Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 november 2021

Meer agressie tegenover verpleegkundigen sinds coronapandemie: “Nood aan agressietraining en betere opvang”

HLN
Meer agressie tegenover verpleegkundigen sinds coronapandemie: "Nood aan agressietraining en betere opvang"
Volgens een enquête van de vakwebsite Nursing Vlaanderen werd 90 procent van de Vlaamse verpleegkundigen het voorbije jaar uitgescholden door patiënten of hun naasten. Iets meer dan de helft kreeg zelfs te maken met fysiek geweld. De agressie tegenover het zorgpersoneel zou sinds het begin van de coronapandemie zijn toegenomen. De enquête toont aan dat verpleegkundigen nood hebben aan agressietraining en betere opvang op de werkvloer.
Lees verder

Airbus verslaat Boeing met orders op luchtvaartshow Dubai
De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft tijdens de luchtvaartshow van Dubai beduidend meer bestellingen binnengehaald dan zijn Amerikaanse rivaal Boeing. Airbus kreeg orders voor 408 vliegtuigen, zo deelde het donderdag mee. Boeing stond volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC op iets meer dan honderd.
Lees verder

Jacques Borlée verliest atlete: Hanne Claes kiest voor Carole Bam
Het overkomt Jacques Borlée niet veel dat een atleet het bij hem voor bekeken houdt maar begin november besliste Hanne Claes om na vier jaar haar Brusselse trainer in te ruilen voor Carole Bam, coach van de Belgian Cheetahs en ook van Cynthia Bolingo. "Ik heb nood aan wat nieuws," zo drukte de 30-jarige hordeloopster het uit, die een maand voor de Spelen een stressfractuur aan de enkel opliep. Ook voorheen sukkelde Claes veel met blessures, vooral aan de achillespees. Haar beste prestatie onder Borlée was een vierde plek op de 400m horden op het EK van 2018. "Bij Carole hoop ik m'n snelheid terug te vinden. Uiteraard is het nooit leuk om zo'n boodschap aan je trainer te moeten geven maar Jacques en ik zijn in vrede uit elkaar gegaan (lacht)."
Lees verder

Harry en Meghan gingen in het begin van hun relatie incognito naar een halloweenfeestje: "Niemand wist wie we waren"
Vooraleer prins Harry (37) en Meghan Markle (40) in 2016 hun relatie wereldkundig maakten, gooiden ze nog een laatste keer alle remmen los op een halloweenfeestje. Dat vertelt de hertogin van Sussex in een interview met Ellen DeGeneres (63). Ook prinses Eugenie (31) en haar echtgenoot Jack Brooksbank (35) waren van de partij. "Niemand wist wie we waren."
Lees verder

Unia ziet meldingen toenemen door uitbreiding Covid Safe Ticket
Gelijkekansencentrum Unia heeft tussen augustus en oktober een enorme stijging aan meldingen geregistreerd door de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST), dat aanvankelijk bedoeld was voor reizen en massa-evenementen. Het CST "breidde zich aan het eind van de zomer uit in tijd en ruimte, zonder dat het duidelijk was waar het zou eindigen", aldus Unia naar aanleiding van de publicatie van een tweede rapport over de impact van de pandemie op de mensenrechten.
Lees verder

Rondrijden met een Porsche terwijl je solliciteert voor een job? "Het went wel, zo'n chique wagen"
Als Radja Nainggolan z'n rijbewijs kwijtspeelt, schakelt hij Get Driven in. En ook Dimitri Vegas is fan van de app waarbij chauffeurs, voornamelijk studenten, je rondrijden in je eigen auto. Maar het zijn vooral bedrijfsleiders die vlot de weg vinden naar het platform. Zij vangen daarbij twee vliegen in een klap, want de beslotenheid van een auto blijkt vaak de ideale plaats voor een sollicitatie. Wij reden mee met Kathleen en Jente. Zij, co-CEO bij W-Racingteam ad interim bij Weerts Supply Chain, hij student Vastgoed. "De eerste keer je Kia inruilen voor een Porsche is spannend."
Lees verder

Europa kleurt nog meer donkerrood op coronakaart: besmettingen nemen quasi overal toe
De coronabesmettingen nemen overal in Europa toe. Verschillende landen kleuren nu volledig donkerrood op de geüpdatete kaart van het Europese Centrum voor Ziektebestrijding en -controle (ECDC).
Lees verder

Duits akkoord over verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel en 2G-regeling op basis van aantal ziekenhuisopnames
In een poging de uit de pan swingende coronacijfers te bedwingen, gaat Duitsland de vaccinatie tegen Covid-19 verplicht maken voor het personeel van ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en rusthuizen. Er komen in verschillende Duitse staten mogelijk ook strengere maatregelen voor mensen die niet gevaccineerd zijn tegen Covid-19. De zestien deelstaatpremiers zijn het donderdag eens geraakt met de centrale regering over bijkomende maatregelen.
Lees verder

INTERVIEW. Marc Van Ranst: "Hoe we Kerstmis vieren, hangt af van ons eigen gedrag. Wij zijn de vierde golf"
Of de verstrengde maatregelen zullen volstaan om de vierde golf de baas te kunnen, durft viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) niet te voorspellen. Maar als iedereen zich aan de regels houdt en zich ook daarnaast een beetje gedraagt, heeft hij er goede hoop op. "Het rijk der vrijheid komt zeker terug." Daarvoor rekent Van Ranst op een nieuwe ontwikkeling die er binnenkort aankomt.
Lees verder

INTERVIEW. Marc Van Ranst weet het zeker: het Rijk der Vrijheid komt terug. "De coronapil, daar verwacht ik veel van"
Of de verstrengde maatregelen zullen volstaan om de vierde golf de baas te kunnen, durft viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) niet te voorspellen. Maar als iedereen zich aan de regels houdt en zich ook daarnaast een beetje gedraagt, heeft hij er goede hoop op. "Het rijk der vrijheid komt zeker terug." Daarvoor rekent Van Ranst op een nieuwe ontwikkeling die er binnenkort aankomt.
Lees verder

Arts trekt van leer tegen antivaxers: "Ziehier de vierde coronagolf uitgedrukt in simpele geboortejaren op intensieve"
Een orthopedisch chirurg van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is op sociaalnetwerksite LinkedIn van leer getrokken tegen mensen die weigeren om zich te laten vaccineren. "Je gelooft niet dat vaccins de opnames op ICU verminderen? Zie hier de vierde coronagolf uitgedrukt in simpele geboortejaren op de intensieve zorg", aldus professor Kristoff Corten.
Lees verder

ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Ramzes Takaev (48): "Hij moest en zou de moordenaar zijn van Pascal"
"Men zit ernaast. Er is in dit onderzoek veel te vlug een tunnelvisie ontstaan." De advocaat van Ramzes Takaev (48) vroeg zoals verwacht over gans de lijn de vrijspraak. Volgens meester Kris Vincke werden andere pistes naar mogelijke verdachten voor de moord op Pascal Bauwens (40) onvoldoende onderzocht. "En sporen van mijn cliënt werden al helemaal niet aangetroffen", stelde hij. Takaev zelf schreeuwde in z'n laatste woord nog eens z'n onschuld uit.
Lees verder

Poolse krant kijkt vreemd op na bekendmaking nieuw logo Brussels Airlines:"Nagenoeg identiek"
Bij de Poolse krant Gazeta.pl is donderdag vreemd opgekeken toen ze het nieuwe logo van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines onder ogen kregen. Dat lijkt immers heel sterk op het eigen logo. Er is contact opgenomen met Brussels Airlines, zo liet Gazeta.pl aan Belga weten. De luchtvaartmaatschappij ziet geen probleem: "Er is geen verwarring mogelijk."
Lees verder

Verenigde Naties: "Geweld door Soedanese troepen is beschamend"
Het geweld van de Soedanese veiligheidstroepen tegen ongewapende demonstranten "is volslagen beschamend". Dat zei Michelle Bachelet, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties. Bij protesten tegen de staatsgreep in het Noord-Afrikaanse land vielen al 15 doden als gevolg van de harde aanpak van de veiligheidstroepen.
Lees verder

CELEB 24/7. Catherine Zeta Jones & Michael Douglas zijn 21 jaar samen en welke actrice is er hier in een nostalgische bui?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Jutta Verkest en Rani Rosius, prima donna's in spe: "40.000 volgers op Instagram? Géén idee wie al die mensen zijn"
Vergeet Tokio 2021 - excuus 2020 - voortaan is de steven gewend naar Parijs 2024, te beginnen met een olympische winterstage in het Turkse Belek. Voor sprintster Rani Rosius (21) is het een kennismaking met Team Belgium, ook gymnaste Jutta Verkest (16) is er voor het eerst bij. Prima donna's in spe, voorlopig nog jong en beloftevol, maar wel met een duidelijk doel: beter worden.
Lees verder

Amerikaans model na avondje uit levenloos gedumpt voor deur van ziekenhuis: "Gemaskerde mannen hebben Christy en haar vriendin heroïne toegediend"
Een avondje uit in Los Angeles is catastrofaal geëindigd voor een Amerikaans model en haar vriendin. Christy Giles (24) en Hilda Marcela Cabrales-Arzola (26) werden allicht gedrogeerd en vervolgens gedumpt voor de deur van twee verschillende ziekenhuizen. Voor het jongste slachtoffer kwam alle hulp te laat, het leven van de ontwerpster hangt aan een zijden draadje. Op bewakingsbeelden zou te zien zijn hoe drie gemaskerde mannen hun lichamen uit een auto kieperden.
Lees verder

GRAND SLAM OF DARTS. Michael Smith zet landgenoot Joe Cullen opzij
Vandaag worden de laatste wedstrijden van de tweede ronde op de Grand Slam of Darts afgewerkt. In de eerste match haalde de Engelsman Michael Smith het van landgenoot Joe Cullen. Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden.
Lees verder

Opvallende transfer: Deceuninck-Quick.Step biedt oplossing voor Ilan Van Wilder
Einde van het contractdispuut tussen Ilan Van Wilder (21) en Team DSM. Met dank aan Patrick Lefevere. Deceuninck-Quick.Step heeft het jonge talent namelijk een oplossing geboden en schotelde Van Wilder een contract voor twee seizoenen voor.
Lees verder

Alleen nog gevaccineerden mogen vanuit België naar Marokko reizen
Vanaf vandaag worden enkel personen met een geldig vaccinatiecertificaat toegelaten om vanuit België naar Marokko te reizen. Het voorleggen van een negatieve PCR-test wordt dus niet langer aanvaard als alternatief, zo meldt de FOD Buitenlandse Zaken.
Lees verder