2025. Wel zullen hybride verwarmingssystemen waarschijnlijk verplicht worden voor nieuwbouwwoningen die op aardgas en elektriciteit kunnen verwarmen. Maar hoe werkt zo'n systeem? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.
Lees verder

Mooi moment: Macron en Merkel schuiven protocol aan de kant en tonen hun emoties
Afscheid nemen, is ook voor toppolitici soms moeilijk. Dat blijkt uit aandoenlijke beelden van het afscheidsbezoek van de Duitse bondskanselier aan Frankrijk. Daar heeft ze de hoogste Franse onderscheiding gekregen uit handen van Emmanuel Macron. En het protocol? Dat moest even wijken.
Lees verder