Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 november 2021

Live Nation verliest op beurs door drama tijdens concert Travis Scott

HLN
Live Nation verliest op beurs door drama tijdens concert Travis Scott
Concertorganisator Live Nation is onderuitgegaan op de beurzen in New York. Live Nation was namelijk een van de organisatoren van muziekfestival Astroworld van rapper Travis Scott in Houston. Bij het optreden van Scott op vrijdag kwamen acht mensen om in het gedrang dat was ontstaan, met ook veel gewonden. Er zijn nu rechtszaken aangespannen, waarbij onder meer Live Nation aansprakelijk wordt gesteld.
Lees verder

Hongerstakende oud-president Georgië vreest voor zijn leven na mishandeling in gevangenis
De Georgische ex-president Micheil Saakasjvili, die sinds enkele weken in hongerstaking is, heeft maandag verklaard dat hij vreest voor zijn leven nadat hij in de gevangenis mishandeld werd door de cipiers.
Lees verder

Kenniscentrum Gezondheidszorg wil tijdelijke terugbetaling hartmonitoring op afstand
Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) stelt voor om te beginnen met een tijdelijke terugbetaling van hartmonitoring op afstand. Zo kunnen eerst de onzekerheden rond het gebruik van deze technologie verduidelijkt worden. Dat meldt het KCE vandaag.
Lees verder

Hack bij populaire beleggingsapp Robinhood legt miljoenen e-mailadressen bloot
De populaire beleggingsapp Robinhood was vorige week doelwit van een cyberaanval. Op 3 november kreeg een "ongeautoriseerde partij" toegang tot e-mailadressen van 5 miljoen mensen en de volledige namen van nog eens 2 miljoen andere Robinhood-gebruikers. Van 310 klanten zijn ook adresgegevens bekend geraakt.
Lees verder

Duitsland vraagt EU om toestroom migranten vanuit Wit-Rusland tegen te houden
Duitsland heeft de Europese Unie vandaag opgeroepen om maatregelen te nemen om de toestroom aan migranten aan de Poolse grens afkomstig uit Wit-Rusland te helpen indijken. "Polen of Duitsland kunnen dit niet alleen aan", zei minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer aan het boulevardblad Bild. Hij roept de EU op om een blok te vormen.
Lees verder

Voorakkoord tussen vakbond en directie bij Aldi
De Franstalige christelijke vakbond CNE en de directie van Aldi zijn maandag tot een voorakkoord gekomen, nadat het personeel twee dagen het werk had neergelegd in een dertigtal winkels. Dat meldt CNE-vakbondsman Stanny Hermans in de nacht van maandag op dinsdag.
Lees verder

Ouders slepen Amerikaanse vruchtbaarheidskliniek voor de rechter na verwisseling embryo: "Ik voel angst, verraad, woede en liefdesverdriet"
Twee Amerikaanse stellen zijn bevallen van elkaars baby's na een verwisseling van de embryo's in een vruchtbaarheidskliniek. De ouders voedden drie maanden lang het verkeerde kind op voordat de fout werd ontdekt, zo blijkt uit een rechtszaak die maandag is aangespannen in Los Angeles.
Lees verder

LIVE. VS zetten Nederland op hoogste risiconiveau corona, Nieuw-Zeelanders demonstreren tegen vaccinatieplicht
Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt dat de cijfers in ons land binnen twee à drie weken opnieuw de hoogte kunnen ingaan. Verschillende burgemeesters namen al extra maatregelen, beslissingen die her en der ook kritiek oproepen. Morgen beslissen de ministers van Volksgezondheid naar alle waarschijnlijkheid dat er ook een boosterprik komt voor iedereen die ingeënt werd met AstraZeneca of Johnson & Johnson. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Amerikaanse regering wil dat rechter vaccinatieplicht herstelt
Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt dat de cijfers in ons land binnen twee à drie weken opnieuw de hoogte kunnen ingaan. Verschillende burgemeesters namen al extra maatregelen, beslissingen die her en der ook kritiek oproepen. Morgen beslissen de ministers van Volksgezondheid naar alle waarschijnlijkheid dat er ook een boosterprik komt voor iedereen die ingeënt werd met AstraZeneca of Johnson & Johnson. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Virgin Galactic heeft al 100 tickets naar de ruimte verkocht (voor 450.000 dollar per stuk)
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic heeft sinds augustus al ongeveer 100 tickets verkocht voor een ruimtereis, voor 450.000 dollar (ruim 388.000 euro) per stuk. Eerder verkocht het bedrijf ook al ongeveer 600 zitjes voor 200.000 tot 250.000 dollar (zo'n 172.000 tot 215.000 euro).
Lees verder

Google bouwt zesde Belgische datacenter bij Charleroi
De Amerikaanse techreus Google heeft een stuk grond van 53 hectare gekocht in het Ecopôle-bedrijvenpark in Farciennes om er zijn zesde Belgische datacenter te bouwen. Dat schrijven De Tijd, L'Echo en Sudinfo vandaag.
Lees verder

Psychologe Danièle Zucker scherp na golf van seksueel geweld: "Elke dag minstens 100 verkrachtingen in België. Dat is een politieke keuze"
De Brusselse psychologe Danièle Zucker kreeg recent telefoon van een bezorgd echtpaar. Of ze eens mochten langskomen? Tijdens een avondje uit was hun dochter van vijftien verkracht. Of ze al een klacht bij de politie hadden ingediend, wilde Zucker weten. Neen, want hun dochter had uiteindelijk zelf ook een beetje gedronken. "Et alors?", zegt Zucker die voor eens en altijd de puntjes op de i wil zetten. "Een slachtoffer is nóóit verantwoordelijk voor de criminele daden van een verkrachter."
Lees verder

Verklaringen mama (16) komen niet overeen met onderzoek: baby niet verdronken in vijver maar mogelijke gestorven door de kou
De pasgeboren baby die dood teruggevonden werd in een vijver van een natuurdomein in Willebroek stierf mogelijk door onderkoeling. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de autopsie. Het meisje zou dus al dood geweest zijn toen ze in het water belandde. Omdat de 16-jarige mama van het kind gelogen zou hebben over bepaalde zaken is ze van haar vrijheid beroofd. Ze bracht al zeker één nacht in een politiecel door.
Lees verder

West-Vlaamse Anzegem hardst getroffen door vierde golf, Oost-Vlaamse Horebeke het minst: "Maar laat ons niet meteen panikeren, want waar stopt het dan?"
Knokke-Heist verbiedt georganiseerde binnenactiviteiten. En dat al zeker tot eind november. Reden? De slechte coronacijfers in de kuststad. Nochtans vielen die cijfers volgens viroloog Marc Van Ranst nog best goed mee. Knokke behoort zelfs tot de cluster van de 'betere gemeentes'. Wij doken eens in de cijfers. De West-Vlaamse gemeente Anzegem is momenteel de slechtste leerling van de klas, het Oost-Vlaamse Horebeke de beste. Zijn daar verklaringen voor te vinden?
Lees verder

ONZE OPINIE. Wat zegt premier De Croo straks als hij wordt bevraagd over de Belgische klimaatinspanningen?
Eén tegen allen. Een mooiere perceptie kan je Vlaams klimaatminister Zuhal Demir (N-VA) niet geven. De Vlaamse leeuwin die ten strijde trekt tegen drie Ecolo-ministers (en één minister van Groen) om een Belgische klimaatdeal te sluiten. In N-VA-kringen is Ecolo nog erger dan Groen.
Lees verder

Welke coronamaatregelen kan uw gemeente opleggen als de situatie ontspoort?
Na Knokke en Houthulst overweegt nu ook Vilvoorde om bijkomende coronamaatregelen te nemen. Maar welke maatregelen kan uw burgemeester allemaal invoeren als hij dat nodig vindt, in de horeca, in winkels, in bedrijven en op de rest van het grondgebied? En waar heeft hij niks over te zeggen? Een overzicht.
Lees verder

ISS-astronauten na half jaar in de ruimte veilig geland in Golf van Mexico
De vier astronauten die eind april met een raket van SpaceX naar het internationale ruimtestation ISS vertrokken, zijn veilig geland in de Golf van Mexico. De landing in de zee bij de Amerikaanse staat Florida vond plaats om 22.33 uur lokale tijd.
Lees verder

INTERVIEW. Prinses Delphine doet mee aan 'Dancing With The Stars': "Geen schrik om mezelf belachelijk te maken"
Drie keer raden wie er op het volgende koninklijk bal zal schitteren op de dansvloer: prinses Delphine (53). Het is uniek, ongezien zelfs, dat een lid van een koninklijke familie deelneemt aan een competitie op tv. "Ik ben blij dat ik de kunst van het dansen en de levensvreugde die een dans met zich meebrengt eindelijk kan beginnen te ontdekken", zegt de halfzus van onze koning, die haar beste dansmoves tegelijk in de strijd gooit om Make-A-Wish, de organisatie voor ernstig zieke kinderen, een hart onder de riem te steken. Een leuk verzetje, of een uitgekiend plan om de Vlaming voor zich te winnen?
Lees verder

COLUMN. Hoe herken je een verliezende coach? Aan de mantra: 'Tijd om onszelf te belonen'
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Vincent Kompany.
Lees verder

Hoe een wietdealertje uit Borgloon de spilfiguur werd achter de grootste drugsvangst ooit: in Marbella leidde hij luxeleven en reed hij rond met dezelfde auto als Cristiano Ronaldo
Hij klom op van wietdealertje in Borgloon tot spilfiguur achter de grootste drugsvangst ooit in Europa. Sinds vorige maand zit Limburger Geert F. (49) achter de tralies. De voorzitter van motorbende Bandidos werd opgepakt in het mondaine Marbella, waar hij samen met zijn vriendin een luxeleventje leidde. De man die in grote letters 'Fuck the police' liet tatoeëren in zijn nek en ook een tekening van een kalasjnikov op zijn voorhoofd heeft staan, gaf zich zonder ook maar de minste weerstand over.
Lees verder