Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 november 2021

Niet iedereen heeft begrip voor verstrengingen in Knokke-Heist: “In de rest van België mag je zelfs aan de toog ha...

HLN
Niet iedereen heeft begrip voor verstrengingen in Knokke-Heist: "In de rest van België mag je zelfs aan de toog hangen"
De beslissing van burgemeester Piet De Groote (GBL) om tot eind deze maand alle binnenactiviteiten te verbieden, stuit op onbegrip bij Dansgroep Heliopsis. "We hebben alles gedaan om de protocollen na te leven", klinkt het. Ook bij de lokale Scrabble-club zijn ze ontgoocheld.
Lees verder

Esch-sur-Alzette in Luxemburg culturele hoofdstad van Europa in 2022
Naast het Litouwse Kaunas en het Servische Novi Sad is ook het Luxemburgse Esch-sur-Alzette, de tweede grootste stad van Luxemburg, culturele hoofdstad van Europa in 2022.
Lees verder

Op ontbijt bij kersvers Rode Duivel Dante Vanzeir: "Ik vertrek deze winter niet bij Union"
Het gaat hard voor Dante Vanzeir. De spits blijft met Union het klassement in de Jupiler Pro League aanvoeren én hij werd vrijdag voor het eerst opgeroepen door bondscoach Roberto Martínez. VTM zocht de kersvers Rode Duivel op bij het ontbijt.
Lees verder

Altaar besprenkeld met wijwater na seksfilmpje in kerk Bree: "Betekenis van het altaar werd onrecht aangedaan"
Deken Jaak Janssen stond vandaag in de Sint-Michielskerk van Bree nog eens stil bij de heisa die deze week ontstond nadat een op het altaar opgenomen seksfilmpje de ronde deed. "De betekenis van het kerkgebouw en het altaar werd onrecht aangedaan", preekte Janssen voor zijn parochianen.
Lees verder

Deken zuivert altaar in kerk Bree met wijwater tijdens eerste misviering sinds beruchte seksfilmpje
In de Sint-Michielskerk in Bree vond zondag de eerste misviering plaats sinds het beruchte seksfilmpje opdook. Er werd ook even bij stilgestaan. "De betekenis van kerkgebouw en altaar werd onrecht aangedaan.
Lees verder

LIVE EK VELDRIJDEN. Ze zijn weg! Volgt topfavoriet Iserbyt zichzelf op?
Het EK veldrijden kent vandaag haar ontknoping met de titelstrijd bij de heren junioren en vrouwen beloften, maar vooral ook de cross bij de mannen elite. Eli Iserbyt is na zijn sterke seizoensbegin met acht zeges dé topfavoriet, al zal ook Toon Aerts gebrand zijn op een tweede titel. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Sergio Quisquater: "De spectaculairste aller comebacks is toch wel die van jou, Sergio"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Sergio Quisquater (56), die samen met Natalia 'De Sterkste Handen' presenteert. "De enige reden dat ik bij die stoere bouwvakkers, vloerders en dokwerkers bleef hangen, was de aanwezigheid van de joviale werfleider."
Lees verder

LIVE. Tielemans en Castagne in de basis bij Leicester op bezoek bij Leeds
• Premier League • Aftrap: 15u • Elland Road • Leeds-Leicester
Lees verder

Club Brugge geeft tegen Standard 2-0-bonus weg in grimmige topper met flaterende keepers
Twee schoten in de eigen voet. Dader van dienst: Simon Mignolet. Onoordeelkundig uitkomen en een penaltyfout wisten de comfortabele 2-0-voorsprong uit. 'Merci', zei Standard – dergelijke cadeaus op Jan Breydel zijn een zeldzaamheid.
Lees verder

Stappen tegen de coronamaatregelen: "Het gaat niet om een betoging, maar om een wandeling"
In de Gentse binnenstad zijn deze namiddag enkele honderden mensen samengekomen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Op het eerste gezicht verloopt de samenkomst vreedzaam.
Lees verder

LIVE. Tielemans en Castagne zien ploegmaat Barnes met absolute wereldgoal de stand in evenwicht trekken
• Premier League • Aftrap: 15u • Elland Road • Leeds-Leicester
Lees verder

LIVE EK VELDRIJDEN. Sterke Hermans kletst bergop weg van Aerts en Vanthourenhout, Iserbyt kent mindere dag
Het EK veldrijden kent vandaag haar ontknoping met de titelstrijd bij de heren junioren en vrouwen beloften, maar vooral ook de cross bij de mannen elite. Eli Iserbyt is na zijn sterke seizoensbegin met acht zeges dé topfavoriet, al zal ook Toon Aerts gebrand zijn op een tweede titel. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Schipper ontdekt lijk in Schelde in Pecq
Een schipper heeft zondag in de Schelde in het Henegouwse Pecq een levenloos lichaam ontdekt. De lichaamsdelen bevonden zich tussen de poorten van de sluis van Hérinnes. Over de identiteit en de omstandigheden van het overlijden is nog niets bekend.
Lees verder

Eén pineut en één uitblinker bij Club, matige prestaties bij Standard
Geen winnaar in Club Brugge-Standard, het zag er nochtans goed uit voor de thuisploeg na een dik halfuur in de wedstrijd. Maar toen kwam de aansluitingstreffer en aan het begin van de tweede helft de gelijkmaker. Aan het eind van de herfstvakantie ons rapport voor een grimmige topper op Jan Breydel.
Lees verder

LIVE: Lemajic scoort, maar VAR grijpt in: het blijft 0-0
• Aftrap: 16u • Stade du Pairay • Speeldag 14
Lees verder

LIVE: Seraing trapt match op gang, wat kan AA Gent?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Stade du Pairay • Speeldag 14
Lees verder

Paus Franciscus roept op om einde te maken aan escalerend conflict in Ethiopië
Paus Franciscus heeft zondag opgeroepen tot intensievere diplomatieke inspanningen om een einde te maken aan het escalerende conflict in Ethiopië, waar rebellen uit de regio Tigray dreigen op te rukken naar de hoofdstad.
Lees verder

Mignolet geeft toe: "Door mij kwam Standard weer in de wedstrijd" - Vanaken: "Het is onze eigen schuld"
Een offday van Simon Mignolet. Door mij komt Standard terug in de wedstrijd", vertelt hij voor de microfoon van Eleven Sports na de 2-2-draw.
Lees verder

Beresterke Van der Haar zet de Belgen een neus en pakt tweede Europese titel, topfavoriet Iserbyt komt niet in het stuk voor
Lars van der Haar (30) heeft zich in eigen land voor de tweede keer in zijn carrière tot Europees kampioen veldrijden gekroond. De Nederlander deelde zijn cross perfect in en rekende in de laatste twee ronden af met Quinten Hermans, die het zilver pakte. Topfavoriet Eli Iserbyt kende een mindere dag en speelde geen rol van betekenis.
Lees verder

Mesaanval in Duitsland was geen terreuraanslag
De politie gaat ervan uit dat met de mesaanval op een ICE-hogesnelheidstrein tussen Regensburg en Nürnberg in het zuiden van Duitsland zaterdag geen terreurmotieven zijn gemoeid. Bij de aanval raakten vier mensen zwaargewond. De dader heeft psychische problemen en is intussen opgenomen in een psychiatrische instelling.
Lees verder