Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

Nederlander Herlings verovert tweede wereldtitel MXGP, zege in MX2 is voor Jago Geerts

HLN
Nederlander Herlings verovert tweede wereldtitel MXGP, zege in MX2 is voor Jago Geerts
Met een zege in de slotmanche van het seizoen in het Italiaanse Mantua, heeft de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) zich verzekerd van een tweede wereldtitel in de MXGP-klasse van de motorsport. Drie jaar geleden werd hij voor het eerst wereldkampioen. In de MX2-klasse ging de winst in Mantua naar onze landgenoot Jago Geerts.
Lees verder

Federale regering trekt 1,5 miljoen euro uit voor strijd tegen familiaal geweld
De federale regering maakt 1,5 miljoen euro vrij voor lokale besturen die projecten in de strijd tegen intra-familiaal geweld willen uitrollen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gemeld. "De drempel om aangifte te doen ligt vaak nog te hoog, waardoor vele slachtoffers niet worden geholpen. Op federaal niveau lopen verschillende initiatieven, zoals de verdere uitrol van het stalkingsalarm en de opleiding van onze politiemensen", aldus Verlinden.
Lees verder

OVERZICHT. Zo ziet de coronasituatie eruit in onze buurlanden en de rest van Europa
Alle coronacijfers stijgen. Niet alleen in ons land, maar ook in de rest van Europa. Tal van landen introduceerden de afgelopen dagen nieuwe maatregelen - van het verplichten van een boosterprik tot het invoeren van de 2G-regel - om de virusverspreiding de baas te kunnen. Maar hoe ziet de situatie er nu precies uit bij onze buren en in de rest van Europa?
Lees verder

Mediamarkt herstelt systemen na grote cyberaanval, "geen klantengegevens gelekt"
Bij Mediamarkt is de verspreiding van malware na de grote cyberaanval van maandag ingeperkt. "We zijn druk bezig met het herstellen van al onze systemen", zegt een Belgische woordvoerster van het bedrijf. Er zouden geen klantengegevens gelekt zijn.
Lees verder

HERBELEEF. Broers Hazard arriveren samen in Tubeke, De Ketelaere afgezet door vriendin Jozefien - Duivels werken eerste training af
The boys are back in town. Deze namiddag arriveerden de Rode Duivels aan het trainingscomplex in Tubeke. De broers Hazard kwamen samen toe, Club-youngster Charles De Ketelaere werd dan weer afgezet door zijn vriendin Jozefien. De komende week spelen de Duivels WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Dries Mertens en Dante Vanzeir stonden intussen de pers te woord, waarna de Duivels een eerste training afwerkten. Hieronder kan u alles herbekijken.
Lees verder

Eerste beelden van 'James de musical': "Het voelde als thuiskomen in mijn eigen leven"
'James de musical' brengt Broadway naar Vlaanderen met een muzikaal spektakel voor jong en oud, maar vooral voor onze eigen Vlaamse sterren: Natalia, Niels Destadsbader, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, De Pfaffs, Philippe Geubels, Gert Verhulst en Margriet Hermans. Zij zijn te gast in hun eigen musical op Play 4. Donderdag 25 november mag Natalia de spits afbijten.
Lees verder

'James de musical' vertelt levensverhaal van acht BV's: "Het voelde als thuiskomen in mijn eigen leven"
'James de musical' brengt Broadway naar Vlaanderen met een muzikaal spektakel voor jong en oud, maar vooral voor onze eigen Vlaamse sterren: Natalia, Niels Destadsbader, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, De Pfaffs, Philippe Geubels, Gert Verhulst en Margriet Hermans. Zij zijn te gast in hun eigen musical op Play 4. Donderdag 25 november mag Natalia de spits afbijten.
Lees verder

Wordt het OHL, YLA of toch RSCA? In de Scooore Super League is er voor het eerst in jaren sprake van een echte titelstrijd
OHL is de herfstkampioen. Meer punten, meer goals gemaakt en minder binnengekregen dan de concurrentie. Eerste met verve dus. Maar wie wordt kampioen? De voorbije jaren en vooral vorig seizoen was dat een overbodige vraag. Van 2018 tot 2021 was het iedere keer Anderlecht.
Lees verder

Onbekende vernielt gedenktekens van verongelukte Maik (20), telkens op speciale dagen: "Drie keer naeen, dit moet stoppen"
Vier jaar lang al, proberen zijn ouders en zus de zelfmoord van Maik Allard uit Geluwe te verwerken. Maar de voorbije maanden stak een onbekende het mes genadeloos weer in de wonde. Drie keer werd een gedenkteken vernield op de plek waar hij zich te pletter reed. "Op zijn verjaardag, op zijn sterfdag en nu op Allerzielen", zegt zijn vader. "Wie dit deed, is dus een kennis van Maik. Beseft hij of zij dan niet hoeveel pijn ons dit doet?"
Lees verder

Onbekende vernielt gedenktekens van verongelukte Maik (20), telkens op speciale dagen: "Drie keer na elkaar, dit moet stoppen"
Vier jaar lang al proberen zijn ouders en zus de zelfmoord van Maik Allard uit Geluwe te verwerken. Maar de voorbije maanden stak een onbekende het mes genadeloos weer in de wonde. Drie keer werd een gedenkteken vernield op de plek waar hij zich te pletter reed. "Op zijn verjaardag, op zijn sterfdag en nu op Allerzielen", zegt zijn vader. "Wie dit deed, is dus een kennis van Maik. Beseft hij of zij dan niet hoeveel pijn ons dit doet?"
Lees verder

Oud-president Hollande verdedigt Frans beleid tegenover IS op proces aanslagen Parijs
Op het proces rond de aanslagen in Parijs heeft oud-president François Hollande woensdag het woord gekregen. Hij was aanwezig in het Stade de France op het moment dat de eerste ontploffing plaatsvond. "De beslissingen die Frankrijk nam, waren gepast", aldus Hollande.
Lees verder

PORTRET. Wie is 'PPDA', de bekendste nieuwslezer uit Frankrijk die beschuldigd wordt van tientallen aanrandingen en verkrachtingen?
"De Franse Harvey Weinstein." Zo wordt Patrick Poivre D'Arvor (74) beschreven, of zoals hij in Frankrijk wordt genoemd: PPDA. Al jaren is hij een van de bekendste journalisten en televisiepresentatoren in ons buurland. Nochtans regent het al een tijd klachten over zijn grensoverschrijdend gedrag, maar concrete bewijzen waren er nooit. Tot nu. Acht vrouwen getuigen in de Franse krant Libération met naam en toenaam over hoe PPDA hen seksueel aanrandde en verkrachtte. Dit is het portret van de dominante manipulator die zijn macht gebruikte om seksueel roofdier te spelen.
Lees verder

PORTRET. Wie is 'PPDA', de bekendste nieuwslezer van Frankrijk die beschuldigd wordt van tientallen aanrandingen en verkrachtingen?
'De Franse Harvey Weinstein.' Zo wordt Patrick Poivre D'Arvor (74), of zoals hij in Frankrijk wordt genoemd: PPDA, omschreven. Al jaren is hij één van de bekendste journalisten en televisiepresentatoren in ons buurland. Nochtans regent het al een tijd klachten over zijn grensoverschrijdend gedrag, maar concrete bewijzen waren er nooit. Tot nu. Acht vrouwen getuigen in de Franse krant 'Libération' met naam en toenaam over hoe PPDA hen seksueel aanrandde en verkrachtte. Dit is het portret van de dominante manipulator die zijn macht gebruikte om seksueel roofdier te spelen.
Lees verder

"50 procent winst na 10 jaar komt vrij vaak voor": expert geeft advies voor wie in whisky wil beleggen
In het West-Vlaamse Moorsele zijn twee flessen met de oudste whisky ter wereld verkocht. Prijskaartje: 93.000 euro per fles. Hoe kun je zelf beleggen in whisky en daar een aardig zakcentje aan overhouden? Whisky-expert Robin Dedoncker geeft enkele nuttige inzichten en advies. "Een gemiddelde verzamelfles die de moeite waard is kost tussen de 500 en 2.000 euro."
Lees verder

Grote transfer in FIFA-esports: STVV stelt eDevil 'Ardixa' voor
Sint-Truiden VV kondigt Jason 'Ardixa' De Villers aan als nieuwe FIFA-esporter. Hij zal de kleuren van de voetbalclub gaan verdedigen in de ePro League, de esports-versie van de Jupiler Pro League.
Lees verder

Binnenkijken bij Romeo Davy Gilles en zijn vrouw Sasha: "We zijn 't voorbije jaar allebei vaak neerslachtig geweest"
Depressief willen ze het niet noemen, maar Davy Gilles (45) en zijn vrouw Sasha Rosen (43) hebben er een moeilijke coronaperiode opzitten. "Maar we moesten hoe dan ook overeind blijven voor de kinderen", klinkt het in een interview met Dag Allemaal. Daarin geven ze een inkijkje in hun knusse gezinswoning in Westerlo, vertellen ze over hoe de Romeo-frikandel XXL voor inkomsten bleef zorgen en hebben ze het over hun gezin. "Tijdens die lockdowns heb ik beseft hoeveel ik gemist heb door al die jaren élk weekend, en heel vaak ook op feestdagen, weg te zijn."
Lees verder

De Romeo's gaan 'total loss' in de Lotto Arena voor de dertigste verjaardag van 'Familie'
Op zaterdag 29 januari 2022 wordt de Lotto Arena in Antwerpen omgetoverd tot een groot verjaardagsfeest. Familie viert dan zijn 30ste verjaardag en nodigt de fans uit op een liveshow boordevol spektakel, nostalgie, humor en ontroering. Om de muzikale sfeer er helemaal in te brengen, komen er drie bijzondere special guests: De Romeo's.
Lees verder

Schipper ontdekt lijk in Schelde in Pecq: geen verdacht overlijden
Het lichaam dat zondag in de Schelde in Pecq (provincie Henegouwen) is gevonden, is van een man die niet in verdachte omstandigheden is overleden. Dat heeft het parket van Doornik-Bergen vanavond bekendgemaakt.
Lees verder

Zo gebruik je WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk
Een nieuwe functie bij WhatsApp maakt het mogelijk om de chatapp op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken, zonder dat je telefoon aan hoeft te staan. We leggen uit wat je er aan hebt en hoe je het activeert.
Lees verder

België schroeft bijdrage aan internationale klimaatfinanciering komende jaren op
België heeft op een zij-evenement van de VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow een stand van zaken gegeven van de bijdragen aan de internationale klimaatfinanciering in het verleden en de vooruitzichten voor de toekomst. Daaruit blijkt dat het budget dat naar wereldwijde projecten in de strijd tegen de klimaatopwarming gaat de komende jaren zal worden opgekrikt.
Lees verder