Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 november 2021

Nederlandse politie voorbereid op manifestaties en rellen na persconferentie over bijkomende coronamaatregelen, Amste...

HLN
Nederlandse politie voorbereid op manifestaties en rellen na persconferentie over bijkomende coronamaatregelen, Amsterdamse burgemeester voert 'veiligheidsrisicogebied' in
De Nationale Politie van Nederland houdt rekening met onaangekondigde manifestaties, ongeregeldheden en mogelijke rellen na de persconferentie deze avond over een aanscherping van de coronamaatregelen in het land. Een woordvoerder van de korpsleiding zegt dat de politie voorbereid is.
Lees verder

Nederlandse premier kondigt nog strengere maatregelen aan op persconferentie, politie vreest voor nieuwe manifestaties en rellen
De Nederlandse premier Mark Rutte kondigt vanavond op een persconferentie bijkomende maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Er komt een zogenoemde 'avondlockdown': horeca, cultuur en niet-essentiële winkels zullen de deuren moeten sluiten om 17 uur. De politie houdt rekening met onaangekondigde manifestaties, ongeregeldheden en mogelijke rellen deze avond. De gemeente Den Haag roept mensen op om weg te blijven uit de buurt van de persconferentie, in Amsterdam is een 'veiligheidsrisicogebied' aangeduid.
Lees verder

Opnieuw illegale sigarettenfabriek ontdekt: 11 miljoen sigaretten in beslag, 15 arrestaties
De douane is vrijdagmorgen binnengevallen in een loods bij een B&B in de Vaartstraat in Oeren (Alveringem) en doekte daarbij een illegale sigarettenfabriek op. Daarbij zijn 11 miljoen namaaksigaretten in beslag genomen, met een straatwaarde van maar liefst 3 miljoen euro. De douane arresteerde ook 15 Oost-Europeanen.
Lees verder

Angèle test positief op corona: "Ik zou liegen als ik zei dat ik me top voel"
Zangeres Angèle (25) heeft corona, dat laat de Brusselse zelf weten via Instagram: "Ik zou liegen als ik zeg dat ik me top voel", schrijft ze daarbij. Pech wel qua timing, want uitgerekend vandaag is de documentaire over haar leven en carrière voor het eerst te zien op Netflix.
Lees verder

Aartsbisschop Parijs biedt ontslag aan na berichten over relatie
De aartsbisschop van Parijs, Michel Aupetit, heeft zijn ontslag aangeboden na mediaberichten dat hij in 2012 een intieme relatie met een vrouw zou hebben gehad. In een brief aan paus Franciscus erkent de 70-jarige geestelijke zich dat jaar schuldig te hebben gemaakt aan "dubbelzinnig gedrag", meldt het bisdom in de Franse hoofdstad.
Lees verder

Zijn André Hazes en z'n ex Monique terug samen? "Hij is al een aantal keer bij haar blijven slapen"
Een goeie maand geleden zette André Hazes (27) zijn vriendin Sarah Van Soelen (25) aan de deur, maar volgens de Nederlandse roddelpers heeft de zanger de liefde opnieuw gevonden. Hij zou terug samen zijn met zijn ex Monique Westenberg (43), waarmee hij ook een zoontje Dré heeft. "André heeft heel erg zijn best gedaan om Monique weer voor zich te winnen en dat is gelukt", klinkt het.
Lees verder

Ook in onderwijs bijkomende maatregelen: vanaf drie besmettingen hele klas in quarantaine en klasgroepen moeten gescheiden blijven
Na overleg met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijskoepels en de vakbonden is beslist dat er extra coronamaatregelen komen voor het onderwijs. Dat schrijft De Morgen en werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het gaat om een voorstel dat morgen op de interministeriële conferentie van de ministers van volksgezondheid wordt voorgelegd.
Lees verder

Hoe Taylor Swift de macht van de platenbonzen breekt, met dank aan miljoenen fans
Toen ze de rechten op haar eigen muziek verkocht zag worden voor een kwart miljard euro, ging Taylor Swift (31) over tot een gewaagde machtsovername van het heersende muziekregime . En dat werpt z'n vruchten af, want de zangeres heeft niet alleen het recht op haar eigen werk opnieuw geclaimd, ze is er ook in geslaagd om oude machtsstructuren te doorbreken. Met dank aan haar miljoenen fans.
Lees verder

"Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!": Brits jongetje (6) sterft na aanhoudende mishandeling
In Engeland nadert een proces rond schrijnende kindermishandeling stilaan de ontknoping. Arthur Labinjo-Hughes (6) werd zodanig mishandeld door zijn vader en stiefmoeder dat hij op 17 juni 2020 het leven liet. Een hersenletsel is hem uiteindelijk fataal geworden. In twee hartverscheurende audiofragmenten is te horen hoe het jongetje huilend tegen zichzelf aan het schreeuwen was. "Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!"
Lees verder

Avondlockdown in Nederland: winkels en horeca moeten om 17 uur deuren sluiten
In Nederland gaat de 'avondlockdown' vanaf zondag officieel van start. Winkels en horeca moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur 's ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur open blijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. "Dat reken ik mezelf aan", klonk het.
Lees verder

Avondlockdown in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermarkten en drogisterijen na
In Nederland gaat de 'avondlockdown' vanaf zondag officieel van start. Horeca, winkels én evenementen moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur 's ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur open blijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. "Dat reken ik mezelf aan", klonk het.
Lees verder

Zwitserland en Frankrijk leggen Belgische reizigers strengere voorwaarden op door besmetting nieuwe variant
Zwitserland verbiedt alle directe vluchten uit zuidelijk Afrika vanwege de nieuwe coronavariant. Ook voor Belgische reizigers gelden nieuwe voorwaarden: zij zullen een negatieve coronatest moeten voorleggen en zich in quarantaine plaatsen. Ook Frankrijk scherpt de grenscontroles aan omdat er in ons land een persoon besmet is met de nieuwe variant.
Lees verder

ASSISEN. Een dode in De Koperen Pomp: "In een flits gebeurd. Ik weet zelfs niet meer dat ik het mes heb afgewassen"
"Normaal ging ik meteen naar boven als ik voelde dat het gevaarlijk werd. Die dag ben ik gestopt in de keuken en heb ik dat mes genomen. De rest is in een flits gebeurd." B&B-uitbaatster Christel Troffaes (60) herinnert zich niet al te veel van de avond dat ze haar man doodde. "Schuld van de drank." In hun akte van verdediging kondigden haar advocaten aan de voorbedachtheid te zullen betwisten. Ze hekelden ook de wijze waarop het onderzoek gevoerd werd.
Lees verder

Zijn de nieuwe coronamaatregelen streng genoeg om een totale lockdown te vermijden? Experten leggen uit
Het Overlegcomité heeft uiteindelijk toch hardere maatregelen genomen, maar zullen die volstaan om het aantal coronabesmettingen drastisch naar beneden te halen? Is dit pakket verstrengingen voldoende om de druk op onze ziekenhuizen te doen dalen? Of moeten we nog altijd vrezen voor een totale lockdown? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) en Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent, laten hun licht op de zaak schijnen.
Lees verder

Hugo Broos in HLN Sportcast over mogelijke matchfixing tegen Zuid-Afrika: "47 van 71 beslissingen waren fout"
In de aflevering van HLN Sportcast van deze week was naast de 'usual suspects' Marc Degryse en Gilles Mbiye-Beya ook Hugo Broos te gast. De bondscoach van Zuid-Afrika deed zijn verhaal over de mogelijke matchfixing die hem en zijn ploeg van het WK in Qatar lijken te houden. "Ik denk niet dat we moeten rekenen op een replay."
Lees verder

LIVE. Stoomt koploper Union ook tegen OHL onverstoorbaar door?
• 16de speeldag • Aftrap: 20u45 • Stade Joseph Marien • Pakt koploper Union 21 op 21?
Lees verder

Nieuwe variant heet 'omicron' en is verontrustend volgens WHO
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de nieuwe coronavariant B.1.1.529 de naam 'omicron' (Engels, of 'omikron' in het Nederlands) gegeven en die ingeschaald als een 'variant of concern', een verontrustende coronavariant. Dat heeft de VN-organisatie vrijdag bekendgemaakt, na expertenoverleg.
Lees verder

"Coronamedicijn Merck is doeltreffend, maar niet aangeraden voor zwangere personen"
Het coronamedicijn dat ontwikkeld werd door het farmabedrijf Merck, is doeltreffend bij de behandeling van het coronavirus, stelt de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond Food and Drug Administration (FDA) vrijdag in een voorlopig rapport. Maar de FDA raadt het gebruik van de coronapil niet aan bij zwangere personen. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zette een week eerder al versneld het licht op groen voor het gebruik van molnupiravir, dat onder de naam Lagevrio verdeeld zal worden.
Lees verder

Antwerpen schrapt kerstmarkt en eindejaarsvuurwerk. Winterfoor en schaatspiste blijven overeind: "Stijgende curve laat ons weinig keuze"
Winter in Antwerpen gaat door vanaf 4 december, maar de stad schrapt het kerstchaletdorp, het nieuwjaarsvuurwerk én de nieuwjaarsreceptie. Een aantal belangrijke standhouders van de kerstmarkt hadden zelf aan de stedelijke crisiscel gevraagd om de chalets te annuleren. Ook op de Meir gelden extra maatregelen nu de coronacijfers de slechte kant blijven opgaan.
Lees verder

"Laat ons eerlijk zijn, we speelden als sh*t!": Amazon-docu toont furieuze Ronaldo bij CL-uitschakeling Juventus
Juventus en Cristiano Ronaldo dropen vorig seizoen al af in de achtste finales van de Champions League. De Amazon-docu 'All or Nothing' toont nu exclusieve beelden uit de kleedkamer tijdens de rust van de return. En daarin is Cristiano Ronaldo niet mals voor zichzelf en zijn ploegmaats...
Lees verder