Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 november 2021

Luca Brecel stoot door naar kwartfinales op English Open snooker en moet tegen O’Sullivan

HLN
Luca Brecel stoot door naar kwartfinales op English Open snooker en moet tegen O'Sullivan
Luca Brecel (WS-46) heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales in de English Open snooker (478.000 euro), die plaatsvindt in Milton Keynes.
Lees verder

"Cybercriminelen gaan steeds driester te werk": Wat doet je bank tegen phishing en betaalt ze je terug?
We lijken opnieuw af te stevenen op een recordjaar voor phishing. De federale overheid waarschuwt voor nieuwe phishingmails die lijken te komen vanuit My e-Box, de digitale brievenbus van de overheid. We kunnen dus niet waakzaam genoeg zijn. Maar hoe kan je jezelf beschermen? En betaalt jouw bank je terug als het noodlot toeslaat? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, aan het woord.
Lees verder

Wanneer betaalt je bank je (niet) terug bij phishing? Geldexpert: "Bepaalde don'ts moet je als klant ondertussen toch weten"
We lijken opnieuw af te stevenen op een recordjaar voor phishing. De federale overheid waarschuwt voor nieuwe phishingmails die lijken te komen vanuit My e-Box, de digitale brievenbus van de overheid. We kunnen dus niet waakzaam genoeg zijn. Maar hoe kan je jezelf beschermen? En betaalt jouw bank je terug als het noodlot toeslaat? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, aan het woord.
Lees verder

Waarom Hamilton ook mentaal onder druk staat in titelstrijd: "Alsof hij de morele leider van deze generatie coureurs wil zijn"
De titelstrijd in de Formule 1 nadert stilaan zijn ontknoping. Protagonisten Max Verstappen (24) en Lewis Hamilton (36) staan nog voor vijf titanengevechten, maar vooral Hamilton heeft ook nog andere zorgen. De Brit polariseert namelijk steeds meer in het wereldje.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Kinderkledij van topmerken voor een prikje: "Korting van meer dan 300 euro"
Het wordt steeds kouder buiten, dus tijd om de wintergarderobe boven te halen. Maar wie kinderen heeft, weet dat die warme jas van vorig jaar intussen hopeloos te klein is geworden. De leden van Promojagers België hebben gelukkig een tip om het kroost voordelig in het nieuw te steken. "De privéverkoop van Modemakers is elk jaar een hit bij onze leden. De kortingen spreken dan ook tot de verbeelding", vertelt beheerder Gunther Devisch.
Lees verder

Vandenbroucke: "Als ziekenhuizen geen bedden reserveren voor coronapatiënten, belanden ze op de gang"
De stijging van de coronacijfers houdt intussen al een tijdje aan en de overheid heeft aan ziekenhuizen gevraagd om 25 procent van hun bedden vrij te houden voor coronapatiënten. Het UZ Gent weigert dat ditmaal. "Die reactie biedt geen enkel uitzicht, want de coronapatiënten zullen komen", reageert minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij Radio 1.
Lees verder

Vandenbroucke: "Als ziekenhuizen geen bedden reserveren voor coronapatiënten belanden ze op de gang"
De stijging van de coronacijfers houdt intussen al een tijdje aan en de overheid heeft aan ziekenhuizen gevraagd om 25 procent van hun bedden vrij te houden voor coronapatiënten. Het UZ Gent weigert dat ditmaal. "Die reactie biedt geen enkel uitzicht, want de coronapatiënten zullen komen", zo reageert minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij Radio 1.
Lees verder

Nederlands ministerie van Volksgezondheid moet 30 miljoen mondmaskers afkeuren
Het Nederlands ministerie van Volksgezondheid moet 32,8 miljoen ingeslagen Chinese KN95-mondmaskers afkeuren. De tijdelijke uitzondering waardoor deze mondmaskers van de Europese Unie in de zorg mochten worden gebruikt, is verstreken. Een woordvoerder van het ministerie bevestigt een bericht van de Volkskrant hierover.
Lees verder

Floriste Loes houdt van bohemien levensstijl. "Met een hoed straal je meteen een andere vibe uit"
Loes van Look — aka Wildflowers and Wodka — ken je misschien dankzij haar prachtige, rebelse boeketten. Ook haar kleerkast ademt dezelfde bohemien sfeer uit. "Ik ben zacht, maar ook een wildebras. Romantisch, maar edgy. Die tegenstrijdigheid vind je terug in alles: mijn levensstijl, mijn interieur, mijn kleding." Aan de hand van haar signature look vertelt Loes hoe ze haar outfits samenstelt en waar ze rekening mee houdt tijdens het shoppen. "Wijde kleding werkt sowieso."
Lees verder

Floriste Loes houdt van een bohemien levensstijl. "Met een hoed straal je meteen een andere vibe uit"
Loes van Look - aka Wildflowers and Wodka - ken je misschien dankzij haar prachtige, rebelse boeketten. Ook haar kleerkast ademt dezelfde bohemien sfeer uit. "Ik ben zacht, maar ook een wildebras. Romantisch maar edgy. Die tegenstrijdigheid vind je terug in alles: mijn levensstijl, mijn interieur, mijn kleding." Aan de hand van haar signature look vertelt Loes hoe ze haar outfits samenstelt en waar ze rekening mee houdt tijdens het shoppen. "Wijde kleding werkt sowieso."
Lees verder

Martien Meiland signeert op de boekenbeurs LEES!: "Mensen stonden te trillen op hun benen"
Martien Meiland (60) signeerde op donderdag zijn biografie op de boekenbeurs LEES! in Antwerp Expo. In een interview met 'VTM Nieuws' vertelde de Nederlander wat meer over zijn autobiografie. Daarnaast had hij het ook over het enthousiasme van zijn Belgische fans. "Ze zijn hier voornamelijk heel zenuwachtig."
Lees verder

Wagen knalt tegen botsabsorbeerder op E40, ook bus met kinderen betrokken bij ongeval
Op de E40 richting Brussel gebeurde vrijdagochtend een zwaar verkeersongeval ter hoogte van de parking in Drongen. Een personenwagen botste er op een botsabsorbeerder, waarna ook een aanrijdende bus met kinderen bij het ongeval betrokken raakte. Die belandde dwars over de weg, waardoor die volledig versperd raakte.
Lees verder

Noorse maatschappij Flyr vliegt vanaf 6 mei naar Brussel
De Noorse luchtvaartmaatschappij Flyr breidt haar routenetwerk verder uit met vier bestemmingen: Gran Canaria, Barcelona, Berlijn en Brussel. Vanaf 6 mei komt er vier keer per week een verbinding tussen Brussel en de Noorse hoofdstad Oslo.
Lees verder

Vraag naar bouwgronden is sterk gestegen en de prijzen zijn gevolgd: in één provincie is de grond een derde duurder
Opvallende trend op de vastgoedmarkt: afgelopen zomer werden beduidend meer bouwgronden verkocht in vergelijking met voor corona. Het aantal transacties steeg met 30,5 procent. De prijzen zelf zitten ook in de lift. Die namen in Vlaanderen op vijf jaar tijd toe met 18,4 procent. In één provincie werd een vierkante meter grond zelfs 35,2 procent duurder.
Lees verder

Review: De nieuwste e-readers van Kobo: "Hiermee kan je ook boeken beluisteren"
Het Japanse Rakuten, een van de grootste spelers in de markt van de e-readers, presenteert twee nieuwe toestellen. De grootste vernieuwing is dat beide apparaten werken met bluetooth, waardoor er ook audioboeken mee geluisterd kunnen worden. Hardware Info testte de Kobo Libra 2 en de Kobo Sage.
Lees verder

Vraag naar bouwgronden is sterk gestegen en prijzen zijn gevolgd: in één provincie is grond een derde duurder
Opvallende trend op de vastgoedmarkt: afgelopen zomer werden beduidend meer bouwgronden verkocht in vergelijking met voor corona. Het aantal transacties steeg met 30,5 procent. De prijzen zelf zitten ook in de lift. Die namen in Vlaanderen in vijf jaar tijd toe met 18,4 procent. In één provincie werd een vierkante meter grond zelfs 35,2 procent duurder. Dat blijkt uit de cijfers van Fednot, de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.
Lees verder

Op visite bij Bowie, Bar Madam, de Withoeve... Met deze routeplanner wandel je langs de vertrouwde plekken van 'Thuis'
Bar Madam is al twee jaar een vaste ontmoetingsplek in 'Thuis'. Maar pas tijdens het dartstoernooi ter ere van Leo kwam de buitenkant van het café duidelijk in beeld. Wil je bij Sam eens een koffietje gaan drinken? Jammer: het gebouw is in het echt geen café. Net zoals de Withoeve geen echte bed and breakfast is. Sommige locaties in 'Thuis' kunnen echter wél bezocht worden. Voel je het al kriebelen? Dan is dit de perfecte leidraad om je route te plannen.
Lees verder

OPROEP. Had jij een negatieve ervaring met een lifecoach?
Experten waarschuwen voor de opkomst van coaches zonder een wettelijk kader. Had jij een slechte ervaring met een coach of deskundige die jou hielp bij psychologische problemen? Wil je hier iets over kwijt? Stuur ons dan gerust een mail, met vermelding van telefoonnummer. Mailen kan naar: chloe.stylemans@dpgmedia.be
Lees verder

Diversiteit wordt niet overal gesmaakt: Marvels 'Eternals' verboden in meerdere Golfstaten
'Eternals' zal niet te bekijken zijn in Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar. Aanleiding zou de introductie van Marvels eerste homosuperheld zijn. Disney weigerde bovendien een gecensureerde versie van de film te maken.
Lees verder

De vonk: "Ik zag haar in het publiek en kon m'n ogen niet van haar af houden. Kruisten onze blikken, dan knikten mijn knieën"
In 1959 spot gitarist Ward (19) een betoverend meisje in het publiek wanneer hij optreedt. "Ze stond er in een zelfgemaakte bloemenjurk. Echt waar, ze was het mooiste meisje van de hoop." In die tijd bestaat er geen Facebook, dus vraagt Ward de schone verschijning die avond ten dans. Maar om haar echt te strikken, moet hij de hulp van de pastoor inschakelen. Nu, zestig jaar later, zijn de twee tachtigers nog verliefder dan toen. "Een foto van haar in die bloemenjurk hangt nog altijd op in mijn kantoor."
Lees verder