Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 november 2021

Nederland geeft 0-2-voorsprong uit handen en laat zo na zich al te plaatsen voor het WK

HLN
Nederland geeft 0-2-voorsprong uit handen en laat zo na zich al te plaatsen voor het WK
Terwijl de Rode Duivels zich verzekerden van een ticket voor het WK in Qatar, heeft Nederland een eerste kans om zich te plaatsen vakkundig de nek omgewrongen. Oranje leek tegen Montenegro op een eenvoudige zege af te stevenen, maar gaf in de slotfase een 0-2-voorsprong uit handen.
Lees verder

Nederland geeft 0-2-voorsprong uit handen en laat zo na zich al te plaatsen voor het WK: "Schandalig hoe we gespeeld hebben"
Terwijl de Rode Duivels zich verzekerden van een ticket voor het WK in Qatar, heeft Nederland een eerste kans om zich te plaatsen vakkundig de nek omgewrongen. Oranje leek tegen Montenegro op een eenvoudige zege af te stevenen, maar gaf in de slotfase een 0-2-voorsprong uit handen. Aanvoerder Virgil van Dijk was niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg.
Lees verder

Conner Rousseau met spoed opgenomen in het ziekenhuis op verjaardag
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Dat deelt hij zelf mee in een bericht op Facebook. Hij moet in december geopereerd worden wegens een cyste op de nieren.
Lees verder

Frankrijk zeker van WK na monsterzege, Oranje mag na rampavond niet verliezen van Noorwegen: race richting Qatar 2022 nadert ontknoping
Na de zege tegen Estland zijn de Rode Duivels zeker van een rechtstreeks ticket voor het WK 2022 in Qatar. Maar hoe zit het in de andere groepen? Welke landen zijn eveneens al geplaatst? En welke sterren moeten nog vol aan de bak? Een overzicht.
Lees verder

Onze chef voetbal zag twee koningen op de Heizel: Filip is echt koning, Kevin wordt zo genoemd
Het WK is binnen. Daar kon geen Est nog iets aan veranderen. Eden Hazard was kapitein, maar de echte leider op het veld is hij al even niet meer. Dat is meer dan ooit Kevin De Bruyne. King Kev. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert zag hoe KDB Cruijffiaans regisseerde, wijzend waar zijn onderdanen dienden te gaan en staan. Verslag van de avond waarop België zich voor de derde opeenvolgende keer voor een WK voetbal plaatste.
Lees verder

Oekraïense president: "Rusland heeft 100.000 militairen aan Oekraïense grens verzameld"
De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft gezegd dat Rusland nu bijna 100.000 militairen heeft gestationeerd in de buurt van de grens met Oekraïne. Westerse landen hebben met Kiev informatie gedeeld over Russische troepenbewegingen.
Lees verder

ONS RAPPORT. "LeBron op noppen" - "Kan zo nog tot 50ste mee", maar ook "Willen maar niet kunnen": vier Duivels met 7
Opdracht volbracht. De Rode Duivels plaatsten zich vanavond dankzij een 3-1-zege tegen Estland voor het WK in Qatar. Ontdek hieronder onze punten, met vier Duivels die met een 7 op 10 terug richting trainingscentrum in Tubeke mogen. Maar niet iedereen scoorde even goed.
Lees verder

ONS RAPPORT. De beste Rode Duivel en drie anderen krijgen een zeven, voor het overige veel zesjes
Opdracht volbracht. De Rode Duivels plaatsten zich vanavond dankzij een 3-0-zege tegen Estland voor het WK in Qatar. Ontdek hieronder onze punten.
Lees verder

IN BEELD. Rode Duivels vieren kwalificatie voor WK in Qatar met fans op de Heizel
De Rode Duivels mogen hun ticket voor het WK van volgend jaar in Qatar boeken. Dankzij de 3-0-zege tegen Estland is België namelijk zeker van een plaats op de Wereldbeker. Daar hoort uiteraard een feestje bij - de Duivels vierden de kwalificatie met de aanwezige fans op de Heizel. Bekijk hieronder de leukste beelden.
Lees verder

GRAND SLAM OF DARTS. Mike De Decker verliest ondanks bijna-ninedarter eerste wedstrijd van Clemens, Van Barneveld verliest nipt bij comeback
Met de Grand Slam of Darts krijgen we opnieuw een dartstoernooi op topniveau voorgeschoteld. Jammer genoeg zonder 'Dancing Dimi' - onze landgenoot testte positief op corona. Maar wel mét de jonge Belg Mike De Decker in groep E, die zijn eerste wedstrijd verloor. Hieronder een overzicht van alle uitslagen van vandaag.
Lees verder

Roberto Martínez is Guy Thys voorbij: Duivels vijfde keer op rij naar EK of WK (maar Duitsland gaat al 26ste keer)
De Rode Duivels hebben zich voor de vijfde keer op rij geplaatst voor een groot toernooi. Dat is een record, want eerder kon België zich slechts vier keer op rij kwalificeren voor een eindtoernooi. Dat gebeurde onder Guy Thys, die de Rode Duivels in 1980, 1982, 1984 en 1986 telkens naar het EK of het WK wist te loodsen.
Lees verder

Van "zwak" tot "blablabla": afgezwakt klimaatakkoord kan rekenen op veel kritiek
Het slotakkoord op de klimaattop COP26 lokt uiteenlopende reacties uit. Klimaatorganisaties en -activisten zijn kritisch. Zo schreef Greta Thunberg op Twitter: De #COP26 is voorbij. Hier is een korte samenvatting: blah, blah, blah." Ook voor Groen-voorzitster Meyrem Almaci is het akkoord teleurstellend. "Geen 'Parijs-moment' in Glasgow. Er zijn stappen vooruit gezet, maar onvoldoende"
Lees verder

Bestsellerauteur Wilbur Smith (88) overleden
De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Wilbur Smith is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn uitgever stierf Smith thuis in zijn woonplaats Kaapstad "na een ochtend van lezen en schrijven". Smith verkocht wereldwijd meer dan 140 miljoen boeken. Zijn werk is in meer dan dertig talen vertaald, waaronder het Nederlands.
Lees verder

Auteur Wilbur Smith, bekend van 'Het goud van Natal', overleden
De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Wilbur Smith is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn uitgever stierf Smith thuis in zijn woonplaats Kaapstad "na een ochtend van lezen en schrijven". Smith verkocht wereldwijd meer dan 140 miljoen boeken. Zijn werk is in meer dan dertig talen vertaald, waaronder het Nederlands.
Lees verder

LIVE. Protesten tegen vroege sluit horeca in Nederland - Marokko verstrengt inreisregels
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en een strengere controle op de huidige maatregelen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. In Nederland gelden sinds zaterdag voor minstens drie weken strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen in het land terug te dringen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Drie jonge doden (15, 16 en 16) bij zwaar ongeval met auto en ambulance in Nederland
Bij een zeer ernstig ongeluk met een auto en een ambulance zijn zaterdagnacht drie tieners van 15, 16 en 16 jaar overleden in het Nederlandse Helmond. Een van hen zat achter het stuur van de personenauto. Een vierde inzittende (15) raakte ernstig gewond. Ook twee ambulancemedewerkers raakten gewond.
Lees verder

Van "zwak" tot "nieuwe kansen": afgezwakt klimaatakkoord kan rekenen op veel kritiek (en een beetje optimisme)
Het slotakkoord op de klimaattop COP26 lokt uiteenlopende reacties uit. Klimaatorganisaties en -activisten zijn kritisch. Zo schreef Greta Thunberg op Twitter: De #COP26 is voorbij. Hier is een korte samenvatting: blah, blah, blah." Ook voor Groen-voorzitster Meyrem Almaci is het akkoord teleurstellend. "Geen 'Parijs-moment' in Glasgow. Er zijn stappen vooruit gezet, maar onvoldoende".
Lees verder

'Instagramgezicht' wint aan populariteit: "Vroeger wilden vrouwen verjongen, nu willen ze veranderen"
We zijn een nieuwe term rijker: het Instagramgezicht. Zo noemen Nederlandse media de gezichten van jonge vrouwen die quasi dezelfde kenmerken vertonen, met volle lippen, hoge jukbeenderen en Brezjnev-wenkbrauwen. Niet moeilijk, als je weet dat cosmetische centra 'paketten' aanbieden die op pakweg Kylie Jenner doen lijken. Rechtgeaarde plastisch chirurgen tonen zich bezorgd: "Vroeger wilden vrouwen een tikje verjongen. Nu zijn het meisjes van 20 die willen verànderen. Maar wat als de mode ook verandert?"
Lees verder

Minstens 68 doden bij gevangenisoproer in Ecuador
Opnieuw zijn tijdens een gevangenisoproer in de Ecuadoraanse stad Guayaquil tientallen doden gevallen. Volgens de politie lieten zaterdag bij de hevige gevechten tussen leden van rivaliserende drugsbendes minstens 68 gedetineerden het leven. Ook zijn zeker 25 gevangenen gewond geraakt, meldt dagblad El Comercio.
Lees verder

New York Times: VS verzwegen tientallen burgerdoden bij bombardement Syrië
Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft verzwegen dat bij een luchtaanval op posities van Islamitische Staat in Syrië in maart 2019 tientallen burgerslachtoffers zijn gevallen. Een jurist van de luchtmacht waarschuwde direct na de aanval door twee vliegtuigen dat men mogelijk een oorlogsmisdaad had begaan. In plaats van onderzoek te doen, probeerde het leger alle sporen uit te wissen. Dat schrijft The New York Times. Bij het bombardement vielen tachtig doden, onder wie mogelijk zestig burgers, voornamelijk vrouwen en kinderen.
Lees verder