Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 november 2021

Messi, belemmerd door blessures maar vooral mentaal tijd nodig: “De kinderen konden het hotel uiteindelijk niet mee...

HLN
Messi, belemmerd door blessures maar vooral mentaal tijd nodig: "De kinderen konden het hotel uiteindelijk niet meer uitstaan"
Club Brugge duimt ook voor PSG: winst op Leipzig brengt Europese overwintering dichter. PSG mist wel Messi, maar of dat nú echt een gemis is? Fysiek belemmerd door blessures weegt zijn verhuis naar Parijs mentaal, ook op z'n gezin: "De kinderen konden het hotel uiteindelijk niet meer uitstaan." Waarom Messi nog verre van Messiaans is.
Lees verder

IS eist aanslag op militair ziekenhuis in Kaboel op, hoge talibancommandant omgekomen tijdens aanval
De Afghaanse afdeling van terreurgroep Islamitische Staat, ISK, heeft de aanslag op het militair ziekenhuis in de hoofdstad Kaboel opgeëist. Daarbij zijn dinsdag zeker 19 doden en 50 gewonden gevallen. Bij de aanval kwam eveneens een hoge talibanverantwoordelijke om het leven.
Lees verder

Alec Baldwin deelt post van kostuumontwerper die de set van 'Rust' totaal niet onveilig vond: "Lees dit"
"Lees dit", klinkt het op het Instagramaccount van Alec Baldwin (63). De Amerikaanse acteur deelde op zijn sociale media een aantal screenshots van een kostuumontwerper die de set van 'Rust' totaal niet onveilig vond. "Het verhaal dat de ronde doet, is complete bull***t".
Lees verder

3x De Bruyne maar dan anders: dit zijn de alternatieven van Man City als Duivel rust krijgt tegen Club
De 'highs and the lows' kwamen weer ter sprake. Uitgesloten is het niet dat Pep Guardiola zijn creatiefste speler, Kevin De Bruyne, vandaag rust gunt in de Champions League tegen Club Brugge. Een afwezigheid die Manchester City afgelopen jaar collectief heeft leren opvangen. Deze drie prinsen kunnen het ook in zijn rol. Zoals De Bruyne, maar dan anders.
Lees verder

LIVE (21u). Vormer: "Ik ga ervan uit dat ik speel, ja": dit zijn de verwachte elf Brugse namen
• Vierde speeldag Champions League • Etihad Stadium • Man City tweede in groep A met 6 punten, Club derde met 4 punten • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM 2!
Lees verder

Zoekactie naar vermiste Franse bergbeklimmers in Nepal voorlopig gestaakt
De zoekactie naar drie Franse klimmers die een week geleden vermist raakten tijdens een tocht doorheen het gebied van de Mount Everest in Nepal, is gestaakt tot het einde van de week. Volgens de reddingsploeg is er weinig hoop om de drie bergklimmers nog levend terug te vinden. De mannen raakten tijdens de beklimming van de bergtop Mingbo Eiger (6.070 meter) in de problemen na een lawine.
Lees verder

Drie maanden na overstromingen deelt Rode Kruis nog 44.000 maaltijden per week uit aan slachtoffers
In de gebieden die in juli getroffen zijn door de zware overstromingen in ons land worden er nog steeds enkele duizenden maaltijden per dag uitgedeeld door het Rode Kruis. Drie maanden na de overstromingen blijft de nood aan een warme maaltijd groot.
Lees verder

In deze villa van 1.250 m² baadde Matt Damon tot voor kort in luxe
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa die tot voor kort eigendom was van Matt Damon.
Lees verder

Op welke kortingen kan je rekenen wanneer je nu al elektrisch rijdt?
Tegen 2027 zouden alle nieuwe wagens in Vlaanderen elektrisch moeten zijn, dat stelt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) voor. Daarnaast neemt ook de druk op de klimaattop in Glasgow toe: grote landen en economieën moeten concrete maatregelen uitwerken. Ook de auto-industrie zal moeten vergroenen. Maar wat betekent dit voor jouw portemonnee? Is een milieuvriendelijke auto sowieso duurder? En hoe zit het met extra kosten, zoals je verzekering? Independer.be zet de kosten op een rijtje.
Lees verder

Zal een milieuvriendelijke auto sowieso duurder zijn?
Tegen 2027 zouden alle nieuwe wagens in Vlaanderen elektrisch moeten zijn, dat stelt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) voor. Daarnaast neemt ook de druk op de klimaattop in Glasgow toe: grote landen en economieën moeten concrete maatregelen uitwerken. Ook de auto-industrie zal moeten vergroenen. Maar wat betekent dit voor jouw portemonnee? Is een milieuvriendelijke auto sowieso duurder? En hoe zit het met extra kosten, zoals je verzekering? Independer.be zet de kosten op een rijtje.
Lees verder

Geef jij geld aan goede doelen? Onze geldexpert vertelt hoe dat jou een fiscaal voordeel kan opleveren
November is traditioneel de maand van de 11.11.11-campagne. Misschien heb je net als duizenden andere mensen ook jouw goed hart laten zien en tijdens de campagne al eens chocolade en fluostiften gekocht, net zoals je ook elk jaar stickers van het Rode Kruis koopt. Maar is dit op fiscaal vlak wel altijd zo verstandig? Onze geldexpert Michel Maus legt de voorwaarden uit om te kunnen genieten van een belastingsvermindering als je wil schenken aan een goed doel.
Lees verder

Giften aan goede doelen leveren een fiscaal voordeel op. Of niet? Onze geldexpert geeft advies voor jouw schenkingen
November is traditioneel de maand van de 11.11.11-campagne. Misschien heb je net als duizenden andere mensen ook jouw goed hart laten zien en tijdens de campagne al eens chocolade en fluostiften gekocht, net zoals je ook elk jaar stickers van het Rode Kruis koopt. Maar is dit op fiscaal vlak wel altijd zo verstandig? Onze geldexpert Michel Maus legt de voorwaarden uit om te kunnen genieten van een belastingvermindering als je wil schenken aan een goed doel.
Lees verder

Lange, versierde nagels, sensuele nepwimpers: 'boughetto' is de nieuwe beautytrend waarmee zwarte vrouwen hun identiteit vieren
'Classy, bougie, ratchet' zingt een zelfzekere Megan Thee Stallion (26) in haar nummer 'Savage'. Zij beschrijft met die goedgekozen woorden een specifiek stijltje dat momenteel omarmd wordt door zwarte vrouwen. Megan is zelf dan ook een van dé boegbeelden van de 'boughetto'-trend. Denk lange, versierde nepnagels, excentrieke pruiken, perfecte wenkbrauwen en oogverblindende wimpers. Met de beautytrend vieren zwarte vrouwen hun eigen stijl, in plaats van die te verstoppen.
Lees verder

Coronasymptomen? Vanaf vandaag berekent online tool of je getest moet worden
Vanaf vandaag kan je - als je denkt dat je besmet bent met Covid-19 - zelf online nagaan of je getest moet worden. Aan de hand van een vragenlijst krijg je al dan niet een testcode waarmee je naar een testcentrum of apotheek kan gaan. Op die manier wil men de druk op huisartsen verlichten.
Lees verder

Blessurezorgen zijn voorbij: Antwerp kan opnieuw rekenen op Radja Nainggolan
Antwerp kan opnieuw rekenen op Radja Nainggolan (33). De middenvelder miste de laatste vijf wedstrijden door blessure, maar hervat vandaag de trainingen. Of hij morgen al kan aantreden in het cruciale Europa Leagueduel thuis tegen Fenerbahce is nog afwachten. Zondag speelt Antwerp de topper in eigen huis tegen Anderlecht.
Lees verder

Huiszoekingen in meerdere militaire kazernes en privéwoningen in operatie tegen extreemrechts terrorisme
De federale politie heeft huiszoekingen uitgevoerd in drie militaire kazernes en acht privéwoningen. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. De operatie kadert in een actie tegen het aanzetten tot extreemrechts terrorisme en is een uitloper van het onderzoek naar Jürgen Conings.
Lees verder

Federale politie valt binnen in meerdere militaire kazernes
De federale politie heeft huiszoekingen uitgevoerd in meerdere militaire kazernes. Dat verneemt onze redactie.
Lees verder

Democrate Michelle Wu eerste vrouw van kleur die burgemeester van Boston wordt
De Democrate Michelle Wu (36) is de eerste vrouw van kleur die tot burgemeester van de Amerikaanse stad Boston, in de staat Massachusetts, is verkozen. Wu, de dochter van Taiwanese migranten, versloeg de Democrate Annissa Essaibi-George en maakt na 200 jaar een einde aan het bestuur door witte mannen in Boston.
Lees verder

Wordt berucht internetfenomeen Acid straks 'De Slimste Mens'? "Pak minder dom dan hij overkomt"
De meest beruchte YouTuber van Vlaanderen is hij al, maar kan hij ook 'De Slimste Mens Ter Wereld' worden? Zelf denkt hij alvast van wél. Acid, het populaire alias van Nathan Vandergunst, riep zichzelf nog voor zijn overwinning van gisteren uit tot de te kloppen kandidaat. Kijkend Vlaanderen kon hem wel alleen begrijpen, omdat Erik Van Looy het voorzegde. Het internetfenomeen, meteen één van de opvallendste kandidaten in het nieuwe seizoen, heeft namelijk een opvallend taaltje. Waar de 22-jarige Nathan nog bekend om staat? De voorbije jaren maakte hij van choqueren z'n handelsmerk, al is de Blankenbergenaar volgens zijn omgeving veel meer dan de oproerzaaier waarvoor hij versleten wordt. "Wist u dat hij ontzettend goed kan schaken?"
Lees verder

"We nemen je mee naar je mama en papa, oké?": hartverwarmende video toont moment vlak nadat Cleo gered werd door de politie
De Australische politie heeft beelden vrijgegeven van vlak na het moment dat ze de 4-jarige Cleo Smith vonden in een huis in Carnarvon, 19 dagen nadat ze vermist raakte tijdens een kampeertripje met haar ouders. Het meisje werd gevonden in een vergrendeld huis op enkele tientallen kilometers van de plek waar ze uit de tent van haar familie verdween, maar op slechts luttele minuten rijden van haar ouderlijke huis. Een 36-jarige man is opgepakt.
Lees verder