Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

LIVE. Vlaanderen loopt achter met derde prik - Leger springt opnieuw bij in rust- en ziekenhuizen

HLN
LIVE. Vlaanderen loopt achter met derde prik - Leger springt opnieuw bij in rust- en ziekenhuizen
Vandaag komt het Overlegcomité vervroegd bijeen: minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft al laten weten "in alle sectoren" maatregelen te willen nemen. Maandagavond heeft het kernkabinet al beslist dat werknemers verplicht vier dagen per week thuis moeten werken. Ook moet zorgpersoneel zich verplicht laten vaccineren: wie op 1 april niet is gevaccineerd, krijgt z'n ontslag. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

COLUMN. Hikken en hinniken: zonder Erik Van Looy valt 'De Slimste Mens' niet in de plooi
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Erik Van Looy.
Lees verder

Dit ligt vandaag op tafel van het Overlegcomité: "Veiliger maken, maar niet sluiten"
Een korte lockdown zoals in Nederland komt er niet, maar het mondmasker zal weer vaker opgezet moeten worden en er zal meer thuis gewerkt moeten worden. De politiek wil zich ook niet te veel moeien in de privésfeer. De vraag is hoe het nachtleven veilig open kan blijven. "Werken met sneltesten betekent de facto dat de discotheken en danscafés moeten sluiten", aldus Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen.
Lees verder

Nederland al harkend naar WK in Qatar: waarom Louis van Gaal nog een pak werk op de plank heeft met dit Oranje
Met de daver op het lijf verzekerde Nederland zich na een bedroevende 2-0-zege tegen een erg matig Noorwegen uiteindelijk toch van deelname aan het WK in Qatar. Alleen lijkt dit harkend Oranje daar alleen aanspraak te mogen maken op de wereldtitel 'tikje breed'.
Lees verder

Vlaanderen loopt achter met derde prik
In Vlaanderen heeft 28 procent van de 65-plussers een boostershot gekregen. Het loopt daarmee achter op Brussel en Wallonië, die respectievelijk 32 en 37 procent derde prikken bij 65-plussers gezet hebben. Dat meldt De Tijd.
Lees verder

Vlaanderen loopt achter met derde prik: "437.000 Vlaamse 65-plussers mogen nog geen vaccin krijgen"
Zowat 500.000 Vlamingen hebben een boosterdosis van het coronavaccin gekregen. Daarmee is 7% van alle Vlamingen en bijna 30% van de 65-plussers gevaccineerd. Vlaanderen loopt achter op Brussel en Wallonië, die respectievelijk 32 en 37 procent derde prikken bij 65-plussers hebben gezet. Volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid is er een goede reden voor die vertraging. "Tussen de tweede en derde dosis van Pfizer moeten er zes maanden zitten. 437.000 Vlamingen die ouder zijn dan 65 mogen nu dus nog geen vaccin krijgen."
Lees verder

Leontine Borsato praat voor het eerst over hernieuwd gezinsgeluk met Marco: "De man op wie ik verliefd werd, is terug"
"Marco was er niet altijd voor mij en ik was er niet altijd voor hem. En toen koos hij een andere weg." Na 22 jaar huwelijk en zijn scheve schaats met pianiste Iris Hond (34) streek Leontine Borsato (53) gisteren — na hernieuwd liefdesgeluk — de laatste plooien met Marco (54) glad. "Ik neem hem niets kwalijk."
Lees verder

'Tiger King 2' spint verhaal rond Joe Exotic verder uit
To all you cool cats and kittens: het is zover. Het vervolg van de veelbesproken docuserie 'Tiger King' staat vanaf vandaag op Netflix. De verhaallijnen worden beter bewaakt dan de doorsnee tijger van Joe Exotic, dus veel is er nog niet geweten. Al is het zeker dat rivale Carole Baskin haar kat stuurt voor de nieuwe reeks.
Lees verder

Carole Baskin doet niet mee en Joe Exotic probeert vrij te komen: dit weten we al over 'Tiger King 2'
To all you cool cats and kittens: het is zover. Het vervolg van de veelbesproken docuserie 'Tiger King' staat vanaf vandaag op Netflix. De verhaallijnen worden beter bewaakt dan de doorsnee tijger van Joe Exotic, dus veel is er nog niet geweten. Al is het zeker dat rivale Carole Baskin haar kat stuurt voor de nieuwe reeks.
Lees verder

Bedienden en arbeiders vragen een concreet telewerkbeleid, ook na de pandemie
Bedienden en arbeiders hebben nood aan een concreter werkvloerbeleid. Zo ontbreekt bij de meerderheid van de werkplekken een duidelijke omkadering voor de aanpassingen die er kwamen door de coronapandemie, zoals hybride werken en sanitaire maatregelen. Dat toont een onderzoek van arbeidsmotivatie-expert Anja Van den Broeck in opdracht van hr-dienstenverlener Tempo-Team aan. De online enquête bevroeg 2.589 werknemers en 505 werkgevers in ons land.
Lees verder

Belgische beloften doen wat ze moeten doen en dat is winnen zonder tegendoelpunt: "Beter dan dit kan niet"
Met een doelpunt op het einde van elke helft vervulde Jong België in Tannadice Park zijn opdracht perfect. De Belgische beloften wonnen nu ook hun laatste wedstrijd van 2021 én ze deden dat zonder een tegendoelpunt toe te staan. Jacky Mathijssen kon dan ook tevreden de thuishaven van Dundee United verlaten. Dat concurrent Denemarken eerder op de dag in Turkije was gaan winnen, wist hij al bij de aftrap en dat kon de pret dus niet vergallen. De EK-kwalificatie hoopt België volgende maand in Kopenhagen te mogen vieren.
Lees verder

"Door hem durf ik zélf bellen om een frietje te bestellen": Hanne en Sven uit 'Cupido Ofzo' zijn één jaar samen
Onvoorwaardelijke liefde én een flinke dosis extra zelfvertrouwen. Dat hielden Sven (28) en Hanne (23) over aan hun deelname aan 'Cupido Ofzo'. Na meer dan een jaar vormt het guitige duo uit het eerste seizoen nog steeds een koppel en wonen ze zelfs deeltijds samen. "Onze grootste gelijkenis is, dat we vooruit willen in het leven", vertelt het duo dat ook tips heeft voor de nieuwe lichting. "Geef niet op als het niet meteen klikt."
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen opnieuw meer dan 10.000 per dag, 557 coronapatiënten op intensieve
Ons land registreert sinds vorige dinsdag - met uitzondering van de feestdag van 11 november - gemiddeld weer meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen per dag. Ook de andere cijfers blijven stijgen. Er liggen nu 557 Covid-patiënten op intensieve verzorging. Dat blijkt uit gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal coronabesmettingen opnieuw meer dan 10.000 per dag
Ons land registreert sinds vorige dinsdag - met uitzondering van de feestdag van 11 november - gemiddeld weer meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen per dag. Ook de andere cijfers blijven stijgen Dat blijkt uit gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Annemie Struyf volgt drie jaar lang draagmoeders: "In sommige landen zit je dicht tegen kinderhandel aan"
Hoever kan en mag iemand gaan om z'n kinderwens te vervullen? Die en nog andere ethische vragen stelt Annemie Struyf in 'Draagmoeders', haar nieuwe spraakmakende docureeks die vanavond start op Eén. "Ik heb in totaal meer dan drie jaar aan deze reeks gewerkt", vertelt Annemie. Het thema 'draagmoederschap' hangt vaak nog in de taboesfeer, en daar wilde de programmamaakster verandering in brengen.
Lees verder

Leger zet opnieuw militairen in om rust- en ziekenhuizen te ondersteunen
In verschillende zorginstellingen moeten opnieuw ­militairen worden ingezet om steun te bieden aan het personeel. Dat is onder ­andere het geval in het ­Universitair Ziekenhuis in Antwerpen, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Rode Duivels blijven nummer één: Brazilië niet voorbij Argentinië in geanimeerde match met elleboogstoot en 'rainbow flick'
Argentinië en Brazilië hebben hun wedstrijd in de kwalificatie voor het WK in Qatar gelijkgespeeld: 0-0. Dat betekent dat België zeker voor de rest van het kalenderjaar de absolute nummer één van de wereld blijft op de FIFA-ranking.
Lees verder

Saïd Boumazoughe scoort rol naast topacteurs in 'Desert Warrior': "Een logisch gevolg van mijn harde werk"
Saïd Boumazoughe (34), bekend van onder andere 'Grond', 'GR5' en 'Patser', draait momenteel in Saudi - Arabië voor de film 'Desert Warrior' van regisseur Rupert Wyatt. Daar zal hij in de film te zien zijn naast enkele grote acteurs zoals Marvel-acteur Anthony Mackie en Ben Kingsley. Hij verblijft er vier maanden om de rol van Samir te vertolken: "Hier heb ik laten zien dat ik meekan met de grote jongens."
Lees verder

Finale! Elise Mertens en Su-Wei Hsieh stoten door naar eindstrijd WTA Finals
Elise Mertens en haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh hebben zich geplaatst voor de finale op de WTA Finals in Guadalajara. Ze versloegen in de halve finales het Japanse duo Shuko Aoyama en Ena Shibahara in twee sets: 6-2 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 9 minuten.
Lees verder

Natte start, daarna droog met zon, behalve in de Ardennen
Het KMI verwacht vandaag eerst perioden van lichte regen of motregen. Over het noordwesten wordt het in de voormiddag echter vrij snel droog en verschijnen er rond de middag opklaringen met wat zon. In de loop van de namiddag volgt ook verder landinwaarts droog weer met opklaringen, maar ten zuiden van Samber en Maas blijft het overwegend zwaarbewolkt met steeds kans op wat lichte neerslag en plaatselijke mistbanken. Het wordt zachter met maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot 11 graden in Vlaanderen.
Lees verder