Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 november 2021

Nieuwe beelden tonen vermiste Chinese tennisster Peng Shuai op lokaal tennistoernooi en op restaurant, niet zeker of ...

HLN
Nieuwe beelden tonen vermiste Chinese tennisster Peng Shuai op lokaal tennistoernooi en op restaurant, niet zeker of de beelden echt zijn
Op sociale media werden beelden gedeeld van de Chinese tennisster Peng Shuai, die al weken vermist was nadat ze op sociale media meedeelde dat ze door de Chinese vicepremier gedwongen werd tot een seksuele relatie. De videobeelden zijn van een etentje op restaurant en een tennistoernooi in Peking dat werd georganiseerd door China Open. De echtheid van de beelden kon voorlopig nog niet worden geverifieerd door een onafhankelijke bron.
Lees verder

Privacywaakhonden willen verbod op cookies die mensen online volgen
Europese privacytoezichthouders willen een verbod op zogeheten tracking cookies. Dat zijn kleine bestandjes waarmee adverteerders mensen online kunnen volgen. Zo kunnen ze precies zien waar mensen mee bezig zijn en daar heel gericht advertenties op afstemmen.
Lees verder

Venezuela breekt record van "grootste orkest ter wereld"
Venezuela heeft het Guinness-record van "grootste orkest ter wereld" gebroken. Zo'n 12.000 muzikanten hebben samen de Slavenmars van Tsjaikovski uitgevoerd.
Lees verder

Record van 1.665.665 snelheidsovertredingen in eerste helft van 2021
Het aantal snelheidsovertredingen in de eerste helft van dit jaar ligt beduidend hoger dan de voorbije acht jaar. Dat blijkt uit cijfers in De Zondag, naar aanleiding van de internationale dag voor de herdenking van verkeersslachtoffers.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Edouard Vermeulen: "De liefde: c'est le mystère de ma vie"
Het levensverhaal van Edouard Vermeulen zou zomaar een sprookje kunnen zijn: dat van de zonderlinge Westvlaamse jongen die zich opwerkt tot couturier van koninginnen. Alleen, het ís geen sprookje, daarvoor ontbreekt het stukje 'happily ever after'. Alle succes ten spijt, elke avond als Vermeulen thuiskomt is dat in een leeg huis. En dat steekt. "Ik had graag een fijne man gehad in mijn leven. Maar de liefde, het gebéurde gewoon niet."
Lees verder

Ambachtslieden zetten vandaag deuren open op Dag van de Ambachten en tiende Kunstendag voor Kinderen pakt uit met 300 activiteiten
De Dag van de Ambachten is na een coronapauze vorig jaar terug. Vandaag zetten verscheidene Belgische ambachtslieden de deuren van hun atelier open voor de vijftiende editie. Dat meldt de FOD Economie, die de Dag van de Ambachten sinds 2006 organiseert. Vandaag vindt in heel Vlaanderen en Brussel ook de tiende editie van de 'Kunstendag voor Kinderen' plaats.
Lees verder

OVERZICHT (zaterdag). Aantal coronapatiënten op intensieve zorg stijgt naar 603, aantal besmettingen gestegen naar meer dan 12.000
De coronacijfers die Sciensano zaterdag publiceerde, blijven de verkeerde kant opgaan. Zondag en maandag geeft het gezondheidsinstituut geen update van de cijfers. Vrijdag lagen er in de Belgische ziekenhuizen 603 coronapatiënten op intensieve zorg. Daags voordien was er nog sprake van 578 coronapatiënten op intensieve.
Lees verder

Wisselvallige dag met buien, wolken en opklaringen
Vandaag begint de dag zwaarbewolkt tot betrokken met regen of motregen. In de loop van de dag wordt het vanaf het noordwesten wisselend bewolkt met tijdelijk enkele brede opklaringen, later gevolgd door enkele buien, kondigt het KMI aan.
Lees verder

Hoofd Duitse Sciensano waarschuwt voor vijfde golf zonder maatregelen
Lothar Wieler, het hoofd van het Robert Koch Instituut voor ziektebestrijding (RKI), de Duitse evenknie van Sciensano, waarschuwt voor nieuwe coronagolven, tenzij meer mensen zich laten vaccineren.
Lees verder

ZWART PUNT. Tom (56) lag 301 dagen in het ziekenhuis na zwaar ongeval op Den Hert: "Ze reed te snel en negeerde het rode licht, maar een sorry is er nooit gekomen"
Hij noemt het na al die jaren nog steeds 'zijn' kruispunt, omdat het zijn leven heeft veranderd. Tom De Ruyck (56) werd op 30 augustus 2008 aangereden toen hij met zijn motor kruispunt Den Hert in Harelbeke wilde oversteken. Een bestuurster negeerde het rode licht. "Het is een wonder dat ik er nog ben", blikt Tom terug. Naast die dankbaarheid is er ook nog een flinke portie frustratie. "Dat kruispunt is hier zoveel ongevallen later nog altijd niets veranderd…"
Lees verder

Chili in volle transitie kiest opvolger aftredend president Piñera
De Chilenen moeten zondag een opvolger kiezen voor de conservatieve president Sebastian Piñera. Het is erg onzeker wie de verkiezingen zal winnen in Chili, dat in volle transitie is na de sociale onrust in 2019.
Lees verder

IN BEELD. Astrid Coppens en Bram vieren vijfde huwelijksverjaardag in de kerstsfeer van Disneyland Paris: "Het is nog steeds grote liefde tussen ons"
Voor Astrid Coppens (38) kan het niet snel genoeg kerstmis zijn en dus trok ze afgelopen weekend samen met haar echtgenoot Bram (41) en hun tweejarig dochtertje Billie-Ray naar Disneyland Paris voor de opening van het kerstseizoen. En in aanwezigheid van Mickey Mouse en Donald Duck vierde het koppel ook meteen hun vijfde huwelijksverjaardag. "Ik ben er zeker van dat we samen oud worden" aldus Astrid.
Lees verder

Emma Heesters, de vrijgevochten vriendin van Wesley Hoedt die de hitlijsten in Nederland en België bestormt: "Ik kan mijn eigen dingen fiksen"
Zeg niet zomaar Mevrouw Hoedt tegen Emma Heesters (25) - "ik kan mijn eigen dingen fiksen." De Nederlandse zangeres babbelt vrijuit over verleden, heden en toekomst. "Ik droom ervan om het Sportpaleis te vullen."
Lees verder

China beperkt diplomatieke banden met Litouwen na rel over Taiwan
China heeft zijn diplomatieke banden met Litouwen beperkt uit onvrede met de opening van een Taiwanese ambassade in het land eerder deze week. De regering in Litouwen heeft die beslissing zondag betreurd.
Lees verder

Queen Elizabeth vastberaden om doop achterkleinkinderen bij te wonen
Ondanks de gezondheidsklachten van de afgelopen maand, wil de Britse koningin Elizabeth (95) kost wat kost de doop bijwonen van haar achterkleinkinderen August en Lucas. De kinderen van prinses Eugenie en Zara Tindall worden vandaag in de Royal Lodge in Windsor gedoopt in aanwezigheid van een deel van de koninklijke familie.
Lees verder

Hoogspanning houdt aan: protest van Mercedes verworpen, Red Bull broedt nu op een klacht
Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn aan elkaar gewaagd. Maar het scoreverloop van het seizoen illustreert vooral dat de uitkomst onvoorspelbaar is. En maakt ook duidelijk waarom Red Bull misschien op een klacht tegen Mercedes broedt.
Lees verder

Nieuw album 'Voyage' van ABBA in 19 landen bovenaan in hitparade
De come-back van ABBA is een groot succes. Hun nieuwe plaat 'Voyage' staat op dit ogenblik in negentien landen bovenaan in de hitparades. In Het Verenigd Koninkrijk is 'Voyage' zelfs het bestverkochte album van het jaar.
Lees verder

Isabelle Nijs, mama-met-een-missie van rijzende wielerster Thibau Nys: "Ik waak over zijn mentale welzijn"
Dit is geen lofdicht of klaagzang. Wel een mooie, realistische impressie van hoe een moeder omgaat met haar bloedeigen kind. Liefdevol. Bewonderend. Bezorgd. Maar ook nuchter als het kan, streng als het moet. Getekend: Isabelle Nijs (40), mama van rijzende wielerster Thibau Nys (19). "Wat ik hem vooral meegeef: authenticiteit. 'Fake niet, wees altijd jezelf'. Dat vind ik heel belangrijk."
Lees verder

Jeroen Meus serveert al 10 jaar 'Dagelijkse Kost', maar: "Ik zit te veel in een studio, ik wil terug de hort op"
Er zijn al veel tv-koks gekomen en gegaan, maar Jeroen Meus (43) blijft na meer dan tien jaar 'Dagelijkse Kost' de grote chouchou. En nu 'Twee Tot De Zesde Macht' achter hem ligt, broedt hij op iets nieuws. "Ik wil nog eens naar buiten, uit de studio", zegt hij. "Maar niet meer zonder dat met Stéphanie te bespreken." Een uitgebreid gesprek over z'n gezinsleven, z'n ambities en de kritiek die hij soms krijgt. "Mensen schreven dat ik een vuilaard was."
Lees verder

"Bayern München wil salaris van ongevaccineerd vijftal tijdelijk niet betalen"
Bayern München overweegt de salarissen van vijf niet-gevaccineerde spelers tijdens quarantaines tijdelijk stop te zetten. Dat meldt BILD. De Duitse grootmacht voerde donderdag een gesprek met de ongevaccineerden Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting en Michaël Cuisance. Het vijftal was volgens de Duitse krant verbijsterd na de mededeling van het bestuur.
Lees verder