Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 november 2021

Microsoft viert verjaardag Xbox met gratis multiplayer van Halo Infinite

HLN
Microsoft viert verjaardag Xbox met gratis multiplayer van Halo Infinite
De multiplayer van Halo Infinite is eerder beschikbaar voor gamers dan verwacht. Microsoft viert daarmee de twintigste verjaardag van zijn eerste Xbox-spelcomputer en ook van de eerste editie van het spel Halo.
Lees verder

Kernkabinet beslist: vier dagen verplicht telewerk, zorgpersoneel dat zich op 1 april nog niet liet vaccineren wordt ontslagen
Vanavond nog heeft het kernkabinet afgeklopt dat werknemers verplicht vier dagen per week thuis moeten werken. Er mag dus nog één dag per week naar kantoor gegaan worden. Ook werd beslist hoe ze het zorgpersoneel verplicht wil laten vaccineren. Officieel wilde niemand wat gezegd, maar er viel wel al een en ander te horen.
Lees verder

Kernkabinet legt kaarten op tafel: 4 dagen verplicht telewerk, zorgpersoneel dat zich op 1 april nog niet liet vaccineren wordt ontslagen
Vanavond nog heeft het kernkabinet afgeklopt dat werknemers verplicht vier dagen per week thuis moeten werken. Er mag dus nog één dag per week naar kantoor gegaan worden. Ook werd beslist hoe ze het zorgpersoneel verplicht wil laten vaccineren. Wie op 1 april nog niet gevaccineerd is, krijgt z'n ontslag.
Lees verder

Dramatische avond voor Italië: Europees kampioen geeft rechtstreeks WK-ticket uit handen na 0-0 tegen Noord-Ierland, Zwitserland wel al zeker naar Qatar
Pijnlijke avond voor Italië. De Europees kampioen is nog niet zeker van deelname aan het WK in Qatar na een troosteloos 0-0-gelijkspel tegen Noord-Ierland. Grote concurrent Zwitserland won wél van Bulgarije en pakt zo het rechtstreeks WK-ticket. De Squadra Azzurra moet zich proberen plaatsen via de barrages.
Lees verder

Dit was 'De Slimste Mens': Nederlanders maken zonder medelijden gehakt van Marcelo Ballardin
'Holland Boven' in de zeventiende aflevering van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Straffe kandidate Merol en nieuwkomer Arjen Lubach draaiden simpelweg en genadeloos de Braziliaanse Vlaming en topchef Marcelo Ballardin tot fijn gehakt. Ballardin, die een avond eerder nog glorieerde, ging er zonder meer kansloos uit.
Lees verder

Gekantelde tankwagen blokkeert verkeer op Scheldelaan ter hoogte van BASF
Een trekker met een tankwagen is vanavond rond 20 uur op de Scheldelaan op een goederentrein gebotst. De aanrijding gebeurde ter hoogte van één van de ingangen van BASF en zorgde voor ernstige verkeershinder. De Scheldelaan werd afgesloten tussen kaai 913 en de Noordlandbrug in beide richtingen.
Lees verder

Roberto Mancini: "In maart plaatsen we ons voor het WK, dat we misschien wel zullen winnen"
Zo gefrustreerd hij langs de zijlijn gesticuleerde tijdens de match, zo rustig was hij achteraf voor de camera. "In maart plaatsen we ons voor het WK, dat we misschien wel zullen winnen", reageerde Italiaans bondscoach Roberto Mancini na het mislopen van het rechtstreeks WK-ticket.
Lees verder

Inbrekers die Tamara Ecclestone 29 miljoen euro lichter maakten kennen hun straf
Ze plunderden de stulpjes van meerdere beroemdheden in Londen en maakten voor zo'n 30 miljoen euro aan sieraden, edelstenen en cash geld buit. Nu is het sprookje uit voor drie van de vier leden van een Italiaanse inbrekersbende. Bij Tamara Ecclestone alleen al liep de buit op tot 29 miljoen euro.
Lees verder

OVERZICHT. Portugal en Italië moeten naar barrages, welke landen zijn wel al zeker van WK-deelname?
Portugal greep naast een rechtstreeks WK-ticket na een late goal van Aleksandar Mitrovic (ex-RSCA), Spanje en Kroatië verzekerden zich wel van groepswinst. Maar hoe zit het in de andere poules?
Lees verder

Jambon ontmoet veroordeelde Catalaanse separatisten
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft in de Spaanse stad Barcelona enkele Catalaanse politici en mensen van het middenveld ontmoet die in 2019 veroordeeld zijn voor hun aandeel in het onafhankelijkheidsreferendum van 2017. Dat referendum was door Madrid verboden.
Lees verder

LIVE (20u45). Sluiten Rode Duivels WK-kwalificatiecampagne af met zege in Wales?
• Cardiff City Stadium, aftrap om 20u45 • Ref: Artur Dias (Por) • Rode Duivels hebben WK-ticket al beet, Wales strijdt om tweede plek • Bekijk de match LIVE op VTM!
Lees verder

LIVE (20u45). Kan Nederland zich tegen Noorwegen plaatsen voor WK in Qatar?
• Slotspeeldag WK-kwalificaties • De Kuip, aftrap om 20u45 • Nederland heeft 20 punten, Noorwegen en Turkije 18 • Turkije neemt het thuis op tegen Montenegro
Lees verder

Nederlandse kroonprinses geeft inkijkje in haar leven in boek ter gelegenheid van haar 18e verjaardag
De Nederlandse prinses Amalia heeft haar toekomstige rol als koningin aanvaard, al weet de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog niet waar haar focus komt te liggen. Dat vertelt ze aan cabaretier en schrijver Claudia de Breij in het boek Amalia, dat vandaag verschijnt.
Lees verder

Duizenden Canadezen in het westen van het land geëvacueerd vanwege zware regenval
Duizenden mensen in het westen van Canada hebben hun huis moeten verlaten uit vrees voor overstromingen door zware regenbuien. Door het noodweer zijn snelwegen in de provincie British Columbia geblokkeerd. Reddingswerkers zijn bezig automobilisten te bevrijden. Er zijn meldingen van meerdere lichtgewonden door aardverschuivingen.
Lees verder

Merkel en Macron zoeken diplomatieke oplossing voor spanningen aan Wit-Russische grens
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gisteren met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko getelefoneerd over de situatie van de migranten aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Dat meldt de Wit-Russische staatstelevisie. Macron belde naar Rusland.
Lees verder

Zes tieners in ziekenhuis na schietpartij nabij middelbare school in Colorado
Zes jongeren tussen 14 en 18 jaar zijn in het ziekenhuis opgenomen na een schietpartij maandag nabij een school in Aurora, in de Amerikaanse staat Colorado. Volgens de politie verkeren ze niet in levensgevaar. Het incident gebeurde aan een park nabij een school. De slachtoffers waren leerlingen van die school. De daders konden ontkomen.
Lees verder

Verlinden brengt als eerste Belgische minister bezoek aan de VS sinds heropening grenzen
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is deze week in Washington voor ontmoetingen met de vertegenwoordigers van verschillende veiligheidsdiensten en met haar ambtgenoot Alejandro Mayorkas. Ook brengt ze een bezoek aan de Verenigde Naties in New York.
Lees verder

Akkoord over EU-begroting van 169,5 miljard euro
Het Europees Parlement en de Europese Raad (de lidstaten, red.) hebben een akkoord bereikt over een EU-begroting voor 2022 met een budget van 169,5 miljard euro. Dat is 479 miljoen euro meer dan de Europese Commissie aanvankelijk had voorgesteld.
Lees verder

LIVE. Ziekenhuis Netwerk Antwerpen zoekt opnieuw 'zorgbuddy's'
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft beslist om het Overlegcomité, dat normaal gepland stond voor vrijdag, te vervroegen naar morgen. Gisteravond heeft het kernkabinet beslist dat werknemers verplicht vier dagen per week thuis moeten werken. Ook moet zorgpersoneel zich verplicht laten vaccineren: wie op 1 april niet is gevaccineerd, krijgt z'n ontslag. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

ISS-crew moet urenlang in reddingssloep schuilen voor ruimteschroot van opgeblazen Russische satelliet, NASA-topman verontwaardigd: "Roekeloos en gevaarlijk"
Bill Nelson, de topman van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, is verontwaardigd over "roekeloos en gevaarlijk" gedrag van Rusland. Een Russische antisatelliettest veroorzaakte een wolk ruimteschroot die volgens de Amerikanen de bemanning van het Internationaal Ruimtestation in gevaar bracht.
Lees verder