Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 november 2021

LIVE. Voor het eerst sinds mei meer dan 2.000 coronapatiënten in het ziekenhuis

HLN
LIVE. Voor het eerst sinds mei meer dan 2.000 coronapatiënten in het ziekenhuis
Voor het eerst sinds mei liggen er meer dan 2.000 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 418 op intensieve zorg. De stijgende coronacijfers zorgen ervoor dat verschillende Vlaamse gemeenten striktere coronamaatregelen overwegen. Deze ochtend buigt de Hoge Gezondheidsraad zich ook over een advies omtrent de boosterprik voor wie eerder het Astrazeneca of J&J-vaccin kreeg. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Marc Degryse, exclusief over Anderlecht: "Het charisma van Kompany is te groot voor de groep"
Het was duidelijk dat de nederlaag op de Bosuil niet zómaar een nederlaag van Anderlecht was. De club en Vincent Kompany zijn aan introspectie toe. DPG-analist Marc Degryse is scherp: "Ik heb het gevoel dat té veel spelers niet hun maximale rendement halen in de manier waarop Anderlecht momenteel voetbalt." En: "Als zélfs een Refaelov niet durft in te gaan tegen Kompany..."
Lees verder

Tot 10.000 extra installateurs nodig voor doorbraak elektrische auto
De federale en Vlaamse overheden zetten volop in op de elektrische auto. Daardoor zijn er de komende jaren niet alleen veel nieuwe e-auto's nodig, maar moet er ook infrastructuur aangelegd worden. Tegen het einde van het decennium zijn daarvoor 8.000 tot 10.000 extra installateurs nodig, zegt EV Belgium, de sectorfederatie voor elektrische mobiliteit, vandaag in De Tijd.
Lees verder

Prinses Delphine doet mee aan 'Dancing With The Stars': "Ik dacht eerst: ik ben te oud, ik ga mezelf belachelijk maken"
Prinses Delphine (53) danst mee in het Play4-programma 'Dancing with The Stars'. Twee jaar geleden bedankte ze nog, maar nu heeft ze toegezegd, op voorwaarde dat ze er de Make-A-Wish Foundation mee kon steunen. Het wordt een zware uitdaging: ze liep corona op en miste al 36 uur training. "Maar ik geef niet op."
Lees verder

Marco Borsato over burn-out en reünie met ex-vrouw: "Ik schreef een lange brief waarin ik alle verantwoordelijkheid nam"
Eén lange brief. Die zorgde er uiteindelijk voor dat Marco Borsato (54) de liefde van zijn vrouw Leontine (53) kon terugwinnen. De Nederlandse zanger gaat in 'Het huis' uitgebreid in op de hereniging met z'n vrouw, zijn knoert van een burn-out en de donkere gedachten die door zijn hoofd speelden in z'n annus horribilis. "Als ik hier niet meer uitkom, laat het dan maar, zo dacht ik."
Lees verder

Marco Borsato openhartig in 'Het Huis' over burn-out en hoe hij de liefde van z'n ex-vrouw heroverde: "Ik schreef een lange brief aan Leontine waarin ik alle verantwoordelijkheid nam"
Eén lange brief. Die zorgde er uiteindelijk voor dat Marco Borsato (54) de liefde van zijn vrouw Leontine (53) kon terugwinnen. De Nederlandse zanger gaat in 'Het huis' uitgebreid in op de hereniging met z'n vrouw, zijn knoert van een burn-out en de donkere gedachten die door zijn hoofd speelden in z'n annus horribilis. "'Als ik hier niet meer uitkom, laat het dan maar', dacht ik."
Lees verder

President Biden huldigt NBA-kampioen Milwaukee in Witte Huis
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag de Milwaukee Bucks ontvangen in het Witte Huis in Washington. Ze werden er gehuldigd voor het winnen van de NBA-titel.
Lees verder

Na dodelijk drama op Amerikaans festival: hoe stevig gaat het er bij ons aan toe? "Het welzijn van hun fans staat bij artiesten op de eerste plaats"
Chaos en energie. Het zijn de twee belangrijkste smaakmakers tijdens een concert van rapper Travis Scott. Hij staat erom bekend zijn publiek op te hitsen, met moshpits en crowdsurfers die zijn concerten kleur geven. Vrijdag kleurde het zwart: acht mensen overleden, driehonderd mensen raakten gewond. Maar kan zo'n drama ook bij ons gebeuren? "Als het dreigt fout te lopen, moet je ingrijpen", stelt Walter Grootaers van De Kreuners.
Lees verder

Kim Kardashian na drama Astroworld: "Onze familie is in shock"
Kim Kardashian (41) heeft maandag op Instagram gereageerd op de fatale afloop van het festival Astroworld van haar schoonbroer Travis Scott (29). In haar Stories laat ze weten dat ze diep bedroefd is over het drama, waarbij acht mensen omkwamen.
Lees verder

Stockholm wil minder elektrische steps in de stad
De Zweedse hoofdstad Stockholm gaat het aantal elektrische steps in de stad vanaf volgend jaar met de helft verminderen. Zo zouden de steps voor te veel overlast zorgen. Het aantal toegelaten verhuurbedrijven voor steps daalt van acht naar drie. Het cijfer steps dat vrij gebruikt kan worden zal vanaf 1 januari van 23.000 naar 12.000 dalen, met een maximum van 4.000 stuks per verhuurder.
Lees verder

OVERZICHT. Voor het eerst sinds mei meer dan 2.000 Covid-patiënten in ziekenhuizen, van wie 418 op intensieve zorg
Er liggen nu al 2.071 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 418 in de intensieve zorg. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige coronacijfers op het dashboard van Sciensano. De stijging van het aantal nieuwe besmettingen vertraagt wel.
Lees verder

OVERZICHT. Voor het eerst sinds mei meer dan 2.000 Covid-patiënten in ziekenhuizen, viroloog Steven van Gucht licht toe
Er liggen nu al 2.071 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 418 in de intensieve zorg. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige coronacijfers op het dashboard van Sciensano. De stijging van het aantal nieuwe besmettingen vertraagt wel.
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 2.000 Covid-patiënten in ziekenhuizen, van wie 418 op intensieve zorg
Er liggen nu al 2.071 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 418 in de intensieve zorg. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige coronacijfers op het dashboard van Sciensano. De stijging van het aantal nieuwe besmettingen vertraagt wel.
Lees verder

Nieuwe 'Star Wars'-film tot nader order uitgesteld
Het eerstvolgende filmproject in de 'Star Wars'-franchise heeft vertraging opgelopen. 'Rogue Squadron' zou in december 2023 uitkomt, maar Disney haalde de film maandag van de planning.
Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro kiest nieuwe partij
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro voegt zich bij de centrumrechtse Liberale Partij (PL). De president was sinds 2019 niet meer aangesloten bij een partij, nadat hij met ruzie was vertrokken bij PSL, de sociaal-liberale partij met wie hij in 2018 de verkiezingen won.
Lees verder

Bitcoin stijgt naar nieuwe all-time high: meer dan 68.000 dollar waard
De waarde van bitcoin is naar een nieuwe recordkoers gestegen. De digitale munt is nu meer dan 68.000 dollar waard, omgerekend bijna 59.000 euro. Ook Ether, de tweede grootste cryptomunt, bereikt een nieuw record en klimt stilaan richting 5.000 dollar (4.300 euro).
Lees verder

Sam openhartig in 'Expeditie Gooris': "Mijn vrouw, dat is mijn beste vriendin"
In 'Expeditie Gooris' vertellen Kelly en Sam in Rome vanavond over de sterke relatie die ze hebben: "We lachen meer met elkaar én door elkaar, dan dat we eigenlijk ruzie maken" vertelt Kelly.
Lees verder

Minder korte afwezigheden bij werknemers die telewerken
Werknemers die regelmatig kunnen telewerken, zijn minder vaak kort afwezig. Werkgevers konden zo gemiddeld 1.500 euro per werknemer besparen. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Securex. De verklaring voor de daling van korte afwezigheden bij telewerkers is volgens Securex eenvoudig. Door telewerk konden er minder coronabesmettingen plaatsvinden op de werkvloer, maar ook andere besmettingsziekten konden zich minder vlot verspreiden.
Lees verder

Foo Fighters brengen komische horrorfilm uit
De Foo Fighters brengen volgend jaar een komische horrorfilm uit. In 'Studio 666' nemen de bandleden hun intrek in een spookhuis om een album op te nemen. Frontman Dave Grohl raakt bovendien bezeten door bovennatuurlijke krachten.
Lees verder

Radja is Zot van A. (en vice versa): in het hoofd van Nainggolan, half geblesseerd en toch de gangmaker
"Dat hij een risico pakte door te spelen? (lacht) Dat zit hem in het bloed", zegt zijn zus Riana vanuit Cagliari. Radja Nainggolan was zondag maar driekwart fit, toch ontplofte hij in de topper tegen Anderlecht. De juiste weg gevonden, Zot van A. Een gevoel dat ook overheerst op de Bosuil. "Als je hem niet kent, denk je: 'oh shit, wat voor iemand is dat?' Maar dat hoeft echt niet."
Lees verder