Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 november 2021

Luca Brecel stoot door naar kwartfinale op English Open snooker en moet tegen O’Sullivan

HLN
Luca Brecel stoot door naar kwartfinale op English Open snooker en moet tegen O'Sullivan
Luca Brecel (WS-46) heeft zich weten plaatsen voor de kwartfinale in de English Open snooker (478.000 euro), die plaatsvindt in Milton Keynes.
Lees verder

West Ham-fans gaan boekje te buiten met antisemitische gezangen op vliegtuig naar België, club reageert geschokt
Op sociale media is een video opgedoken waarop te zien is hoe fans van West Ham op een vliegtuig naar België een antisemitisch lied zingen terwijl een Joodse man door het gangpad naar zijn zitplaats loopt. De club reageert geschokt en dreigt met een clubverbod voor de betrokken fans.
Lees verder

Onthoofde striptease-act, zandkunst en ode aan liefde in 'Belgium's Got Talent'
De meest in het oog springende act van 'Belgium's Got Talent' vanavond? Ongetwijfeld die van de burlesque artieste Zoe Bizoe (32) uit Gent. Zij neemt de jury en het publiek mee op een 'trip down memory lane'. Zoe transformeert namelijk in de Franse koningin Marie Antoinette die haar onthoofding tegemoet treedt.
Lees verder

OVERZICHT. Voor het eerst dit jaar 10.000 besmettingen op één dag: "Enige lichtpuntje is dat stijging minder snel gaat"
Alle coronacijfers blijven stijgen. In de ziekenhuizen liggen op dit moment meer dan 1.800 patiënten, 364 van hen liggen op een afdeling intensieve zorg. Het aantal besmettingen stijgt ook nog steeds. Afgelopen dinsdag werd voor het eerst dit jaar de kaap van 10.000 besmettingen op één dag gerond.
Lees verder

Zal Club ooit kunnen wat Ajax doet? Marc Degryse twijfelt: "Er is nog een lange weg af te leggen"
Club Brugge verloor na de heenwedstrijd ook de terugmatch tegen Man City, waardoor overwintering in de Champions League erg ver weg lijkt. En dat terwijl Ajax - toch het voorbeeld van blauw-zwart - met 12 op 12 al zeker is van de volgende ronde. In HLN Sportcast zoeken Marc Degryse en Gilles Mbiye Beya naar een verklaring voor het verschil.
Lees verder

"Coronaperiode, inspirerend? In mijn hoofd was het stil." Flip Kowlier brengt tóch nieuw album 'September' uit
Flip Kowlier brengt na lange tijd in maart 2022 opnieuw een soloalbum uit. De titeltrack daarvan heet 'September' en is sinds vandaag, donderdag, te beluisteren. "Ik heb september altijd een speciale maand gevonden. Het is zowel het eind- als het beginpunt van iets", legt de Izegemnaar uit.
Lees verder

eClub Brugge kroont zich tot winterkampioen van de Benelux
Dit weekend vochten de vier beste teams van de Benelux in Brussel om de titel van ESL Proximus Benelux Championship: Winter 2021. Uiteindelijk trok eClub Brugge aan het langste eind. Bekijk hierboven de samenvatting.
Lees verder

Eerste opdracht na K3 is binnen: Klaasje Meijer doet mee aan 'The Big Balance'
Vorig weekend nam Klaasje Meijer (26) in tranen afscheid van K3, maar tijd om de treuren heeft de blondine niet. Op haar Instagramaccount kondigde Klaasje aan dat ze één van de kandidaten is die straks meedoet aan het Nederlandse programma 'The Big Balance'.
Lees verder

Onze chef voetbal blikt vooruit naar eerste 'WK-selectie': "Vanzeir? Dat zou — Martínez kennende — een verrassing zijn"
Vanmiddag maakt bondscoach Roberto Martínez z'n selectie bekend voor de WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert spreekt van een "eerste WK-selectie" en is benieuwd naar de keuzes van Martínez. Roept de bondscoach man in vorm Dante Vanzeir op? Kiest hij achterin voor Vanheusden, of toch voor Theate? "En zo goed als zeker volgt deze middag ook een vraag naar Eden Hazard..."
Lees verder

Onze chef voetbal blikt vooruit naar de eerste 'WK-selectie': "Vanzeir? Dat zou - Martínez kennende - een verrassing zijn"
Vanmiddag maakt bondscoach Roberto Martínez z'n selectie bekend voor de WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert spreekt van een "eerste WK-selectie" en is benieuwd naar de keuzes van Martínez. Roept de bondscoach man-in-vorm Dante Vanzeir op? Kiest hij achterin voor Vanheusden, of toch voor Theate? "En zo goed als zeker volgt deze middag ook een vraag naar Eden Hazard..."
Lees verder

Sms'en, bellen én surfen vanaf 8 euro per maand: dit zijn de goedkoopste basisabonnementen
Smartphones en internet zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Toch heeft niet iedereen nood aan onbeperkt bellen, sms'en of surfen. Veel betalen voor een abonnement is daarom geen must. Te veel betalen al helemaal niet. Welke basisformules zijn er en wat krijg je daarvoor in de plaats? Mijntelco zocht het uit.
Lees verder

Onbeperkt internet voor 32 euro per maand: dit betaal je voor de goedkoopste telecomabonnementen
Smartphones en het internet zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Toch heeft niet iedereen nood aan onbeperkt bellen, sms'en of surfen. Veel betalen voor een abonnement is daarom geen must. Te veel betalen al helemaal niet. Welke basisformules zijn er en wat krijg je daarvoor in de plaats? Mijntelco zocht het uit.
Lees verder

Op één na grootste Belgische medailleoogst in 10 jaar op Spelen, WK en EK wenkt, maar: "Het mag ons niet in slaap wiegen"
29 medailles, gespreid over alle kampioenschappen, categorieën, disicplines en genders. En dan zit het EK veldrijden er nog aan te komen! De op één na grootste Belgische oogst in tien jaar wenkt. Maar er zijn ook werkpunten. Een analyse met Frederik Broché en Sven Vanthourenhout, respectievelijk technisch directeur en bondscoach bij Belgian Cycling.
Lees verder

Romee Strijd getuigt over haar leven als model: "Heupen werden wekelijks opgemeten met een meetlint"
Het leven van een topmodel lijkt misschien wel glamoureus, maar voor Romee Strijd (26) was het dat allesbehalve. In een interview met 'RTL Boulevard' vertelt de Nederlandse openhartig over haar modellencarrière.
Lees verder

FK Bodø/Glimt houdt Roma in bedwang, Mourinho laat interviewer zweten: "Heb je de wedstrijd dan niet gezien?"
In Noorwegen werd het op een pijnlijke manier 6-1, twee weken later slaagde FK Bodø/Glimt er in Rome opnieuw in om José Mourinho en de zijnen punten af te troggelen in de Conference League. En dat was niet naar de zin van de Portugees: "De wedstrijdleiding heeft iets uit te leggen."
Lees verder

Voorproefje van NINA met Alexander Hendrickx: "Samen zijn met een topsporter, ik snap dat het moeilijk is"
Hockey is hot en dat heeft niet enkel met het spelletje an sich te maken. De Red Lions weten sinds olympisch goud heel het land te charmeren met hun stick en rake ballen. Topschutter Alexander Hendrickx (28) is er één van. Hij scoort zeer vlotjes, ook naast het veld. Voor vriendin Nadia verlaat hij binnenkort het ouderlijk huis. "Elke keuze die ik maak in mijn leven, is gelinkt aan mijn sport."
Lees verder

Kidnapper postte mysterieus bericht op dag dat Cleo verdween en volgde haar moeder op sociale media
Om 5 uur 's ochtends op de dag dat Cleo uit de familietent verdween, schreef haar ontvoerder een cryptisch bericht op Facebook. Het account van Terence Darrell Kelly - waarop hij zich voordeed als een man met een gezin - volgde ook Cleo's moeder, Ellie, op sociale media. Hij had een obsessie voor speelgoedpoppen en maakte profielen aan om zijn verzameling met de buitenwereld te delen.
Lees verder

Slachtoffer van phishing? Wat kan je bank doen en (wanneer) betaalt ze je terug?
We lijken opnieuw af te stevenen op een recordjaar voor phishing. De federale overheid waarschuwt voor nieuwe phishingmails die lijken te komen vanuit My e-Box, de digitale brievenbus van de overheid. We kunnen dus niet waakzaam genoeg zijn. Maar hoe kan je jezelf beschermen? En betaalt jouw bank je terug als het noodlot toeslaat? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, aan het woord.
Lees verder

Hoelang moet je nog blijven werken wanneer je je ontslag gegeven hebt?
Ben je van plan om je ontslag in te dienen? Dan moet je mogelijk rekening houden met een opzegtermijn. Met andere woorden, een bepaalde periode die je nog moet 'uitzitten' alvorens je opnieuw een vrije werknemer bent. Welke factoren spelen daarbij een rol? Wat moet je nog weten? Jobat.be wijst je de weg.
Lees verder

Waarom Hamilton ook mentaal onder druk staat in de titelstrijd: "Alsof hij de morele leider van deze generatie coureurs wil zijn"
De titelstrijd in de Formule 1 nadert stilaan zijn ontknoping. Protagonisten Max Verstappen en Lewis Hamilton staan nog voor vijf titanengevechten, maar vooral Hamilton heeft ook nog andere zorgen. De Brit polariseert namelijk steeds meer in het wereldje.
Lees verder