Doorgaan naar hoofdcontent

Man (20) krijgt in beroep zwaardere straf voor stelen van dienstwapen agent tijdens rellen in Anderlecht: celstraf in...

HLN
Man (20) krijgt in beroep zwaardere straf voor stelen van dienstwapen agent tijdens rellen in Anderlecht: celstraf in plaats van werkstraf
Een 20-jarige man is door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een effectieve celstraf van 30 maanden nadat hij tijdens de rellen in Anderlecht in april vorig jaar een dienstwapen van de politie stal. In eerste aanleg was de jongeman nog weggekomen met een werkstraf. Het openbaar ministerie was daartegen in beroep gegaan. "Geweld tegen politie kan niet getolereerd worden", klinkt het bij het Brusselse parket-generaal.
Lees verder

LIVE. OH Leuven versiert eerste kansjes tegen KV Oostende
• 14de speeldag • Aftrap: 20u45 • King Power aan Den Dreef • OHL staat 14de met 14 punten, KV Oostende 11de met 17 punten
Lees verder

LIVE. Op slag van rust is daar weer bijna de 1-0, maar Hubert slaat de kopbal van Maertens nog over z'n doel
• 14de speeldag • Aftrap: 20u45 • King Power aan Den Dreef • OHL staat 14de met 14 punten, KV Oostende 11de met 17 punten
Lees verder

Baby die door Afghaanse ouders aan Amerikaanse militair werd overhandigd na bijna drie maanden nog steeds vermist
Een Afghaans stel dat in de chaos aan de luchthaven van Kaboel op 19 augustus hun baby overhandigde aan een Amerikaanse militair, heeft hun kind na bijna drie maanden nog niet teruggevonden. Dat vertellen de ouders in een gesprek met Reuters.
Lees verder

Drugscrimineel (44) uit ons land gearresteerd in hotel bij Napels
De Italiaanse politie heeft een drugscrimineel uit ons land gearresteerd. Dat melden verschillende lokale media. De 44-jarige Belg bevond zich in een hotel in Qualiano, een buitenwijk van de Zuid-Italiaanse havenstad Napels.
Lees verder

Verrassende dream dates, zotte bekentenissen en seks terwijl de camera's draaien: dit was aflevering 12 van 'Temptation Island: Love or Leave'
Nu de relatietest op z'n einde loopt, beseffen de koppelhelften dat het niet lang meer duurt tot ze hun respectievelijke partners/exen zullen terugzien. Voor het zover is, staan eerst nog de dream dates op het programma. Aflevering twaalf is aangebroken, en die zag er zo uit!
Lees verder

Kurt Cobain wilde Dave Grohl uit Nirvana schoppen
Het heeft geen haar gescheeld of Kurt Cobain had Dave Grohl (52) uit Nirvana gegooid. Dat zegt de huidige frontman van de Foo Fighters in interview met het magazine Vulture. "Ik hoorde Kurt zeggen dat hij een andere drummer wou."
Lees verder

Will Smith eerlijk over huwelijk met Jada: "Het is een fantasie dat we elkaar gelukkig kunnen maken"
Will Smith (53) toont zich de laatste tijd wel erg openhartig over zijn huwelijk met Jada Pinkett Smith (50). Zo vertelde hij al dat de twee er een open relatie op nahouden en dat ze een tijdje gescheiden hebben geleefd. Nu praat hij met Oprah Winfrey (67) over een explosieve ruzie die hen anders naar hun huwelijk deed kijken.
Lees verder

LIVE. De bal rolt weer in Leuven! Krijgen we nog een winnaar?
• 14de speeldag • Aftrap: 20u45 • King Power aan Den Dreef • OHL staat 14de met 14 punten, KV Oostende 11de met 17 punten
Lees verder

Alleen wie gevaccineerd of genezen is van corona, mag in Oostenrijk op café of naar de kapper
Oostenrijk laat vanaf maandag alleen gevaccineerden en genezen coronapatiënten toe tot onder meer cafés, restaurants, kappers en evenementen met meer dan 25 personen. Een negatieve coronatest is niet meer voldoende.
Lees verder

LIVE. OH Leuven nog tien minuten met mannetje minder! Al-Tamari krijgt z'n tweede geel na duik in de zestien
• 14de speeldag • Aftrap: 20u45 • King Power aan Den Dreef • OHL staat 14de met 14 punten, KV Oostende 11de met 17 punten
Lees verder

OH Leuven houdt de punten thuis tegen KV Oostende, Mercier maakt het verschil met listige vrijschop
Een klasseflits van Xavier Mercier op vrijschop. Meer had OHL niet nodig tegen KV Oostende om de drie punten thuis te houden. De Leuvenaars pakken hun derde zege van het seizoen en klimmen zo stilaan op in de stand.
Lees verder

Mike De Decker pakt ticket voor hoofdtabel Grand Slam of Darts na Belgisch duel met Kim Huybrechts
Mike De Decker heeft zich weten te plaatsen voor de hoofdtabel van de Grand Slam of Darts (PDC/642.000 euro), dat van 13 tot en met 21 november in het Engelse Wolverhampton doorgaat. Hij versloeg in een Belgisch onderonsje Kim Huybrechts (PDC-33).
Lees verder

Een onthoofde stripteaseact, een knotsgekke tango en een golden buzzer in derde studioshow van 'Belgium's Got Talent
Vanavond maakten acht nieuwe acts hun opwachting in 'Belgium's Got Talent', waaronder drie Golden Buzzers. Het niveau lag dus bijzonder hoog. Na een spannende derde studioshow bemachtigden maar liefst drie kandidaten een plekje in de finale. De jury gaf een golden buzzer aan schaatser Dennis en ook Zoe Bizou kreeg een finaleticket. De kijker thuis besloot om Made2Move door te laten na hun zotte dansact in de aflevering van vorige week.
Lees verder

VN-Veiligheidsraad roept op tot staakt-het-vuren in Ethiopië - Belgen raadt reizen naar het land af
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft bij de strijdende partijen in Ethiopië op een staakt-het-vuren aangedrongen. In een verklaring laat de Veiligheidsraad weten zich grote zorgen te maken over het uitbreiden en het escaleren van de gevechten in het land in de Hoorn van Afrika.
Lees verder

Max Verstappen is de snelste in tweede oefenritten van Mexico, Lewis Hamilton belandt alweer in het gras
Max Verstappen (Red Bull) heeft zich de snelste getoond tijdens de tweede vrije oefensessie voor de Grote Prijs Formule 1 van Mexico, de 18de op 22 WK-manches. De Nederlander was in 1:17.301 sneller dan Mercedes-ploegmaats Valtteri Bottas (+0.424) en Lewis Hamilton (+0.509).
Lees verder

Apple haalt naar verluidt weer ex-medewerker Tesla voor eigen autotak
Apple heeft opnieuw een voormalige, hooggeplaatste technicus van Tesla aangenomen om vaart te zetten achter plannen voor een eigen elektrische auto. Dat schrijft financieel persbureau Bloomberg.
Lees verder

Bestuurders Boeing schikken voor 237,5 miljoen dollar in zaak 737 MAX
Bestuurders van vliegtuigfabrikant Boeing schikken voor 237,5 miljoen dollar, omgerekend zo'n 205 miljoen euro. Het gaat om een rechtszaak die aandeelhouders hadden aangespannen omdat het bestuur onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op de veiligheid van de 737 MAX. Ook stelt het concern een interne ombudsman aan en een bestuurder met kennis van luchtvaartveiligheid.
Lees verder

LIVE (16u15). Eupen ontvangt Zulte Waregem
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • Am Kehrweg • Eupen-Zulte Waregem
Lees verder

LIVE (18u30). Zet KV Mechelen tegen STVV knappe reeks voort?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • AFAS Stadium • KV Mechelen-STVV
Lees verder