Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

LIVE. Ziekenhuizen moeten opnieuw meer bedden vrijhouden: naar verwachting volgende week meer dan 500 coronapatiënte...

HLN
LIVE. Ziekenhuizen moeten opnieuw meer bedden vrijhouden: naar verwachting volgende week meer dan 500 coronapatiënten op IC
De drie Belgische onderwijsministers vragen de Hoge Gezondheidsraad in een officiële brief om het onderwijspersoneel prioriteit te geven bij de derde prik. Minister van Ambtenarenzaken De Sutter (Groen) roept intussen alle federale ambtenaren op zoveel mogelijk thuis te werken. De stijgende coronacijfers zorgen ervoor dat verschillende Vlaamse gemeenten striktere coronamaatregelen overwegen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Ministers van Onderwijs willen snelle boosterprik voor wie in het basisonderwijs staat
Geef wie in het basisonderwijs werkt zo snel als mogelijk de kans om een derde prik te krijgen. Dat schrijven de verschillende ministers van Onderwijs aan de Hoge Gezondheidsraad. Maar de Taskforce vaccinatie wil niet weten van prioritaire doelgroepen. "Voorlopig maken we geen extra onderscheid."
Lees verder

Amerikaanse vicepresident Harris bezoekt Macron in hoop op verzoening na onderzeebootruzie
De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zal vandaag een ontmoeting hebben met de Franse president Emmanuel Macron, met als doel de betrekkingen tussen Washington en Parijs te herstellen na een ruzie die was veroorzaakt door een geannuleerd onderzeeërcontract. Het bezoek aan Macron is onderdeel van een vierdaagse reis van Harris door Frankrijk.
Lees verder

Rechter beslist dat Trump toch documenten aan 6 januari-panel moet overmaken
Een rechter in Washington D.C. heeft dinsdag geoordeeld dat ex-president Donald Trump wel degelijk de documenten van al zijn communicaties in de aanloop naar de bestorming van het Capitool moet overdragen aan de speciale commissie van het Huis van Afgevaardigden die de bestorming van het Capitool onderzoekt. Dat melden de Amerikaanse media.
Lees verder

Sporteconoom Thomas Peeters: "Fiscale hervorming gaat Club Brugge niet blij maken, dat gaat hen veel geld kosten"
Het Belgisch voetbal en zeker de topclubs houden hun hart vast voor de fiscale hervorming. Sporteconoom Thomas Peeters zegt dat toppers in België moeilijker te halen, betalen en houden zullen zijn en Europese prestaties eronder kunnen lijden, maar ziet het competitie-evenwicht er in ons land wel bij varen: "Dit kan voor meer financiële gelijkheid zorgen."
Lees verder

COLUMN. Demir vs Khattabi, dat is genieten. Zuhal vs Zakia, maar hun zzzzz-factor is nul
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Zuhal Demir.
Lees verder

Eerst zien, dan geloven: Christian Benteke rekent zich nog niet rijk met oog op basisplaats
Eén beeld vanop het EK vat zijn relatie met Roberto Martínez treffend samen. Zelfs nu Lukaku en Batshuayi beiden out zijn, koestert Christian Benteke (30) liever niet te veel hoop. Een constructief gesprek met de bondscoach in september heeft niet alle twijfels weggenomen.
Lees verder

Gloria Monserez onderzoekt seksuele intimidatie op straat in 'Ze Zeggen Dat': "Ik was echt bang!"
In 2019 waren er 71 meldingen van seksuele intimidatie op straat. Het werkelijke aantal ligt ongetwijfeld veel hoger. Dina Tersago en Andy Peelman gaan in 'Ze Zeggen Dat' op zoek naar het werkelijke aantal. Honderd vrouwen uit Brussel en Vlaanderen krijgen een handteller mee waarop ze kunnen klikken als ze lastiggevallen worden op straat. Ook Ketnetwrapster en Studio Brussel-stem Gloria Monserez houdt een videodagboek bij. "Het is zondagavond 1 uur 's nachts en ik loop in Leuven", doet Gloria haar verhaal. "Ik heb voor de tweede keer op mijn handteller geklikt. Een groep mannen riep iets, dus ik deed alsof ik aan het bellen was. Ik was echt superbang."
Lees verder

Zijn prins Gabriël en prinses Amalia verliefd? Wet uit 1830 verbiedt alvast dat telgen van Belgisch en Nederlands koningshuis met elkaar trouwen
Mogen we de Duitse en Argentijnse roddelbladen geloven, dan doen onze prins Gabriël (18) en de Nederlandse kroonprinses Amalia (17) elkaars harten sneller slaan. Alleen wordt zo een oude, heikele kwestie opgediept. Leden van het Nederlandse en Belgische koningshuis mogen immers niet trouwen dankzij een wet uit... 1830. En die geraakt maar niet aangepast.
Lees verder

Kunstverzamelaars Axel Daeseleire en Jacques Vermeire vieren hun lusten bot in nieuw VTM-programma: "Ik heb zelfs een gedroogde dinodrol in huis"
"Mijn laatste aankoop? Gisteren nog. Een jachtluipaardhuid voor zo'n duizend euro", knikt Jacques Vermeire (70) met een gelukzalige glimlach. Axel Daeseleire (53) is dan weer lyrisch over zijn "goedkoop gekochte katholiek kruis van rond het jaar 1600". Naast de camera's zijn de twee acteurs al jaren bezig met hun kunstcollectie, maar vanaf vanavond doen ze dat ook óp het scherm. "We zijn copains geworden."
Lees verder

Adviseurs Comité I spreken beweringen van voorzitter over extreemrechts tegen: "Gratuite verklaringen, naast aantal gevallen binnen Defensie"
Twee adviseurs van het Comité I, het comité dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten, spreken beweringen tegen van de voorzitter van het Comité Serge Lipszyc over extreemrechts. Ze doen dat in een brief naar Kamervoorzitster Eliane Tillieux, waarover La Libre Belgique schrijft.
Lees verder

Adviseurs Comité I spreken beweringen van voorzitter over extreemrechts tegen
Twee adviseurs van het Comité I, het comité dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten, spreken beweringen tegen van de voorzitter van het Comité Serge Lipszyc over extreemrechts. Ze doen dat in een brief naar Kamervoorzitster Eliane Tillieux, waarover La Libre Belgique schrijft.
Lees verder

Bijzonder intermezzo: boksers maken tíjdens kamp om wereldtitel doodleuk praatje in de ring (tot het publiek het welletjes vindt)
Merkwaardig beeldmateriaal uit het IBF-wereldtitelgevecht van afgelopen weekend. In de negende ronde maakten Saul 'Canelo' Alvarez - de uiteindelijke kampioen - en Caleb Plant doodleuk een praatje - even uitblazen. De ene: "We maken er een knappe strijd van." De andere daarop: "Ja, hier hou ik van." Het publiek vond het na 20 seconden welletjes. Dan maar weer boksen.
Lees verder

Reünie van Spring vult zomaar even 3 Sportpaleizen: "De speeltuin gaat nog eens open, we mogen weer van de grote schuifaf."
Drie volle Sportpaleizen. Enkel Niels Destadsbader doet dat vandaag nog, met niéuwe muziek. Jelle Cleymans (36) en Cara Van der Auwera (40) laten op 3, 4 en 5 december 51.000 volwassenen springen op een oeuvre van twìntig jaar geleden met hun Rewind Party. "Mààr met nummers over vrij zijn en van het leven genieten, zijn we nog steeds hedendaags." In die mate dat Studio 100 zelfs een vinylplaat uitbrengt én een nieuwe collectie T-shirts.
Lees verder

Meer dan 200 migranten gered die Kanaal probeerden over te steken
Gisteren en maandag zijn meer dan 200 migranten gered die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerden te bereiken met zelfgemaakte boten. Dat meldt de Franse maritieme prefectuur voor het Kanaal en de Noordzee in een persbericht.
Lees verder

Kuipke zo goed als uitverkocht voor Zesdaagse: "We denken niet dat we dit wielerfeest moeten bekopen met extra besmettingen"
6.400 toeschouwers per dag, in een zo goed als uitverkocht Kuipke, zes dagen aan een stuk. Dat maakt bijna 40.000 toeschouwers voor de Zesdaagse. Terwijl iedereen het heeft over een vierde golf, lijkt niemand in Gent zich zorgen te maken over wat dat met Covid gaat doen.
Lees verder

Travis Scott en Drake hoorden vreselijke nieuws pas op afterparty
Travis Scott (30) wist na afloop van zijn optreden op Astroworld niet dat er doden waren gevallen tijdens het festival. Volgens TMZ waren Scott en de Canadese rapper Drake (35) al op een afterparty toen ze werden ingelicht over de ernst van de situatie.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld bijna 8.000 nieuwe besmettingen en 186 ziekenhuisopnames per dag
Het gemiddelde aantal nieuwe dagelijkse besmettingen stijgt nog licht met 4 procent. Het aantal hospitalisaties door Covid-19 neemt met 22 procent toe. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano, dat geen update geeft van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Verwacht wordt dat er volgende week weer meer dan 500 patiënten met Covid-19 op intensieve zullen liggen.
Lees verder

Mooi weer vandaag: zonnige en droge herfstdag met temperaturen tot 11 graden
Vandaag wordt het zonnig en droog. Enkel in het uiterste westen hangt er vrij veel bewolking, maar blijft het droog. De maxima schommelen tussen 7 graden in de hoge Ardennen en 11 graden elders. Er staat een zwakke wind uit een veranderlijke tot zuidelijke richting. Aan zee waait er een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Opnames reboot 'Sex and the City' zitten erop: "Het was een groot avontuur"
Cast en crew van de 'Sex and the City'-reboot zijn klaar met draaien. Hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker (56) deelt in haar Instagram Stories een video waarin ze een laatste keer door de gang van de studio loopt.
Lees verder