Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

Luca en Amy werden beste vrienden door ‘K2 zoekt K3’: “We hebben het ongelijk van de haters intussen bewezen”

HLN
Luca en Amy werden beste vrienden door 'K2 zoekt K3': "We hebben het ongelijk van de haters intussen bewezen"
Zij klonk te vals. Hij is te groot en — zo wordt beweerd — té geliefd door Gordon. Amy Courtens (25) en Luca Diez (21) kregen de voorbije weken flink wat kritiek in de zoektocht naar een nieuwe K3'tje. Maar achter de schermen ontstond een innige vriendschap. Een gesprek over hun sterke band, frustrerende jurycommentaren en omgaan met roddels en kritiek. "Gordon valt op mannen en ik ook, maar dat impliceert toch niets?"
Lees verder

Halloweenkostuums, anonieme feestjes en moederschapsverlof: dit vertelde Meghan Markle aan Ellen DeGeneres
Het grote verrassingsinterview van Meghan Markle (40) bij Ellen DeGeneres (63) is vannacht in de Verenigde Staten uitgezonden. Wie op wereldschokkend nieuws zat te wachten, is er echter aan voor de moeite, want de hertogin van Sussex hield het bijzonder braafjes met wat 'chit chat' over hoe ze ooit samen met Harry incognito op een Halloweenfeestje verscheen, hoe haar vijf maanden oude dochtertje Lily haar eerste tandjes krijgt en waarom ze het belangrijk vindt om voor betaald zwangerschapsverlof in de VS te ijveren. Buckingham Palace kan dus weer (eventjes) opgelucht ademhalen.
Lees verder

Morkov en Norman Hansen blijven leiden, maar De Buyse/Kluge en Keisse/Cavendish langszij
Michael Morkov en Lasse Norman Hansen sluiten de derde nacht van de 80ste Zesdaagse van Gent af als leiders. De Deense wereldkampioenen sprokkelden 212 punten. In dezelfde ronde volgen Jasper De Buyst met de Duitser Roger Kluge (156 punten). Iljo Keisse met de Mark Cavendish zijn opgeklommen tot plaats drie met 145 punten achter hun naam.
Lees verder

OVERZICHT. Maandag meer dan 20.000 nieuwe besmettingen, aantal coronapatiënten op intensieve zorgen stijgt naar 578
De coronacijfers blijven de verkeerde kant opgaan. Er liggen nu bijna 2.900 coronapatiënten in onze ziekenhuizen, van wie 578 op intensieve verzorging. Ook het aantal nieuwe besmettingen neemt nog altijd toe. Maandag zijn er voor het eerst sinds 27 oktober vorig jaar meer dan 20.000 nieuwe infecties in één dag genoteerd. Dat blijkt uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Nek-aan-nekrace met dansers op kop: zij winnen volgens u vanavond 'Belgium's Got Talent'
Dansers, nog meer dansers of toch een zanger of een goochelaar? Negen kandidatenmaken vanavond kans om 'Belgium's Got Talent' — en een cheque van 50.000 euro —te winnen. Afgaande op uw stem op hln.be worden het alvast dansers. Al zal het volgens u wel een nek-aan-nekrace zijn. Wij zetten de finalisten op een rij.
Lees verder

Nek-aan-nekrace met dansers op kop: Zij winnen volgens u vanavond 'Belgium's Got Talent'
Dansers, nog meer dansers of toch een zanger of een goochelaar? Negen kandidatenmaken vanavond kans om 'Belgium's Got Talent' — en een cheque van 50.000 euro —te winnen. Afgaande op uw stem op hln.be worden het alvast dansers. Al zal het volgens u wel een nek-aan-nekrace zijn. Wij zetten de finalisten op een rij.
Lees verder

Grijze vrijdag met hier en daar wat gedruppel
Het wordt vrijdag grijs met veel lage wolken waaruit soms wat lichte motregen valt. In Hoog-België blijft het nevelig of lokaal mistig. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 6 graden in de Hoge Ardennen tot 12 of 13 graden over het westen. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest, zegt het KMI.
Lees verder

Vital Borkelmans in HLN Sportcast: "Marc Wilmots vroeg me om mee te gaan naar Casablanca, maar ik wil zelf hoofdcoach worden"
Hoe zou het nog zijn met Vital Borkelmans (58)? Sinds hij in juni ontslagen werd als bondscoach van Jordanië, is Borkelmans op zoek naar een nieuwe job. Als hoofdcoach, meteen de reden waarom hij een aanbod van Marc Wilmots afsloeg om z'n assistent te worden bij Raja Casablanca. Dat vertelt-ie in HLN Sportcast.
Lees verder

'Undercover'-acteur Frank Lammers brengt eigen kerstsingle uit
Nu de feestdagen in zicht zijn, heeft Frank Lammers (49) zijn zangstem opgewarmd. De 'Undercover'-acteur brengt volgende week zijn eigenlijk kerstsingle uit, genaamd 'My Own Damn Christmas Tree'.
Lees verder

Frank Lammers brengt eigen kerstsingle uit
Nu de feestdagen in zicht zijn, heeft Frank Lammers (49) zijn zangstem opgewarmd. De 'Undercover'-acteur brengt volgende weer zijn eigenlijk kerstsingle uit, genaamd 'My Own Damn Christmas Tree'.
Lees verder

Spanje op zoek naar groep van 14 Nederlanders die uit quarantaine 'ontsnapte'
De Spaanse autoriteiten zijn op zoek naar een groep van veertien Nederlanders die in quarantaine moesten in de regio Extremadura. Volgens Spaanse media zijn onder hen zeker vijf coronabesmettingen opgedoken en moest iedereen verplicht in isolatie, maar is het hele gezelschap spoorloos verdwenen.
Lees verder

Boete van 27.580 euro voor Chinees die contact met coronapatiënten verzweeg
Een Chinese man heeft een boete van 200.000 yuan (27.580 euro) en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar gekregen nadat hij contact met Covid-19-patiënten had verzwegen en quarantaineregels had geschonden, aldus lokale media. Een rechtbank in de zuidwestelijke provincie Guangxi, die grenst aan Vietnam, legde de straf op.
Lees verder

LIVE (20u45). Nummer 3 tegen nummer 4: hoe komen Malinwa en Club tevoorschijn na interlandbreak?
• Aftrap: 20u45
Lees verder

Adriaan Van den Hoof maakt eindejaarseditie van 'Switch' met BV's
Hoewel 'Switch' normaal in de zomer op televisie komt, maakt presentator Adriaan Van den Hoof (49) speciaal voor Kerst een uitzondering. Er komt namelijk een eindejaarseditie waarin BV's het tegen elkaar opnemen.
Lees verder

FOTOREEKS. Iedereen speelt hockey, snelwandelt en boogschiet: teambuilding voor olympische atleten in Turkije
Geen Nafi Thiam, Nina Derwael, Bashir Abdi of Matthias Casse op de olympische stage - slechte timing - maar de Red Lions zijn wél op de afspraak in Belek, waar ze in totaal met negentig atleten van Team Belgium aan de Turkse Riviera het nieuwe seizoen voorbereiden. Op het programma stond ook een sessie teambuilding, met onder meer proeven zoals snelwandelen, boogschieten en hockey. Ook meerkampster Noor Vidts en spurter Jonathan Sacoor waagden er zich met wisselend succes aan.
Lees verder

Japan wil economie herlanceren met recordplan van 431 miljard euro
De nieuwe Japanse premier, Fumio Kishida, heeft een relanceplan aangekondigd van 56.000 miljard yen (431 miljard euro), een record. De meest opvallende maatregel is een individuele premie van 100.000 yen (zowat 770 euro) voor jongeren tot 18 jaar en voor mensen in een kwetsbare situatie, zo berichten Japanse media.
Lees verder

Federale regering kibbelt over verplichte vaccinatie: PS keert kar, kernkabinet moet knoop doorhakken
Het federale kernkabinet komt vanochtend bij elkaar om zich te beraden over de mogelijke verplichte vaccinatie in de zorg en zelfs in de hele samenleving. Regeringspartij PS verzet zich na een akkoord begin deze week dan toch tegen een verplichting voor enkel het zorgpersoneel, waardoor een conflict dreigt. Dat meldt de VRT.
Lees verder

In navolging van het protest op social media: WTA wil wegblijven uit China door verdwijning Shuai Peng
Tennisbond WTA overweegt geen toernooien meer in China te organiseren als er geen duidelijkheid komt over de situatie van Peng Shuai. De 35-jarige Chinese is spoorloos nadat ze eerder deze maand voormalig vicepremier Zhang Gaoli op het sociale medium Weibo beschuldigde van seksueel misbruik.
Lees verder

INTERVIEW. Jan Ceulemans over de Rode Duivels en de sleutelweek voor Club Brugge: "Ik had graag met De Ketelaere gespeeld"
96 interlands, gekruid met 23 goals. 507 wedstrijden voor Club Brugge, opgesmukt met 241 goals. De statistieken van Jan Ceulemans (64) spreken voor zich. Op het scharniermoment tussen de WK-kwalificatie van de Rode Duivels en een sleutelweek voor Club Brugge, zochten wij 'Caje' op voor een goed gesprek.
Lees verder

Travis Scott en organisatoren Astroworld aangeklaagd voor 2 miljard dollar
Het drama op het festival Astroworld - waarbij tien mensen om het leven kwamen - blijft nazinderen. Een advocaat die meer dan 280 vermeende slachtoffers vertegenwoordigt, eist 2 miljard dollar (1,7 miljard euro) van de organisatoren. Onder meer Travis Scott, Drake, Live Nation en het NRG Stadium worden genoemd in de aanklacht.
Lees verder