Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

Machinist gaat vrijuit in zaak dodelijk treinongeval waarbij Brent (20) gegrepen werd op openstaande overweg: “Verk...

HLN
Machinist gaat vrijuit in zaak dodelijk treinongeval waarbij Brent (20) gegrepen werd op openstaande overweg: "Verkeersleider had wél beter moeten weten"
In de zaak van het dodelijk treinongeval in Langdorp (Aarschot) is de verkeersleider veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en 4.000 euro boete. De machinist, die de wagen van Brent Van Eylen (20) en zijn vrienden, greep op de spooroverweg wordt niks ten laste gelegd. In totaal werd er voor 130.000 euro aan schadevergoedingen toegekend.
Lees verder

Oostenrijk voert algemene vaccinatieplicht in als eerste in Europa en gaat opnieuw in lockdown
Oostenrijk voert per 1 februari een algemene vaccinatieplicht in, een primeur in de Europese Unie. Daarnaast gaat heel Oostenrijk vanaf maandag in lockdown om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen te keren. Alleen supermarkten, drogisten en apotheken mogen openblijven, horeca en scholen blijven in ieder geval de komende tien dagen dicht.
Lees verder

Piek op intensieve wordt verwacht tussen eind november en half december: scenario's tonen hoe erg het kan worden
De piek van de vierde coronagolf op de diensten intensieve zorg in onze ziekenhuizen wordt verwacht tussen eind november en half december. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse persconferentie van het Crisiscentrum. Hij toonde ook een reeks scenario's die tonen hoe zwaar de belasting precies wel kan worden.
Lees verder

Inbraak bij 't Veloske: "Op 2 minuten zijn mijn duurste fietsen gestolen"
Fietsendieven hebben donderdagnacht hun slag geslagen bij fietsenwinkel 't Veloske tegenover de kerk van Dworp. De twee daders gingen aan de haal met voor tienduizenden euro's aan fietsen. "Het loeiende alarm hield hen niet tegen", zegt uitbater Jelle Ocula. "De politie was hier op twee minuten, maar op die tijd waren de dieven al gaan vliegen."
Lees verder

Nico van 'Temptation Island' geniet van het single leven: "Na het programma nog wat gehad met twee verleidsters"
Hij leek dolgelukkig met Donna (26) toen ze aan 'Temptation Island: Love or Leave' begonnen, maar helaas: de relatie van Nico (26) overleefde 'de ultieme relatietest' niet. De deelnemer bezweek voor Laure én biechtte ook nog eens op dat hij eerder al een scheve schaats reed. Toen hij plots in nauwe schoentjes terechtkwam weliswaar. "Ik wilde vermijden dat Donna het van iemand anders zou horen", biecht hij op in dit exclusieve gesprek. Hij vertelt ook waar hij spijt van heeft, hoe de breuk verliep en of hij nog contact heeft met zijn ex. "Haar reactie tijdens het eerste kampvuur begrijp ik nog steeds niet."
Lees verder

Op wintersport met de trein: dit zijn de beste verbindingen en zoveel kost een ticket
Gaan skiën met de trein is niet alleen ecologisch, het is ook een goed alternatief voor de files op de autosnelwegen. Onze reisexpert Johan Lambrechts belicht de belangrijkste treinen waarmee je dit seizoen naar de wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland kunt afzakken. Dat zijn er nogal wat, hoewel het doodjammer blijft dat je voor een directe nachttrein via onze buurlanden moet.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Battlefield 2042' kiest niet tussen nieuw en vintage, maar gaat voor allebei
Na een passage langs WOI en WOII keert de bekende serie shooters terug naar een, nou ja, moderne militaire setting. Battlefield 2042 brengt een nieuwe, nog grootsere virtuele veldslagbeleving én een open deur naar fan-favorieten uit het Battlefield-verleden.
Lees verder

'Dramaqueen' Sam Gooris krijgt de schrik van z'n leven in 'Hoe Zal Ik Het Zeggen'
'Sam Gooris' staat volgens z'n kinderen gelijk aan 'dramaqueen'. Shania en Kenji worden dagelijks geconfronteerd met een papa die voor het minste een gat in de lucht springt, en daar willen ze met behulp van 'Hoe Zal Ik Het Zeggen' iets aan doen.
Lees verder

Dankzij dit nieuwe speeltje kunnen baasjes videobellen met hun hond
Vraag jij je soms af wat je hond uitspookt als je van huis bent? Of ben je bezorgd dat hij zich eenzaam voelt? Je bent vast en zeker niet alleen. Wetenschappers van de Universiteit van Glasgow bedachten een bijzonder gadget: de DogPhone, een hightech speeltje waarmee baasjes kunnen telefoneren met hun hond, en andersom.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Somers: "208 miljoen subsidies voor gemeenten om te prikken"
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) roept steden en gemeenten op zo snel als mogelijk vrijwilligers te zoeken voor de vaccincentra. De vaccins liggen klaar volgens Somers. "De eindejaarsperiode, een moment van solidariteit, is daar een uitgelezen moment voor." Eerst zei minister Somers dat er 150 miljoen euro vrijgemaakt werd om de lokale besturen te ondersteunen, maar het kabinet van de minister laat ondertussen weten dat het eigenlijk gaat om 208,1 miljoen euro.
Lees verder

Somers: "150 miljoen subsidies voor gemeenten om te prikken"
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) roept steden en gemeenten op zo snel als mogelijk vrijwilligers te zoeken voor de vaccincentra. De vaccins liggen klaar volgens Somers. "De eindejaarsperiode, een moment van solidariteit, is daar een uitgelezen moment voor."
Lees verder

'Lupin'-fans, opgelet: opnames seizoen 3 begonnen in Parijs
De opnames voor het derde seizoen van de hitserie 'Lupin' zijn gestart. Dat bevestigen Netflix en hoofdrolspeler Omar Sy via Twitter. De cast van de serie is op dit moment in Parijs om de eerste scènes op te nemen.
Lees verder

"Apple voert werkzaamheden op: zelfrijdende elektrische auto zou in 2025 op de markt komen"
Apple wil de werkzaamheden aan hun zelfrijdende elektrische auto opvoeren. Dat melden bronnen aan Bloomberg. In 2025 zou de auto op de markt moeten komen.
Lees verder

Nooit was F1 zo vijandig: hoe een topseizoen stilaan ontsierd wordt door een oorlog tussen Mercedes en Red Bull
De strijd voor de wereldtitel reikt verder dan wat op de piste gebeurt. Mercedes en Red Bull bestrijden elkaar met alle mogelijke middelen, in een sfeer die op zijn minst vijandig is. Ooit was het anders.
Lees verder

Hoge energiefactuur: kunnen groepsaankopen de prijzen drukken?
De energieprijzen blijven op ongekende hoogtes kamperen. Veel consumenten hoopten via een groepsaankoop voor elektriciteit en aardgas betere tarieven uit de brand te kunnen slepen, maar jammer genoeg blijkt dat ijdele hoop. De groepsaankopen van zowel iChoosr als Samensterker leverden niets op. Het voorstel voor een variabel tarief via Wikipower blijkt zelfs prijziger dan de goedkoopste aanbiedingen voor wie individueel vergelijkt. Mijnenergie.be licht toe.
Lees verder

ASSISEN. Procureur-generaal vordert 27 jaar opsluiting voor Ramzes Takaev (48): "Doodslag op Pascal was een gruwelijk feit"
"Hij pleegde sinds z'n aankomst in België een hele reeks feiten, heeft helemaal geen spijt en vertoont volgens de gerechtspsychiater psychopathische trekken." Openbaar aanklager Tom Janssens zag op het assisenproces tegen Ramzes Takaev (48) geen verzachtende omstandigheden voor de beschuldigde. Hij vorderde een straf van 27 jaar voor de doodslag op Pascal Bauwens (40). De verdediging hoopt dat de jury daar een flink stuk vanaf doet.
Lees verder

Passant filmt stervende agent in Berlijn en verspreidt beelden
Een voorbijganger filmde woensdag het ongeval van een agent in het Berlijnse stadsdeel Pankow. In plaats van te helpen, richtte hij zijn mobiele telefoon van dichtbij op de zichtbaar hulpeloze politieman en insinueerde dat hij dronken was. Daarna verspreidde de passant de tragische beelden op internet.
Lees verder

Duel tegen Leicester City komt te vroeg voor Romelu Lukaku, die zondag groepstraining hervat: "Hij legt zichzelf veel druk op"
De terugkeer van Romelu Lukaku komt dichterbij. Maar dit weekend minuten maken tegen Leicester? Dat komt nog te vroeg, zo bevestigde Chelsea-coach Thomas Tuchel.
Lees verder

Elon Musk hoopt in januari zijn 'Starship' in baan om de aarde te kunnen lanceren
SpaceX-CEO Elon Musk hoopt dat de grote Starship-raket van zijn ruimtevaartbedrijf in januari 2022 voor het eerst in een baan om de aarde gebracht kan worden. Dat zei hij donderdag tijdens een virtuele bijeenkomst met leden van de National Academy of Sciences. Musk waarschuwt wel voor de risico's en durft niet te zeggen dat het meteen een succesvolle vlucht zal zijn. Hij hoopt en verwacht na die eerste testvlucht volgens jaar nog meerdere lanceringen te doen.
Lees verder