Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 20 november 2021

Minister Vandenbroucke is voor boycot van horeca die Covid Safe Ticket niet naleeft: “Als café pas niet ernstig ne...

HLN
Minister Vandenbroucke is voor boycot van horeca die Covid Safe Ticket niet naleeft: "Als café pas niet ernstig neemt, ga ik weg"
"Als ik in een café kom waar het Covid Safe Ticket niet ernstig genomen wordt, ga ik terug buiten." Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze ochtend op Radio 1. Op de vraag of mensen die zaken dan zouden moeten boycotten, antwoordt Vandenbroucke "absoluut".
Lees verder

Minister Vandenbroucke is voor boycot van horeca te die Covid Safe Ticket niet naleeft: "Als café pas niet ernstig neemt, ga ik weg"
"Als ik in een café kom waar het Covid Safe Ticket niet ernstig genomen wordt, ga ik terug buiten." Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze ochtend op Radio 1. Op de vraag of mensen die zaken dan zouden moeten boycotten, antwoordt Vandenbroucke "absoluut".
Lees verder

DE STAAT VAN QATAR. Toby Alderweireld, 'Qatarees' onder de Duivels, over leven en werken in Doha: "Mijn kinderen ophalen op school, onbetaalbare luxe"
Tijd om de verborgen schatten in Doha te ontdekken, heeft hij nog onvoldoende gehad. En toch heeft Toby Alderweireld het naar zijn zin in Qatar. Belgiës bekendste expat in het WK-land vertelt er over zijn leven en zijn eerste ervaringen: "Mijn kinderen ophalen op school: dat is mijn onbetaalbare luxe hier."
Lees verder

Koningin Elizabeth beleeft voor het eerst trouwdag zonder haar man prins Philip
Koningin Elizabeth beleeft zaterdag voor het eerst haar trouwdag zonder prins Philip. De 95-jarige vorstin en de overleden hertog van Edinburgh zouden 74 jaar getrouwd zijn.
Lees verder

Kankerpatiënt Chris Van den Abeele richt zicht tot vaccinweigeraars: "Beseft u dat dit voor anderen kwestie van leven of dood is?"
VRT-radiostem Chris Van den Abeele richt zich in een open brief tot vaccinweigeraars, nadat hij als kankerpatiënt te horen kreeg dat een belangrijke operatie wordt uitgesteld. "Beseft u dat u deel uitmaakt van een groep die er verantwoordelijk voor is dat mijn behandeling en die van talloze andere patiënten moet worden uitgesteld? En beseft u dat dit voor mij en hen een kwestie van leven of dood kan zijn?"
Lees verder

Kankerpatiënt Chris Van den Abeele richt zich tot vaccinweigeraars: "Beseft u dat dit voor anderen kwestie van leven of dood is?"
VRT-radiostem Chris Van den Abeele richt zich in een open brief tot vaccinweigeraars, nadat hij als kankerpatiënt te horen kreeg dat een belangrijke operatie wordt uitgesteld. "Beseft u dat u deel uitmaakt van een groep die er verantwoordelijk voor is dat mijn behandeling en die van talloze andere patiënten moet worden uitgesteld? En beseft u dat dit voor mij en hen een kwestie van leven of dood kan zijn?"
Lees verder

Vandenbroucke: "Dansen zonder mondmasker wel vanaf vandaag"
Dansen zonder mondmasker in discotheken, onder voorwaarden, kan wel vanaf vandaag, zo heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zaterdag gezegd in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Philippe Clement streng na nederlaag Club: "Niet genoeg voor een landskampioen"
Club Brugge zit in een dip. Het slikte gisteravond op het veld van KV Mechelen zijn tweede nederlaag van het seizoen. Een slechte generale repetitie voor het cruciale Champions League-duel tegen Leipzig.
Lees verder

Ciska (39) geeft al acht jaar aan een stuk borstvoeding: "Kinderen geven zelf aan wanneer ze dit niet meer willen"
Thuis bevallen, jarenlang borstvoeding geven, buiten slapen, samen de natuur in trekken, bij hun kind blijven als het niet goed kan slapen ... Ciska (39) en Mike (37) laten zich duidelijk inspireren door opvoedingsmethodes uit Scandinavië. Die keuze voor 'de natuurlijke weg' lijkt zijn vruchten af te werpen: "Op een verkoudheid na zijn onze kinderen nog nooit echt ziek geweest."
Lees verder

Cynthia Bolingo blikt terug op olympische ontgoocheling: "Ik ben niet ongeschonden uit Tokio gekomen"
Tokio 2020, dat moesten háár Spelen worden. Cynthia Bolingo (28) vloog in juli met koffers vol vertrouwen en records naar Japan maar stond vroeger dan gepland terug in het land, mentaal en fysiek ontdaan. Drie maanden later lijkt de Brusselse sprintster er stilaan bovenop te komen: "Mentaal was het een hele strijd om in te zien dat mijn jaar niet te herleiden valt tot één mislukt doel."
Lees verder

Fake is in de mode: styliste Hilde toont hoe je je stijlvol kleedt met nepbont en kunstleder
De meest gewilde materialen van het seizoen? Dat zijn zonder twijfel nepbont en kunstleder. Ze lijken net echt, maar zijn veel diervriendelijker dan hun originele variant (en gelukkig ook een pak goedkoper). Hoe ga jij de winter in? Kies je voor aaibaar en zacht met faux fur of eerder voor stoer en krachtig met een lederlook? Of ga je voor beide? Styliste Hilde Geudens tipt je de leukste stukken.
Lees verder

Betoging tegen coronabeleid leidt tot zware rellen in Rotterdam, nieuwe demonstratie in Amsterdam geannuleerd
Een demonstratie tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod in Rotterdam is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Eén politiewagen werd in brand gestoken, andere voertuigen geplunderd en vernield. De politie loste waarschuwingsschoten, maar er vielen ook gerichte schoten. Daarbij vielen gewonden. Dat iemand overleden zou zijn, zoals op sociale media rondgaat, kan de politie niet bevestigen. Minstens 20 mensen werden gearresteerd. Een nieuwe demonstratie, die zaterdagmiddag in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd.
Lees verder

Coach Werder Bremen stapt op na onderzoek naar mogelijk vals vaccinatiebewijs
Markus Anfang heeft zijn functie als trainer van Werder Bremen met onmiddellijke ingang neergelegd, nadat het gerecht van Bremen een onderzoek ingesteld heeft omdat hij een vals vaccinatiebewijs voor het coronavirus zou gebruiken. Dat heeft de club uit de tweede Bundesliga zaterdag gemeld.
Lees verder

Poolse grenswacht verhindert migranten om Polen binnen te komen
Op de grens tussen Wit-Rusland en Polen, nabij het plaatsje Dubicze Cerkiewne, hebben vrijdagavond grote groepen migranten geprobeerd de grens over te steken. Die pogingen werden succesvol verhinderd door de Poolse grenswachten, melden ze zaterdag. De grootste groep bestond, nog volgens de Polen, uit ruim 200 mensen, bij andere groepen waren dat een paar tientallen.
Lees verder

In 'Shin Megami Tensei V' ben je een partypooper op een demonisch feestje
Je kent het wel: je bent getuige van een gruwelijke moord, raakt bewusteloos en ontwaakt in een post-apocalyptische wereld vol demonen. Het overkomt ook het hoofdpersonage in Shin Megami Tensei V, een Japanse role-playinggame voor de Nintendo Switch.
Lees verder

Nieuwe Chinese boetes voor techbedrijven Alibaba, Tencent en Baidu
De Chinese autoriteiten hebben nieuwe boetes uitgedeeld aan Chinese techbedrijven wegens monopoliepraktijken. Onder meer Alibaba, Tencent en zoekbedrijf Baidu moeten meebetalen aan in totaal 21,5 miljoen yuan (3 miljoen euro) aan straffen. De Chinese overheid treedt harder op tegen grote technologiebedrijven die veel macht in handen hebben, en tot voor kort nog maar aan weinig regels gebonden waren.
Lees verder

"Ik voel me niet goed, Paul, ik voel me verward": zo verliepen de laatste dagen van top-dj Avicii
"In zijn broekzak, zijn toilettas, in een leeg blikje... Overal verstopte hij pillen." Hij maakte miljoenen fans gelukkig met zijn muziek, maar achter de schermen worstelde wereldster Avicii met zijn zelfbeeld, aanhoudende verslavingen en een onuitputtend verlangen naar erkenning. In zijn officiële biografie, die deze week uitkwam, wordt duidelijk hoe de laatste dagen van Tim Bergling verliepen, voor hij op 20 april 2018 overleed in Oman. Hoopvolle dagen, zo blijkt uit getuigenissen, tot een noodlottige ontmoeting met wat fans het tij doet keren.
Lees verder

Kristel Verbeke, ex-K3, vecht met Unicef tegen kinderarmoede in eigen land: "We moeten verdorie een mars op Brussel houden"
Van hoog op de regenboog terug naar de realiteit: Kristel Verbeke, ex-K3, groeide er zelf in op. Nu wordt ze ook ambassadrice voor Unicef België en vecht ze mee tegen kinderarmoede in eigen land. "Mijn eerste zorg als ik van school kwam was: ligt er brood op de vensterbank?"
Lees verder

Vintage José, maar dan zonder de resultaten: kan Mourinho tegen Shevchenko crisis afwenden?
Tegen laagvlieger Genoa, met aan het roer oude bekende Andrei Shevchenko, doet José Mourinho er zondag goed aan nog eens te winnen. Bij puntenverlies dreigt het, nu al, een moeilijk verhaal te worden voor The Special One bij AS Roma. 't Is Mou-neytime.
Lees verder

Julie Vermeire vertelt in 'Speeltijd' over haar kinderwens: "Voor mijn 30ste wil ik graag m'n eerste kindje"
In 'Speeltijd' keert Ann Van Elsen op Joe elke week met een bekende Vlaming terug naar de schooljaren om de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. Van toffe klasverhalen tot spannende eerste keren. Zaterdagochtend was Julie Vermeire (23) te gast en daar sprak ze open over haar kinderwens, haar vader en opgroeien in de spotlights. "Er waren veel kindjes die jaloers waren en me pestten."
Lees verder