Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

Na een brokkenparcours vol schandalen duikt Lindsay Lohan op in Netflix-film: kan ze haar carrière nog redden?

HLN
Na een brokkenparcours vol schandalen duikt Lindsay Lohan op in Netflix-film: kan ze haar carrière nog redden?
"Opnieuw aan het werk, gelukkiger dan ooit!" Met die euforische woorden deelt Lindsay Lohan (35) op sociale media een foto van haar nieuwste project: een Netflix-komedie, die volgend jaar rond de kerstperiode zal verschijnen. Het is de eerste grote filmrol sinds lang voor de actrice, die de voorbije tijd vooral negatief in de pers kwam. Van crashen met een auto vol cocaïne tot verschillende celstraffen: het werd allemaal uitgebreid gedocumenteerd op de voorpagina's van magazines. Kan ze het tij nu eindelijk keren en haar carrière weer op de rails krijgen?
Lees verder

Football Talk. FIFA start na klacht Zuid-Afrika onderzoek naar match tegen Ghana - Vindt KV Mechelen nieuwe investeerder in Nederland?
Het Disciplinair Comité van de FIFA start een onderzoek naar de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Ghana en Zuid-Afrika van afgelopen zondag. Zuid-Afrika - de ploeg van bondscoach Hugo Broos - diende na die match een klacht in omdat de scheidsrechter een controversiële strafschop voor Ghana floot. Die penalty werd ook omgezet, waardoor Zuid-Afrika de wedstrijd met 1-0 verloor en zich dus niet kon plaatsen voor het WK. Wanneer er een uitspraak verwacht wordt, is nog niet duidelijk.
Lees verder

OVERZICHT. Mondmasker verplicht op trouwfeesten, vier dagen per week telewerk: dit heeft het Overlegcomité beslist
De beslissingen van het Overlegcomité zijn bekend. Er worden verschillende verstrengingen doorgevoerd. Zo wordt de algemene mondmaskerplicht uitgebreid naar de leeftijd van 10 jaar en moet het masker op veel meer plekken opnieuw gedragen worden. Daarnaast is telewerken tot 12 december vier dagen per week verplicht, daarna 3 dagen per week. Tegen maart of april moet iedereen een derde boosterprik krijgen. Dit is wat we weten over de nieuwe maatregelen.
Lees verder

Hebt u nog vragen na het Overlegcomité? Stel ze hier
Het Overlegcomité heeft woensdagavond verstrengingen aangekondigd. Zo wordt telewerk tot 12 december verplicht voor vier dagen per week en moeten we het mondmasker op veel meer plaatsen weer dragen. Verder moet iedereen een boosterprik kunnen krijgen tegen het voorjaar van 2022. Hebt u nog vragen na het Overlegcomité? Stel ze dan in het onderstaande formulier. Wij bundelen voor u de antwoorden op de belangrijkste vragen.
Lees verder

Vandenbroucke: "Deze maatregelen zijn absolute minimum. Er zal streng gecontroleerd worden"
De nieuwe coronamaatregelen die vanaf zaterdag ingaan en voorlopig gelden tot 28 januari, zullen "streng gecontroleerd" worden. Dat heeft federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd op de persconferentie na het Overlegcomité. "Als we niet ernstig controleren, gaan we er niet komen", klinkt het.
Lees verder

Vandenbroucke: "Deze maatregelen zijn absolute minimum, anders zitten we binnenkort in complete lockdown"
De nieuwe coronamaatregelen die vanaf zaterdag ingaan en voorlopig gelden tot 28 januari, zullen "streng gecontroleerd" worden. Dat heeft federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd op de persconferentie na het Overlegcomité. "Als we dit niet doen, dan zitten we binnenkort in een complete lockdown", zei Vandenbroucke aan VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez na de persconferentie.
Lees verder

Publiek blijft mét mondmasker en CST welkom in stadions, ook zaalsporten mogen gewoon blijven doorgaan
In tegenstelling tot Nederland blijven toeschouwers in ons land welkom bij sportwedstrijden. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het dragen van een mondmasker wordt wel weer verplicht.
Lees verder

Meghan Markle schuift aan bij talkshow van Ellen DeGeneres voor nieuw interview
Ellen DeGeneres (63) heeft donderdag niemand minder dan Meghan Markle (40) in haar talkshow te gast. Dat kondigt de Amerikaanse talkshowhost vandaag aan op Instagram.
Lees verder

Evenementensector spreekt van "zwarte woensdag" na nieuwe maatregelen
De evenementensector spreekt na afloop van het Overlegcomité van een "zwarte woensdag". Dat zegt Bruno Schauwbroeck, de woordvoerder van de Event Confederation (EC), die de sectororganisaties van de verschillende takken van de evenementensector verenigt. "Door de mondmaskerplicht bij het Covid Safe Ticket (CST) is onze sector de facto gesloten", klinkt het woensdagavond.
Lees verder

Geen regelneverij rond kerst en nieuw, maar "kwestie van gezond verstand"
Het Overlegcomité beveelt al zeker tot eind januari "ten zeerste" aan om de sociale contacten "maximaal" te beperken, maar concrete regels voor bijvoorbeeld kerst- en nieuwjaarsfeestjes komen er niet. "We gaan niet met regeltjes komen, het is een kwestie van gezond verstand en solidariteit."
Lees verder

Meerdere meldingen van man die vrouwen in zijn bestelwagen probeert te dwingen: politie opent onderzoek
De lokale politie onderzoekt een mogelijke poging tot ontvoering in Moorsel, een deelgemeente van Tervuren. Daar zou een man in een witte bestelwagen geprobeerd hebben om een meisje van 16 jaar mee te lokken. Op sociale media duiken intussen getuigenissen over nog andere pogingen van de man waarbij hij jongeren benaderde.
Lees verder

Psychologe vindt maatregelen werkbaar, maar vreest voor bepaalde sectoren: "Chronische financiële druk werkt als sluipend gif"
Psychologe Elke Van Hoof heeft een dubbel gevoel over de maatregelen die in het Overlegcomité werden genomen. "Aan de ene kant is het werkbaar - het had nog erger gekund - maar we moeten wel met twee woorden spreken", zegt ze aan Belga. "Ik heb grote bezorgdheid over bepaalde sectoren, zoals de horeca en het nachtleven, waar de chronische financiële druk als een sluipend gif op de betrokken personen inwerkt."
Lees verder

GRAND SLAM OF DARTS. Cross eerste kwartfinalist na eenvoudige zege tegen Joyce
Dag vijf op de Grand Slam of Darts. Vanavond staan de eerste vier wedstrijden van de tweede ronde op het programma. Een overzicht van alle uitslagen vindt u hieronder!
Lees verder

Kenny De Ketele rijdt deze week zijn laatste Gentse Zesdaagse: "Ik ben nog altijd verliefd op de piste"
Het einde van een tijdperk, het begin van een ander leven. De 80ste Gentse Zesdaagse is de allerlaatste met Kenny De Ketele (36). De meest succesvolle pistier van zijn generatie kijkt uit naar iets nieuws. Bondscoach, acteur, papa: het kan allemaal, en het mag allemaal tegelijk. Maar eerst: "Nog één keer zot doen."
Lees verder

Terug mondmaskers in secundair onderwijs, regel gehandhaafd in 5e en 6e leerjaar
Het Vlaams onderwijs voert de mondmaskers terug in in het secundair. Daarnaast blijven ze gehandhaafd in het 5e en 6e leerjaar, waar ze eerder al ingevoerd werden. Dat bevestigt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) woensdagavond na afloop van een onderwijsoverleg na het Overlegcomité.
Lees verder

Opnieuw mondmaskers in secundair onderwijs, regel gehandhaafd in 5e en 6e leerjaar
Het Vlaams onderwijs voert de mondmaskers terug in in het secundair. Daarnaast blijven ze gehandhaafd in het 5e en 6e leerjaar, waar ze eerder al ingevoerd werden. Dat bevestigt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) woensdagavond na afloop van een onderwijsoverleg na het Overlegcomité.
Lees verder

Een derde prik voor iedereen tegen eind april: "Zeer realistisch", zegt topman Taskforce Dirk Ramaekers
Tegen eind april moet iedereen een derde prik hebben gekregen. Dat bevestigen verschillende aanwezigen op het Overlegcomité. Dirk Ramaekers, hoofd van de vaccinatietaskforce, noemt de timing voor die uitgebreide boostercampagne "zeer realistisch". Een concreet plan volgt eind volgende week.
Lees verder

Horeca Vlaanderen "pessimistisch" over nieuwe maatregelen
De mondmaskerplicht in de horeca is "terug naar af", reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen vanavond in VTM NIEUWS. Maar de maatregelen zijn ook heel slecht nieuws voor de feestzalen en voor de discotheken, zegt hij. De Caluwe dringt aan op overleg met de regering.
Lees verder

GEZIEN? 'Draagmoeders': "Annemie Struyf hengelde bij haar vraagstelling soms iets te opzichtig naar emoties"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Draagmoeders' op Één, waarin Annemie Struyf drie jaar lang verschillende draagmoeders volgt. "Ze slaagde er in de eerste aflevering nog niet in om die complexiteit van het draagmoederschap volledig in kaart te brengen, waardoor de getuigenissen naast oprecht en integer misschien ook wat vrijblijvend overkwamen."
Lees verder

Disco's en danscafés voelen zich "absurd gestigmatiseerd", sommige trekken naar Raad van State
Ze voelen zich geviseerd, de 350 nachtclubs in ons land, net als de uitbaters van danscafés. Vanaf zaterdag zijn zij de grootste klos. Op hun dansvloeren moeten klanten een mondmasker aan of aan de ingang getest, in combinatie met een Covid Safe Ticket. "We sluiten niet uit dat clubs zich hiertegen zullen verzetten." Een deel van hen trekt naar de Raad van State.
Lees verder