Doorgaan naar hoofdcontent

Marc Van Ranst over goedkeuring coronapil: “Een bijzonder positieve ontwikkeling, maar vervangt vaccins niet”

HLN
Marc Van Ranst over goedkeuring coronapil: "Een bijzonder positieve ontwikkeling, maar vervangt vaccins niet"
Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zet versneld het licht op groen voor het gebruik van de coronapil die ontwikkeld werd door farmabedrijf Merck. Dat heeft het vrijdagmiddag meegedeeld. Viroloog Marc Van Ranst vindt de goedkeuring van de pil alvast "een bijzonder positieve ontwikkeling", al benadrukt hij wel dat vaccins even belangrijk blijven. Volgens viroloog Johan Neyts zal de pil de eerste jaren vooral voorbehouden worden voor "mensen die een hoog risico lopen op de ontwikkeling van een ernstige ziekte".
Lees verder

Slecht nieuws voor Club Brugge: Sobol test positief op corona, ook Van Der Brempt en Sandra zijn ziek
Slecht nieuws voor Club Brugge, bij wie Eduard Sobol positief testte op het coronavirus. Ook Cisse Sandra en Ignace Van Der Brempt zijn ziek, al testten zij negatief.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck kan niet tevreden zijn over offensieve efficiëntie: "En toch hebben we genoeg kwaliteit"
AA Gent onderneemt zaterdag in Waregem een nieuwe poging om het begin van een remonte in te zetten. Hein Vanhaezebrouck hoopt de efficiëntie van zijn spitsen op te krikken aan de Gaverbeek, maar de coach van de Buffalo's staat intussen ook even stil bij 'een onaanvaardbaar' WK in Qatar.
Lees verder

Eleven Sports maakt abonnementen duurder
Eleven Sports trekt de tarieven van zijn abonnementen op. Het maandabonnement voor Belgisch voetbal gaat van 10,99 euro naar 11,99 euro per maand. Wie er ook internationale sportuitzendingen bij wil, zal 15,99 euro in plaats van 14,99 euro moeten betalen.
Lees verder

Britney Spears nu al op zoek naar trouwlocaties voor haar huwelijk met Sam Asghari: "Ze wil zo snel mogelijk trouwen"
Nu Britney Spears (39) niet langer onder de bewindvoering van haar vader staat, is ze niet van plan om nog langer op haar lauweren te rusten. De zangeres denkt alleen nog maar na over de toekomst en daar hoort natuurlijk ook een huwelijk met haar verloofde Sam Asghari (27) bij. Spears zou zelfs al aan het uitkijken zijn naar verschillende locaties.
Lees verder

LIVE. KV Mechelen scoort meteen tegen Club Brugge, maar Hairemans liep buitenspel
• Aftrap: 20u45 • AFAS Stadion • 15de speeldag Jupiler Pro League • Club Brugge is derde met 27 punten, KV Mechelen vierde met 23 punten
Lees verder

LIVE. Eerste helft met heel wat kansen, maar nog geen goals in KV Mechelen-Club Brugge
• Aftrap: 20u45 • AFAS Stadion • 15de speeldag Jupiler Pro League • Club Brugge is derde met 27 punten, KV Mechelen vierde met 23 punten
Lees verder

LIVE (20u45). Nsoki vervangt geblesseerde Hendry: hoe komen Malinwa en Club uit interlandbreak?
• Aftrap: 20u45 • AFAS Stadion • 15de speeldag Jupiler Pro League • Club Brugge is derde met 27 punten, KV Mechelen vierde met 23 punten
Lees verder

ASSISEN. "Ik dacht: 'Wie gaat er zijn om voor Ryan te zorgen als ik er niet meer ben?'
Ik heb dat altijd duidelijk aangegeven. Het was een afgesloten zaak.Een moeder horen vertellen hoe ze haar vrolijke en levenslustige jongen van 6 wurgt en smoort, bezorgt koude rillingen. Zo'n daad lijkt ook niet te vatten. Je moet eigenlijk ver heen zijn om tot zoiets in staat te zijn. Tamara Nuijts was blijkbaar ver heen, die woensdag 26 december 2018. Vanochtend werd ze ondervraagd over de feiten en de aanloop ernaartoe.
Lees verder

Belgisch leger trekt op trainingsmissie naar Gabon
Het Belgisch leger vat maandag voor de vierde keer een trainingsmissie in het Centraal-Afrikaanse land Gabon aan. Nog tot 14 december zullen 700 militairen uit drie van de vier componenten er met ondersteuning van helikopters en een vliegtuig hun ervaring op Afrikaans terrein en hun capaciteit om in tropische omstandigheden te werken, opfrissen.
Lees verder

Nieuwe plaat van ABBA blijft maar scoren: nummer één in 18 landen en recordverkoop in eerste week
'Voyage', het nieuwe album van ABBA, is een schot in de roos. Na amper drie dagen stond het album al op de voorlopige eerste plaats in de 'Official Album Chart' in het Verenigd Koninkrijk. In totaal prijkt de plaat al in achttien landen aan de top.
Lees verder

Nieuwe plaat van ABBA blijft maar scoren: 'Voyage' bereikt nu ook de top van de Global Charts
'Voyage', het nieuwe album van ABBA, is een schot in de roos. Na amper drie dagen stond het album al op de voorlopige eerste plaats in de 'Official Album Chart' in het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen wist de groep met hun nieuwe plaat ook de top van de Global Charts te veroveren.
Lees verder

Nuria uit 'Blind Getrouwd' test positief op corona: "Nochtans geen geur- en smaakverlies"
Nuria Gilizintinova (33), bekend van 'Blind Getrouwd', zit in quarantaine. De echtgenote van Stijn Van Poucke (42), die als verpleegkundige werkt in het AZ Delta in Roeselare, is besmet met het coronavirus. "Dit verklaart dus m'n oververmoeidheid", schrijft ze op Instagram.
Lees verder

Football Talk. Niet-gevaccineerde Kimmich weer in isolatie - Coach Howe test positief op coronavirus en moet debuut bij Newcastle uitstellen
Eddie Howe moet zijn debuut als trainer van Newcastle United uitstellen. De coach is positief op het coronavirus getest en mist zaterdag het thuisduel van zijn nieuwe club met Brentford. "Ik ben erg teleurgesteld, maar het is ongelooflijk belangrijk dat ik me aan de richtlijnen houd", laat hij weten via de website van Newcastle. "Daarom ga ik in quarantaine."
Lees verder

Daar sta je dan ... technisch probleem bij Allego houdt honderden wagens vast aan de laadpaal
Verbazing bij Tim Arein (40) uit Drongen. Na het laden van zijn hybride Skoda Superb op het plein, blijft de kabel vastzitten. Een technisch probleem dat honderden Allego-klanten treft op vrijdagavond. De technische panne zou intussen wel grotendeels verholpen zijn.
Lees verder

Anouk stelt huwelijk uit: "Ik moet eerst even wat geld verdienen"
Anouk (46) stapt voorlopig nog niet in het huwelijksbootje. De zangeres zegt in het Nederlandse tv-programma RTL Boulevard dat ze eerst nog een financiële buffer moet opbouwen, omdat ze ruim twee jaar niet heeft opgetreden. "Ik moet eerst nog even wat geld verdienen, joh."
Lees verder

Man verpletterd door kluis in provincie Henegouwen
De nieuwe eigenaar van een pand in het centrum van Boussu, in de provincie Henegouwen, ontdekte maandagmiddag het levenloze lichaam van een man in de woning. Het slachtoffer had een verbrijzelde schedel en er lag een kluis op het lichaam.
Lees verder

Van 9 naar 1: volg hier live de finale van 'Belgium's Got Talent 2021'
De afgelopen weken zag kijkend Vlaanderen hoe de negen finalisten van 'Belgium's Got Talent' hun finaleplaats veroverden. Ondertussen is het tijd voor de grote apotheose tijdens de live finale. De Mini Droids, Jonas, Denis, Zoe Bizoe en Youssef kregen de stem van de jury. Samuel, Made2Move, De Zandmuze en Julie & Wout wisten de kijkers te overtuigen. Voor de laatste keer schudden de negen finalisten een gloednieuwe act uit hun mouw en proberen ze om het publiek te charmeren. Wie wordt de opvolger van Benjamin Ceyssens? Wie wint het 7de seizoen van 'Belgium's Got Talent' en gaat naar huis met de prijzenpot van € 50.000? Je volgt het hier op de voet.
Lees verder

Regering heeft akkoord over verplichte vaccinatie voor zorgmedewerkers
Het federale kernkabinet heeft een akkoord bereikt over de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel. Dat is bevestigd aan de redacties van HLN en VTM NIEUWS. Vanaf 1 januari krijgt het zorgpersoneel drie maanden de tijd om zich te laten vaccineren. Wie dat daarna nog weigert wordt ontslagen en krijgt dan meteen een volledige werkloosheidsuitkering, of wordt geschorst zonder loon.
Lees verder

Waarom stak Lefevere zijn nek uit? En kennen Remco en Ilan elkaar? Vier vragen over Van Wilder, die ultieme luitenant van Evenepoel kan worden
Ilan Van Wilder kan opnieuw coureur worden bij Quick.Step-Alpha Vinyl. De bedoeling is duidelijk: de klassementsploeg rond Remco Evenepoel versterken. Waarom stak Lefevere zijn nek uit? En hoe is de vriendschap tussen Ilan en Remco? Vier vragen, vier antwoorden over Remco's ultieme luitenant.
Lees verder