Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 november 2021

Mark Cavendish komt zwaar ten val in Gents Kuipke en wordt afgevoerd naar ziekenhuis

HLN
Mark Cavendish komt zwaar ten val in Gents Kuipke en wordt afgevoerd naar ziekenhuis
Alle aanwezigen in het Gentse Kuipke hielden hun hart vast. Mark Cavendish (36) maakte samen met wereldkampioen Lasse Norman Hansen (29) een enorme smak na een zwieper van een renner voor hen. Het zag er even niet goed uit, maar de Brit stelde het publiek en zijn gezin al gerust. Hij werd wel afgevoerd naar het ziekenhuis. Afwachten welke blessures hij opliep. De afsluitende ploegkoers lag ruim een halfuur stil, maar kon uiteindelijk toch afgewerkt worden. Kenny De Ketele en Robbe Ghys kroonden zich tot winnaars.
Lees verder

Verstappen: "Ik krijg nooit cadeautjes, dus zag straf wel aankomen" - Hamilton: "In beste vorm in jaren"
De tweede plaats was voor Max Verstappen het maximaal haalbare, zeker na de gridstraf die hem nog voor de start vijf plekken terugzette. Met een voorsprong van acht punten gaat hij over twee weken naar Saoedi-Arabië. "We zien wel hoe het eindigt, ik sta nog aan kop en ga alles geven."
Lees verder

Brussel herleid tot slagveld: 3 agenten gewond en 40 arrestaties nadat betoging uitmondt in rellen
Tienduizenden betogers zijn vandaag in Brussel samengekomen om te protesteren tegen het coronabeleid. Het ging volgens de autoriteiten om in totaal zo'n 35.000 mensen. De betogingsmars - 'Samen voor Vrijheid' gedoopt - begon vreedzaam, maar later sloeg de sfeer om door relschoppers. Die gingen hevig tekeer. De politie zag zich meermaals genoodzaakt het waterkanon en traangas in te zetten. Drie agenten raakten gewond bij de rellen, een veertigtal amokmakers zijn gearresteerd. Onze hoofdstad is op plekken getransformeerd in een waar slagveld.
Lees verder

Filmicoon Gina Lollobrigida (94) weigert 60 jaar jongere toyboy op te geven: "Hij heeft haar al voor een fortuin opgelicht"
Gina Lollobrigida (94) verdedigt haar jonge assistent/minnaar Andrea Piazzolla (34) met vuur. Ze neemt het daarmee op tegen haar familie, die klacht indiende en vreest dat er van haar fortuin niet veel meer overblijft. Maar dat pikt zij niet: "Laat me mijn laatste dagen toch in vrede leven!" Het relaas van een vreemde romance met verregaande gevolgen en een tanende filmster die er al een bizar liefdesleven heeft opzitten. "Als het op liefde en geld aankomt, gedraagt ze zich als een koppige puber."
Lees verder

Real Madrid en Courtois komen alleen aan de leiding in La Liga na ruime zege in Granada
Real Madrid heeft gedaan wat het moest doen. De Koninklijke, zonder Eden Hazard maar met Thibaut Courtois, won makkelijk op het veld van Granada. Het werd 1-4.
Lees verder

Een sprookje: Kenny De Ketele wint zijn laatste Zesdaagse van Gent aan zijde van Robbe Ghys
Een afscheid om u tegen te zeggen. Kenny De Ketele (36) heeft zijn laatste Zesdaagse van Gent gewonnen. De Oost-Vlaming haalde het samen met Robbe Ghys (24) voor Jasper De Buyst en Roger Kluge. De afsluitende ploegkoers werd ontsierd door een zware val van Mark Cavendish, die afgevoerd werd naar het ziekenhuis.
Lees verder

LIVE. Union bijna op voorsprong: doelpunt van Nieuwkoop afgekeurd voor buitenspel
• 15de speeldag Jupiler Pro League • Diaz Arena • Aftrap: 18u30 • Union is koploper in 1A en kan profiteren van verliespartij Club Brugge
Lees verder

"Het ligt niet aan de coach": Hoedt zet Kompany uit de wind na nieuw puntenverlies
Anderlecht blijft op de sukkel – nu maar 1-1 tegen KV Kortrijk. Het instituut zou zichzelf niet zijn mocht het dan niet over de trainer gaan, maar sterkhouder Wesley Hoedt vindt dat gazettenpraat. "Wat kan Vincent Kompany hieraan doen?"
Lees verder

Mark Cavendish komt zwaar ten val in Gents Kuipke en wordt met pijn aan been, arm en ribben afgevoerd naar ziekenhuis
Alle aanwezigen in het Gentse Kuipke hielden hun hart vast. Mark Cavendish (36) maakte samen met wereldkampioen Lasse Norman Hansen (29) een enorme smak na een zwieper van een renner voor hen. Het zag er even niet goed uit, maar de Brit stelde het publiek en zijn gezin al gerust. Hij werd wel afgevoerd naar het ziekenhuis met pijn aan het bovenbeen, de arm en de ribben. De afsluitende ploegkoers lag ruim een halfuur stil, maar kon uiteindelijk toch afgewerkt worden. Kenny De Ketele en Robbe Ghys kroonden zich tot winnaars.
Lees verder

Zverev wint Masters voor de tweede keer
De Duitser Alexander Zverev (ATP 3) heeft in het Noord-Italiaanse Turijn voor de tweede keer in zijn carrière de ATP Finals gewonnen, het eindeseizoenstoernooi voor de beste acht spelers van het voorbije jaar.
Lees verder

Khattabi: "We gaan richting sluiting van kerncentrales"
Volgens federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) wijzen alle beschikbare signalen in de richting van een sluiting van de kerncentrales. Dat zei ze zondag op de Franstalige televisie. Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil nog niet vooruitlopen op de discussie. "We zullen binnen de regering in alle rust en met alle feiten de juiste beslissing nemen", zei hij bij VTM Nieuws.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Iris gaat op zoek naar de waarheid achter de ontvoering van haar moeder
Deze week is er heel wat spanning en zijn er verrassende verhaalwendingen in 'Familie'. Hoe zou het anders kunnen in soapland? Iris komt weer wat meer te weten over de mysterieuze verdwijning van haar moeder. Veronique zoekt Brigitte dan weer op na heel de heisa met Leon.
 Mathias krijgt een onverwacht telefoontje. Hopelijk goed nieuws!
Lees verder

LIVE. Géén 2-2, wel een derde goal voor Union: Nielsen knalt 1-3 tegen de netten na defensief geklungel bij Oostende
• 15de speeldag Jupiler Pro League • Diaz Arena • Aftrap: 18u30 • Union is koploper in 1A en kan profiteren van verliespartij Club Brugge
Lees verder

Nabestaanden van aanslag op atleten Olympische Spelen München eisen schadevergoeding
De aanslag in 1972 op Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen in München krijgt - bijna vijftig jaar na datum - een nieuwe wending. Nabestaanden van de vermoorde atleten eisen 110 miljoen euro smartengeld, zo meldt de NOS. De Nederlandse omroep kon het dossier inkijken.
Lees verder

LIVE. Wervelend Union lijkt bij rust al klaar met KV Oostende: Undav leidt z'n team naar 1-4-ruststand
• 15de speeldag Jupiler Pro League • Diaz Arena • Aftrap: 18u30 • Union is koploper in 1A en kan profiteren van verliespartij Club Brugge
Lees verder

"Ik kan tegen mijn verlies, als het eerlijk gaat": onze F1-watcher ziet verdachtmaking rond Mercedes van Hamilton verder aanzwellen
De formule 1 verliet Qatar met een titelstrijd die alweer iets spannender is - nog maar 8 punten verschil. Maar ook met een hoop vraagtekens. De verdachtmaking rond de Mercedes van Lewis Hamilton zwelt immers aan, nadat hij een tweede keer op rij ongenaakbaar was. De toon wordt dan ook bitter. "Ik kan tegen mijn verlies, maar het moet wel eerlijk gespeeld worden…"
Lees verder

Overtocht loopt fataal af voor vluchteling nabij Kreta
Nabij Kreta is de overtocht van een boot met vluchtelingen fataal afgelopen voor een van de opvarenden. Dat meldt de Griekse kustwacht, na afloop van een reddingsoperatie ten zuidoosten van het eiland.
Lees verder

Zelfevaluatietool voor coronavirus en online PLF liggen plat
De zelfevaluatietool voor het coronavirus, te bereiken via mijngezondheid.belgie.be, is zondagavond niet te bereiken. Op die manier kan de bevolking normaal een testcode verkrijgen. Ook het online Passenger Locator Form (PLF) kan voorlopig niet ingevuld worden.
Lees verder

Russische dierenarts geeft mishandeld zwerfhondje Monika nieuw leven
Bijna een jaar nadat ze stervend en met grotendeels afgehakte poten was aangetroffen in een bos in het zuidwesten van Rusland, kan zwerfhondje Monika weer lopen.
Lees verder

LIVE. 1-6! Wervelend Union laat geen spaander heel van KV Oostende, Undav scoort hattrick
• 15de speeldag Jupiler Pro League • Diaz Arena • Aftrap: 18u30 • Union is koploper in 1A en kan profiteren van verliespartij Club Brugge
Lees verder