Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 november 2021

Meer dan vijf miljoen mensen wereldwijd overleden aan Covid-19

HLN
Meer dan vijf miljoen mensen wereldwijd overleden aan Covid-19
Sinds het uitbreken van de coronapandemie zijn wereldwijd meer dan vijf miljoen mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting bezweken. Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse Johns Hopkins University in Baltimore bijhoudt. De kaap van vier miljoen Covid-19-overlijdens werd in juli overschreden.
Lees verder

Thibau Nys drie dolle weken na zware val aan de start op de Koppenberg: "Ga niet voorzichtiger rijden"
'We go again today'. Vandaag mag-ie weer, Thibau Nys. Amper drie weken na zijn zware val in de Verenigde Staten, waarbij hij z'n sleutelbeen brak, rijdt Nys jr. alweer de Koppenbergcross bij de U23. "Ik heb er echt veel zin in." Op Instagram nam hij z'n volgers mee achter de schermen bij zijn dolle revalidatie (zie onder).
Lees verder

Greet Minnen zet België op voorsprong tegen Wit-Rusland in Billie Jean King Cup
Greet Minnen (WTA 70) heeft voor België het openingsduel gewonnen tegen Wit-Rusland in groep B op de Billie Jean King Cup Final in de O2 Arena in de Tsjechische hoofdstad Praag. Tegen Iryna Shymanovich (WTA 263) haalde Belgiës nummer drie het vlot in twee sets: twee keer 6-2 na 1 uur en 8 minuten.
Lees verder

Groot Brittanië dreigt met vergeldingsmaatregelen binnen 48 uur na dreigementen Frankrijk in visserijconflict
Als Frankrijk de dreigementen die het tegenover Britse vissers, truckchauffeurs en exporteurs heeft geuit, niet binnen de 48 uur intrekt, zal de regering in Londen vergeldingsmaatregelen treffen. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss gezegd. Het conflict over de visserijrechten in het Kanaal klimt daarmee naar een hoogtepunt, ondanks rechtstreeks overleg tussen de Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Boris Johnson afgelopen weekend.
Lees verder

Elon Musk: "Als VN kan zeggen hoe je met 6 miljard dollar honger wereld uit kan helpen, zal ik het doen"
Miljardair Elon Musk heeft op sociale media beloofd om voor 6 miljard dollar (5,2 miljard euro) aan aandelen van Tesla te verkopen en te schenken als het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (VN) kan bewijzen dat je met dat bedrag de honger de wereld uit kan helpen.
Lees verder

Simon Cowell doet stap opzij en geeft tv-baan op "Meer tijd met familie doorbrengen"
Voormalig 'The X Factor'-jurylid Simon Cowell (62) zal voortaan minder op het Britse tv-scherm verschijnen. Hij geeft zijn baan als panellid in de nieuwe muziekshow 'Walk The Line' op en gaat zich concentreren op zijn rol als producent van de show. Daarnaast wil hij volgens insiders "meer tijd met zijn gezin doorbrengen".
Lees verder

Squid Game crypto gecrasht: na gigantische stijging met 100 procent in waarde gedaald
De cryptomunt die gelanceerd werd rond de populaire Zuid-Koreaanse Netflix-serie 'Squid Game' is nu al met 100 procent in waarde gedaald.
Lees verder

INTERVIEW. Bob Van Den Berghe (51) traint containerjagers: een gesprek over Zuid-Amerikaanse cocaïne, corona en Sky ECC
Hij kent elke haven in de wereld, wandelde tussen drugsplantages in de jungle van Colombia en weet hoe een verdachte container eruit ziet. Voor oud-drugsspeurder Bob Van Den Berghe (51) - het hoofd van het Container Control Program - en zijn team van containerjagers zijn het drukke tijden. Want het lijkt een recordjaar te worden voor de internationale cocaïnehandel, een week geleden onderschepten ze in Ecuador een recordvangst van 4,5 ton cocaïne bestemd voor Antwerpen. Een gesprek met Van Den Berghe over Sky ECC, coke en corona.
Lees verder

Ed Sheeran en Elton John bellen iedere dag: "Ik waardeer het erg"
De wereldberoemde artiesten Ed Sheeran (30) en Elton John (74) zijn erg goede vrienden. Dat blijkt nog maar eens uit een interview waarin Sheeran onthult dat hij iedere dag belt met zijn collega. "Of het nu een gesprek is van een half uur of van twee minuten. Hij kijkt altijd hoe het met me gaat."
Lees verder

Thibau Nys drie dolle weken na zware val knap derde op de Koppenberg: "Niet aan mijn blessure gedacht tijdens de cross"
'We go again today'. Vandaag mocht-ie weer, Thibau Nys. Amper drie weken na zijn zware val in de Verenigde Staten, waarbij hij z'n sleutelbeen brak, reed Nys jr. alweer de Koppenbergcross bij de U23. Hij werd zonet knap derde, na de Nederlander Pim Ronhaar en de Brit Cameron Mason.
Lees verder

Schietpartij tijdens schermutseling in bar Sint-Truiden: twee gewonden
Bij een schietpartij in Sint-Truiden zijn twee gewonden gevallen. De schoten vielen zondagnacht, toen enkele mannen een bar op de Luikersteenweg binnenvielen. Het parket van Limburg onderzoekt de zaak.
Lees verder

Meer dan 170 Rohingya gearresteerd in Bangladesh
De voorbije weken, na de moord op de internationaal bekende woordvoerder voor de vervolgde Rohingya-minderheid Mohib Ullah, heeft de politie van Bangladesh 172 Rohingya-vluchtelingen gearresteerd. Dat meldt de politie van Bangladesh.
Lees verder

Premie voor investering in zonnepanelen daalt dan toch niet vanaf volgend jaar
De Vlaamse regering heeft vrijdag beslist om de investeringspremie voor zonnepanelen toch niet te laten dalen. "We moeten ervoor zorgen dat de particulier in hernieuwbare energie blijft investeren", zegt minister van Energie Zuhal Demir aan Het Belang van Limburg.
Lees verder

KOERS KORT. Fraile ruilt Astana voor INEOS Grenadiers
Omar Fraile (31) neemt na vier seizoenen afscheid van Astana. De Spaanse klimmer komt vanaf 1 januari uit voor INEOS Grenadiers en tekende een contract voor twee jaar bij de Britse formatie. Fraile staat vooral bekend als een aanvallende renner, wat hem al ritzeges opleverde in de Giro (2017) en Tour (2018). Eerder vandaag kondigde INEOS ook de komst van de Duitser Kim Heiduk (21) aan.
Lees verder

Iran verwerpt "bezorgdheid" van VS, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland over nucleaire activiteiten
Iran verwerpt maandag de gezamenlijke verklaring van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland over zijn nucleair programma. Volgens Teheran strookt de verklaring niet met de realiteit. Iran benadrukt het vreedzame karakter van zijn nucleaire programma.
Lees verder

De ultieme Bondgirls (deel VI): hoe Michelle Yeoh alle mannen inmaakte op de set, maar dan toch van de radar verdween
Eindelijk kunnen we in de bioscoop weer genieten van James Bond. De release van 'No Time To Die' werd door de pandemie uitgesteld, maar 007 is niet stuk te krijgen en wordt opnieuw omringd door vrouwelijk schoon. In deze reeks zetten we de opvallendste actrices in de kijker die gestalte gaven aan de legendarische Bondgirls. Met vandaag deel VI: Michelle Yeoh (59). Ze kroonde zich tot Miss Maleisië, maar specialiseerde zich later in het gevaarlijkste stuntwerk, dat soms allerminst veilig verliep. "Jackie Chan vond dat vrouwen in de keuken thuishoorden. Tot ik hem inmaakte op de set."
Lees verder

"Dáár heeft de politie wel tijd en geld voor?": experts reageren verdeeld op 'Klopjacht'
Zat u op het puntje van uw stoel naar 'Klopjacht' te kijken? Of had u er moeite mee hoe presentator Axel Daeseleire (53) criminelen tips leek te geven om uit de klauwen van de speurders te blijven? In het laatste geval bent u niet alleen. Ook criminoloog Marc Cools heeft bedenkingen. Maar bij de politie hoopt men dan weer dat 'Klopjacht' jonge mensen warm kan maken voor een job in het korps.
Lees verder

Natste oktobermaand in meer dan 20 jaar
De afgelopen maand was de natste oktobermaand sinds 1998. Dat meldt het KMI. Er viel in Ukkel de afgelopen maand 121,1 millimeter regen in 19 dagen, terwijl er in een normale maand oktober 67,8 millimeter valt op 16 dagen. In oktober 1998 viel 128,7 millimeter neerslag.
Lees verder

Luk Alloo (58) over zijn haantje-de-voorste gedrag en liefde voor vrijheid in zijn rebelse jeugdjaren. "Een uur saaiheid vond ik er al een te veel"
We kennen Luk Alloo (58) als de presentator die mensen maar al te graag een beredeneerde levensles meegeeft. Maar zelf was hij als tiener het tegenovergestelde. Luk hield van kattenkwaad, koos altijd voor het onvoorziene en stond bekend als haantje-de-voorste. "Mijn ouders waren allebei onderwijzers en ik werd als 'zoon van' verwacht om in de pas te lopen. Ik heb daar altijd tegen gevochten." De vrijheid om te doen wat hij wil is nog altijd de rode draad doorheen zijn leven en carrière. "Die vrijheid houdt mij scherp. Ik moet performen."
Lees verder

Eddy Planckaert bijt spits af van zevende seizoen 'Het huis': "Ik was vanaf mijn geboorte een coureur"
Niemand minder dan Eddy Planckaert zal als eerste te gast zijn 'Het huis' van Eric Goens. De tv-maker heeft met de ex-coureur over zijn carrière, faillissement en levenspartner Christa. "Ik moest op vijftienjarige leeftijd concurreren met mannen van achttien jaar met leren jassen om Christa te veroveren."
Lees verder