Doorgaan naar hoofdcontent

Minister van Financiën Van Peteghem trekt fiscale korting per club op van 4 naar 12 miljoen euro als ze investeren i...

HLN
Minister van Financiën Van Peteghem trekt fiscale korting per club op van 4 naar 12 miljoen euro als ze investeren in jeugd en stadion
De topclubs in het Belgisch voetbal kunnen opgelucht ademhalen: minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) trekt de fiscale korting per club op van 4 naar 12 miljoen euro. Maar toch krijgen ze niet helemaal hun zin: dit geld kan enkel gebruikt worden voor jeugd en infrastructuur en niet voor spelerslonen.
Lees verder

"Ik koester de momenten dat ik mijn zoon kan vastpakken na de koers": kijk naar de docu 'Wout', een unieke terugblik op het wielerjaar van Wout van Aert
In de docu 'Wout' komt Wout van Aert (27) bij VTM - of bij VTM GO - terug op zijn wielerjaar. Met zeges in Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race, drie ritten in de Tour en een zilveren medaille op de Olympische Spelen werd het een grand cru. En dat was het ook op privévlak met de geboorte van Georges. "Ik put kracht uit mijn zoon."
Lees verder

LIVE. Sevilla leidt tegen Wolfsburg, wat kunnen Aster Vranckx en co nog?
• Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán (21u) • Ref: Cüneyt Cakir (TUR) • Wolfsburg heeft vijf punten in groep G, Sevilla telt er drie • Casteels (corona) ontbreekt bij Duitsers, Vranckx in de basis
Lees verder

Geen Ronde van Vlaanderen voor Beloften meer, Flanders Classics trekt de stekker eruit
Andreas Stokbro Nielsen zal de allerlaatste winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor beloften zijn. De Deen schreef deze wedstrijd in 2019 op zijn palmares. In 2020 en 2021 had de koers niet plaats wegens de coronapandemie.
Lees verder

Football Talk. Amuzu krijgt werkstraf voor coronafeestje - Advocaat stapt op bij Irak - Genkse U19 overwintert in Youth League
De Nederlander Dick Advocaat, voormalig bondscoach van de Rode Duivels, is opgestapt als bondscoach van Irak. Dat melden diverse media uit het land en het nieuws werd later ook bevestigd door de Iraakse voetbalfederatie. Hij wordt opgevolgd door de Montenegrijn Zeljko Petrovic, voordien aan de slag als zijn assistent.
Lees verder

Verloofde Gabby Petito doodde zichzelf
Brian Laundrie, de verloofde van de 22-jarige Gabby Petito, heeft zelfmoord gepleegd. Hij schoot zichzelf door het hoofd, heeft zijn advocaat gezegd over de spraakmakende Amerikaanse zaak.
Lees verder

LIVE. Chelsea mept Juventus met twee snelle goals na rust helemaal tegen het canvas
• Stamford Bridge (21u)
Lees verder

Voetbalbond verbaasd over fiscale korting van minister Van Peteghem: "Zijn cijfers kloppen niet"
Het profvoetbal heeft inmiddels met verbazing het interview gelezen dat minister van Financiën Vincent Van Peteghem gaf aan Het Laatste Nieuws en De Morgen en dat vanavond online verscheen op de sites van HLN.be en DeMorgen.be. In dat interview laat Van Peteghem uitschijnen dat zijn herziene tekst van de taxshift in het profvoetbal een tegemoetkoming zou zijn aan de sector.
Lees verder

Wegenhulp met de bakfiets en de eerste indruk van wegenwachter Anthony: dit was 'Pech Onderweg'
In de gloednieuwe docureeks 'Pech Onderweg' worden verschillende wegenwachters gevolgd, die tonen hoe pechverhelping exact te werk gaat en welke soms hallucinante problemen wegenwachters moeten oplossen. In de eerste aflevering maakten we kennis met Anthony en Collin.
Lees verder

Het 'wonderlijke' jury-duo en het geheime liefdesleven van Merol: dit was 'De Slimste Mens'
Ook dit seizoen is het vrouwen boven in 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Dat mocht Glints, de verrassende nieuwkomer gisteren, bij zijn tweede deelname aan 'den lijve' ondervinden. Hij moest eerst de duimen leggen voor de Iraans-Belgische Dena Vadhani en verloor in de finale van Hollandse kampioen finale-spelen Merol.
Lees verder

Barcelona blijft steken op gelijkspel tegen Benfica en moet vrezen voor mislopen knock-outfase
FC Barcelona en Benfica kwamen in een rechtstreeks duel om de tweede plaats niet tot scoren. Daardoor zijn de Catalanen nog niet zeker van overwintering in de Champions League. Barça blijft wel twee punten vóór Benfica in de stand, maar speelt op de slotspeeldag op bezoek bij... Bayern München.
Lees verder

Chelsea dankzij overtuigende thuiszege op en over Juventus in groep H: Lukaku blijft op de bank, De Winter debuteert
Chelsea heeft Juventus een loer gedraaid in groep H. De Londenaars wonnen op Stamford Bridge overtuigend met 4-0 van de Italianen. Romelu Lukaku kwam niet in actie, Koni De Winter debuteerde in de slotminuten bij Juventus.
Lees verder

Honderden Google-medewerkers gekant tegen vaccinatiebeleid
Honderden medewerkers van Google, dat onderdeel is van techconglomeraat Alphabet, hebben zich verzet tegen het vaccinatiebeleid van de onderneming. Google vroeg zijn 150.000 medewerkers om voor 3 december hun vaccinatiestatus te uploaden naar een intern systeem, ook de mensen die niet van plan waren om naar kantoor te komen. Dat staat in interne documenten die de Amerikaanse nieuwszender CNBC inzag.
Lees verder

Wolfsburg-Belgen doen slechte zaak in Sevilla, Lille neemt optie op overwintering in de Champions League
In groep G heeft Sevilla z'n eerste zege geboekt in deze Champions League-campagne. De Spanjaarden haalden het met 2-0 van Wolfsburg dankzij goals van Joan Jordan en Rafa Mir. De bezoekers begonnen met Aster Vranckx aan de wedstrijd, Dodi Lukebakio kwam een kwartier voor affluiten tussen de lijnen. Sebastiaan Bornauw bleef op de bank.
Lees verder

HP Inc en Dell merken nog altijd sterke vraag naar pc's
De Amerikaanse informaticatechnologiebedrijven Dell en HP Inc merken dat er nog altijd een grote vraag is naar pc's en andere componenten. De ondernemingen zag de inkomsten in het derde kwartaal van dit jaar stijgen.
Lees verder

Manuscript Einstein geveild voor ruim 11 miljoen euro
Een manuscript van de beroemde natuurkundige Albert Einstein (1879-1955) is bij een veiling in Parijs van eigenaar gewisseld voor 11,6 miljoen euro, een recordbedrag. Veilinghuis Christie's had vooraf rekening gehouden met 2 tot 3 miljoen euro voor "de fascinerende inkijk in de geest van de grootste wetenschapper van de twintigste eeuw".
Lees verder

Football Talk. Amuzu krijgt werkstraf voor coronafeestje - Advocaat stapt op bij Irak - Mini-abonnementen Union vliegen de deur uit
Union is sinds 19 november gestart met mini-abonnementen voor de terugronde van de reguliere competitie. De verkoop loopt als een trein. Verwonderlijk is dat niet. Wie zich de voorbije zomer geen jaarabonnement aanschafte, is inmiddels tot de vaststelling gekomen dat je snel moet reageren om een dagticket te bemachtigen. De match tegen OHL van komende vrijdagavond is trouwens al sold-out.
Lees verder

LIVE (21u). Pakt Dortmund de volle buit bij Sporting CP?
• Groepsfase Champions League • Voorlaatste speeldag • Dortmund en Sporting hebben 6 op 12 • Aftrap: 21 uur
Lees verder

LIVE (21u). Wat doet Club in cruciaal duel tegen RB Leipzig?
• Groepsfase Champions League • Voorlaatste speeldag • Club heeft genoeg aan gelijkspel om Europees te overwinteren • Match live te bekijken op VTM 2
Lees verder

LIVE (21u). Neemt Man City revanche tegen PSG?
• Groepsfase Champions League • Voorlaatste speeldag • PSG won thuis met 2-0 tegen City • Aftrap: 21 uur
Lees verder